Перейти к публикации
  • 0

Сушка чи зразу в банку з Integra Boost Humidiccant 62%?


Olka

Вопрос

Привіт всім :rasta_peace:
Я вже готуюсь до харвесту, який буде напевно за місяць:rasta_biggrin:
Прикупила скляних банок герметичних і Integra Boost Humidiccant для якісної пролічки 62% 8г (розрахований до 450 грам суміші), ось такий опис:
Регулятор, що підтримує постійну вологість у контейнері, який використовується для плетіння, однієї упаковки вистачає максимум на 450 г сухофруктів. Карринг - це спосіб зберігання, який покращує смакові якості і якість сухих рослин, що зберігаються. Integra Boost використовує запатентовану технологію, яка вивільняє або поглинає вологу, підтримуючи відносну вологість в замкнутому просторі близько 62%. Кожен індивідуально упакований пакет Integra Boost включає індикаторну картку: коли кругла точка змінює колір з рожевого на синій, пакетик необхідно замінити.

  • Підтримує рівень вологості 62%;
  • Запобігає появі цвілі і грибка;
  • Зберігає свіжість, смак і аромат;
  • Продовжує термін зберігання;
  • Міцні і стійкі до проколів упаковки;
  • Індикатор заміни входить в кожен пакет (інтелектуальна, проста для читання індикаторна карта. Просто замініть старий пакет новим, коли точка на картці індикатора заміни стане яскраво-синьою.)

Питання ідеальної сушки для мене ще так і не закрито повністю.
Читаю що рекомендують темноту 19-21 градус і 55-65% вологість.
Також пишуть що краще без винтиляторів, хіба що мінімально витяжку.
От і в мене виникають логічні питання:
1. А чи можна НЕ сушити а ЗРАЗУ розфасувати по банках, запхати туди Integra Boost Humidiccant 62% і поставити в темне місце з температурою 19-21 градус?
2. По ідеї навіть не треба банку відкривати (щоб волога виходила бо і так там буде регулювати Integra Boost) і так получається що там скоро закінчиться повітря і буде якісна сушка яке перейде про пролічку? Де дира в цій логіці?
3. Так як все буде герметично то можна розраховувати що процей пройде краще в порівняні з тим як би він проходив на повітрі? (Хто шарить хімію? Чи таки потрібно повітря в перші дні сушки?)
4. Тут ж і немає ризику пересушити і можна лишити на довго і просушка плавно перейде в пролічку?
5. Ну а за тим чи справляється Integra Boost можна слідкувати по індикатору. Хоча я планувала класти в банку до 50г (чи скільки там влізе в 1л) а Integra Boost аж до 450г то мав би справитись.
6. Куди краще ставити Integra Boost? На дно чи на сам верх? Де буде більше вологості? Знаю що темпле повітря піднімається вгору, а як з вологістю?

53d0.thumb.JPG.f966bc9ba1401c182ff58277fe9e6d31.JPG53d1.thumb.JPG.516f4afe1953f7b93b3f996daf090948.JPG

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Рекомендованные сообщения

  • 0

@Olka сушишь ,раскладываешь по банкам и в банку один пакет,и в банке будет постоянно 62%,удобная штука шишки не пересыхают в труху даже когда батареи шпарят как сейчас)

  • Like +1 3

не барыжу ,по почте не отсылаю)))

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
7 часов назад, Olka сказал:

2. По ідеї навіть не треба банку відкривати (щоб волога виходила бо і так там буде регулювати Integra Boost) і так получається що там скоро закінчиться повітря і буде якісна сушка яке перейде про пролічку? Де дира в цій логіці?

Пролічка- це ферментація. Я вже якось писав раніше, що це таке. Ці бустери створені для тих, в кого умови не дозволяють ні просушити ні пролічити. Якщо в тебе всі операції проводяться локально і приміщеня сире, то вони тобі пригодяться.  

Что бы образовались новые соединения нужна закрытая емкость и ферментация. Когда срезанное растение начинает подсыхать, некоторые клетки, отвечающие за важные жизненные процессы, постепенно умирают. Но жизнедеятельность других клеток продолжает поддерживаться благодаря процессу ферментации. Генетическая программа, нацеленная на воспроизведение потомства, не даёт растению и его тканям быстро умереть. Вместо этого, микробы и ферменты, содержащиеся в его клетках, разрушают сложные химические вещества и преобразовывают их в более простые. Распадаются в основном различные сахара и крахмал, образуя спирт и простые кислоты. Разрушается и хлорофилл, что выражается  внешне в постепенном изменении цвета от зеленого в более тёплые оттенки жолтого и коричневого. Этот процесс и называется ферментацией.

7 часов назад, Olka сказал:

1. А чи можна НЕ сушити а ЗРАЗУ розфасувати по банках, запхати туди Integra Boost Humidiccant 62% і поставити в темне місце з температурою 19-21 градус?

Від  насипаного на дно рису буде більше користі. От положиш ти ті пакетики на дно і закинеш шишки сирі. В 3л банку сирої ваги можна напхати пів кіло запросто. Сумарна кількість води в матеріалі близько 80%. І всю цю вологу мають по ідеї забрати на себе ці пакетики у відповідь роздувшись як жаба ага)  Але, в банці вони в тебе запріють швидше, ніж все втягнуть ті бустери. Як не як диференціація руху молекул води в банці є градієнтною.

Я просушую в тому ж боксі де і росте. 3 дні виходить основна волога, а тоді в банках "маринуються". Якщо патогену плісняви не було, то їй там не буде звідки взятися. Звісно якщо нічим зовні не оброблялося з органічними сполуками які містять доступні вуглеводи. І рівень вологи не буде 100% 

 

7 часов назад, Olka сказал:

таки потрібно повітря в перші дні сушки?

Коли ти попередньо просушила, то положила в банку і не гримаєш кришкою. Ферментація відбудеться за тиждень. Тримання  довше ні до чого не призводить. Часте гримання кришкою пізніше призводить вивітрюванню вологи і терпенів разом неї. Якщо будеш відкривати кришку і провітрювати люб*язно щодня, то всі накопичені гази вийдуть і ніякого бродіння не буде. 

7 часов назад, Olka сказал:

Читаю що рекомендують темноту 19-21 градус

Хлорофіл руйнується лише на світлі, оскільки отримуючи електрон від світла, він окислюється за допомогою магнію та заліза. В темряві все лишиться зелене.

Любим процесам потрібна температура, все прекрасно ферментується і при 25 градусах і при 30. 

 

  • Like +1 2

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
1 година тому, ХаПаZz сказав:

В 3л банку сирої ваги можна напхати пів кіло запросто.

Немає в мене 3л банки з герметичною кришкою. Купила декілька банок по 1л.

1 година тому, ХаПаZz сказав:

в банці вони в тебе запріють швидше, ніж все втягнуть ті бустери

Теж от думала за те чи не запріють.

1 година тому, ХаПаZz сказав:

Хлорофіл руйнується лише на світлі

Якщо не помиляюсь то хлорофілу і треба позбутись, наче як він горло першить, чи я щось спутала? То сушку треба робити при світлі щоб хлорофіл зруйнувався чи ні?

1 година тому, ХаПаZz сказав:

І всю цю вологу мають по ідеї забрати на себе ці пакетики у відповідь роздувшись як жаба ага)

Чисто для тесту візьму зразу без сушки 0.5л закрию з осушувачом і так само 0.5 зразу після сушки з осушувачем. І за місяць порівняю в чому різниця. Якщо навіть запріє то не жалко. Жага експерементаторші)

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
1 минуту назад, Olka сказал:

Якщо не помиляюсь то хлорофілу і треба позбутись, наче як він горло першить, чи я щось спутала? То сушку треба робити при світлі щоб хлорофіл зруйнувався чи ні?

Зазвичай під кінець циклу весь хлорофіл добре би застосувати, а не чекати поки він сам остаточно щось там синтизується) От коли почнеш ріпен лити, тоді хлорофіл і почне в цукри перероблятися. відповідно потім не доведеться смакувати гіркі шишки) В темряві прийнято тримати вже готову продукцію, щоб зберегти якість. А просушувати в темряві не потрібно))

6 минут назад, Olka сказал:

Чисто для тесту візьму зразу без сушки 0.5л закрию з осушувачом і так само 0.5 зразу після сушки з осушувачем. І за місяць порівняю в чому різниця

О це вже об*єктивніше) 

  • Like +1 1

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0

y меня обычный рис на дне в банках)))

  • Like +1 2

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0

А это и не осушитель вовсе. Аналог боведы. Нельзя высушить идеально. А эта штука усредняет. Чуть пересушеному отдаст, у более влажного заберёт. Это для правильного беспроблемного хранения, а не сушки как таковой.

  • Like +1 4

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0

Да в описании всё это написано. Зачем тогда столь дикие эксперименты? Подозреваешь что производители чего-то не знают? Или не все говорят?

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0

Регулятори вологості потрібні: якщо з нею є проблема. Наприклад, часто пересушуть. Вони не заміняють просушки і пролічки.

  • Like +1 2

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
4 години тому, DianCecht сказав:

А это и не осушитель вовсе

А чому не осушувач? В описі в них пише що це "two way humidifier", якщо перекласти то це "осушувач і зволожувач 2в1"

4 години тому, DianCecht сказав:

Да в описании всё это написано. Зачем тогда столь дикие эксперименты? Подозреваешь что производители чего-то не знают? Или не все говорят?

Варто зазначити що оригінальний продукт, як і boveda, розробляли для зберігання елітних сигар, там також треба підтримувати певний рівень вологості для ідеального зберігання, а вже потім, саме експерементатори, пробували зберігати з шишками.

4 години тому, DianCecht сказав:

Зачем тогда столь дикие эксперименты?

Я подумала, що якщо не буде повітря і сушитись все буде в герметичному контейнері зразу, тоді мав би бути кращий смак, так як терпени не будуть вивітрюватись, і загалом з відсутністю повітря буде менше окислення.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
1 година тому, ijahman сказав:

Вони не заміняють просушки і пролічки.

З сушкою ще розібрались. Але не зрозуміла про - "не замінять пролічки". Так тут ж не йде суть про заміну пролічки а пролічування з тими пакетиками. Чи пропонуєш тільки зберігати з пакетиками а пролічувати ще якимось іншим способом без них?

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
15 хвилин тому, Olka сказав:

З сушкою ще розібрались. Але не зрозуміла про - "не замінять пролічки". Так тут ж не йде суть про заміну пролічки а пролічування з тими пакетиками. Чи пропонуєш тільки зберігати з пакетиками а пролічувати ще якимось іншим способом без них?

Ну так. Засовуєш сухі шишки в банки, ставиш в темне місце. Відкриваєш їх протягом тижня щодня на 2-5 хв, щоб подихали, потім також відкриваєш, але рідше. Та і все.

 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
14 години тому, ijahman сказав:

Відкриваєш їх протягом тижня щодня на 2-5 хв

А навіщо? Відкривають щоб випустити зайву вологу. А якщо там буде Integra Boost який буде підтримуваи потрібний рівень вологості то ж і не має сенсу відкривати. Чи ні?:hm:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
3 години тому, Olka сказав:

А навіщо? Відкривають щоб випустити зайву вологу. А якщо там буде Integra Boost який буде підтримуваи потрібний рівень вологості то ж і не має сенсу відкривати. Чи ні?:hm:

Теоретично, так. Пробуй.

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0

@Olka сушишь ,только не в труху и в банку с пакетиком и в темноту ставишь,и пролечатся шишки через  время ,не надо велосипед изобретать ,правильно выше писали это для хранения ты и сама писала что для сигар элитных вроде.

  • Like +1 1

не барыжу ,по почте не отсылаю)))

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
×
×
  • Создать...