Перейти к публикации

Рекомендованные сообщения

Доброго всім.

Не планував робити реп, але... чомуб і не зробити.

Гров на мінімалках. 

Буду популяризувати балконний гров. Це взагалі окрема тема зі своїми + і -.

+: рослина росте під сонцем, але захищена від граду, затяжних дощів, слимаків та нічних заморозків(закрив на ніч вікна і усьо). Ніхто не витопче і не вкраде. Не треба з баклагами з водою лазить по полям і посадкам.

-: бачу тіко один - поганий (не такий гарний як на подвір'ї) обдув, а тому, при відсутності вітру, рослинам жаркувато. За наявності коштів можна булоб поставити вентилятор і вмикати його під час сонцепьока.

Хочу щоб як можна більше людей побачили, що при наявності хочаб 5-6 годин сонця(навіть чотирьох) можна ростити собі на покурить. І не траба вкидувать 500 баксів в купівлю бокса зі спорядженням.

Це мій п'ятий гров на балконі (по факту лоджії - шо трішки гірше) 8 поверху. Центральна Україна. Сонце з обіду і до заходу.

Вода - відстояна крануха. Спочатку купив з бочки привозну, а потім подумав, шо ну його нафік 2.5 грн. за літру ( 30 грн. за дві баклажки по 6 л.) Наче і не дуже дорого, але по ітогу ( враховуючи кількість малих) вийде гривень 500 а то і більше.

Роститиму ось такі сорти (нарешті!!):

20260522_100710.thumb.jpg.3f724d3762c28b19e6e6a3ec7f9fd84a.jpg

Изменено пользователем sanja2020
  • Like +1 9

Поделиться сообщением

Ось такий грунт.

Він далеко не ідеальний, але ціна в 25 грн. за 6 літрів мене поборола.

Ростив на ньому минулого року - норм. Один фотік стояв аж до листопада.

На 6 л. грунту 3 л. агроперліта(в Епіку 70 грн.)

20260522_132445.jpg

• Like +1 4

Поделиться сообщением

Успехов тебе)

Чем кормить будешь?

• Like +1 1

Поделиться сообщением

О ще один початок репорту з автіками на сонці, по любому буду слідкувати, успіхів)) 

Изменено пользователем BarneyGreenway
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

Використовуватиму ось такі удобри 160 грн. зо 50 гр.. N-P-K 18-12-18. Теж не перший рік їх юзаю(третій), хоча ті рази пользував для гібридів(сіра упаковка). Подобаються тим, що не треба нічого відміряти, змішувати і слідкувати за таблицею. Висипав у пляшку (чи баклагу на пізніх стадіях) потрусив і можна поливати. З 4-х предсавлених Швейцарцями удобрях (для веги, гібридів, швидкоквітучих і довгоквітучих) обрав для довгоквітучих з тієї причини шо тут найбільша кількість фосфора.

20260522_132628.jpg

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Пророщую таким макаром: закинув у воду, коли потонули виклав у змочений папір стратегічний "Обухів" і в зіплок. Нахекав туди і поклав і тумбочку. Повилазили хвостики - в землю під стаканчики.

20260522_133610.jpg

20260522_133807.jpg

• Like +1 2

Поделиться сообщением

На сьогоднішній день росте 5 рослин (4 Винорадини і 1  Ган по дві у 5л. відерці) ще 4 Дога прокльовуються з землі.

В кінці березня добряче потепліло і я вирішив "пожертвувать" одну сємку і посадить її раніше від усіх в маленький горщик +- 2 л. ( шоб було шо покурить уже в кінці червня- на початку липня). Скинула каску 25.03.26. Після того як я полив її 2 чи 3 рази підряд удобряхами вловила засол. Пролив 8 л. води випила її менш як за 3 доби. Сьогодні полив добавивши зовсім трішки удобр.

Розраховував на чупік (холода з дощами під час веги, малесенький горщик) але вона виросла аж на 32 см. стовбур трохи товщий за цигарку.

Три Вноградини скинули каску 16.05., Ган - 17.05.

