sshkiper 4 962 Опубликовано: 29 мая 23 часа назад, qwertytools сказал: Як зробити триплоїди? Все питання навіщо) 2 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
qwertytools 243 Опубликовано: 29 мая 37 минут назад, sshkiper сказал: Все питання навіщо) Кишмиш аутдорний Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 962 Опубликовано: 29 мая 28 минут назад, qwertytools сказал: Кишмиш аутдорний не поможе,любий диплоид(люба дичка) іі запилить,вони стерильні тількі для самих себе,це для руму проще кажучи створили щоб випадкові герми нічого не запилили і не спортили цикл. 2 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 962 Опубликовано: 29 мая 1 час назад, Анахорет сказал: можно ведь по идее и регуляры Как минимум это не удобно для фермера как максимум регуляры не могут быть триплоидны,им нужно две хромосомы) exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 962 Опубликовано: 29 мая 29 минут назад, Анахорет сказал: В смысле хромосомы Мейоз (утворення статевих клітин) потребує парного розподілу хромосом. За наявності трьох копій хромосом; вони не можуть коректно розподілитися, виникають нежиттєздатні або нестабільні гамети, в результаті – стерильність. 1 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 962 Опубликовано: 1 июня Відбір у поколінні F1 Незважаючи що всі скрізь пишуть, що покоління F1 стабільне і одноманітне, але в реальності воно все одно може виявляти фенотипізм. А якщо ви будете використовувати в цій схемі хоч одного з батьків - не ландрейсу, то фенотипізм буде ще більшим. Загалом, при першому відборі вже необхідно шукати фенотипи, які показують найкращі поєднання бажаних ознак, таких як врожайність, висока смолистість і стійкість до хвороб. Створення покоління F2 Після того як ми вибрали найкращі фенотипи чоловічої та жіночої рослини з покоління F1, ми схрещуємо ці два фенотипи (F1 x F1 ) і отримуємо нове покоління F2. На цьому етапі кількість фенотипів сильно збільшиться, а значить і доведеться збільшити роботу над відбором кращих претендентів для наступного схрещування. 10 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 5 184 Трофеи и Медали Опубликовано: 1 июня Я гадаю, навіть ландрейси можуть мати якесь фенотипне різноманіття, просто воно не так яскраво виражене, як в гібридів. Чи ні? 🤔 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 962 Опубликовано: 1 июня 4 часа назад, Shajtan сказал: Я гадаю, навіть ландрейси можуть мати якесь фенотипне різноманіття, просто воно не так яскраво виражене, як в гібридів. Чи ні? 🤔 звісно,далі буде exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 962 Опубликовано: 2 июня 16 часов назад, Shajtan сказал: Я гадаю, навіть ландрейси можуть мати якесь фенотипне різноманіття, Tulga - це село, розташоване в долині Парваті, штат Хімачал-Прадеш, Індія,яке ми с друзяками відвідали в рамках подорожі за місцевими рослинами. звідкі з'явився ландрейс Tulga Parvati з якім ми досі працюемо. Як бачиш у природі майже однакові шо зовсім не так в індорі. 6 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 5 184 Трофеи и Медали Опубликовано: 2 июня Гарна подорож була у вас 3 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 962 Опубликовано: Вторник в 15:13 🔍 Відбір покоління F2 Завдання: Переглянути та відібрати найкращі фенотипи з бажаними характеристиками з якомога більшої кількості насіння. 