Перейти к публикации

Поради щодо розведення від Joint Doctor (Breeding Tips from Joint Doctor)

Рекомендованные сообщения

image.thumb.png.f4a5d3ca7a4356ead4f2c2eadcc07117.pngСтати селекціонером (переклад статті від Joint Doctor)

– У цій статті я коротко обговорю мій підхід до розведення конопель, можливо , у мене буде корисна порада , якою я з вами поділюся. Я також розповім про деякі поширені міфи про селекцію рослин – Саша

Ви плануєте вирощувати власне насіння? Або, можливо, ви вирішили спробувати створити новий сорт канабісу, повністю свій? Якщо так, можливо, ви вже на шляху до того, щоб стати селекціонером, і я можу вам допомогти. Почати це не так складно, як ви думаєте.

МІФ: Розведенням рослин можуть займатися лише генетики рослин у передовій гідропонічній дослідницькій установі

Це дуже далеко від істини. По-перше, що таке розведення? Селекція відбувається, коли виробник (ви) цілеспрямовано відбирає та розмножує певні рослини з певною метою.

Розведення може бути дуже складним, наприклад, якщо ви плануєте створити нові фемінізовані автоквітучі гібриди протягом декількох поколінь роботи. Але на самому базовому рівні розведення означає лише вибір двох або більше рослин – зазвичай чоловічої та жіночої – і отримання насіння для наступного сезону.

Звичайно, справжня магія відбувається з повторенням, коли ви продовжуєте робити це протягом кількох поколінь. Тому що з часом ви можете зберегти певні риси рослин під свої унікальні бажання і потреби. В результаті отримати щось своє, абсолютно інше або нове.

ВИ ЦЕ МОЖЕТЕ!

У порівнянні з багатьма іншими рослинами канабіс порівняно легко розводити. Він має високий ступінь адаптивності, його можна формувати та змінювати відповідно до ваших потреб. Фермери, які економили насіння, робили це протягом тисячоліть. Звичайно, сьогодні ми маємо багато фантастичних високотехнологічних інструментів, які допомагають пришвидшити процес, включаючи вирощування в домашніх умовах, а також лабораторний аналіз; але в основі своїй мета залишається незмінною: відтворити рослину, щоб зберегти, покращити та/або змінити характеристики рослини шляхом цілеспрямованої маніпуляції.

Сподіваємось, після цього ви зможете краще вирішити, чи це те, чим ви хочете займатися. Це не надто складно; для зростання потрібен час, самовідданість і відповідний простір, але розведення варте зусиль, оскільки воно може бути надзвичайно корисним. Я не буду надто технічними; якщо вам цікаво дізнатися більше про це, я наполегливо пропоную вам взяти хороший посібник, як-от MarijuanaBotany Роберта Коннела Кларка – він дуже добре написаний та проілюстрований, і хоча він був опублікований кілька десятиліть тому, він залишається чудовим місцем для початку вашого дослідження. Що я МОЖУ зробити, так це поділитися деякими принципами, яких я навчився протягом багатьох років, які ви, ймовірно, не знайдете в жодній книзі!

УЯВА ВАЖЛИВІША ЗА ЗНАННЯ!

Це сказав Ейнштейн, і це дійсно стосується розведення рослин. Дозвольте мені пояснити. Знання трохи про генетику, безумовно, допомагає. Я закликаю всіх, кому це цікаво, вивчати якомога більше. Але не обов’язково знати все про генетику рослин, щоб почати займатися селекцією. Якщо ви захоплені, ви дізнаєтеся, як будете йти вперед, є так багато для відкриття. Ще важливіше знати, що ви хочете від цього отримати . Які ваші цілі? Мрієте, наприклад, зберегти улюблений місцевий сорт? У моєму випадку однією з моїх головних цілей було розробити компактні, швидкорослі рослини, але це не сталося відразу. На розробку Lowryder пішло багато років, і на цьому шляху було багато помилок, але я на них навчився. Крім того, іноді ваші цілі змінюються з часом – це нормально – лише манекени ніколи не змінюють своєї думки.

ПРИСТРАСТЬ ВАЖЛИВІША ЗА РЕСУРСИ!

Я знаю, що я не Ейнштейн, але я намагаюся підкреслити свою думку. Важливо мати гарне місце для вирощування рослин, ви це вже знаєте. Деякі з нас мають надвисокотехнологічні закриті приміщення для вирощування зі спеціалізованими зонами вирощування та комп’ютеризованим контролем середовища. Але більшість із нас цього не робить, і це нормально – ніхто не починає з цього. Якщо ви схожі на мене, ви почали вирощувати у своєму таємному саду, своїй шафі, своєму підвалі. Краще починати з малого, навчатися по ходу та розвиватися більш органічно. Насправді я бачив, як багато підприємств пов'язаних з канабісом зазнали краху через те, що стали надто великими, занадто швидкими!

МІФ: Ви не можете розводити каннабіс на відкритому повітрі

Це дуже неправильно. Більшість їжі, трав і рослин, які ми використовуємо сьогодні, включно з каннабісом, були створені фермерами, які збирали та зберігали насіння протягом багатьох поколінь. Історично більшість канабісу розмножували на відкритому повітрі – лише нещодавно виробництво насіння перемістилося в теплиці та закриті приміщення.

Тепер, якщо ви розводите рослини виключно для кімнатного вирощування, забудьте про їх розведення на відкритому повітрі – це не найкраща ідея. Однак, якщо ви хочете створити сорт, який добре підходить для вирощування на відкритому повітрі, то, ймовірно, вам слід розводити його на відкритому повітрі. Бачите, як це працює? Тому все залежить від ваших цілей.

Історично більшість корисних нововведень у селекції рослин здійснювалися простими фермерами, які мали обмежені ресурси. Але все, що вони мали, — це час у руках, конкретне бачення чи розуміння своїх потреб у поєднанні з важкою працею та терпінням, щоб довести свій проєкт до кінця . Маленькі речі, зроблені протягом тривалого часу, невеликі вдосконалення протягом багатьох поколінь, призводять до великих речей.

ЧАС – ЦЕ ВСЕ!

Можливо, ви вирощуєте кілька дійсно хороших сортів, але якщо ви не плануєте все заздалегідь, ви можете неправильно вибрати час. Наприклад, ви хочете зробити схрещування (гібрид) двох різних сортів. Але якщо вони не цвітуть в однаковий час, це не спрацює. Коли жіноча рослина сприйнятлива, а ваші чоловічі рослини не готові, наприклад, запилення не буде успішним. Однак, якщо ваші чоловічі рослини зацвітуть раніше, ніж жіночі, ви все одно можете зібрати пилок для використання пізніше. Це лише один із факторів, який слід враховувати. Справа в тому, що вам дійсно потрібно використовувати календар, щоб реалістично спланувати свій селекційний проект, особливо якщо ви працюєте з двома чи більше сортами, які дуже відрізняються.

ВЕДИ ОБЛІК!

Робіть фотографії та чіткі нотатки для всього, що ви робите. Крім того, зберігайте насіння в безпечному місці та подумайте про те, щоб зберегти резервну копію чи зразок усього, що ви робите. Пізніше ви будете раді цьому, як би ви це не робили, чи то цифровий, чи то старий добрий паперовий порядок денний. Ніколи не знаєш, яка деталь може бути важливою в майбутньому. Важко запам'ятати все, незалежно від того, курите ви траву чи ні. Отже, документація має вирішальне значення! Це наука, хлопці!

Слідкуйте за новими статтями з цієї ж серії. У наступному розділі я розповім про словниковий запас розведення та про те, що означає ця термінологія. А також про деякі відмінності в розведенні фотоперіодичних і автоквітучих рослин. До наступного разу, дякую за увагу та щасливого розведення!

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...