Перейти к публикации

Повний життєвий цикл марихуани – етапи зростання канабісу тиждень за тижнем


Рекомендованные сообщения

Ця стаття про життєвий цикл рослини коноплі, розділеному на етапи по тижнях. Ви знайдете інформацію про зростання рослини на кожному етапі, деякі основні потреби рослини та на що слід звернути увагу! Дізнайтеся, як виростити коноплі від насіння до врожаю!

Зростання каннабісу ділиться на стадії:

  • Проростання насіння
  • Розсади
  • Вегетації
  • Цвітіння

У кожного свої потреби у навколишньому середовищі та харчуванні, навіть різні світлові періоди. Давайте дізнаємося все про стадії розвитку канабісу.

Зберігання насіння конопель

Так починається життя рослини коноплі. Життєздатне насіння конопель виглядає коричневим з деякими смужками, сухим і твердим на дотик. Якщо вона здається слабкою, білою або світло-зеленою, це, ймовірно, нерозвинене насіння, і з нього не вийде здорова рослина.

Зберігайте насіння у темному холодному місці, наприклад, у холодильнику в поліетиленовому пакеті для кращого збереження. Коли настане час посадки, дістаньте насіння за температури навколишнього середовища. Ви можете покращити свої шанси на проростання, помістивши насіння у склянку води не більше ніж на 1 годину; якщо вони виринають, то ймовірно нежиттєздатні, хоча все одно можуть прорости. Якщо насіння тоне, це можливо тому, що воно життєздатне і повне життя, готове до проростання. Не залишайте його у воді надовго, тому що насіння потрібно дихати, і воно може потонути та загинути.

Проростання насіння канабісу (від 3 до 10 днів)

Для проростання насіння коноплі потребують тепла, вологості, повітря та води. Помістіть їх у темне, тепле та вологе місце, наприклад, між двома тарілками у вологій серветці або ватяних дисках.

Коли насіння розкривається і починає показувати перший білий стрижневий корінь, настав час помістити його в наступне середовище для вирощування (ґрунт, кокос тощо) у маленькому горщику. Цей корінь починає розвиватися, і врешті-решт рослина виробляє перші два овальні листки, які називаються сім'ядолями. Тепер це вже розсада!

Стадія розсади каннабісу (від 2 до 3 тижнів)

Фактори, що сприяють здоровому зростанню розсади конопель

  • Температура близько 22 - 27 º C
  • Відносна вологість: близько 65-80%.
  • Низька інтенсивність світла, бажано синій спектр
  • Адекватна відстань світла (ручний тест)
  • Світло / фотоперіод: 18 годин світла / 6 годин темряви.
  • Харчування: низька доза поживних речовин для початку, потім збільшення
  • Невеликий розмір горщика: після проростання помістіть насіння/саджанці в невеликий горщик або чашку з дренажем для досягнення найкращих результатів.
  • Полив: поливайте розсаду з обприскувача, щоб уникнути перезволоження.
  • Рівні pH: від 6 до 7

 

Ось як починається стадія проростка: коли насіння розкривається, з'являється перша пара маленького круглого листя, званого «сім'ядолями». Після цього маленька рослина каннабіса починає виробляти зазубрене листя, а не характерне пальчасте листя, а тільки одиночне зазубрене листя. У міру зростання розсади починає розвиватися нове листя з великою кількістю листочків, поки рослина не утворює пальцеподібне листя з зазубреними краями, які ми всі можемо ідентифікувати як віялоподібне листя каннабісу. Коли з'являються це листя, рослина вступає у вегетативну стадію. Цей процес може тривати до трьох тижнів.

Умови вирощування розсади конопель

Розсада каннабісу любить відносно вологі умови. Температура повинна залишатися в межах 27 градусів, а світло повинне розташовуватися поруч із рослинами і підніматися вгору в міру їх зростання. Нарешті, ці молоді рослини потребують невеликої кількості поживних речовин, і їх потреби зростатимуть у міру того, як рослина стає більшою і сильнішою.

