Перейти к публикации

Треба лікуватись (тест медичних сортів)

Рекомендованные сообщения

Привіт! :1566696162_dreams50:

Хто слідкує за моєю "творчістю", знає, що я вирощував медичні сорти в свіженькому гроу-репорті: 

Тепер прийшов час затестити все:1086183370_Smoke50:, що в мене виросло на тому городі і описати вам мої суб'єктивні досвіди про вживання чотирьох типів наннабіоїдів (звичайно, всі ми прекрасно знаємо, що їх в канабісі значно більше). Я маю на увазі: :905466276_clipeye50:

ТГК+КБД в сорті CBD Northern Lights

КБДВ (каннабідіварин) в сорті CBDV

КБГ (Каннабігерол) в сорті CBG Relif

І кому цікаво, давайте коротенько з гугла для вас опишу, що це за канабіноїди. :1317867361_jornal50:

Про ТГК всі вже в курсі, але напишу для повноти інформації і про нього. Бо це ж дослідницька робота :862150704_solutionbase50:

____________________________________________________________________________________________________________________________

Отже, що в нас... :318764606_jahforum50:

THC-skeletal.thumb.png.7e64b30bde7e511c7cb9ca30513de5b5.pngТГК (тетрагідроканабінол) — це головний психоактивний канабіноїд у рослині коноплі, саме він відповідає за "кайф", або змінений стан свідомості, який більшість асоціює з уживанням марихуани.

THC взаємодіє з ендоканабіноїдною системою нашого організму, головним чином із CB1-рецепторами в мозку.

Це викликає ефекти, як-от:

- ейфорія;

- зміни сприйняття часу та простору;

- підвищення апетиту ("му́нчі");

- іноді - тривожність або параноя (особливо при передозуванні чи низькій толерантності).

З медичної точки зору, ТГК використовується для:

полегшення болю;

зменшення нудоти (наприклад, у хіміотерапії);

стимуляції апетиту при СНІДі або анорексії;

допомоги при безсонні або посттравматичному синдромі (ПТСР).

У різних сортах канабісу вміст ТГК може суттєво відрізнятися — від 0,2% у технічній коноплі до понад 30% у сучасних потужних гібридах. Важливо пам’ятати, що сила ефекту залежить не лише від кількості ТГК, а й від балансу з іншими канабіноїдами (як-от КБД) та терпенами.

:1912572179_List50:

1200px-Cannabidiol.thumb.png.3e302c99b028b1df4adeac19d7d12d02.pngКБД (канабідіол) — це один із головних канабіноїдів у коноплі, але на відміну від ТГК, він не викликає сп'яніння. Іншими словами — кайфу з нього немає, але ефекти відчутні, і часто дуже корисні.

CBD не взаємодіє напряму з CB1-рецепторами мозку, тому й не має психоактивного впливу. Зате він:

- зменшує тривожність і нервозність;

- допомагає при безсонні;

- має протизапальні та знеболювальні властивості;

- може зменшувати судоми (особливо при епілепсії, наприклад, синдромі Драве);

- у деяких випадках знижує негативні ефекти ТГК (наприклад, параною або тахікардію).

CBD часто використовують як у формі екстрактів, масел, кремів, так і просто в шишках з високим вмістом КБД і мінімумом ТГК (наприклад, у медичних або легальних "лайт"-сортів).

Ще один важливий момент: CBD не є "слабкою версією ТГК". Це повноцінний канабіноїд зі своїм набором ефектів, який чудово працює як самостійно, так і в поєднанні з іншими компонентами коноплі (ефект "антуражу").

:612944817_staff50:

CBG-type_cyclization_of_cannabinoids.thumb.png.99851aa572f1b09e2c1eb11b3f5c3ad5.pngCBG — це один із “материнських” канабіноїдів, з якого в молодій коноплі утворюються інші сполуки, зокрема ТГК і КБД. У зрілій рослині його зазвичай мало (менше 1%), але виведені спеціальні сорти з високим вмістом CBG, і вони заслуговують уваги.

CBG не викликає сп'яніння, але має свій набір ефектів:

🧠 Основні властивості CBG:

• знижує тривожність і покращує настрій (м’яко, без «заторможення»);

• має протизапальну і знеболювальну дію;

• потенційно покращує концентрацію та ясність мислення;

• стимулює апетит (схоже на ТГК, але без кайфу);

• досліджується як засіб проти глаукоми, проблем із травленням (особливо при запаленні кишечника), нейродегенеративних хвороб і навіть деяких видів раку.

🌱 CBG у порівнянні:

• На відміну від КБД, CBG сильніше взаємодіє з CB1 та CB2-рецепторами, хоч і не викликає кайфу.

• У комбінації з іншими канабіноїдами може давати більш зібраний, енергійний або “чистий” ефект.

🧪 Що ще цікаво:

CBG — це “канабіноїд-початківець”, із якого в молодій рослині утворюються THCA, CBDA та інші. Якщо зібрати шишки рано або вирощувати спеціальні CBG-сорти, то можна отримати високий вміст цього канабіноїду.

📌 Підсумок:

CBG — це цікавий, недооцінений канабіноїд, що не “розважає”, а працює м’яко і функціонально. Добре підходить тим, хто хоче підтримати розумову активність, зняти стрес або боротися з болем — без сп’яніння чи туману в голові.

:1317867361_jornal50:

1200px-Cannabidivarin.svg-large.thumb.png.84176e86ad8d2c84c881ebb8d6a02777.pngCBDV — це рідкісний непсихоактивний канабіноїд, структурно схожий на КБД, але з деякими унікальними властивостями. Його найчастіше знаходять у земляних, індикавих сортах канабісу, особливо з азіатським або африканським походженням.

🔬 Що робить CBDV цікавим?

• Потенційно зменшує судоми — особливо ефективний при епілепсії (у т.ч. резистентній до ліків).

• Має нейропротекторні властивості — тобто може захищати нервові клітини.

• Вивчається як засіб для покращення поведінкових і когнітивних симптомів при аутизмі.

• Може допомагати при нудоті, запальних захворюваннях кишечника та навіть міорелаксації (розслаблення м'язів).

• Не викликає сп’яніння.

💡 Чим відрізняється від КБД?

Ознака       CBD  CBDV
Поширеність      Часто   Рідко
Сп’яніння       Немає  Немає
Судоми      Добре допомагає  Ще ефективніший
Дослідженість      Висока  Лише починається
Ефекти на мозок      Анксіолітик, снодійне  Антиконвульсант, стимулює нейропластику

🌿 Де знайти CBDV?

Є спеціальні сорти з підвищеним вмістом CBDV (наприклад, Seedsman — CBDV Auto, CBDV Relief, Medical Mass x Durban), які виводяться саме під медичні цілі. Такі рослини часто мають низький ТГК і високий КБД+CBDV, тобто ідеальні для терапевтичного використання без психоактивного ефекту.

📌 Підсумок:

CBDV — це перспективний канабіноїд, який ще не встиг увійти у мейнстрім, але вже показує потужний потенціал у медицині. Він не кайфує, не гальмує, а м’яко й функціонально впливає на тіло й мозок, особливо там, де потрібне тонке налаштування — при епілепсії, аутизмі, болях чи м’язових спазмах.

• Like +1 8

Поделиться сообщением

Так і проситься написати…

Самолікування може зашкодити вашому здоров’ю😀

• Like +1 1
  • Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

Воу, дуже цікаво :1194491302_holmes50:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Вирішив курити свою стандартну порцію трави ,котру я викурюю зазвичай при курінні стандартних сортів коноплі. Тобто 15-20 тгк. Звичайно, ультракосмічних сортів я би курив й того менше... А так дрібка травички через скляний вейп і погнали! :1086183370_Smoke50:

====================================

CBG Relif. Курив лише двічі поки. На жаль, взійшла лише одна ялина з 3-х, тому по смаку нема різноманіття. І ця вийшла на смак взагалі ніяка, як і на аромат. Навіть травой не пахне, просто якийсь продукт (навіть не сіно :839576028_shrugs50:). Можливо, ще трохи пролікується і щось таємне стане явним...хз... 

946549214_CBGRelif6.thumb.JPG.c097e7bdcc2595a0f0c518aa815c55b3.JPG

Сам ефект від покура ніякий (ну хіба поки куриш, то п'янкість відчувається). Але...:612944817_staff50:

Перший раз я покурив і пішов працювати по двору, то типу й ефект ніби хотів якийсь показатись (а звідки йому бути, якщо там тгк нема?) і зник.

Зате, коли ввечері наступного дня, в мене боліла голова. То порція CBG Relif допомогла справитися зі спазмами, і хвилин через 15-20 головний біль минув.

1404127259_CBGRelif10.thumb.JPG.5e86ff93fc0015918d6d04effedd6f56.JPG

Будемо тестити ще, бо тут може бути і ефект плацебо...

Але знаю точно, що ніякого ефекто в плані впливу на свідомість CBG немає, як і книжка пише...:1317867361_jornal50:

• Like +1 4

Поделиться сообщением

Бро, а я задовольняюсь та інколи роблю інгаляції сортом YcrieraCBD, яку виростив на 50 широті в атдорі в 2019 році, шишкі правда рихлі були, але все ж таки залишилось ще що курити з того часу. Ефект від неї цікавий, спочатку такі яскраві відчуття в думках, а потім все закінчується сонливістю. Травка не кожен день, на любителя, то і залишилось.

IMG_1982.thumb.png.939f5f4e4d48233bb99589d89974c595.png

Изменено пользователем DzidzioID
  • Like +1 2

Поделиться сообщением

2 часа назад, DzidzioID сказал:

Бро, а я задовольняюсь та інколи роблю інгаляції сортом YcrieraCBD, яку виростив на 50 широті в атдорі в 2019 році, шишкі правда рихлі були, але все ж таки залишилось ще що курити з того часу. Ефект від неї цікавий, спочатку такі яскраві відчуття в думках, а потім все закінчується сонливістю. Травка не кожен день, на любителя, то і залишилось.

IMG_1982.thumb.png.939f5f4e4d48233bb99589d89974c595.png

гарна, мені подобається така

Поделиться сообщением

35885133_CBDV1-10.thumb.JPG.f0353024c64fe5d0330a625554066358.JPGCBDV (№1) покурив пару разів за цей час з різницею в кілька днів. По аромату вже щось... Тут переважає лимончик. Я би сказав лимонний кекс. Але це поки лише одну з трьох ялин я курю, хочу її більше "прохавати", бо може є якісь фенотипічні відмінності в плані терпенів. Смак для мене на 5 з 10. Якщо врахувати, що CBG Relif це 1/10, то тут одразу 5 з 10 звучить як "огого як смачно":1351969117_50:

Обидва мої покури CBDV викликали розслабленість і легку п'янкість на 20-30 хв. Після чого різко підвищився апетит і настрій. Так було кожного разу. Може співпадіння, але я продовжу тестувати і дам вам знати більш детально, коли докурю відро медичної трави :612944817_staff50::rasta_laugh:

• Like +1 6

Поделиться сообщением

1331004068_CBDNL1-6.thumb.JPG.be0e744a72d46694973e7f0be8f21d06.JPGCBD Northern Lights (#1)

Я ростив цю рослину й раніше. І це вже були в мене не оригінальні сємки, але судячи з ефекту, скажу, що ніби-то "як по паспорту"

Хто не в курсі, то по паспорту таке:

Співвідношення Индика/Сатива: 90/10

Вміст TНС: 8%

Вміст CBD:: 10%

На даний момент курив її тричі з переривом в 2 дні між покуром. Перший раз толком не зрозумів, бо курив з приятелем і був підварений жарою тоді, та зморений, тому п ефекту відчувався просто чілл. Може мало покурив хз...

:1086183370_Smoke50: Другий раз я покурив і одразу ж вихопив потік натхнення і легкого розслаблення. Позаймавшись творчістю хвилин 10, я відчув, що друга хвиля накотила на мене і одразу в тілі (і голові) з'явилося таке відчуття, коли покуриш достатньо сильно ,але щоб перейти в бедняк не вистачає ще маленької хапки. І я такий стою на порозі, ніби на переході між чудовим і фіговим тріпом... стою і балансую. І тут накочує ще одна хвиля, котра мене не змиває (на диво) в один з боків, а ніби підсилює це відчуття, коли я знаходжуся між світом духів і реальністю. Ніби-то сильно п'янить і доволі сильно бодрить при цьому.

Я став у дверному отворі, вперся руками в косяки (дверей :905466276_clipeye50:) і отримав взагалі дивне відчуття в тілі, ніби змінюєш реальність :rasta_laugh: (ну це я і по тверезому можу розігнати, тому то таке... гадаю, дуже суб'єктивне). Вирішив вийти у двір повтикати на природу і погоду.

Але там дружина накинула мені пару квестів і я вже трохи переключився на буденність.

Втретє покурив на мікро-краплю більше і, якщо коротко, то знову отримав ефект "п'янка швидкість" або "бадьорий релакс" (як я тоді записав). Знову ж таки, я багато пишу тексту і створюю відоси і т.п., тобто маю творче хобі. І ця трава мене прямо сильно на творчість пробиває. Я вмикаю музон, випадаю за комп і відчуваю себе дуже п'яним з кристально чистою свідомістю і гіперреактивними пальцями, котрі набивають на клавішах ідеї, що рояться в мене в голові.

Згадалась одразу сцена з фільму Брюс Всемогутній. Як він на компі відповідав... ну коротше, хто бачив, той бачив...

Позаймавшись 15 хвилин, мене знову поперло на сонечко, бо я ніби і був розслаблений та п'янкий, але не відчувалося сонливості, чи змореності. (Гадаю, що сорт чудово допоможе розслаблювати спазмовані м'язи). Навпаки, хотілось тепер попрацювати руками. А огірочки на городі вже кликали мене натягти їм сітку, щоби ті плелися.

Ну це не грибний тріп, щоб описувати все в деталях. Але скажу вам, що я з головою окунувся в процес присадибного фермерства. При цьому "літав, як метелик і жалив, як бджола" :1996710226_bong50: В тілі (не лише в мозку) відчувалась енергія позитиво і мене аж кілька разів пересмикнуло від розпираючої енергії, котра вирвалась з глибин тіла назовні. Дуже чіловий і в той же час енергічний сортець. Хоча, якщо сидіти на дупі і залипати, гадаю, буде, як при першому моєму покурі. Таке відчуття я називаю "потік свідомості п'яного філософа".

--------------------------------------------------

Як висновок, скажу вам, що я неодмінно затестую ще кілька разів цей сорт і потім вам детальніше (якщо буде що) розпишу тут.

Поки що це найкращий варіант для мене. Та це й не дивно, бо CBG Relif та CBDV без тгк і то просто медицина, а тут вам медицина з "сюрпризом" :1194491302_holmes50:

На цьому циклі (якщо ви слідкували за моїм репортом) я запилив всих гермом від CBD N.L. і буде цікаво подивитися, що буде на слідуючий раз з отриманого мною насіння CBG Relif та CBDV :1566696162_dreams50: Чи вплине це якось на рівень кбд та тгк (по ідеї повинне), але я хз. Поживемо - побачимо

• Like +1 4

Поделиться сообщением

Короче убило в гавно,гавно.

Изменено пользователем Hayzemberg
  • Не понравилось 1
  • Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

5 часов назад, Hayzemberg сказал:

Короче убило в гавно,гавно.

та ні, взагалі не так

Мабуть ти не розумієш всієї глибини ефектів каннабісу

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...