Перейти к публикации

Рекомендованные сообщения

1 година тому, Neverminder сказав:

я имел в виду инертность субстата за счет его плотности и,как следствие, способности накапливать вещества- буферизировать

:sho:Бро ну вот зачем писать после того как дунул пару банок сативки :giggling: я нихера не понял:rasta_laugh:

Поделиться сообщением

2 години тому, Dunulbul сказав:

:sho:Бро ну вот зачем писать после того как дунул пару банок сативки :giggling: я нихера не понял:rasta_laugh:

объясняю: земля плотнее кокоса,поэтому "объедки" от удобрений выходят оттуда медленнее и накапливаются. Возникает засол (буфер)- огромное количество этих "объедков" в виде избыточного кол-ва определенных элементов,что,в свою очередь, блокирует усваивание растением других нужных ей элементов и,как следствие, ведет к гибели растихи. Если проще: растиха дохнет от передоза. Поэтому и проливают водой.

Ты когда заряжаешь кокос создаешь такой же "мини-засол". Только заряжаешь ты на 350-400 ррм, а у тебя будет под 1500 ррм и выше. Поняв?

Поделиться сообщением

5 хвилин тому, Neverminder сказав:

Если проще: растиха дохнет от передоза. Поэтому и проливают водой.

Я не експерт, але здається якщо робити на землі достатню кількість "перліта" + робити 1 д добрива 2 води - це забезпечить захист від того що ви описали вище

Поправте якщо я не правий ?

• Like +1 1

Поделиться сообщением

5 годин тому, Neverminder сказав:

объясняю: земля плотнее кокоса,поэтому "объедки" от удобрений выходят оттуда медленнее и накапливаются. Возникает засол (буфер)- огромное количество этих "объедков" в виде избыточного кол-ва определенных элементов,что,в свою очередь, блокирует усваивание растением других нужных ей элементов и,как следствие, ведет к гибели растихи. Если проще: растиха дохнет от передоза. Поэтому и проливают водой.

Ты когда заряжаешь кокос создаешь такой же "мини-засол". Только заряжаешь ты на 350-400 ррм, а у тебя будет под 1500 ррм и выше. Поняв?

Я каждый день проливаю до дренажа и меряю соль, у меня каждый полив до дренажа, на крайняк стоит клин) то что ты объяснил это я знаю бро:drujba:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

+ у меня такой субстрат, что там одни волокна кокоса и перлит 50/50, я при промывке кокоса убрал кокосовый торф который обычно держит долго воду из-за этого мой субстрат очень воздушный и вода проходит как сквозь мочалку, каждый день полив, корни дышат)

Поделиться сообщением

6 годин тому, Odontoiatrico сказав:

Я не експерт, але здається якщо робити на землі достатню кількість "перліта" + робити 1 д добрива 2 води - це забезпечить захист від того що ви описали вище

Поправте якщо я не правий ?

Якщо робити пів дози добрива то кущик може недостатньо отримувати їжі, в любому випадку без проливів будуть накопичуватися солі, треба розуміти що коренева система не контролює кожну піщинку землі, і там де кореня немає а добрива є - в тому місці будуть накопичуватися солі

• Like +1 1

Поделиться сообщением

И если уже мы задели тему солей, вот что пишет производитель Flora Clean. Лично знаком с опытным человеком, который использует в ауте флору раз в 2 недели как профилактику засола и лично видел эти елки, с ними все отлично 

Screenshot_2023-07-12-06-54-26-461-edit_com.android.chrome.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

1 година тому, Dunulbul сказав:

Якщо робити пів дози добрива

Я не кажу про пів дози, у вас система яка майже як гідропоніка, тому вам потрібно щоденно добавляти добрива що б в рослини були поживні речовини

Мій текст був до спікера який про землю пише, при достатній кількості перліта на землі потрібно давати 1-2 дні відпочинку від добрива, так як земля абсорбує мінерали 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

2 години тому, Odontoiatrico сказав:

Я не кажу про пів дози, у вас система яка майже як гідропоніка, тому вам потрібно щоденно добавляти добрива що б в рослини були поживні речовини

Мій текст був до спікера який про землю пише, при достатній кількості перліта на землі потрібно давати 1-2 дні відпочинку від добрива, так як земля абсорбує мінерали 

Тоді не так зрозумів Вас, вибачаюсь) так все вірно кажете, але на кококсі я добрива даю не кожен день, перші два тижні вода вода добрива, зараз вода добриво через день 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

16 годин тому, Dunulbul сказав:

я нихера не понял:rasta_laugh:

8 годин тому, Dunulbul сказав:

то что ты объяснил это я знаю бро

:drujba:

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

14 години тому, Odontoiatrico сказав:

якщо робити на землі достатню кількість "перліта"

Все вірно. Для того,щоб земля була пухкою,не злежувалась та не перетворювалась на "цеглину" оптимальна (як на мій погляд) пропорція наступна:

70% землі (субстат Полісський)

15% вермікуліту

15% агрперліту.

Все перемішати але не взбовтувати).

На дренаж,якшо шо - пінопласт онлі. Карамзит-зле зло.

Шо наростає - подивіться в моєму альбомі в папці Блуббері 60 - мої кущі у бро в репроті нідочого

14 години тому, Odontoiatrico сказав:

робити 1 д добрива 2 води

захист від проблем забазпечить розуміння того що ми робимо і для чого. Річ у тому, що графікі поливу є різні: все залежить від багатьох факторів: зовнішня температура,генетика, склад грунту,температура в боксі,кількість світла і т.д. - від цього залежить АПЕТИТ растихи. Який ми контролюємо співставляючи параметри компота, шо вносимо, і виходу. При цьому,головна відмінність землі від кокосу,крім того,шо буфер є на початку, - інертність. Тобто,усі маніпуляціі робимо,як-би рахуючи на крок вперед. І промавати треба,бо аерація коріння погана...Все індивідуально для кожного окремо взятого випадку

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Я,наприклад, на везі поливав добрива-засуха-вода-добрива. Бо не можна лити на коріння хімію після засухи - спалиш

Потім,коли зіллячко підкабаніло,вже компот-вода вносив...

Поделиться сообщением

і відпочивати рослині від знущань треба давати,поки росте)

Поделиться сообщением

2 хвилини тому, Neverminder сказав:

Я,наприклад, на везі поливав добрива-засуха-вода-добрива. Бо не можна лити на коріння хімію після засухи - спалиш

Потім,коли зіллячко підкабаніло,вже компот-вода вносив...

Ну у мене кокос, мені засуха не потрібна 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

На дренаж,якшо шо - пінопласт онлі. Карамзит-зле зло.

Шо наростає - подивіться в моєму альбомі в папці Блуббері 60 - мої кущі у бро в репроті нідочого 

Так, ну припустимо що я вже зробив гадість і 1 посадив без дренажу, іншу на керамзит

Отже на наступний раз, можна буде керамзит замінити на морські камінця наприклад, або на граніт ?

Поделиться сообщением

1 година тому, Dunulbul сказав:

Ну у мене кокос, мені засуха не потрібна 

так, але проливи водою - є думка (я її підтримую) - теж. Завжди має бути компот. Дуже слабкий,якшо треба проливати - я,інколи, до 3-х літрів виливав - але компот

Поделиться сообщением

25 хвилин тому, Neverminder сказав:

так, але проливи водою - є думка (я її підтримую) - теж. Завжди має бути компот. Дуже слабкий,якшо треба проливати - я,інколи, до 3-х літрів виливав - але компот

Я просто проливаю кожен полив, не важливо компот чи вода завжди пролив 

Типу кожен день давати компот?

Поделиться сообщением

2 хвилини тому, Dunulbul сказав:

Я просто проливаю кожен полив, не важливо компот чи вода завжди пролив 

Типу кожен день давати компот?

так,бро. Кожен день. Я так роблю. Зараз буду оновлювати репорт - подивишся шо наросло за такого подходу

• Like +1 1

Поделиться сообщением

1 хвилину тому, Neverminder сказав:

так,бро. Кожен день. Я так роблю. Зараз буду оновлювати репорт - подивишся шо наросло за такого подходу

Кинь фотку сюди одну щоб я зрозумів 

Поделиться сообщением

23 хвилини тому, Dunulbul сказав:

Кинь фотку сюди одну щоб я зрозумів 

IMG_20230712_164208.thumb.jpg.bb964b7c3cf460a82876a68d1be7b4fb.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Значить і я так буду робити, доречі ось мій сет добрив от GHE та Terra PowerIMG_20230712_174804.thumb.jpg.6c70c8035c6cde60b7956876841508cf.jpg

Нам 23 день)

IMG_20230712_174518.jpg

IMG_20230712_174530.jpg

Поделиться сообщением

Ще чекаю на лампу 150W і буде норм бокс)

Поделиться сообщением

IMG_20230712_164208.thumb.jpg.bb964b7c3cf460a82876a68d1be7b4fb.jpg

Красота! Ну сьогодні другий день як добавив добрива, буду спостерігати що вийде)

• Like +1 1

Поделиться сообщением

3 години тому, Dunulbul сказав:

Значить і я так буду робити, доречі ось мій сет добрив от GHE та Terra PowerIMG_20230712_174804.thumb.jpg.6c70c8035c6cde60b7956876841508cf.jpg

Нам 23 день)

IMG_20230712_174518.jpg

IMG_20230712_174530.jpg

Наче все толково,бро!:perfect:

Гадаю, високих спортивних результатів тобі не уникнути:smile:

Якшо шо - гофру гнучку від вентилятора до фільтра підріжеш трохи. В неї спротив 100 Па на 10м вентилятор краще працюватиме

• Like +1 1

Поделиться сообщением

13.07 нам 24 дні. Компот на сьогодні такий: 2 літри відстояної води

Добрива:

1ml/L GHE Grow;

2ml/L Terra Power Calavera Catrina;

2ml/L Terra Power La Sirena;

2ml/L Terra Power Atlas.

6.0 pH

1.6 EC

Вихід:

600ml 6.3pH 1.2 EC

IMG_20230713_181100.jpg

IMG_20230713_181039.jpg

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• kostia locked и unlocked this тему

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...