Shajtan 6 034 Трофеи и Медали Опубликовано: 19 июля Привіт! Хто слідкує за моєю "творчістю", знає, що я вирощував медичні сорти в свіженькому гроу-репорті: Тепер прийшов час затестити все, що в мене виросло на тому городі і описати вам мої суб'єктивні досвіди про вживання чотирьох типів наннабіоїдів (звичайно, всі ми прекрасно знаємо, що їх в канабісі значно більше). Я маю на увазі: ТГК+КБД в сорті CBD Northern Lights КБДВ (каннабідіварин) в сорті CBDV КБГ (Каннабігерол) в сорті CBG Relif І кому цікаво, давайте коротенько з гугла для вас опишу, що це за канабіноїди. Про ТГК всі вже в курсі, але напишу для повноти інформації і про нього. Бо це ж дослідницька робота ____________________________________________________________________________________________________________________________ Отже, що в нас... ТГК (тетрагідроканабінол) — це головний психоактивний канабіноїд у рослині коноплі, саме він відповідає за "кайф", або змінений стан свідомості, який більшість асоціює з уживанням марихуани. THC взаємодіє з ендоканабіноїдною системою нашого організму, головним чином із CB1-рецепторами в мозку. Це викликає ефекти, як-от: - ейфорія; - зміни сприйняття часу та простору; - підвищення апетиту ("му́нчі"); - іноді - тривожність або параноя (особливо при передозуванні чи низькій толерантності). З медичної точки зору, ТГК використовується для: полегшення болю; зменшення нудоти (наприклад, у хіміотерапії); стимуляції апетиту при СНІДі або анорексії; допомоги при безсонні або посттравматичному синдромі (ПТСР). У різних сортах канабісу вміст ТГК може суттєво відрізнятися — від 0,2% у технічній коноплі до понад 30% у сучасних потужних гібридах. Важливо пам’ятати, що сила ефекту залежить не лише від кількості ТГК, а й від балансу з іншими канабіноїдами (як-от КБД) та терпенами. КБД (канабідіол) — це один із головних канабіноїдів у коноплі, але на відміну від ТГК, він не викликає сп'яніння. Іншими словами — кайфу з нього немає, але ефекти відчутні, і часто дуже корисні. CBD не взаємодіє напряму з CB1-рецепторами мозку, тому й не має психоактивного впливу. Зате він: - зменшує тривожність і нервозність; - допомагає при безсонні; - має протизапальні та знеболювальні властивості; - може зменшувати судоми (особливо при епілепсії, наприклад, синдромі Драве); - у деяких випадках знижує негативні ефекти ТГК (наприклад, параною або тахікардію). CBD часто використовують як у формі екстрактів, масел, кремів, так і просто в шишках з високим вмістом КБД і мінімумом ТГК (наприклад, у медичних або легальних "лайт"-сортів). Ще один важливий момент: CBD не є "слабкою версією ТГК". Це повноцінний канабіноїд зі своїм набором ефектів, який чудово працює як самостійно, так і в поєднанні з іншими компонентами коноплі (ефект "антуражу"). CBG — це один із “материнських” канабіноїдів, з якого в молодій коноплі утворюються інші сполуки, зокрема ТГК і КБД. У зрілій рослині його зазвичай мало (менше 1%), але виведені спеціальні сорти з високим вмістом CBG, і вони заслуговують уваги. CBG не викликає сп'яніння, але має свій набір ефектів: 🧠 Основні властивості CBG: знижує тривожність і покращує настрій (м’яко, без «заторможення»); має протизапальну і знеболювальну дію; потенційно покращує концентрацію та ясність мислення; стимулює апетит (схоже на ТГК, але без кайфу); досліджується як засіб проти глаукоми, проблем із травленням (особливо при запаленні кишечника), нейродегенеративних хвороб і навіть деяких видів раку. 🌱 CBG у порівнянні: На відміну від КБД, CBG сильніше взаємодіє з CB1 та CB2-рецепторами, хоч і не викликає кайфу. У комбінації з іншими канабіноїдами може давати більш зібраний, енергійний або “чистий” ефект. 🧪 Що ще цікаво: CBG — це “канабіноїд-початківець”, із якого в молодій рослині утворюються THCA, CBDA та інші. Якщо зібрати шишки рано або вирощувати спеціальні CBG-сорти, то можна отримати високий вміст цього канабіноїду. 📌 Підсумок: CBG — це цікавий, недооцінений канабіноїд, що не “розважає”, а працює м’яко і функціонально. Добре підходить тим, хто хоче підтримати розумову активність, зняти стрес або боротися з болем — без сп’яніння чи туману в голові. CBDV — це рідкісний непсихоактивний канабіноїд, структурно схожий на КБД, але з деякими унікальними властивостями. Його найчастіше знаходять у земляних, індикавих сортах канабісу, особливо з азіатським або африканським походженням. 🔬 Що робить CBDV цікавим? Потенційно зменшує судоми — особливо ефективний при епілепсії (у т.ч. резистентній до ліків). Має нейропротекторні властивості — тобто може захищати нервові клітини. Вивчається як засіб для покращення поведінкових і когнітивних симптомів при аутизмі. Може допомагати при нудоті, запальних захворюваннях кишечника та навіть міорелаксації (розслаблення м'язів). Не викликає сп’яніння. 💡 Чим відрізняється від КБД? Ознака CBD CBDV Поширеність Часто Рідко Сп’яніння Немає Немає Судоми Добре допомагає Ще ефективніший Дослідженість Висока Лише починається Ефекти на мозок Анксіолітик, снодійне Антиконвульсант, стимулює нейропластику 🌿 Де знайти CBDV? Є спеціальні сорти з підвищеним вмістом CBDV (наприклад, Seedsman — CBDV Auto, CBDV Relief, Medical Mass x Durban), які виводяться саме під медичні цілі. Такі рослини часто мають низький ТГК і високий КБД+CBDV, тобто ідеальні для терапевтичного використання без психоактивного ефекту. 📌 Підсумок: CBDV — це перспективний канабіноїд, який ще не встиг увійти у мейнстрім, але вже показує потужний потенціал у медицині. Він не кайфує, не гальмує, а м’яко й функціонально впливає на тіло й мозок, особливо там, де потрібне тонке налаштування — при епілепсії, аутизмі, болях чи м’язових спазмах. 8 Насіння коноплі, спори грибів та ентеогени Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DzidzioID 485 Опубликовано: 19 июля Так і проситься написати… Самолікування може зашкодити вашому здоров’ю😀 1 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DrRastafarai 153 Опубликовано: 20 июля Воу, дуже цікаво 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 6 034 Трофеи и Медали Опубликовано: 21 июля Вирішив курити свою стандартну порцію трави ,котру я викурюю зазвичай при курінні стандартних сортів коноплі. Тобто 15-20 тгк. Звичайно, ультракосмічних сортів я би курив й того менше... А так дрібка травички через скляний вейп і погнали! ==================================== CBG Relif. Курив лише двічі поки. На жаль, взійшла лише одна ялина з 3-х, тому по смаку нема різноманіття. І ця вийшла на смак взагалі ніяка, як і на аромат. Навіть травой не пахне, просто якийсь продукт (навіть не сіно ). Можливо, ще трохи пролікується і щось таємне стане явним...хз... Сам ефект від покура ніякий (ну хіба поки куриш, то п'янкість відчувається). Але... Перший раз я покурив і пішов працювати по двору, то типу й ефект ніби хотів якийсь показатись (а звідки йому бути, якщо там тгк нема?) і зник. Зате, коли ввечері наступного дня, в мене боліла голова. То порція CBG Relif допомогла справитися зі спазмами, і хвилин через 15-20 головний біль минув. Будемо тестити ще, бо тут може бути і ефект плацебо... Але знаю точно, що ніякого ефекто в плані впливу на свідомість CBG немає, як і книжка пише... 4 Насіння коноплі, спори грибів та ентеогени Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DzidzioID 485 Опубликовано: 21 июля (изменено) Бро, а я задовольняюсь та інколи роблю інгаляції сортом YcrieraCBD, яку виростив на 50 широті в атдорі в 2019 році, шишкі правда рихлі були, але все ж таки залишилось ще що курити з того часу. Ефект від неї цікавий, спочатку такі яскраві відчуття в думках, а потім все закінчується сонливістю. Травка не кожен день, на любителя, то і залишилось. Изменено 21 июля пользователем DzidzioID 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 6 034 Трофеи и Медали Опубликовано: 21 июля 2 часа назад, DzidzioID сказал: Бро, а я задовольняюсь та інколи роблю інгаляції сортом YcrieraCBD, яку виростив на 50 широті в атдорі в 2019 році, шишкі правда рихлі були, але все ж таки залишилось ще що курити з того часу. Ефект від неї цікавий, спочатку такі яскраві відчуття в думках, а потім все закінчується сонливістю. Травка не кожен день, на любителя, то і залишилось. гарна, мені подобається така Насіння коноплі, спори грибів та ентеогени Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 6 034 Трофеи и Медали Опубликовано: 22 июля CBDV (№1) покурив пару разів за цей час з різницею в кілька днів. По аромату вже щось... Тут переважає лимончик. Я би сказав лимонний кекс. Але це поки лише одну з трьох ялин я курю, хочу її більше "прохавати", бо може є якісь фенотипічні відмінності в плані терпенів. Смак для мене на 5 з 10. Якщо врахувати, що CBG Relif це 1/10, то тут одразу 5 з 10 звучить як "огого як смачно" Обидва мої покури CBDV викликали розслабленість і легку п'янкість на 20-30 хв. Після чого різко підвищився апетит і настрій. Так було кожного разу. Може співпадіння, але я продовжу тестувати і дам вам знати більш детально, коли докурю відро медичної трави 6 Насіння коноплі, спори грибів та ентеогени Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 6 034 Трофеи и Медали Опубликовано: 25 июля CBD Northern Lights (#1) Я ростив цю рослину й раніше. І це вже були в мене не оригінальні сємки, але судячи з ефекту, скажу, що ніби-то "як по паспорту" Хто не в курсі, то по паспорту таке: Співвідношення Индика/Сатива: 90/10 Вміст TНС: 8% Вміст CBD:: 10% На даний момент курив її тричі з переривом в 2 дні між покуром. Перший раз толком не зрозумів, бо курив з приятелем і був підварений жарою тоді, та зморений, тому п ефекту відчувався просто чілл. Може мало покурив хз... Другий раз я покурив і одразу ж вихопив потік натхнення і легкого розслаблення. Позаймавшись творчістю хвилин 10, я відчув, що друга хвиля накотила на мене і одразу в тілі (і голові) з'явилося таке відчуття, коли покуриш достатньо сильно ,але щоб перейти в бедняк не вистачає ще маленької хапки. І я такий стою на порозі, ніби на переході між чудовим і фіговим тріпом... стою і балансую. І тут накочує ще одна хвиля, котра мене не змиває (на диво) в один з боків, а ніби підсилює це відчуття, коли я знаходжуся між світом духів і реальністю. Ніби-то сильно п'янить і доволі сильно бодрить при цьому. Я став у дверному отворі, вперся руками в косяки (дверей ) і отримав взагалі дивне відчуття в тілі, ніби змінюєш реальність (ну це я і по тверезому можу розігнати, тому то таке... гадаю, дуже суб'єктивне). Вирішив вийти у двір повтикати на природу і погоду. Але там дружина накинула мені пару квестів і я вже трохи переключився на буденність. Втретє покурив на мікро-краплю більше і, якщо коротко, то знову отримав ефект "п'янка швидкість" або "бадьорий релакс" (як я тоді записав). Знову ж таки, я багато пишу тексту і створюю відоси і т.п., тобто маю творче хобі. І ця трава мене прямо сильно на творчість пробиває. Я вмикаю музон, випадаю за комп і відчуваю себе дуже п'яним з кристально чистою свідомістю і гіперреактивними пальцями, котрі набивають на клавішах ідеї, що рояться в мене в голові. Згадалась одразу сцена з фільму Брюс Всемогутній. Як він на компі відповідав... ну коротше, хто бачив, той бачив... Позаймавшись 15 хвилин, мене знову поперло на сонечко, бо я ніби і був розслаблений та п'янкий, але не відчувалося сонливості, чи змореності. (Гадаю, що сорт чудово допоможе розслаблювати спазмовані м'язи). Навпаки, хотілось тепер попрацювати руками. А огірочки на городі вже кликали мене натягти їм сітку, щоби ті плелися. Ну це не грибний тріп, щоб описувати все в деталях. Але скажу вам, що я з головою окунувся в процес присадибного фермерства. При цьому "літав, як метелик і жалив, як бджола" В тілі (не лише в мозку) відчувалась енергія позитиво і мене аж кілька разів пересмикнуло від розпираючої енергії, котра вирвалась з глибин тіла назовні. Дуже чіловий і в той же час енергічний сортець. Хоча, якщо сидіти на дупі і залипати, гадаю, буде, як при першому моєму покурі. Таке відчуття я називаю "потік свідомості п'яного філософа". -------------------------------------------------- Як висновок, скажу вам, що я неодмінно затестую ще кілька разів цей сорт і потім вам детальніше (якщо буде що) розпишу тут. Поки що це найкращий варіант для мене. Та це й не дивно, бо CBG Relif та CBDV без тгк і то просто медицина, а тут вам медицина з "сюрпризом" На цьому циклі (якщо ви слідкували за моїм репортом) я запилив всих гермом від CBD N.L. і буде цікаво подивитися, що буде на слідуючий раз з отриманого мною насіння CBG Relif та CBDV Чи вплине це якось на рівень кбд та тгк (по ідеї повинне), але я хз. Поживемо - побачимо 4 Насіння коноплі, спори грибів та ентеогени Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Hayzemberg 30 Опубликовано: 25 июля (изменено) Короче убило в гавно,гавно. Изменено 25 июля пользователем Hayzemberg 1 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 6 034 Трофеи и Медали Опубликовано: 25 июля 5 часов назад, Hayzemberg сказал: Короче убило в гавно,гавно. та ні, взагалі не так Мабуть ти не розумієш всієї глибини ефектів каннабісу 1 Насіння коноплі, спори грибів та ентеогени Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас