Перейти к публикации

Grou-box - crescând într-un dulap


Рекомендованные сообщения

În interior (de exemplu, în camera - în Grow-box) cânepa crește mai puternică, decât afară.

box-plants.thumb.jpg.a8f573794cf4a7bc8d46c00eb1be4719.jpg

Pentru dotarea cabinetului pentru cultivare (grou-box), aveți nevoie de sisteme de iluminare și de ventilație, senzori de temperatură și umiditate. Gow-box’ul trebuie să fie izolat de lumină și să aibă o acoperire reflectorizantă interioară a peretelui (vopsea mată albă sau folie).

Suprafața minimă pentru o singură plantă este de 30x30cm și de 40cm de înălțime.

Zona normală pentru o singură plantă: 50x50cm și 150cm de înălțime.

Un exemplu de grou-box. Înălțime: 150cm Lățime: 75cm Adâncime: 72cm (lampă de sodiu):

Iluminarea grow-box’ului.

Calcularea iluminării

Mai jos sunt unitățile de putere a lămpii în funcție de zona box’ului. Aceste date sunt relative pentru că posibilitatea utilizării unei anumite lămpi depinde de sistemul de ventilație.

Lampa HID cu vapori de sodiu –100W: 30x30cm

Lampa HID cu vapori de sodiu –150W: 45x45cm

Lampa HID cu vapori de sodiu – 250W: 61x61cm

Lampa HID cu vapori de sodiu – 400W: 91x91cm

Lampa HID cu vapori de sodiu – 600 W: 107х107cm

Lampa HID cu vapori de sodiu –1000W: 122x122cm

Cu cât mai multă illuminare primescplantele, cu atât cresc mai repede. Lămpile ar trebui amplasate cât mai aproape posibil de vârfurile plantelor, dar în nici un caz nu trebuie să atingă (pentru a evita arsurile). Lămpile trebuie să fie fixate astfel încât înălțimea lor să poată fi ajustată pe măsură ce plantele cresc.

Cele mai bune lămpi pentru stadiul vegetativ sunt lămpi metal-halogenice (cu predominanța părții albastre a spectrului - spectrul albastru la începutul de "vega" crește șansa apariției plantelor feminine), cele mai bune lămpi pentru înflorire suntr lămpi HID cu vapori de sodiu (cu predominanța părții roșii a spectrului).

Pe scurt despre perioadele de creștere a canabisului

Becuri metal-halogen

Becuri metal-halogensunt lămpile cu predominanța radiației în partea albastră a spectrului - cea mai bună pentru stadiul vegetativ - spectrul albastru de la începutul de vega crește șansa apariției plantelor feminine. Pentru a lucra cu lampa, aveți nevoie de echipamente suplimentare - dispozitivul de pornire și încărcător de impulsuri - după alimentarea cu energie electrică, lampa se încălzește pentru o perioadă în care câștigă o putere maximă. Lămpile sunt utilizate pe scară largă în iluminarea panourilor, sălilor de expoziții, facilităților sportive, clădirilor, precum și în grădinile de iarnă și în sere. În lămpile metal-halogen, se folosesc două tipuri diferite de arzătoare: ceramică și cuarț. În comparație cu cuarțul, arzătorul ceramic oferă un spectru stabil de lumină de-a lungul duratei de viață a lămpii, precum și o ieșire mai bună a luminii. Prețul unei lămpi cu arzător ceramic este mai scump.

lămpile cu vapori de sodiu (HPS, sodiu de înaltă presiune) într-un balon transparent

Acest tip de lampă este folosit de cultivatori din întreaga lume. Lampa HPS trebuie să aibă un reflector bun, pereții boxului au un strat reflectorizant. Lămpri cu reflector cunt similare cu lămpi regulare, cu excepția faptului că partea superioară a becului este acoperită cu un strat reflector, ceea ce face posibilă utilizarea unei lămpi fără reflector extern. În timpul funcționării, precipitarea atmosferică este împiedicată să intre în balon. Spectrul de astfel de lămpi este mutat în regiunea galben-roșie, iar acest lucru este foarte bun.

Lămpile de sodiu sunt una dintre cele mai eficiente surse de radiație vizibilă: au cea mai mare luminanță dintre toate lămpile cunoscute cu descărcare de gaze și o ușoară scădere a fluxului luminos dacă sunt utilizate pe o lungp perioadp de timp. Domenii de aplicare: iluminatul urban utilitar, iluminatul al străzilor de mare viteză, spațiile de carieră și spațiile mari exterioare, iluminatul tunelurilor și pasajelor subterane, iluminatul arhitectural, iluminatul instalațiilor de producție și depozitare.

Lămpi HPS cu reflector

Lampă HPS cu reflector/Reflux este un radiator de sodiu de înaltă performanță, plasat într-un balon cu oglindă interioară. Lampă HPS cu reflector/Reflux asigură stabilitate de distribuție a luminii pe toată durata de viață, asigurând cel mai mare factor de utilizare a fluxului luminos. Lampa HPS simplă nu poate oferi o astfel de efeciența din cauza caracteristicilor sale de design: pe caracteristicile sale reflectorizante, lămpile HPS sunt departe de Lămpi HPS cu reflector.

Conectarea lâmpilor (HPS, HPS cu reflector, LMH)

Conectați corect lampa, verificați izolație și potrivirea fazelor folosind componente și fire de înaltă calitate. La instalarea lămpii, verificați absența petelor uleioase și murdăria de pe bec, altfel lampa poate exploda.

A doua unitate după achiziționarea lămpii estedispozitivul de pornire(sau pur și simplu inductor). Inductoare cu înfășurare dublp sunt considerate depășite, se recomandă utilizarea inducătorilor cu infășurarea singură. Magazine de multe ori confuz inducator cu balast (tot e în ansamblu). Este mai bine să cumpere o versiune în ansamblu. Deci, pentru lampa să fie aprinsă este nevoie de inductor și de încărcător de impulsuri. Ecesta încălzește lampa, dă un impuls puternic pentru accelerarea arzătorului și a amestecului care se află în interiorul lămpii.

Setul complet al lămpii arată astfel: o lampă, balast, încărcător de impulsuri, suportul, fire. Toate acestea sunt achiziționate pe cea mai apropiată piață de construcții sau într-un magazin care vinde echipamente de iluminat, în costuri totale de la aproximativ 50 USD.

Cele mai bune balasturi pentru lămpi sunt cele electronice, dar din cauza prețurilor complet sălbatice acestea sunt folosite foarte rar. Balastul obișnuit a producției ucrainene poate fi achiziționat de la firma la preț de aproximativ 10 dolari, dacă o găsiți pe o piață puteți cumpăra pentru un preț de două ori mai mic. În fosta URSS, multe dintre modificările lor sunt produse și totul este posibil de utilizat. Numai că balastul trebuie să fie pentru lampa dvs. și de aceeași putere ca lampa. Trebuie să puneți balastul compatibil cu lampa dvs., în caz contrar, se poate reduce de mai multe ori durata de viață a echipamentului sau poate produce scăderea catastrofală a luminii! Lampa poate, de asemenea, să clipească când lampa se stinge imediat după încălzire, apoi se răcește și totul începe din nou ...

Lampa însăși se aprinde în 3-5 minute. lămpile ajung la putere maximă în 2-10 minute de la momentul aprinderii. În acest moment, curentul de pornire poate depăși valoarea nominală de aproape 2 ori (o creștere de 30-90% - încălzirea lămpii). Curentul de funcționare al lămpii este de 250W 3-5A. Curent de pornire e până la 10A. Nu priviți lampa în timpul funcționării sale, este posibilă arderea retinei ochilor (oftalmia fotoelectronică).

Reflector pentru lămpi HPS

Scopul reflectorului este să reflecte lumina (care nu este îndreptată spre plante) și să crească iluminarea plantelor cu aproape două ori. Lampa este foarte caldă în timpul funcționării (~ 400 ° C), iar temperatura reflectorului poate atinge mai mult de o sută de grade (chiar și cu răcire), astfel încât reflectorul este făcut din metal. Acoperișul / foaia de tablă poate fi utilizată, suprafața interioară (reflectorizantă) este lustruită sau acoperită cu mai multe straturi de vopsea albă rezistentă la căldură, reflectă aproape la fel de bine ca și aluminiu lustruit. Vopseaua ar trebui să fie mată, nu lucioasă.

Pentru a aduce lumina mai aproape de plante și pentru a evita arderea coroanelor, fundul reflectorului este acoperit cu sticlă, în timp ce este important să asigurați ieșirea de aer fierbinte prin conectarea conductei de aer cu ventilatorul ductului. Orificiile pentru intrare / ieșire sunt realizate în capetele opuse ale corpului de iluminat pentru o răcire uniformă, pentru a evita supraîncălzirea, ventilatorul este mai bine instalat la capătul conductei, aerul care trece prin canal se va răci. Orificiul pentru intrarea aerului trebuie să fie mai mare decât pentru ieșirea. Ventilatorul trebuie să funcționeze continuu în timp ce lampa este aprinsă. Dacă ventilația este oprită de cronometru împreună cu iluminarea, rețineți că lampa puternică este foarte caldă în timpul funcționării și se va răci fără ventilație, ceea ce poate cauza împărțirea sticlei în corpul de iluminat sau arderea vârfurilor de plante.

Lămpi HPS obișnuitre și cu reflector la sfârșitul duratei de viață (~ 15000h) pot exploda, pentru siguranță sun utilizate corpuri de iluminat închise cu sticlă.

Proiectoare HPS

Atunci când folosiți lumina proiectoarelor, este suficient să vă ventilați box’ul bine, nu este nevoie să tăiați găurile poiector și să trageți aerul fierbinte. Echipamentul standard al proiectorului este un balast, un încărcător de impulsuri, un suport, un corp și un dispozitiv de fixare.

Lista proiectoarelor din fabrică:

ЖО04

Producător: «Fabrică produselor de iluminat Likhoslavl'skiy «Svetotehnica» SRL

Modeluri: ЖО04–250-002 șiЖО04–400-001

Tip de lămpi: HPS (suport Е40)

Gradul de protecție: IP54

ЖО07

Producător: «Fabrică produselor de iluminat Likhoslavl'skiy «Svetotehnica» SRL

Modeluri: ЖО07–250-001 șiЖО07–400-001

Dimensiuni: 440x530x645

Tip de lămpi: HPS (suport Е40)

Gradul de protecție: IP65

ЖСП37

Producător: «Coplect-electro» SRL

Modeluri: ЖСП37–400-001 5Y șiЖСП37–600-002 5Y

Tip de lămpi: HPS/HPScu reflector datorită unui reflector detașabil (suport Е40)

Gradul de protecție: IP21

Alte echipamente pentru grow-box.

Ventilarea pentru grow-box

Изменено 1 час назад пользователем Бортовой-Журнал-Гровера

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • БЖГ pinned this тему

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
×
×
  • Создать...