Завжди перевіряйте освітлення, вентиляцію, обмежуйте полив до мінімуму і тримайте їх у маленькому горщику протягом кількох днів замість садити в останній контейнер. Це допомагає кореневій системі розвиватися легше і сильніше, з меншим ризиком перезволоження та утоплення вашої маленької рослини. Переконайтеся, що ваші саджанці отримують достатньо світла, інакше вони виростуть дуже високими і слабкими, з невеликою кількістю листя та витягнутим білим стеблом.

Вегетативна стадія каннабісу (від 3 до 16 тижнів)

Чинники, які призводять до здорового зростання каннабісу на вегетативної стадії

  • Температура близько 22 – 26º C
  • Відносна вологість: близько 40-60%
  • Збільшена інтенсивність світла/синій спектр
  • Адекватна відстань світла: перевірка вручну
  • Гарний повітряний потік, витяжка та споживання CO2.
  • Світловий період: 18 годин світла / 6 годин темряви
  • План живлення: вносите поживні речовини в міру необхідності — встановіть графік годування та дотримуйтесь його.
  • Горщик більшого розміру: після проростання помістіть насіння/саджанець у невеликий горщик або горнятко з дренажем для досягнення найкращих результатів. За потреби пересаджуйте, щоб не прив'язуватися до коріння.
  • Полив: регулярно поливайте рослину, уникайте надмірного поливу і слідкуйте за хорошим дренажем.
  • Рівні pH: від 6 до 7

На вегетативної стадії здорова рослина канабісу росте у висоту і розмір настільки, наскільки це можливо за цих умов. Зараз у рослини росте тільки листя та стебла. Тим часом, він може показувати передцвіти, щоб вказати підлогу, але бутони почнуть рости лише тоді, коли дні стануть коротшими, восени, або світловий цикл зміниться на 12/12, якщо у вас фотоперіодна рослина.

Скільки триває вегетативна стадія?

Більшість виробників вирощують свої рослини протягом 4-8 тижнів залежно від бажаного розміру рослини. Рослини каннабісу, залежно від їх сорту, можуть почати цвісти з 4-го тижня вегетативної стадії, але ці рослини будуть меншими. Надання вашим рослинам більшого вегетативного часу призведе до того, що рослини стануть більшими і, швидше за все, дадуть вищі врожаї. У приміщенні слід змінити таймер освітлення на 12/12 годин, щоб запустити стадію цвітіння. На 6-му тижні від посіву деякі рослини марихуани можуть почати показувати свою підлогу, вирощуючи передцвіти.

Чоловік, жінка чи герм?

На цьому етапі ви повинні знати, чи є ваші рослини чоловічими, жіночими або гермафродитами. Якщо ви вирощуєте з наміром зібрати шишки марихуани (сенсимілію), ви повинні дозволяти рости тільки жіночим рослинам і якнайшвидше вбивати чоловічі рослини та гермів. Чоловічі рослини та рослини-гермафродити незабаром починають запилювати жіночі рослини, і в результаті у вас буде багато насіння та дуже мало бутонів. Як було сказано раніше, тільки жіночі рослини виробляють бутони, чоловічі та гермафродити цього робити не будуть!

Стадія цвітіння (від 8 до 11 тижнів)

Фактори, що сприяють здоровому зростанню квітучих рослин канабісу

  • Температура, близько (18 – 26º C)
  • Відносна вологість близько 40-50%.
  • Вища інтенсивність світла, кращий червоний спектр
  • Адекватна відстань світла: перевірка вручну
  • Світло / фотоперіод: 12 годин світла / 12 годин темряви.
  • Харчування: більш висока доза поживних речовин для цвітіння
  • Горщик більшого розміру: пересадіть в останній горщик перед початком стадії цвітіння.
  • Полив: Поливати при необхідності.
  • Рівні pH: від 6 до 7

 

Стадія цвітіння у приміщенні

 

Щоб вступити в стадію цвітіння біля кімнатних культур, світловий цикл повинен бути змінений на графік 12 годин світла/12 годин темряви.

Надзвичайно важливо НЕ ПРИРИВАТИ темний час доби (включати світло), щоб рослина почала правильно цвісти. Якщо цей темний період переривається, рослина «збивається з пантелику», і цвітіння може затримуватися або, що ще гірше, рослина може ревегетувати (повернутися до вегетативної стадії) або почати виробляти квітки-гермафродити. Ви точно не хочете, щоб це сталося!

