Перейти к публикации

"Нотатки психологА"

Рекомендованные сообщения

Хоча тут і так багато що і про що сказано, але як на мене, багато чого не структуровано.

І Головне!!!

Так, я реально професійний дипломований психолог що закінчив і бакалаврат і магістратуру, і спробую з точки зору психології теж багато чого додати та прояснити. А повірте мені вже є і про що розповісти, і що порадити.

Такий собі - авторський блог.

Поделиться сообщением

Жги!

Поделиться сообщением

Дяка. А от же паєхалі. 

Поки розкажу мій досвід з вирощування грибів... Нехай буде "мухомор".

Вся інформація викладена мною на форумі, лише в ознайомчих цілях і не пов'язана ні з рекламою, ні з тим щоб когось принизити.

А от же. Скажу чесно це важливий і непростий етап.

Першочергово ми обираємо те, що зможе нам дати відповіді на наші питання, або надати якийсь ефект для нашого здоров'я. І тут для мене стало вибором два блоки інформації на умовних вагах.

Розглянемо ці блоки з точки зору психології.

Цікаві гриби мають дві сторони: як небезпечний наркотик вони можуть призвести до тяжких психозів, самопошкоджень і навіть смерті; водночас у наукових дослідженнях їхні потенційні терапевтичні властивості часто замовчуються або маркуються як «заборонені» у публічному дискурсі.  

Маленьке роз'яснення!

Психоз — це тяжкий психічний стан, при якому людина втрачає адекватне сприйняття реальності, може мати галюцинації, маячні ідеї та серйозні порушення мислення й поведінки. Це не просто «дивна поведінка», а клінічний розлад, який потребує медичної допомоги.  

Блок 1: Гриби як наркотик (про залежність буде окрема розмова)..

- Ризики передозування та психозу  
- Складові гриба впливають на серотонінові рецептори мозку, викликаючи галюцинації, зміну сприйняття часу та простору.  
- Неконтрольоване вживання може спричинити гострі психотичні епізоди, агресивну поведінку та самопошкодження.  

Навіть одноразове вживання може стати тригером тяжкого психозу, особливо у людей із прихованою схильністю до психічних розладів.

І тут уважно!!! По полкам як спеціаліст. Зовсім грубо і прямо. Як зрозуміти, чи є прихована схильність до психічних розладів саме у вас. Перше якщо ми бухаєм, а потім шукаємо пригоди на жопу. Друге якщо ми п'ємо, п'ємо, п'ємо... А потім бац і ранок, ми лижемо під кущем обісцяні і з набитою мордою нічого не пам'ятаючи. Третє якщо в нас були будь які серйозні травми голови і тим паче лікування в психоневрологічних клініках.... Тоді ми точно нічого не пробуємо.

Як приклад. Коли я випиваю вже реально доБуя... я це усвідомлюю, я розумію що перебрав і пора припинити пити, піти почиститись, випити кави з сорбентами. Тобто усвідомлення і контроль своєї поведінки.

Блок 2: Теорія змови про замовчування позитивних властивостей. А я ще той прихильник теорій змови.

- Наукові дані про користь  
- Дослідження показують, що "пхілобобуїн" може допомагати при стійкій депресії, ПТСР, тривожних розладах, залежності від алкоголю та нікотину.  
- У 2018 році FDA надало "пхілобобуїну" статус «проривної терапії» для лікування депресії.  
- Експерименти на тваринах показали, що "пхілобобуїн" може «перепрошивати» мозкові зв’язки, зменшуючи замкнені цикли негативних думок.  

- Аргументи прихильників теорії змови  
- Фармацевтичні корпорації та державні регулятори нібито замовчують позитивні ефекти, щоб зберегти монополію на традиційні антидепресанти та транквілізатори.  
- Цікавеньки гриби часто маркуються лише як «небезпечний наркотик», хоча в контрольованих умовах вони можуть мати менше побічних ефектів, ніж деякі легальні препарати.  

- Існує припущення, що заборона грибів з тим самим "пхілобобуїном" має політичний та економічний характер, а не лише медичний.

І от же "пхілобобуїнові" гриби становлять серйозну небезпеку при неконтрольованому вживанні, що підтверджують реальні випадки смерті та психозів, але у наукових колах визнається їхній потенціал як терапевтичного засобу, і саме це часто стає предметом дискусій про «замовчування» користі.  

Далі вже ваш вибір і прийняття рішень.

Я брав тут: https://errors-seeds.com.ua/ua/category/spory-gribov/

Тут лише скажу що. Товар заказував в купі з іншими смаколиками і магазин як завжди порадував додатковими подарунками. Якістю товару. Та відповідності, що до доставки згідно опису в магазині.

Світлина додається,але частинка відбитку вже пішла в добру справу.

IMG_20260510_172520.jpg

Изменено пользователем ShmeltserA

Поделиться сообщением

Обіцяв написати з точки зору психології про причетність або ж відмінність грибів до наркотиків.

Тож. Чи викликають «пхілобобуїнові» гриби залежність?

- Фізична залежність:  
 На відміну від опіоїдів чи алкоголю, пхілобобуїнові гриби не формують класичної фізичної залежності. Організм не потребує постійного підвищення дози, і немає симптомів «ломки» після припинення вживання.  

- Толерантність:  
Виникає дуже швидко — вже після кількох прийомів ефект значно слабшає. Це робить регулярне вживання малоефективним, але водночас може підштовхувати людину до пошуку інших психоактивних речовин.  

- Психологічна залежність:  
- Людина може почати використовувати гриби як «втечу» від проблем, формуючи звичку покладатися на них для отримання емоційних чи духовних переживань.  
- У деяких випадках це призводить до компульсивного бажання повторювати досвід, хоча фізичних симптомів відміни немає.  

- Ризики при частому вживанні:  
- Порушення психічної стабільності, розвиток тривожних розладів.  
- Підвищений ризик психозів у людей із прихованою схильністю.  
- Соціальні наслідки: ізоляція, проблеми з роботою чи навчанням.  

Підсумок
«Пхілобобуїнові» гриби не створюють класичної наркотичної залежності, як героїн чи алкоголь. Але вони можуть викликати психологічну залежність і толерантність, що робить їх небезпечними при регулярному використанні.  

Поделиться сообщением

Наступний і не меньше цікавий та "важкий" етап, це створення міцелію для пророщування.
Для мене це стало якимось реальним дивом. Адже це як створити свій власний, маленький всесвіт.
І як би то не було страшно та важко... Хах.
Але насправді все було просто, навіть у такого "рукожопа обикновєнного" як я.
Волосипед знову не придумуємо і робимо все так як розказано от тут:
https://youtube.com/@azuruish_return?si=Iq-P9nJqWJnZbGYK
Посилання знайшов десь тут. Все тупо робив як він розказував... Але через жопу і то, все вийшло просто супер.
Не дивлячись на те, шо в мене все падало, ламалося і вивалювалось.
Після 3х тижнів основних маніпуляцій я отривам результат у фото нижче.

IMG_20260511_223739_541.jpg

IMG_20260511_223739_234.jpg

IMG_20260511_223738_840.jpg

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...