📌 Чому F2 — критично важливий етап? Генетична сегрегація досягає свого піку: ознаки батьківських ліній проявляються у найрізноманітніших поєднаннях. У F2 можуть вперше з’явитися рідкісні та цінні рекомбінації, яких не було видно в F1. Це шанс виявити унікальні фенотипи, які можуть стати основою для майбутніх стабільних ліній (IBL) або елітних клонів. 🧬 Що шукати під час відбору: Структура рослини: Симетрія, міжвузля, бічне гілкування. Чи підходить форма для бажаного методу вирощування (SOG, SCROG тощо). Аромат і терпеновий профіль: Незвичайні або яскраво виражені запахи вже на етапі вегетації чи раннього цвітіння. Ріст і розвиток: Швидкість росту, реакція на стрес, адаптивність до умов. Резинопродуктивність: Кількість трихом, щільність смоли, її розташування. Потенціал для подальшої селекції: Унікальні поєднання ознак, яких не було в батьків. 🔔 Порада: Фіксуйте все! Ведіть журнал спостережень, фотографуйте, маркуйте рослини. Деякі фенотипи можуть виглядати «дивно» на перший погляд, але саме вони можуть змінити вектор вашої селекційної роботи. 4 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 962 Опубликовано: Вторник в 15:31 : 🔁 Моє перше зворотне схрещування / Backcrossing / Bx 🤒 Це моє перше зворотне схрещування, і я проводжу його з метою закріпити ознаку стійкості до хвороб. Спочатку я уважно переглядаю все покоління F2 і шукаю ті фенотипи, які проявляють вищу стійкість до борошнистої роси та сірої гнилі. Такі рослини — велика рідкість, тож я ретельно спостерігаю за кожною. Після цього я схрещую обрані фенотипи F2 (це може бути один або декілька) з чоловічим батьківським колумбійським ландрейсом (P2). Таким чином я отримую нове покоління — Bx1F1. 🧬 Що я шукаю в поколінні Bx1F1: У новому поколінні я знову проводжу відбір і залишаю лише ті рослини, які поєднують у собі: Стійкість до хвороб від колумбійського ландрейсу, Афганський ефект — важкий, тілесний, заспокійливий, Сильну смолистість — густі трихоми, липка текстура, насичений аромат. Створення другого покоління зворотного схрещування / BxF2 Після відбору найкращих фенотипів у поколінні Bx1F1, я схрещую їх між собою, щоб отримати покоління Bx1F2. У цьому поколінні я знову повторюю відбір — шукаю фенотипи з яскравішими, бажаними ознаками, які відповідають цілі мого проєкту. Друге зворотне схрещування / Backcrossing 2 🎄 Цей етап я проводжу, щоб закріпити ознаку швидкого цвітіння, яка властива ☘️ афганському ландрейсу — індиці. Я беру відібрані найкращі фенотипи покоління Bx1F2 і схрещую їх із чоловічим рослиною афганського ландрейсу (P1). У результаті я отримую нове покоління — Bx2F1. 🔅Ця дія дозволяє: Скоротити час цвітіння; Підсилити "індичну" смолистість; Закріпити сильні тілесні ефекти, властиві P1. Після цього я відбираю найкращі фенотипи з Bx2F1, і знову схрещую їх між собою, щоб отримати стабільне покоління Bx2F2, де закріплюються бажані риси. Третє зворотне схрещування / Backcrossing 3 🌳❄️ На цьому етапі я фокусуюся на закріпленні ознак високої врожайності та смолистості. Для цього я схрещую покоління Bx2F2 з афганським ландрейсом (P1) ще раз. Це дає мені нове покоління — Bx3F1. У цьому поколінні я знову проводжу ретельний відбір, шукаючи фенотипи, які: Мають сативну стійкість до шкідників (від P2); Демонструють високу смолистість; Дають щедрий урожай; Несуть індичний ефект і швидке цвітіння; В цілому — вбирають усе найкраще від обох вихідних батьківських ліній (P1 і P2). 4 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 962 Опубликовано: Вторник в 15:57 🧬 Стабілізація нового сорту / 🔥 IBL (Inbred Line) 🔁 Завершальний етап стабілізації — шлях до справжнього IBL-сорту Після отримання покоління Bx3F1, я продовжую селекцію шляхом внутрішнього схрещування: Схрещую Bx3F1 з самим собою — отримую Bx3F2 Далі схрещую Bx3F2 між собою — отримую Bx3F3 І так далі: Bx3F4, Bx3F5, Bx3F6... Моя мета — дійти до покоління 🌟 Bx3F7, де сорт уже можна вважати справжньою інбредною лінією (IBL) — стабільним, новим сортом. 🔬 Що я роблю на кожному етапі: На кожному поколінні я: Відбираю кращі фенотипи, які відповідають усім цілям проєкту: стійкість до хвороб, швидке цвітіння, смолистість, врожайність, бажаний ефект (індичний/сативний/баланс). Також я відбираю за ознакою єдинообразності: Наскільки стабільно передаються ознаки у потомстві. Наскільки мало фенотипових варіацій виникає. 🌟 Починаючи з покоління Bx3F7 Із цього моменту я можу називати свою лінію IBL-сортом — це не просто гібрид чи полігідрид, а справжній сорт з високою гомозиготністю, який: Надійно передає свої ознаки у кожному новому насіннєвому поколінні; Має стабільну природу ландрейсу у поєднанні з новими унікальними якостями; Показує мінімальний фенотиповий розкид; Готовий до масового вирощування або подальшої роботи як батьківська лінія. ☝️ Важливо пам’ятати: 📝 Цей план може здатися складним, але насправді він спрощений і логічно структурований. Я свідомо уникаю випадковостей, хаосу й гібридної плутанини. Це чистий, правильний шлях селекціонера — метод, що веде до справжнього сорту, а не чергового непередбачуваного міксу. 🔒 Завдяки цій системі я гарантую, що мій сорт буде генетично надійним, унікальним і стабільним — із чіткою ідентичністю, яку можна зберігати або передавати далі як щось справді цінне. 3 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 962 Опубликовано: Вторник в 20:08 🔬 Найперспективніша генетика канабісу (станом на 2024–2025 роки) "Перспективна генетика" — це поєднання ознак, які роблять сорт канабісу винятковим: Високий рівень канабіноїдів (THC, CBD, CBG, THCV тощо) Унікальний терпеновий профіль (смак, аромат, ефект) Стійкість до хвороб і стресу Висока врожайність та швидке зростання Стабільність у насіннєвому розмноженні 🔥 НАЙПЕРСПЕКТИВНІШІ НАПРЯМКИ ГЕНЕТИКИ 1. Runtz (Gelato × Zkittlez) Надзвичайно солодкий, "цукерковий" терпеновий профіль. Потужний ефект, яскраві кольори, висока популярність. Основна генетика для створення сучасних кросів. 2. Gelato (Thin Mint GSC × Sunset Sherbet) Батько багатьох топ-сортів: Biscotti, Ice Cream Cake, Jealousy. Висока потужність, кремовий аромат, естетично привабливий вигляд. 3. Zkittlez (Grape Ape × Grapefruit × невідомий) Створив нову еру фруктових терпенів. Часто використовується для покращення смаку в гібридах. 4. OG Kush / Chem Dog / Diesel лінії Класика потужності та “газового” смаку. Chem і Diesel дають особливий впізнаваний аромат. Часто використовуються для стабілізації гібридів. 5. Ландрейси та насіннєві лінії спадщини (Heirlooms) Hindu Kush, Thai, Malawi, Colombian Gold, Afghan — генетична основа канабісу. Підвищений інтерес до чистих ліній для створення IBL (стабільних сортів). 6. Сорти з рідкісними канабіноїдами (CBG, THCV, CBDV) Медичний та нішевий потенціал. Наприклад, THCV — пригнічує апетит, стимулює мозкову активність. 7. Фіолетові та рожеві фенотипи Grandaddy Purple, Purple Punch, Pink Rozay — яскравий вигляд і потужність. Ідеальні для комерційних виводок з привабливим зовнішнім виглядом. 🏆 ТОП-СІДБАНКИ ТА БРІДЕРИ Seed Junky Genetics — авторські лінії Gelato, Wedding Cake, Jealousy. Compound Genetics — Jokerz, Apples & Bananas, Eye Candy. Connected Cannabis / Alien Labs — Biscotti, Gelonade, Area 41. Archive Seed Bank — OG-лінії, стабільність, Chem Dog спадщина. Ethos Genetics — потужні гібриди з хорошою врожайністю. Tiki Madman / CopyCat Genetics — сучасна естетика, хоча бувають нестабільні фенотипи. ACE Seeds / The Real Seed Company / Khalifa Genetics — ландрейси з усього світу. 🧭 НАПРЯМИ МАЙБУТНЬОЇ СЕЛЕКЦІЇ Персоналізовані сорти — для фокусування, релаксу, творчості тощо. Медичні гібриди — поєднання CBD, CBG, THCV у певних співвідношеннях. Стабільні автоцвіти та фотоперіодичні сорти — F4–IBL рівень. Терпенова селекція — виведення сортів під певні ефекти (наприклад, лімонен + мірцен = ейфорія + заспокоєння). 📍 Spannabis 2024 (Барселона) Тренд року: терпеновий профіль важливіший за рівень THC. «Ми більше не ганяємося за 30% THC. Клієнти хочуть смак і ефект, а не просто нокаут» — представник Seed Junky Genetics. Популярні генетики: Runtz, Rainbow Belts, Zoap, RS11, Jealousy, Blue Lobster. CBG і THCV-сорти як нова хвиля медичного інтересу. Інновації: Живі концентрати, HTE (High Terpene Extracts). Насіння з фем-автофотогібридом: автоцвіт, але підконтрольний фотоперіод. 📍 MJBizCon 2023 (Лас-Вегас) Комерційний фокус: масштабованість, стабільність, унікальні властивості. «Ми шукаємо генетику, яка покаже 25%+ виходу при екстракції й стабільний хімпрофіль у великому масштабі» — менеджер з вирощування для мультиштатного бренду. Селекційний вектор: Сильна увага до стійкості до патогенів (PM, Botrytis). Нові штами для відкритого ґрунту. 📍 Cultiva Hanfexpo 2024 (Відень) Європейський фокус — легалізація в Німеччині змінила ринок. «Всі зараз шукають продуктивні автоцвіти з високим CBG для аптек» — брідер з Нідерландів. Цікавий факт: сорти на основі старих ландрейсів (Afghan, Lebanese) — знову в моді. «Ми схрестили Zkittlez з Hindu Kush і отримали бомбу для вечора з фруктовим газом» — брідер із Khalifa Genetics. 3 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 962 Опубликовано: Вторник в 20:11 🌱 Що таке фем-автофотогібрид? Фемінізоване насіння, яке: має часткову автоцвітну поведінку, але реагує на фотоперіод, тобто цвітіння можна контролювати світлом. Це не повністю автоцвіт, але й не класичний фотоперіодний сорт — це гібридна форма, створена шляхом точного відбору F4–F6 поколінь між авто- та фото-батьками. 🧬 Як це працює? У класичній селекції: Автоцвітні рослини (ruderalis) — не залежать від світлового циклу, цвітуть за віком (звичайно 25–35 днів вегетації). Фотоперіодичні рослини — починають цвісти при зміні світлового циклу (18/6 → 12/12). 👉 Автофотогібриди (іноді їх називають "semi-auto" або "photo-sensitive autos"): Мають гени ruderalis, але їхня автоцвітна поведінка приглушена. Вони можуть довго вегетувати при 18/6, але все одно зацвітуть через 60–80 днів, навіть без зменшення світлового дня. Якщо змінити цикл на 12/12 — цвітіння активізується раніше, як у фото. 🔍 Чим це цікаво? ✅ Переваги: Гнучкість: можна контролювати розмір та час вегетації. Автоматична страховка: якщо не перевести на 12/12 — все одно зацвіте. Стабільний врожай — особливо для парників, відкритого ґрунту або напівавтоматизованих гровів. Фотоперіодний контроль + автоцвітна надійність. 🚧 Недоліки: Може бути нестабільне потомство, якщо селекція не доведена до F5–F6. Час вегетації не завжди передбачуваний. Не всі екземпляри реагують однаково — потрібен відбір. 