 

Стадія цвітіння у відкритому грунті

Зростаючі на відкритому повітрі рослини починають стадію цвітіння, коли дні стають коротшими, зазвичай із настанням осені.

Автоквітучі штами не потребують зміни фотоперіоду, щоб розпочати цвітіння, їхня вегетативна стадія триває близько 4 тижнів, а потім вона автоматично змінює стадії.

 

Скільки триває стадія цвітіння?

Тривалість стадії цвітіння у різних сортів різна.

Стадія цвітіння зазвичай триває від 8 до 11 тижнів залежно від сорту. Зазвичай він ділиться на тижні чи три етапи. Період цвітіння штамів Indica зазвичай становить близько 8 тижнів, але може тривати до 10 тижнів. Штами Sativa можуть дозрівати до 10-12 тижнів. Як правило, для розвитку гібридних штамів потрібно до 6-10 тижнів.

Початок цвітіння – 1-3 тижні.

З 1-3 тижні рослини витягуються і збільшуються в розмірах та висоті. На цьому етапі рослини витягуються та подвоюються у розмірах. Жіноча рослина каннабісу починає цвісти, виробляючи передцвіти, їхні маточки виглядають як «біле волосся».

До кінця третього тижня коноплі починає формувати свої бруньки у вузлах рослини (де зустрічаються основне стебло та гілки). Шукайте групи жіночих передквітів.

Середина цвітіння – 4-5 тиждень.

З 4-5 тижнів рослини перестають збільшуватися в розмірах і починають рости, відгодовуючи бутони і затемняючи пестики. Важливо дотримуватися гарного графіка підгодівлі, щоб нагодувати шишки і допомогти рослині виростити сильні ароматичні компоненти.

Пізніше цвітіння/дозрівання – 6 тиждень до збирання врожаю.

Останні кілька тижнів бутони набирають найбільшу вагу. Вони липкі на дотик і можуть сильно пахнути. Ви дуже близькі до досягнення своєї мети – збирання врожаю (харвест).

На цій стадії пестики рослини канабісу (стигми) можуть мати білий, кремовий або коричневий колір. Вони також починають закручуватись усередину і покриваються трихомами. Так само трихоми також змінюють колір, і ви повинні уважно стежити за цими змінами, тому що вони є одним з найкращих ключів до того, щоб дізнатися, коли найкращий час для збирання врожаю.

 

Промийте для найкращих результатів!

 

Промивання включає полив ваших рослин без додавання поживних речовин, щоб «змити» всі надлишки солі з коріння. Це може бути зроблено за один або два тижні до збирання врожаю (в грунті) та за один день, два або більше, залежно від вашого графіка годівлі та розміру врожаю. У цей період між промиванням і збиранням урожаю рослини використовують більшу частину поживних речовин, які вони накопичили, і в результаті виходить набагато смачніший і ароматніший кущ. Якщо ви не промиваєте рослину перед харвестом, ці шишки можуть мати неприємний і сильний смак і запах, а при курінні можуть відчуватися різко в горлі.

Коли збирати рослину канабісу (тиждень 8+)

 

Приблизно на 8-му тижні стадії цвітіння бутони починають швидко набирати вагу. Так само ви побачите, що трихоми і маточки дозрівають і змінюють колір. Зазвичай, коли трихоми змінюють колір із прозорого на молочний/білуватий (і, можливо, 5-10% з них стають бурштиновими), ваша рослина готова до збирання. На закінчення, кожен виробник вибирає момент збирання врожаю, залежно від бажаного ефекту та смаку.

 

Ми сподіваємося, що це керівництво допоможе вам зрозуміти стадії та весь життєвий цикл марихуани. Тепер ви знаєте, скільки часу займає кожен етап і на що чекати.

першоджерело:https://rastazone.com/etapy-rosta-konopli-ua

photo_2022-06-20_12-39-48.jpg

grow.jpg

єтапіконоп.jpg

  • Like +1 1
  • Confused 1

Насіння коноплі тут, тільки спитай

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 1 year later...

матеріал взято з окупантомовного сайте та перекладено в гугл))))

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Стать а не підлога)))

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
38 хвилин тому, voodoojuice сказав:

Стать а не підлога)))

отож

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
×
×
  • Создать...