Перейти к публикации

Tăierea plantelor– reglarea creșterii


Рекомендованные сообщения

În timpul creșterii vegetative, îndepărtarea frunzelor privează planta de sursa de energie, iar creșterea acesteia încetinește. Cânepa netăiatăare recolta mai puternică. Și în cantități, canepa tăiată se dezvoltă mai bine, dar nu produce mai multe muguri.

Cu toate acestea, pe parcursul etapei vegetative, mulții taie partea superioară a plantei pentru a reduce înălțimea plantei și pentru a stimula dezvoltarea ramurilor laterale, datorită faptului că grow-box nu este suficient de înalt. Folosirea foarfecelor mai mici este mai bine decât ruperea vârfurilor cu mâini. Foarfecele trebuie să fie curate! Vârful este tăiat ~ 1 centimetru deasupra punctului din care crește ultima pereche de frunze, astfel încât o parte din frunziș rămâne pe plantă (nodul nu este tăiat în întregime). Această tăiere este cea care duce la formarea unu număr de trunchiuri (până la 5 în total), care cresc în loc de o trunchiere tăiată. Dacă tăiați întregul nod, vor crește doar 2 ramurinoi.

744722178_.thumb.jpg.59136fef74369424950386ff402d1f60.jpg

Până la:

După:

Vârfurile care cresc pe plantă sunt partea cea mai psihoactiva a plantei si, daca plantele sunt mai vechi de trei luni, ei dau în bot foarte frumos. Bineînțeles, vârfurile tăiate pot fi fumate, dar nu uitațică tăierea este făcută în primul rând pentru plante, și nu pentru dvs.! Se recomandă eliminarea frunzelor uscate, totuși trebuie să rezistați tentației de a apuca pe cele sănătoase.

Nu tăiați niciodată mai mult decât o mugură de creștere sau o pereche de frunze din fiecare ramură!

Tăierea în timpul înfloririi poate reduce semnificativ recolta. Cu toate acestea, frunzele care obstrucționează lumina asupra coroanelor (arcurilor) pot fi tăiate parțial (adică, puteți tăia jumătate de frunză).

Un lichid limpede apare adesea pe locul tăierii. Acesta este sucul de plante care conține substanțele necesare pentru vindecarea tăieturii.

Dacă nu tăiați planta complet în timpul recoltării, și îndepărtați conurile, planta poate crește și mai departe. Cânepă este o plantă foarte puternică și capabilă să sufere pagube grave la frunze, ramuri și tulpini. Cu toate acestea, recolta este mai mult decât dependentă de sănătatea plantelor!

Creșterea într-un spațiu limitat - metoda "ecranului verde"

Cadrul cu grila este setat la ~ 10-60 cm deasupra plantei, dimensiunea celulelor ochiului de grilă  este de la ~ 4x4 cm până la ~ 10x10 cm. Rama este realizată din lemn sau din aluminiu, grilă este întinsă de la o linie de pescuit sau frânghie. Indoirea ramurilor sub grilă, creșterea lor este îndreptată orizontal. Planta este ținută în stadiul vegetativ până când ramurile umple întrega grilă care formează o acoperire verde densă, după care planta este transferată la înflorire. Metoda este bună pentru a obține o recoltă mai mare cu spațiu și înălțimea limitate ale boxului.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • БЖГ pinned this тему

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
×
×
  • Создать...