🧪 Селекційний приклад: Фото-батько: Gelato 33Авто-мати: Afghan Auto F5F1 гібрид → backcross на фото → стабілізація у F3–F5 →➡️ Отримуємо "напівавто", який можна тримати 45 днів у веге, але який сам зацвіте на 60-й день. 🌿 Комерційні приклади: Fast Flowering Lines (Fastbuds, Sweet Seeds, Ethos Genetics) — саме така концепція. Наприклад, Fast Version strains від Sweet Seeds — фото-рослини з автоцвітною динамікою. Ethos Genetics "AutoFem" — виводять фотоперіодні сорти з укороченим часом веги та гарантованим цвітінням. 🔧 Для селекціонера Ти можеш працювати з цими лініями, щоб створити: Швидкі фотоперіодні сорти, які встигають вкоренитися у відкритому ґрунті до вересня. Контрольовані автоцвіти, які не переходять у флавер занадто рано (при LST або стресі). 3 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 5 184 Трофеи и Медали Опубликовано: Вторник в 21:43 6 часов назад, sshkiper сказал: : 🔁 Моє перше зворотне схрещування / Backcrossing / Bx 🤒 Це моє перше зворотне схрещування, і я проводжу його з метою закріпити ознаку стійкості до хвороб. Спочатку я уважно переглядаю все покоління F2 і шукаю ті фенотипи, які проявляють вищу стійкість до борошнистої роси та сірої гнилі. Такі рослини — велика рідкість, тож я ретельно спостерігаю за кожною. Після цього я схрещую обрані фенотипи F2 (це може бути один або декілька) з чоловічим батьківським колумбійським ландрейсом (P2). Таким чином я отримую нове покоління — Bx1F1. 🧬 Що я шукаю в поколінні Bx1F1: У новому поколінні я знову проводжу відбір і залишаю лише ті рослини, які поєднують у собі: Стійкість до хвороб від колумбійського ландрейсу, Афганський ефект — важкий, тілесний, заспокійливий, Сильну смолистість — густі трихоми, липка текстура, насичений аромат. Створення другого покоління зворотного схрещування / BxF2 Після відбору найкращих фенотипів у поколінні Bx1F1, я схрещую їх між собою, щоб отримати покоління Bx1F2. У цьому поколінні я знову повторюю відбір — шукаю фенотипи з яскравішими, бажаними ознаками, які відповідають цілі мого проєкту. Друге зворотне схрещування / Backcrossing 2 🎄 Цей етап я проводжу, щоб закріпити ознаку швидкого цвітіння, яка властива ☘️ афганському ландрейсу — індиці. Я беру відібрані найкращі фенотипи покоління Bx1F2 і схрещую їх із чоловічим рослиною афганського ландрейсу (P1). У результаті я отримую нове покоління — Bx2F1. 🔅Ця дія дозволяє: Скоротити час цвітіння; Підсилити "індичну" смолистість; Закріпити сильні тілесні ефекти, властиві P1. Після цього я відбираю найкращі фенотипи з Bx2F1, і знову схрещую їх між собою, щоб отримати стабільне покоління Bx2F2, де закріплюються бажані риси. Третє зворотне схрещування / Backcrossing 3 🌳❄️ На цьому етапі я фокусуюся на закріпленні ознак високої врожайності та смолистості. Для цього я схрещую покоління Bx2F2 з афганським ландрейсом (P1) ще раз. Це дає мені нове покоління — Bx3F1. У цьому поколінні я знову проводжу ретельний відбір, шукаючи фенотипи, які: Мають сативну стійкість до шкідників (від P2); Демонструють високу смолистість; Дають щедрий урожай; Несуть індичний ефект і швидке цвітіння; В цілому — вбирають усе найкраще від обох вихідних батьківських ліній (P1 і P2). щось лінію загубив... хто Р1? 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
JahVibes 860 Трофеи и Медали Опубликовано: вчера в 05:37 7 часов назад, Shajtan сказал: щось лінію загубив... хто Р1? 3 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас