DrRastafarai 223 Опубликовано: 12 июня, 2025 (изменено) Привіт, підскажіть, чи достатньо буде такої лампи на 1 кущ? Samsung LM301H, 150W Поки що без ШІМ регулювання Бокс у мене великий, 120х60х150 В боксі ще будуть якісь помідори, перці і т.д. але мініатюрні, 2-3 куща по бокам От думаю, достатньо лампи , чи докупити додаткове світло? І яке? і як взагалі набір діодів для 2025 року? я її ще в 22 купував Изменено 12 июня, 2025 пользователем DrRastafarai Апдейт фото 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
SlowStems31-1 28 Опубликовано: 12 июня, 2025 Якщо ти будешь дарити тільки однієй рослинці усю цю лампу, а іншим по залишковому приниципу, то так, має вистачити. Але звісно, якщо завалялась парочка лишніх сотень баксів, то краще докупити ще одну лампу, або продати цю, та купити одну надпотужну ватт так на 500. Чому саме таку потужну? Бо обратний квадрат - градієнт потужності освітлення буде не такий різкий Умовно діапазон ефективного освітлення буде не 15см, а 25см (рівні 40-55 DLI). Тобто, на відстані в 30см від твоєї лампи буде умовно 1000ппфд, а на відстані в 60см - 250ппфд. Сонце, наприклад, знаходиться на відстані в 150 млн км - тут хоч ти на Евересті, або на Луні вирощуй, зміни в практичному світловому потоці не буде)) Якщо залишати цю лампу, то дуже рекомендує подивитися в сторону гнучких світильників, щоб можна було робити фронт освітлення більш по формі рослини. Знову ж таки, градієнт потужності, обратні квадрати Дуже часто вважають, що "лопухи" заважають гілкам, але ні, заважає саме Закон Обернених Квадратів. І треба відштохуватися від нього в першу чергу, а не від спектрів та дімерів. З діодів круті зараз LM301 EVO. Не прорив, але трошки краще за старі серії, тож тільки ради них апдейт не потрібен, в тебе і так топові. 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DrRastafarai 223 Опубликовано: 13 июня, 2025 Якщо ти будешь дарити тільки однієй рослинці усю цю лампу, а іншим по залишковому приниципу, то так, має вистачити. Але звісно, якщо завалялась парочка лишніх сотень баксів, то краще докупити ще одну лампу, або продати цю, та купити одну надпотужну ватт так на 500. Чому саме таку потужну? Бо обратний квадрат - градієнт потужності освітлення буде не такий різкий Умовно діапазон ефективного освітлення буде не 15см, а 25см (рівні 40-55 DLI). Тобто, на відстані в 30см від твоєї лампи буде умовно 1000ппфд, а на відстані в 60см - 250ппфд. Сонце, наприклад, знаходиться на відстані в 150 млн км - тут хоч ти на Евересті, або на Луні вирощуй, зміни в практичному світловому потоці не буде)) Якщо залишати цю лампу, то дуже рекомендує подивитися в сторону гнучких світильників, щоб можна було робити фронт освітлення більш по формі рослини. Знову ж таки, градієнт потужності, обратні квадрати Дуже часто вважають, що "лопухи" заважають гілкам, але ні, заважає саме Закон Обернених Квадратів. І треба відштохуватися від нього в першу чергу, а не від спектрів та дімерів. З діодів круті зараз LM301 EVO. Не прорив, але трошки краще за старі серії, тож тільки ради них апдейт не потрібен, в тебе і так топові.Дякую за відповідь, трішки детальніше вивчу все написане і відпишу вам! Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DrRastafarai 223 Опубликовано: 13 июня, 2025 (изменено) На скільки я зрозумів, чотири такі лампи по кутам бокса, буде ок? типу щоб вони були під кутом 45 градумсів до куща але гріються вони напевно не погано, тому треба думати Изменено 13 июня, 2025 пользователем DrRastafarai Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
SlowStems31-1 28 Опубликовано: 14 июня, 2025 Е27 доречі гарний варіант. Сам використвую їх для "пробивання" куща по низам. І так, вони досить сильно гріються - це можна виправити, якщо поковирятися в платі і понизити трохи ватаж: трошки менше світять, довше будуть жити, менше грітися, але сам такого не робив, лише намагаюсь близько не тримати до рослини. Лампочки корисно шукати через співвідношення люмен на ватт - чим більше тим краще, а температура як раз. Краще мати хоча б 15Вт, та йти до 30Вт - зручніше використовуват. 50Вт завеликі як на мене, але в твоєму боксі мають бути зручні. В себе тримаю декілька 4000К та декілька 2700-3000К. Тепліші тона мають дещо краще бути на стадії цвіту через те, що в природі коноплі квітнули коли Сонце майже не заходить близ зеніту, і синій спектр менш виражений через більшу товщину атмосфери для сонячних променів. Для автоматів це теж працює, але не треба очікувати супер приросту - рослини дуже гарно адаптуються, і в цілому "переварюють" майже усе, що даси. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DrRastafarai 223 Опубликовано: 14 июня, 2025 @SlowStems31-1 просто не дуже розумію, скільки саме ват мені ще треба? чи типу 30*4= 120 додаткових (по вуглах боксу) буде ок? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
SlowStems31-1 28 Опубликовано: 3 июля, 2025 В 14.06.2025 в 16:29, DrRastafarai сказал: @SlowStems31-1 просто не дуже розумію, скільки саме ват мені ще треба? чи типу 30*4= 120 додаткових (по вуглах боксу) буде ок? Вибач друже, відрядження. Якщо для однієї рослини, то має бути, але якщо вони будуть досить близько. РЕкомундую зміну освітлення вимірювати через тей же photone. Головне правило - краще більше світла, ніж менше. якщо не помиляюсь, то навіть 1200ппфд рослинка зʼїсть спокійно, як би на форумі часто не лили бредні про "треба щоб рослинка витягувалася, підніми лампу, понизь потужність.." - усе це лайно. 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DrRastafarai 223 Опубликовано: 3 июля, 2025 (изменено) 2 часа назад, SlowStems31-1 сказал: РЕкомундую зміну освітлення вимірювати через тей же photone. у мене є сенсор для вимірювання PPF, спробую ним, але пізніше, поки не збираю бокс це на майбутній гров, цього року думаю докупити все samsung quantum board, але ще не вирішив типу у мене є одна лампа з драйвером, по ідеї, треба ще таку ж лампу і більш потужний драйвер з диммером на алі, так розумію, краще не брати?) Изменено 3 июля, 2025 пользователем DrRastafarai Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
SlowStems31-1 28 Опубликовано: 5 июля, 2025 В 03.07.2025 в 17:23, DrRastafarai сказал: у мене є сенсор для вимірювання PPF, спробую ним, але пізніше, поки не збираю бокс це на майбутній гров, цього року думаю докупити все samsung quantum board, але ще не вирішив типу у мене є одна лампа з драйвером, по ідеї, треба ще таку ж лампу і більш потужний драйвер з диммером на алі, так розумію, краще не брати?) Чого ж, навіть навпаки, рекомендую пошустрити Аліекспрес або Алібабу, подивиться, що більшість "дільців" з Прому продають лампи звідти за 5 кратну ціну. Будеш мати шкалу цін, бо більшість гроу ЛЕДу на ринку як раз звідти. Але, є дуже гарний варіант - UHELED від Кастаману. Дорого піздець, але якісні лампи. Якщо не помиляюсь, кастаман лише самі діодіки замовляє, але ЛЕД панель печатає вже в Україні. Топ варіант. Головне - души, пуш, дави, задавлюй рослину світлом, особливо на вегетації. Нехай вона охуєває від твоїх 60DLI, головне щоб температура не під 40 була, була адекватана циркуляція повітря та адекватний режим (24 на 0 маячня). Це буде низенька, густа, здорова, зелена рослина, з плотним товстим листям, мощним стовбуром, потужною кореневою. На цвітіні вже ТРОШКИ понижай, щоб не зажарити шишки (вон ніжніше), і буде в тебе масивний, смолянистий, ароматний та потужний врожай. Ніякі стимулятори, ніяки ріпени цьому НЕ допоможуть, лише освітлення фактично вирішає що в тебе буде. Звісно, якщо гарна генетика, нормальний полив та адекватний субстрат. Тобто важливо саме потік фотонів забезпечити, усілякі ефекти Емерсона будуть плюсом, але головне це саме потужний та досить "довгий" градієнт люксів. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DrRastafarai 223 Опубликовано: 7 июля, 2025 (изменено) @SlowStems31-1 думаю придбати Niello T5 2шт на бокове досвітлення + 50в буде ок, думаю Відносно дешевий та гарний варіант, з урахуванням бокса 120 см (ширина) x 150 см (висота) x 60 см (глибина) та однієї рослини в ньому Изменено 7 июля, 2025 пользователем DrRastafarai Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
SlowStems31-1 28 Опубликовано: 11 июля, 2025 В 07.07.2025 в 12:55, DrRastafarai сказал: @SlowStems31-1 думаю придбати Niello T5 2шт на бокове досвітлення + 50в буде ок, думаю Відносно дешевий та гарний варіант, з урахуванням бокса 120 см (ширина) x 150 см (висота) x 60 см (глибина) та однієї рослини в ньому +50 Вт заважати не будуть це точно) Я так розумію бокс на виріст в тебе, бо на 1 рослинку 120см ширини щось забагато. Або супер тренінг фотіка робити - поставив зліва, і вправо його загибаєш протягом 6 місяців вегетації)) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DrRastafarai 223 Опубликовано: 11 июля, 2025 7 часов назад, SlowStems31-1 сказал: бокс на виріст в тебе колись планував 2 кущі ростити, але я за рік 30г не скурюю, тому так бокс і залишився 7 часов назад, SlowStems31-1 сказал: супер тренінг фотіка робити так, щось таке і буде) ось уже пот придбав на майбутній гров, 40см діаметр) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас