Dunulbul 1 073 Опубликовано: 11 июля, 2023 1 година тому, Neverminder сказав: я имел в виду инертность субстата за счет его плотности и,как следствие, способности накапливать вещества- буферизировать Бро ну вот зачем писать после того как дунул пару банок сативки я нихера не понял Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Neverminder 3 330 Опубликовано: 11 июля, 2023 2 години тому, Dunulbul сказав: Бро ну вот зачем писать после того как дунул пару банок сативки я нихера не понял объясняю: земля плотнее кокоса,поэтому "объедки" от удобрений выходят оттуда медленнее и накапливаются. Возникает засол (буфер)- огромное количество этих "объедков" в виде избыточного кол-ва определенных элементов,что,в свою очередь, блокирует усваивание растением других нужных ей элементов и,как следствие, ведет к гибели растихи. Если проще: растиха дохнет от передоза. Поэтому и проливают водой. Ты когда заряжаешь кокос создаешь такой же "мини-засол". Только заряжаешь ты на 350-400 ррм, а у тебя будет под 1500 ррм и выше. Поняв? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Odontoiatrico 182 Опубликовано: 11 июля, 2023 5 хвилин тому, Neverminder сказав: Если проще: растиха дохнет от передоза. Поэтому и проливают водой. Я не експерт, але здається якщо робити на землі достатню кількість "перліта" + робити 1 д добрива 2 води - це забезпечить захист від того що ви описали вище Поправте якщо я не правий ? 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 12 июля, 2023 5 годин тому, Neverminder сказав: объясняю: земля плотнее кокоса,поэтому "объедки" от удобрений выходят оттуда медленнее и накапливаются. Возникает засол (буфер)- огромное количество этих "объедков" в виде избыточного кол-ва определенных элементов,что,в свою очередь, блокирует усваивание растением других нужных ей элементов и,как следствие, ведет к гибели растихи. Если проще: растиха дохнет от передоза. Поэтому и проливают водой. Ты когда заряжаешь кокос создаешь такой же "мини-засол". Только заряжаешь ты на 350-400 ррм, а у тебя будет под 1500 ррм и выше. Поняв? Я каждый день проливаю до дренажа и меряю соль, у меня каждый полив до дренажа, на крайняк стоит клин) то что ты объяснил это я знаю бро 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 12 июля, 2023 + у меня такой субстрат, что там одни волокна кокоса и перлит 50/50, я при промывке кокоса убрал кокосовый торф который обычно держит долго воду из-за этого мой субстрат очень воздушный и вода проходит как сквозь мочалку, каждый день полив, корни дышат) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 12 июля, 2023 6 годин тому, Odontoiatrico сказав: Я не експерт, але здається якщо робити на землі достатню кількість "перліта" + робити 1 д добрива 2 води - це забезпечить захист від того що ви описали вище Поправте якщо я не правий ? Якщо робити пів дози добрива то кущик може недостатньо отримувати їжі, в любому випадку без проливів будуть накопичуватися солі, треба розуміти що коренева система не контролює кожну піщинку землі, і там де кореня немає а добрива є - в тому місці будуть накопичуватися солі 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 12 июля, 2023 И если уже мы задели тему солей, вот что пишет производитель Flora Clean. Лично знаком с опытным человеком, который использует в ауте флору раз в 2 недели как профилактику засола и лично видел эти елки, с ними все отлично 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Odontoiatrico 182 Опубликовано: 12 июля, 2023 1 година тому, Dunulbul сказав: Якщо робити пів дози добрива Я не кажу про пів дози, у вас система яка майже як гідропоніка, тому вам потрібно щоденно добавляти добрива що б в рослини були поживні речовини Мій текст був до спікера який про землю пише, при достатній кількості перліта на землі потрібно давати 1-2 дні відпочинку від добрива, так як земля абсорбує мінерали 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 12 июля, 2023 2 години тому, Odontoiatrico сказав: Я не кажу про пів дози, у вас система яка майже як гідропоніка, тому вам потрібно щоденно добавляти добрива що б в рослини були поживні речовини Мій текст був до спікера який про землю пише, при достатній кількості перліта на землі потрібно давати 1-2 дні відпочинку від добрива, так як земля абсорбує мінерали Тоді не так зрозумів Вас, вибачаюсь) так все вірно кажете, але на кококсі я добрива даю не кожен день, перші два тижні вода вода добрива, зараз вода добриво через день 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Neverminder 3 330 Опубликовано: 12 июля, 2023 16 годин тому, Dunulbul сказав: я нихера не понял 8 годин тому, Dunulbul сказав: то что ты объяснил это я знаю бро 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Neverminder 3 330 Опубликовано: 12 июля, 2023 14 години тому, Odontoiatrico сказав: якщо робити на землі достатню кількість "перліта" Все вірно. Для того,щоб земля була пухкою,не злежувалась та не перетворювалась на "цеглину" оптимальна (як на мій погляд) пропорція наступна: 70% землі (субстат Полісський) 15% вермікуліту 15% агрперліту. Все перемішати але не взбовтувати). На дренаж,якшо шо - пінопласт онлі. Карамзит-зле зло. Шо наростає - подивіться в моєму альбомі в папці Блуббері 60 - мої кущі у бро в репроті нідочого 14 години тому, Odontoiatrico сказав: робити 1 д добрива 2 води захист від проблем забазпечить розуміння того що ми робимо і для чого. Річ у тому, що графікі поливу є різні: все залежить від багатьох факторів: зовнішня температура,генетика, склад грунту,температура в боксі,кількість світла і т.д. - від цього залежить АПЕТИТ растихи. Який ми контролюємо співставляючи параметри компота, шо вносимо, і виходу. При цьому,головна відмінність землі від кокосу,крім того,шо буфер є на початку, - інертність. Тобто,усі маніпуляціі робимо,як-би рахуючи на крок вперед. І промавати треба,бо аерація коріння погана...Все індивідуально для кожного окремо взятого випадку 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Neverminder 3 330 Опубликовано: 12 июля, 2023 Я,наприклад, на везі поливав добрива-засуха-вода-добрива. Бо не можна лити на коріння хімію після засухи - спалиш Потім,коли зіллячко підкабаніло,вже компот-вода вносив... Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Neverminder 3 330 Опубликовано: 12 июля, 2023 і відпочивати рослині від знущань треба давати,поки росте) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 12 июля, 2023 2 хвилини тому, Neverminder сказав: Я,наприклад, на везі поливав добрива-засуха-вода-добрива. Бо не можна лити на коріння хімію після засухи - спалиш Потім,коли зіллячко підкабаніло,вже компот-вода вносив... Ну у мене кокос, мені засуха не потрібна 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Odontoiatrico 182 Опубликовано: 12 июля, 2023 1 година тому, Neverminder сказав: На дренаж,якшо шо - пінопласт онлі. Карамзит-зле зло. Шо наростає - подивіться в моєму альбомі в папці Блуббері 60 - мої кущі у бро в репроті нідочого Так, ну припустимо що я вже зробив гадість і 1 посадив без дренажу, іншу на керамзит Отже на наступний раз, можна буде керамзит замінити на морські камінця наприклад, або на граніт ? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Neverminder 3 330 Опубликовано: 12 июля, 2023 1 година тому, Dunulbul сказав: Ну у мене кокос, мені засуха не потрібна так, але проливи водою - є думка (я її підтримую) - теж. Завжди має бути компот. Дуже слабкий,якшо треба проливати - я,інколи, до 3-х літрів виливав - але компот Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 12 июля, 2023 25 хвилин тому, Neverminder сказав: так, але проливи водою - є думка (я її підтримую) - теж. Завжди має бути компот. Дуже слабкий,якшо треба проливати - я,інколи, до 3-х літрів виливав - але компот Я просто проливаю кожен полив, не важливо компот чи вода завжди пролив Типу кожен день давати компот? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Neverminder 3 330 Опубликовано: 12 июля, 2023 2 хвилини тому, Dunulbul сказав: Я просто проливаю кожен полив, не важливо компот чи вода завжди пролив Типу кожен день давати компот? так,бро. Кожен день. Я так роблю. Зараз буду оновлювати репорт - подивишся шо наросло за такого подходу 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 12 июля, 2023 1 хвилину тому, Neverminder сказав: так,бро. Кожен день. Я так роблю. Зараз буду оновлювати репорт - подивишся шо наросло за такого подходу Кинь фотку сюди одну щоб я зрозумів Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Neverminder 3 330 Опубликовано: 12 июля, 2023 23 хвилини тому, Dunulbul сказав: Кинь фотку сюди одну щоб я зрозумів 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 12 июля, 2023 Значить і я так буду робити, доречі ось мій сет добрив от GHE та Terra Power Нам 23 день) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 12 июля, 2023 Ще чекаю на лампу 150W і буде норм бокс) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 12 июля, 2023 1 година тому, Neverminder сказав: Красота! Ну сьогодні другий день як добавив добрива, буду спостерігати що вийде) 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Neverminder 3 330 Опубликовано: 12 июля, 2023 3 години тому, Dunulbul сказав: Значить і я так буду робити, доречі ось мій сет добрив от GHE та Terra Power Нам 23 день) Наче все толково,бро! Гадаю, високих спортивних результатів тобі не уникнути Якшо шо - гофру гнучку від вентилятора до фільтра підріжеш трохи. В неї спротив 100 Па на 10м вентилятор краще працюватиме 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 073 Опубликовано: 13 июля, 2023 13.07 нам 24 дні. Компот на сьогодні такий: 2 літри відстояної води Добрива: 1ml/L GHE Grow; 2ml/L Terra Power Calavera Catrina; 2ml/L Terra Power La Sirena; 2ml/L Terra Power Atlas. 6.0 pH 1.6 EC Вихід: 600ml 6.3pH 1.2 EC 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас