Перейти к публикации

Помогите определить проблему

Рекомендованные сообщения

Привет, покупала план и в нем попалось несколько семечек, поэтому что за сорт не знаю. Решила попробовать прорастить просто в горшке на балконе, по-началу все было хорошо, недавно начали желтеть листья, их я обломала, но они продолжают желтеть, желтеют уже примерно месяц и не растут, погода не радует, но может дело не только в этом. Я так понимаю, что кустикам мало азота, купила сегодня какое-то универсальное удобрение для растений (фото прилагаю), но думаю сперва уточнить правильно ли определена проблема, прошу вашей помощи! IMG_0656.jpgIMG_0657.jpgIMG_0658.jpgIMG_0660.jpgIMG_0661.jpgIMG_0662.jpg

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Де це в Україні такі добрива продають 😳

• Like +1 2

Поделиться сообщением

13 минут назад, JahVibes сказал:

А ты этикетку горшка обрати внимание)

• Like +1 1

Поделиться сообщением

А ты этикетку горшка обрати внимание)

Ребята, давайте без деанона, строго по делу

Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk

Поделиться сообщением

1 час назад, katyaass сказал:

прошу вашей помощи!

Основна проблема - мало світла. Те що кажуть про травичку, що це дуже світолюбиві рослини - свята правда, світла треба дуже багато і балкон не завжди дасть потрібну кількість, не кажучи ще що скло негативно впливає на промінь Сонця. В цьому плані спробуй ставити ввечері на досвіт - під звичайну настольну лампу, чим більше Вт тим краще, можна взяти ледку 20 Вт і поставити на 10 см від кущика.

2 часа назад, katyaass сказал:

купила сегодня какое-то универсальное удобрение для растений

Спробуй розводити його по інструкції та проливати обільно кущ, так щоб при кожному поливі добривами мінімум 20% виходило у піддон, те що в дрінажі зливаємо. Далі чередуєш з водою. Поливати треба обільно і чекати щоб просохло якщо земля.

Ось формула яка потрібно щоб була, в мережі є калькуляторами якими можна її вирахувати скільки треба саме тих добрив і на скільки вони перекриють потреби, або взяти спец удобри:
N 105,5
P 52,8
K 102,1
Mg 90,8
Ca 59,0
Цветение:
N 63,0
P 110,0
K 172,6
Mg 49,5
Ca 49,0

Я користуюсь Flora від GreenPower у них зручна таблиця для кожної стадії росту, у інших виробників інші таблиці, ось наприклад:

image.png.033e5c4cda54dd8f955a2ca6b1140150.png

• Like +1 1
  • Не понравилось 1

Поделиться сообщением

Зафутболь його  знайди гарне насіння і зроби умови 

Чи в аут його під дощ

Поделиться сообщением

Зафутболь його  знайди гарне насіння і зроби умови 
Чи в аут його під дощ

нее, так нельзя!
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

Спробуй розводити його по інструкції та проливати обільно кущ, так щоб при кожному поливі добривами мінімум 20% виходило у піддон, те що в дрінажі зливаємо. Далі чередуєш з водою. Поливати треба обільно і чекати щоб просохло якщо земля.
Ось формула яка потрібно щоб була, в мережі є калькуляторами якими можна її вирахувати скільки треба саме тих добрив і на скільки вони перекриють потреби, або взяти спец удобри:
N 105,5
P 52,8
K 102,1
Mg 90,8
Ca 59,0
Цветение:
N 63,0
P 110,0
K 172,6
Mg 49,5
Ca 49,0
Я користуюсь Flora від GreenPower у них зручна таблиця для кожної стадії росту, у інших виробників інші таблиці, ось наприклад:
image.png.033e5c4cda54dd8f955a2ca6b1140150.png

спасибо за ответ, буду пробовать удобрять, надеюсь поможет.
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

1 час назад, katyaass сказал:

спасибо за ответ, буду пробовать удобрять, надеюсь поможет.

Прошу. Зверни увагу на першу частину повідомлення. Наприклад у тебе пісок і не має добрив але гарне світло - виростуть могучі кущі, інша картина - кращі субстрати, море добрив - нічо не буде бо підвіконня/балкон. Як приклад в р-не авгана звідти везли семя та травку, але на нашій слобожанській землі такої міцної дічки не було, там пісок-сонце та міцна у нас чорнозем та слабенька)

• Like +1 2

Поделиться сообщением

5 часов назад, JahVibes сказал:

В 21.03.2025 в 15:43, JahVibes сказал:

...я Маргарита...

Читате класику, шановна Маргаріта. Якщо Одеса це не Україна то я - Івасик Телесик.

Поделиться сообщением

@katyaass передевився ваші повідомлення і зрозумів що це декілька кущів. Це дуже добре. Всі кущі ростиш по старінке і один переводиш на нову схему - проливаєш, він висихає, ввечері під лампою і тд. Краще брати гірший кущ, буквально за тиждень побачиш як він стане в 4-10 раз більше за побратимів. Якщо навпаки - значить перша схему була лібша у твоїх умовах, є пені інструменти для виміру тих чи інших показників, та по простому треба читати ось це. я ,до-речі, прочитав не так давно і кущі стали кращі:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

14 часов назад, CannabisDoomOcculta сказал:

Читате класику,

це той класік що казав - хто за шо а лисий за расческу?

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

23 часа назад, JahVibes сказал:

Так це Білоруські добрива по ідеї

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...