Перейти к публикации

Перший гров, аутдор, 48 широта. Blueberry, White widow, Critical kush


Рекомендованные сообщения

Довго вагався, але в кінці кінців зібрався на перший в своєму житті гров. Насіння купував в ерорссідс:

АвтоФем Critikal Kush від  Barney Farm
АвтоФем White Widow Від Dutch Passion
ФотоФем Blueberry від Dutch Passsion
В подарунок поклали  петухню від ерорсів  авто Northern Lights, за що їм вдячний.

photo_2024-07-17_01-58-01.jpg.71ffdcbdc1a5e570149a6f33e3f213f0.jpg

Нажаль на пошті не помітив, вле в пакуваннях від датч пассіон є можливість дістати насіння не пошкодивши пломбу і запакувати знову, також насторожило, що пакування старого зразку, тому вірогідно, що насіння залежалось на складі не один рік. Пакування ж від барні фармс на вищому рівні дістати насіння не пошкодивши плобми просто немає можливості.

Так як я  дуже довго вагався і наважився на активні дії лише під кінець травня вирощувати розсаду на горищі було вже піздно, адже температура там вже тоді могла сягати +37°С, можливості розташувати гроубеги десь у дворі чи в домі також можливості не було, тому було прийнято рішення облаштувати міні-бокс, а розташувати його в підвалі покинутого дому. Для цього я знайшов стару картонну коробку від унітазу для безпосередньо боксу, металеву гофру воздуховоду для забору повітря з вулиці і виводу його з боксу, 2шт 120мм ПК кулерів. Все це зліпив до купи та розмістив в підвалі.

BoxPidvalZagalnyiVyglyad.thumb.jpg.0b671a03934e8c83636cb868215426c6.jpg

Зелена лінія це вхід повітря з вулиці, в місці з'єднання гофри з коробкою розташував 120мм куллер, помаранчева це вже гофра на вивід.

Думаю ви також знаєте, що зараз у нас вимикають світло, тому на цей випадок я сховав в підвалі 12вольтову свинцево кислотну АКБ на 60 ампергодин (звичайний автомобільний акум). До нього пристосував ще зарядний пристрій, (обвів його синів кольором). Цей зарядний пристрій також слугує, як блок живлення для освітлення та вентиляції боксу та підвалу, тому все підключив паралельно. По моїм розрахункам ємності цієї мало вистачити на більше ніж на 12 годин роботи  аварійного живлення боксу. Після того, все було облаштовано я розмістив термометр та гігрометр (який виявився несправний) в боксі для замірів, через день переконавшись, що температура така як треба, а саме +26°С я вирішив приступити до пророщування.

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Для освітлення взяв 3 шматки алюмінієвого профілю для світлодіодної стрічки та 7 шматів стрічки. на один з профілів приклеяв ще один шматок для додаткового охолодження адже на ньому стояла мажорна стрічка з індексом CRI>95%, тому трохи перегрівалась. На інші профілі поклеяв 2 ргб, здається на світлодіодах 5730, але влупашив їх на на білий колір, також по бокам профілю приклеяв інші 4 шматки ще якоїсь стрічки білого кольору, керувався принципом "аби не мало". Як мені здалось мало не було - всього вийшло близько 50вт.

Для грунту використовував перегній та кротову землю, трохи перліту і гідрогель. Перліту виявилось замало, як мені здалось, але наче рослинки пробачили мені цю помилку. Співвідношення грунту до перегною було 3/1. Грунт помістив в гроубеги, що продавались на ерорссідс і в кожен з них підмішував по 15грам гідрогелю завчасно замоченого у воді. Полив гробеги водою з фітовермом, аби витравити можливих шкідників з природньої землі.

(Вибачаюсь за повтори але форум не дав мені відредагувати та доповнити попереднє повідомлення) В самому підвалі майже постійна температура 16°С, тому після того, як все було облаштовано я розмістив термометр та гігрометр (який виявився несправний) в боксі для замірів, через день переконавшись, що температура така як треба, а саме +26°С, а гігрометр показує якусь біліберду я вирішив приступити до пророщування.  Нажаль фото не лишилось, але я в подробицях опишу весь процесс.

Розпакував насіння та замочив його на декільках хвилин в перекису водню, після чого обробив кожну насінинку з кожної сторони наждачним папіром зернистостю 2000, потім кожну насінинку "клацнув"  зубами, аби полегшити проростання. На цьому етапі дуже старався бути обережним, аби нічого не пошкодити і на мою думку нічого не пошкодив, адже всі насінини проросли. Так обробив все насіння після чого кожен сорт відправив в паперові серветки змочені водою з перекисом водню та цирконом. Серветки заховав в зіплоки які надув та заліпив. Зіплоки сховав під ліжко де температура  становила близько +20°С, на наступний день перевірив - все проросло, але перед висадкою вирішив потримати насіння ще добу в зіплоках. Насіння пророщував в 2 етапи: першими пішли 3 білих вдови, 3 крітікал куща та 5 полярних сяйв (вони ж півники, бо не фемінізовані). В день коли висаджував першу партію повторив процедуру пророщування з 5 блубері тому їх висадив на 2 дні пізніше. Що помітив на цьому етапі так це те що найсильнішими корінці були в крітікал куща від барніфармс. Найгірше виглядали півники (один з них  навіть і не пустив корінця, але на них я взагалі не розраховував і особливих сповідвань не плекав), а в насіння від датч пасіон були +- середненькі на фоні подарункових.

Для висадки робив отвори сірником та акуратно вставляв корінці в отвори, після чого підписав землі та капав води щоб земля обійняла корінці. Каски майже не прикопував. Щоб місце посадок не висохло під палючими світлодіодними стрічками та куллерними вітрами накрив їх пластиковими келихами по 0.5, завчасно зробивши в них отвори для вентиляції. PershiDniZhyttia.thumb.jpg.393a605fe071e48a98a8469af3790d24.jpg

Фото 1 - 20.06

Нажаль вже не пам'ятаю точно в який день я висадив рослини, але ці фото були зроблені в найперші дні. Як бачимо КК (крітікал кущ) виривається на лідируючі позиції по темпу зростання, ВВ (вайт відоу, або валентина василівна) нажаль задкує та поки що взійшла тільки 1 з 3, а з п'яти північників вилізло тільки 2, ББ поки що виліз 1.  Декількома днями пізніше до всіх додались ще одна ВВ та ББ, на цьому все. Я звісно розраховував, що в ауті мені хоча б 50% з того що посаджу зібрати, тому брав з запасом. Але не очікував, що вже на етапі пророщування розсади втрачу близько 40%. :bayan: Не впевнений в чому саме справа, адже всі були в рівних умовах, здається мені, що справа, або в пломбі на пакуванні датч пассіон, яку можна обійти без особливих старань, чи в тому що пакування старого зразку і як наслідок вірогідно насіння залежалось, яка ваша думка?

1574537916_ZagalPlan02_07.thumb.jpg.8e0eded4b0cf24c5e4334ac8ed933789.jpg

Фото 2 - 02.07

На цьому фото я вже трохи перемісив гроубеги. Верхній ряд зліва направо: ВВ, ВВ, КК, КК, середній ряд все так само 2ББ, а нижній ряд зліва направо ПС ПС, КК. Здається за день до цього або саме в цей день я зняв з них келихи. 05_07.thumb.jpg.e7a36f9c182590add0e03a9a9f22be2a.jpg

Фото 3 - 05.07

Тут я знову їх перемістив, і це останнє фото перед висадкою в грунт.  Зліва зверху вниз 2 ВВ, зліва 3 КК, а внизу між ВВ та КК два півника. Знову ж таки можна помітити що КК лідирує на фоні інших, трохи наздоганяє один з ББ, що знаходиться в верхньому ряду 3й зліва.

 

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Місце висадки було обрано, як мені здається класне, подалі від населених пунктів в тій місцевості буяє всяка рослинність, присутні зарослі кропиви. З мінусів там є мурахи, кротячих насипів не помітив, слідів диких кабанів також (але я і не знаю як виглядають сліди диких кабанів:rasta_laugh:, а якби і було десь покакано, то через високу траву я б не помітив). Було помічено тільки ледь помітні тропи якихось тваринок можливо вовки чи лисиці. Словом, добиратись туди досить не просто, адже з місця де була розташована розсада треба було подолати 4,5км по лугу, шосе, полю, але в основному це була насипна дорога, на якій так і хочеться підсковзнутись на камінчику чи влетіти ногою у вимоїну. Все це ускладнюється тим що тим завжди  навантажений зверху +20-30кг.

Всі дії аби не бути поміченим виконуються вночі, не використовую фонарів без потреби, а якщо і використовую то лише червоний, адже він найменш помітний, в ліхтарі світлодіод з довжиною хвилі 620нм, аби не засвічувати  очі та не втрачати нічного зору. Також кожен раз екіпіруюсь захистом від вовків у вигляді  ножу та шокеру.

За день до висадки я обробив всю розсаду фітовермом і полив водою з цирконом. Вдень було взято на пробу воду з 4х різних варіантів джерел прісної води:

Analizy.thumb.jpg.e4fd04315c253df7dd6029fc5b15a886.jpg

Фото 4 - Ph

Мені пощастило, адже найближче джерело виявилось найкращим (папірець зліва).  В ніч того самого дня набрав води: 3 баклахи (2шт 5л, 1шт 6л) і 2 каністри по 5л ітого отримав близько 26л води. З собою також взяв саперну лопату, щоб приготувати лунки. Залишив воду, викопав лунки і покинув місце. Вже тоді я дуже пошкодував що не купив спрей від комах, адже комарі смоктали мене навіть через одяг , а це штани і кофта з капюшоном.

Близько 23:00, 06.07 я зібрався йти на місце висадки. Зібрав всі рослини окрім 2 північників, склав це все в коробки та в рюкзаки, 1 з лодки (доречі в цьому ж рюкзаку ношу воду) та 2й звичайний. Також з собою прихопив пакет тирси для мульчування та відніс це все на місце висадки.

Rukzak.thumb.jpg.48f022beb7946405996eb9685e3e5a53.jpg

Фото 5 - Вантаж

Знову не придбав спрей від комах тому ще раз погодував комарів поки вошкався поміж лунок, на цей раз вже годування було набагато довше, сподіваюсь їм сподобалось.  Доречі помітив, що коли приходиш на нове місце там чекають нові більш голодні комарі:demon2:

Lunka.thumb.jpg.09f5dbc2e50c06486c40d2c0b6f0f30c.jpg

Фото 6 - Лунка з сіткою

На дно кожної лунки клав металеву сітку від кротів, яких там наче немає, а по периметру лунки обкладав картон, щоб уберегти на перший час рослинки від посягань місцевих дикорослів. Сітка здається трохи замала, але як кажуть нехай буде, бо я вже все таки її приніс. :rasta_biggrin:

Rastixa.thumb.jpg.16fd8f220995d887beaa84c28a515c2a.jpg

Фото 7 - Загальний вигляд посадки

Це єдиний раз коли я увімкнув звичайний ліхтарик, щоб підсвітити фото. Але це місце знаходиться в середині зарослів кропиви  по 2м висотою, я трохи її розчистив і заліз в середину плантарю цієї кропиви, тому навряд чи в тому місці хтось би мене помітив. Кожну рослинку мульчував та зробив захисні кола від слимаків з суміші 1/1 попелу та подрібненої яєчної шкарлупи. Полив водою з мідним купоросом, аби полякати грибки  та плісняву в грунті. Також розсипав молюскоцид від тих самих слимаків.  Щоб сонце не спекло моїх дівчаток, кожну рослинку затінив або кропивою, що там росла, або виламав невеликі гілки дерев щоб притінити ті рослини до яких не діставала кропива.

Повертався додому вже по світанку близько 4:30 ранку, нажаль вже було світло, але мене ніхто не помітив. (або я не помітив, що мене хтось помітив)

Ходив на місце висадки 09.07  для того щоб полити рослини, це було найбільш інтригуючим, адже сонце останні дні пече не жаліючи нікого, дуже переймався аби не спекло моїх діточок. Нащастя все добре всі прийнялись, полив їх всіх водою з цирконом. Також попшикав рідиною для відлякування кротів (яких там немає:rasta_biggrin:) і розсипав отруту від мурах, нехай мене пробачать :demon2:

Доречі комарів також не забув погодувати і цей раз.

Изменено пользователем zippykid555
  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 2 months later...

Є продовження? Чи завершено?

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
×
×
  • Создать...