Перейти к публикации

Швидкість, гальма чи нейтраль: як люди обирають свої "речовини"

Рекомендованные сообщения

wrwr.thumb.jpg.97cef5b6862f2a11fd379755639a0a1a.jpgЧи помічали ви такий парадокс, як мпокійна за темпераментом людина часто схильна до вживання "сповільняючих" її речовин. Від алкоголю і пару щільних банок індуса, до не дай бог, ширки, чи барбітуратів. А от людина "на підриві", гіперактивна особистість часто обирає препарат, котрий іще дужче її пришвидшить - сатівка, кава ,енергетики, амфетаміни, чи кокоджамбу...

Люди не просто "вибирають наркотики", вони інтуїтивно шукають психічну рівновагу. Хтось - щоб знайти спокій, хтось - щоб нарешті увімкнути себе, а хтось - щоб зупинити світ, що крутиться надто швидко. І в цьому виборі, хоч як дивно, часто є логіка. Просто не завжди здорова.

Покопавшись в інтернеті і отримавши трохи інфи, я вирішив поділитися нею з вами в кількох прикладах з вигаданого життя...

Льоня — спокійний як черепаха, але його тягне до гашишу.

Наш умовний Льончик - типовий інтроверт. У нього повільна мова, майже філософський погляд. Він не нервується на людях, але якось сказав:

"Гашик — це як ковдра, під якою світ не такий голосний. Хоч я і так спокійний, але ТАМ я — справжній."

На перший погляд — навіщо спокійному ще більше "гальм"? Але його внутрішня тривожність — глибока і не явна. Канабіс для нього - спосіб вийти з голови й дати тілу відчути спокій, якого він сам собі не має часу знайти.

Юра — як сірник, що спалахує від погляду.

Гіперактивний, імпульсивний. Працює кур'єром, крутиться цілими днями. Його вибір — амфетамін.

"Я не люблю зависати. Мені треба бігти. Амф - це, як бензин для мозку."

Юра не шукає балансу. Він підсилює те, що в ньому вже є. Йому нецікаво "заспокоїтися" — це для нього майже смерть. Він хоче бачити чітко, рухатись швидко, говорити — ще швидше. Його світ — це гонка, і він не з тих, хто гальмує.

Настя — тендітна, тиха, проте сидить на стимуляторах.

Її не почуєш у компанії. Вона ніжна, акуратна. Але... щоденний енергетик, а по вихідних - MDMA або кокаїн.

"Я не така в житті. А там я можу танцювати, розмовляти, сміятись. Там я - це справжня Я."

Це класичний приклад того, як людина компенсує свою зовнішню пасивність активністю. Її вибір - не тому, що вона ВЖЕ гіпер, а тому, що хоче хоча б час від часу такою побути.

Дядь Саня з району.

Колишній водій, ветеран. Тихий, спокійний, але любить по вечорах "дати 50 грамів", а іноді, як пощастить, - якихось опіатів, чи барбітурки, якщо знайдеться.

"Після війни ти не заспокоїшся просто так. Треба трохи допомоги."

У нього ПТСР, хоча ніхто так це й не називає. Просто каже: "не спиться без краплі". Для нього опіати — не кайф, а приглушення спогадів, які пульсують ночами. Те, що в одних — для кайфу, в нього — щоб хоч трохи прожити день.

Такими прикладами я хотів показати, що, як показують опитування, зазвичай люди для задоволення, або через особисті потреби часто обирають препарат, котрий підсилює їх психотип (темперамент). Часто "лікують" подібне подібним, чи, як кажуть "клин клином вибивають". Це ніби не логічно, але багатьом допомагає справитися зі своїми внутрішніми демонами.

Чи можете ви сказати, що помічали подібне за собою?

• Like +1 1
  • Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

Є логіка і сенс в цьому всьому.

Я от більше схиляюсь до сатіви, або сатівних гідбридів які дають енергію, розганяють мозок і креативне мислення, бо по-життю тоже більше живчик))

Поделиться сообщением

В юношестве,когда работал официантом в клубах,употреблял амфетамин таккак по жизни я очень ленивый чел,с амфом было легко работать но когда приходил домой уснуть было сложно,мой знакомый посоветовал бутират...я купил у типа литр шоб було =) Очень удобно,3мл в стакан воды и крепко спишь через пол часа,и дешевый он был в 2015ом,1000грн отдал за литр прикиньте. Попробовал его както на трезвую (без фена) приход был как от МДМА почти 1в1,ходил по клубам Одессы под этой штукой постоянно,ну а где же другая сторона медали спросите вы...через пол года постоянного употребления мне в один день начало казатся что люди вокруг меня знают о чем я думаю,ебать это жестко было...вылил оставшиеся пол литра в унитаз и все прошло =)

Наркотики зло.

• Like +1 2
  • Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

9 часов назад, mixasi сказал:

Поясню имхо это форум для растаманов  (с такими темами на торч и подобные сайты) !

Не превращайте форум в помойку

затронувши тему за сатіву та індику не міг не провести паралелі в інші напрямки

і це більше про психологію, а не речовини

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...