enwteyn 5 Опубликовано: 30 мая, 2019 (изменено) Предісторія. Одного прекрасного вечера барига попутав рамси і захотів 400грн за 1г шш. В цей вечір було вирішено зайнятися гровінгом самому, для власних потреб. Насіння. Перш за все було заказано 8 зернят автоцвітучих сортів.(для дому саме те що треба ( всі різні) (570 грн). Поки зернята прямували до мене було прочитано безліч матеріалів на тему гровінга. Пророщування. Зернята пророщував в кокосових таблетка. Замочив кокосові таблетки теплою водою зачекав 30 хв 30 після цього помістив в них зернята, поставив все в не глибоку керамічну посудину і накрив харчовою плівкою. Зробив в плівці пару дирочок голкою щоб потрапляло повітря. Над росадою повісив фітолампу повно спектра 9w. 7 з 8 ялинок вилізти за три дні ( бубль гум загинув) Земля. На просторах інтернету є багато інфи по землі але було вирішено зробити свій склад узявши різну інфу з мережі. 12 л відро, робим в ньому дринаж дирочок 8-10. На дно 2 литра керамзіту. Далі 40% земля для квітучих рослин, 40% кокосовий субстракт, 10% перліт, 10% верикуліт. Земля получилась повітряна і не забита. (Ph 6.5) Пересадка. Горщики готові, зернята проросли. Оскільки я пророщував в кокосовій таблетці то так і з нею пересаджуємо, зручно, корінь не пошкоджується під час маніпуляцій з рослиною. Було пересаджено по 3 йолки в 15 л горщики. Як виявилось це було помилка (підсказали тут на форумі). Все було пересаджено по 1 шт на 12л відро. Під час пересадки випадкого зламав 1 шт (джек херер)((. Освітлення. Тут починається семе цікаве. Варіантів безліч щос ефективне щось ні. Мій варіант fito led 9w (150 грн лампа) повний спектр, 1 лампа на 1 рослину (світла критично мало). Купляю дешеву фітоленту 10м 500 грн. Роблю з неї лампи(є на фото), результат не подобається, страшно гріються. Освітлення ніяке. Псіхую викидаю ленту нах. Купляю дві фітолінійки по 36w (не китай) (600грн). Росте норм. Так як я людина науки, все ще розумію що для хорошого результату світла критично мало (люмен). Вирішив ставивти днат 100w точково навколо грова. Нові готові варіанти дорого, ОЛХ дешевше в 2 раза, лампи можуть бути не ефективні (вигоряння газу, втрата люмен), їду на базар находжу чувака з б.у освітлення промисловим. Купляю дроселі 2 шт 200грн, запалювачі 2 шт 150 грн, патрони е40 2шт 50грн, кабель 15 м 100 грн, вилки 2 шт 20грн, лампи нові 2шт 200грн, на лампи 100w кондюхів не треба. 720 грн 2x100w. Думаю Норм. На протязі тижня поставлю ще 4 лампи по 100w. ГровБокс. Габарити приблизні. Довжина 1.5 м Ширина 0.75 м Висота 1 м. Збирав корпус з монтажних планок з епіцентру 10 грн шт. Використав приблизно 35 штук (350грн).для світловідбивачів використав теплоізоляцію покриту алюмінієм (самоклеюча) (150грн). Коли будуть готові решта ламп планую трохи модернізувати бокс. Насичення землі і коріння киснем. Для кращого росту вирішив подавати повітря у гонщики з рослинами. Зразу в голові виникла ідея саморобного пристрою. Беру компресор для акваріуму (100 грн)і 6 капельниць (60 грн). Получилась така штука (шукайте в фотках). Голки встромив зниху горщика в верхній шар керамзіту. Насичення боксу со2. Підказали тут на форумі. Замутив 5 літрову банку брашки, проколов банку в трьох місцяхя голкою від шприців, направив їх на рослинки. Обдув Вентеляція. Писав писав, пішов курнув, і закрив все нах ппц. От же вдругий рас, Коротко, обдув зробив з вентилятора радиатора заз (0грн на гаражах дали за 2 водни). Получилось дуже дешево, любий побутовий не конкурент. Живлення старе зарядне від ноута 19в і драйвер з регулятором оборотів. Був перегрів в боксі 35г тепер можу опускати до 22г. ======================= На данний момент чекаю поки росте). Також скоро доповнню статю розділом про полив і добрива. І приводу в порядок фото галерею Чекаю коменнннтарів, критики, і підсказок. 06.06.19 22 день від каски Изменено 6 июня, 2019 пользователем enwteyn Доповнення 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 30 мая, 2019 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
kostia 28 480 Опубликовано: 30 мая, 2019 5 минут назад, enwteyn сказал: На дно 2 литра керамзиту керамзит пролеченный? не барыжу ,по почте не отсылаю))) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 30 мая, 2019 Просушив в духовці 3 хвилини тому, kostia сказав: керамзит пролеченный? Просушив в духовці Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
NiktoNeNuzhen 115 Опубликовано: 30 мая, 2019 1 час назад, enwteyn сказал: Одного прекрасного вечера барига попутав рамси і захотів 400грн за 1г шш вот это реально охуевший пушер Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sirotka 9 635 Опубликовано: 30 мая, 2019 1 час назад, enwteyn сказал: Просушив в духовці До пызды дверци вот эта данная манипуляция. Хоть пивные банки сверху дната повесь, у тебя половина света в никуда. По грунтосмеси. В этом году почти такой же субстрат, то есть очень много кокоса и у меня еще и пенопласт. Кормить с третей недели не стесняясь, но внимательно следить. P.S. суржик у тебя приятный оказался, понравилось читать. 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
БЖГ 716 Опубликовано: 30 мая, 2019 классно последим за твоим гровом ну и было б неплохо обзавестись полом и потолком в твоём гроубоксе! спасибо, что написал о причине начала грова и порадовало, что ты человек науки Протекаюший репорт АУТ.19 ИНДОРИМ киллер куш и сахарную чёрную розу 150ДНаТ Конкурс Outdoor 2019 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 30 мая, 2019 1 година тому, БЖГ сказав: классно последим за твоим гровом ну и было б неплохо обзавестись полом и потолком в твоём гроубоксе! спасибо, что написал о причине начала грова и порадовало, что ты человек науки Кришка є, до кінця тижня доставлю лампи,і чоток все модернізуйю 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 3 июня, 2019 Чуток переробив бокс. Завтра доставлю 3 днат по 100ват. Хочу сьогодні перший раз покормити азотом є на фото, хто шо підкаже. Одна рослинка не стандартна шо знею?? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 3 июня, 2019 19 днів від каски Коли починати гнути? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 4 июня, 2019 1000грн Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 4 июня, 2019 Зі світлом думаю більше нічого не робити 5 днат по 100 ват 6 лед повний фіто по 9 ват і дві фіто лінійки 5 до 1 по 36 ват. 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 5 июня, 2019 Зі світлом думаю більше нічого не робити 5 днат по 100 ват 6 лед повний фіто по 9 ват і дві фіто лінійки 5 до 1 по 36 ват. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 5 июня, 2019 Зараз зроблю обдув Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 6 июня, 2019 20190605_232024.mp4 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Rastafaf 2 566 Опубликовано: 6 июня, 2019 бро здарова!! интересно ты заморочился по грову))) ты только не "лей воду",вплане фотографий))) просто много не информативных,на мой субъективный взгляд,конечно как там твои растихи поживают? а так конечно интересно,буду следить! Удачного грова!!! Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 6 июня, 2019 1 година тому, Rastafaf сказав: бро здарова!! интересно ты заморочился по грову))) ты только не "лей воду",вплане фотографий))) просто много не информативных,на мой субъективный взгляд,конечно как там твои растихи поживают? а так конечно интересно,буду следить! Удачного грова!!! Всьо гуд)) спс Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
WhitePurl 1 Опубликовано: 6 июня, 2019 Даш курнуть шишку ? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 7 июня, 2019 Кондеціонер Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
enwteyn 5 Опубликовано: 7 июня, 2019 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас