Перейти к публикации

Птах

Гуру грова
  • Публикации

    3 438
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Дней в лидерах

    3

Сообщения, опубликованные пользователем Птах

  1. В 15.12.2023 в 10:25, VladIsLove сказал:

    Приветствую) И попуски получается не ощущаешь особо? Получается ты договариваешься сам с собой, раз получается перерывы делать?

    У меня в этом плане можно сказать сломанный мозг, если лежит стафф, то я его долблю пока есть...было делал перерыв на 3 дня не полных, но это был максимум. Просто ложное и дыбильное чувство постоянно есть что стафф куда-то убежит или что я "прожигаю день зря если не покурю"(бред полный, но именно такое ощущение я испытываю). В общем интересно услышать твой опыт как ты к этому пришёл, наверняка ведь тоже раньше много курил слишком и не мог себя остановить)

    .

     

    • Like +1 1
  2. 6 часов назад, Хотабыч сказал:

    Интересно шо про эту масть скажешь,у меня сезон или два назад был кустик.Уже не помню бонусом кинули или просто поштучно взял,но по накуру вышла одной из самых слабых в том сезоне из ранников.

    Чув те саме по ній і від Валерджана.

    В минулому сезоні і в цьому-гарна індюшатина.Дуже гарна,мені подобається. Пригощав прикурених товаришів,також сподобалась.

     

     

    • Like +1 1
  3. Декілька років тому шукав ранні.Почитав описи  акліматизовані,районовані,до 53 широти можливо садить.Вибрав які найшвидше починають квітнути кінець липня,початок серпня. У відповідь отримав-у тебя не успеют эти ранники):giggling:

    50 широта Житомирщина.

    Тай таке. :flagdja:

    • Like +1 3
  4. Згідно з законопроєктом 

    • юридична класифікація канабісу і його похідних не змінюється: він, як і раніше знаходяться у розділі особливо небезпечних, обіг яких заборонено;
    • сама рослина в Україні буде заборонена, а ось тетрагідроканабінол (ТГК) – її головний психоактивний компонент буде мати "обмежений обіг";
    • в Україні можуть бути доступні лише імпортні ліки синтетичного походження;
    • вирощувати коноплі в Україні будуть: під пильним наглядом поліції і з метою транспортування за межі країни;
    • наукові дослідження простіше буде проводити за кордоном, а будь-які експерименти з рослинними канабіоїдами залишаються під забороною.
    • Like +1 2
    • Confused 2
  5. Медичний канабіс ризикує залишитися лише в назві закону: що не так з документом, який прийняла Рада

    18 Липня 2023 13:14

    Верховна Рада України минулого тижня проголосувала за законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні. Для того, щоб зрушити це питання на законодавчому рівні перед парламентарям виступив президент Володимир Зеленський, який закликав підтримати документ. 

    Про небезпечні нюанси закону, ефективність медичного канабісу і його сприйняття суспільством ми поговорили з громадським діячем Тарасом Ратушним, співзасновником Маршу Свободи за реформи державної політики щодо наркотиків.  
     

     
    https://cdn.ua.news/wp-content/uploads/2023/07/IMAGE-2023-07-18-130940.jpg

    Якби треба було пояснити важливість використання медичного канабісу представнику «глибинного народу» - з чого б ви почали, які б аргументи наводили? 
     

    Тарас Ратушний: Є просто пояснення: це такі ж ліки, як і багато інших, що використовують лікарі, коли людина захворіє. І у випадку значного числа людей - єдині дієві ліки. Найкраще доходить, коли просиш уявити: ось ви серйозно захворіли і потребуєте хірургічного втручання і вам роблять операцію, але без наркозу. Вам в організм вводять наркотичні речовини, дуже різні за складом, виробництвом, походженням. Це лікарські засоби, які вироблені на фармацевтичних заводах, а перед тим їх досліджували вчені, логічно також маючи до них доступ. І все це законно лише тому, що ці субстанції державою класифікуються у Таблицях ІІ і ІІІ Переліку наркотичних речовин, це робить можливим їх використання у медицині. А для Таблиці І використання у медицині немає. Так визначено законом, але саме в цій таблиці досі знаходиться канабіс і його похідні. І щоб до канабісу доступ отримали науковці, щоб їхні відкриття і дослідження перетворювались на фармацевтичні технології, щоб лікарські засоби можна було в робити і законно дати пацієнту, потрібно змінити для канабісу юридичний статус - перенести у другу таблицю, обмеженого обігу. Все елементарно.
     
     
    З іншого боку - сьогодні людям вже пояснювати особливо нічого і не потрібно. Соціологія чітко показує - підтримка ідеї легалізації медичного канабісу є сталою, вона переважає, це стабільні 70%. Ще 15% не визначились і противників ідеї теж приблизно 15%. Це цілком нормальна соціологічна картина. 

    Вже давно в суспільстві не стоїть питання, чи потрібно легалізувати  медичний канабіс. Потрібно. Списи сьогодні ламаються на питанні: «як саме?»
     

    Чи варто взагалі поєднувати теми легалізації медичного канабісу і просто легалізацію марихуани в будь-якому форматі?

    Тарас Ратушний: Змішувати не варто. Це абсолютно різні соціальні явища. Хоча і тотожні, як юридичні механізми - легалізація це встановлення контрольованого державою обмеженого обігу для зрозумілих суспільству потреб.

    Не вільний обіг, а саме ефективний  контроль держави: стандарти якості, простежуваність, реєстр покупців, покарання за порушення обігу. Тільки у випадку з медичним канабісом  доступ  до нього обмежується конкретним переліком медичних пацієнтів за рецептом (а також звісно медиків, фармацевтів та вчених), а у випадку рекреаційного - повнолітніми громадянами, чиї особи ідентифіковано.

    Принцип усталення аналогічний: ідею розуміє і підтримує суспільство, парламент приймає закон, відповідно до якого уряд встановлює правила і стежить за їх дотриманням.

    Чим медичний канабіс кращий за звичайні знеболювальні?

    Тарас Ратушний: Канабіс не є кращим за звичайні знеболювальні, він розширює арсенал знеболювальних, а як допоміжний засіб - спектр їх дії. І у країнах, де використання канабісу в медицині врегульовано, він теж став «звичайним». І далеко не лише анальгетиком: глаукома, анорексія, ПТСР, синдроми Паркінсона, Альцгеймера. Список був довгий і він щороку поповнюється, адже в цивілізованому світі наука не стоїть на місці, нові відкриття вчених стають новими технологіями і ліками від нових хвороб. 

    Це нові можливості для лікарів, але для деяких пацієнтів - єдиний спосіб покращити своє життя. Наприклад, близько 30%  випадків епілепсії є фармрезистивними. Коли звичний арсенал ліків не дає ефекту, або цей ефект недостатньо виражений. 

    Законопроєкт про легалізацію медичного канабісу має якісь підводні камені, які завадять реалізації корисної ініціативи? 

    Тарас Ратушний: Головна проблема законопроекту 7457 у тому, що він про медичний канабіс лише у своїй назві. Цей текст не відповідає очікуванням суспільства та критеріям, які озвучив Президент України у своєму зверненні до народних депутатів. Серед вимог до закону про медичний канабіс Володимир Зеленський назвав повноцінні наукові дослідження, внутрішнє виробництво ліків з конопель і доступ до цих ліків усіх, хто їх потребує. 

    Однак у нинішньому стані цей текст  виключно про вирощування канабісу, як фармацевтичної сировини. Але він не вирішує проблеми  доступу вчених до наукових досліджень рослини, не вирішує виробництва ліків і вкрай частково вирішує проблеми медичних пацієнтів - за рахунок окремих імпортних ліків, які ще належить окремо вносити до таблиці обмеженого обігу. 

    Нарешті, Володимир Зеленський закликав депутатів «чесно легалізувати медичний канабіс". Однак історія з цим законопроектом - зовсім не про «чесно».

    На громадському обговоренні цей проект виглядав абсолютно дієвим, справді вирішував проблему, бо передбачав класифікацію похідних канабісу в Таблиці ІІ, тобто обмежений обіг, дозволений у медицині. Але перед реєстрацією в текст непублічно і грубо втрутились, змінивши класифікацію на Таблицю І. Очевидно, що це була вимога МВС, де не можуть допустити зміни статус кво щодо канабісу і відповідно - появи якогось реального обігу для медичних потреб. Відтак це кардинально змінило і правові наслідки в разі ухвалення: обіг заборонено, виключення - вирощування під охороною і єдино можливе переміщення - до державного кордону. Адже подальша переробка і виробництво з цієї сировини ліків можливі лише поза правовим полем України. 

    Тобто є лише один підводний камінь, але його достатньо, щоб на роки спотворити надію українських пацієнтів, вчених, фармацевтів і лікарів.  

    Виправити ситуацію перед другим читанням можливо лише чітко прописавши в законі класифікацію похідних канабісу - у Таблиці ІІ переліку.

    Це задача ускладнена, адже мова не про внесення технічних деталей штибу вартості ліцензій і тривалості квот. Мова про виправлення архітектури законопроекту, а питання стоїть просте: буде медичний канабіс в доступі чи лише у назві закону. І відповідь - у номері таблиці.

    На сторінках руху «Конопляний Марш Свободи» також детально пояснили, що пропонує законопроєкт про реалізацію.

    «У чому тепер головний ризик? У консолідації ворогів медичного канабісу заради збереження у законопроєкті його головної вади: канабіс у Таблиці І, що юридично унеможливлює медичний обіг його похідних», - йдеться у поясненні.
     
    • Like +1 2
  6. 4 часа назад, mzlo1026 сказал:

    Спасибо, попробую. А то думал уже сетки городить вокруг каждой елки.

    Це вже повинно буть як отче наш-прийшов на діляну посцяв,ідеш з діляни знов посцяв)))

    Ще навколо пятака розставляю банки з бичками,на харві прибираю. Також відлякує живність.

    • Like +1 2
  7. 15 часов назад, GoodGrou сказал:

    И кстати, как на счет пленки с крупными отверстиями на дно лунки ?

    коріння гнити не буде,за це не хвилюйся

    я 2022 аут робив в звичайних пакетах для сміття

    Скрытый текст

    20220427_104607.thumb.jpg.b6ae73dd7ea4739603a07eaa493c0977.jpg

     

  8. 16 часов назад, 2x210greenlov сказал:

    Да, у меня в туалетной всегда проростали)

    багато років в ній пророщую. все норм

    2 часа назад, sim сказал:

    Ще як варіант не поганий стара подрібнена кропива і земля з місця де вона росте, або якщо місцевість позволяє то там же (в кропиві) і мутити аут. 

    так. в мене компостна куча(все що в селі на дачі кошу,старе листя,таж кропива+відходи з кухні) і з неі беру землю додаю коровяк перетертий+компостований курячий послід і роблю лунки :jahwatering:

     

    • Like +1 3
×
×
  • Создать...