20260520_134129.jpg

20260520_134051.jpg

20260520_134043.jpg

20260520_170244.jpg

20260524_132019.jpg

• Like +1 5

Поделиться сообщением

Вдалого Бро, слідкуемо:1194491302_holmes50:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Успехов! В идеале конечно балкон без рамы) и тогда духовка не страшна

• Like +1 1

Поделиться сообщением

10 часов назад, Uchastkoviy сказал:

Успехов! В идеале конечно балкон без рамы) и тогда духовка не страшна

Як сказать, бро. Град, дощі по декілька тижднів... У мене лоджія яку застікляли ще в 90-х відкриті 2 фрамуги утворюють пройом в 120 см. .Граюся переставляючи табуретки з відрами, але воно того варте.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

3 минуты назад, sanja2020 сказал:

Як сказать, бро. Град, дощі по декілька тижднів... У мене лоджія яку застікляли ще в 90-х відкриті 2 вікна утворюють пройом в 120 см. Граюся переставляючи табуретки з відрами, але воно того варте.

Ну если так то норм) у меня увы окошки в рамах маленькие и духота ужасная летом 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

25.05.

Сьогодні у моїх підопічних два дні народження:

Старшій Виноградині ( далі по тексту - Перша)  рівно два місяця.

Ще народилось(скинули каску) три Грейс Дога. Вони будуть рости в такому вазоні (приблизно 10 л.).

20260525_084307.jpg

20260525_084223.jpg

20260525_084006.jpg

20260525_084034.jpg

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Овва, дуже люблю балконний гровінг! Сама так неодноразово робила. У мене сонце на балконі десь із 8 ранку до 15:00, і в міру наближення до осені додається ще прямого сонця десь півтори годинки.

Але щось останнім часом параноя щодо сусідів (особливо тих, що зверху, бо в них все як на долоні) посилилась. Коротше, стрьомно мені стало, тому припинила. Шкода, але що поробиш.

Успіхів!

• Like +1 1

Поделиться сообщением

@sztella-cucurellaцікаво на скільки палиця контора

• Like +1 1

Поделиться сообщением

11 минут назад, sztella-cucurella сказал:

Овва, дуже люблю балконний гровінг! Сама так неодноразово робила. У мене сонце на балконі десь із 8 ранку до 15:00, і в міру наближення до осені додається ще прямого сонця десь півтори годинки.

Але щось останнім часом параноя щодо сусідів (особливо тих, що зверху, бо в них все як на долоні) посилилась. Коротше, стрьомно мені стало, тому припинила. Шкода, але що поробиш.

Успіхів!

Дякую сіс. Тобі також.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

4 часа назад, АКакже сказал:

Не особо, бро. Якби був балкон булоб видно з сусідніх-верхніх, а на лоджії - ніт. Я їх пригинаю щоб не стирчали вище рівня вікон. 

Запах? Впевнений, що якби була палатка в квартирі то запах стоявби в під'їзді пиздець який ну і в квартирі відповідно. А так якщо хтось і внюхає на своїй лоджії запашок, то ХЗ звідки його надуло(вітерець допомагає). У мене крайній будинок - через дорогу приватний сектор- у людей грядки... в однієї бабки навіть коза живе.

Ну і сортова трава має запах не класичний. Хто не шарить може і не зрозуміть шо воно смердить.

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Виноград - 9 ДВК.

Ган - 8 ДВК.

Одна Виноградинка та шо з Ганом в одному відрі трохи відстають від сестер. Щось їм не подобається обом: вони і візуально менші і листя крутить. Земля однакова, замішана була в одному тазіку для всіх, вода теж - відстояна крануха.

20260525_093708.jpg

20260525_093655.jpg

20260525_093732.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

У Першої продовжує жовтіти листя.

Сподівався шо після промивки і вчорашнього полива удобряшками ситуація покращиться. А - ніт. Мож пізніше.

20260525_094018.jpg

20260525_094033.jpg

20260525_094127.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

1 час назад, АКакже сказал:

Та якраз що в мене балкон, і зверху все дуже добре видно. А так як сонце майже над головою, то рослину треба завжди на самий край підсовувати - аж під саме вікно. Тобто зверху особо й перехилятися не треба, щоб побачити.

Сусідка зверху - стара бабця (старіша за мене 😉). Я раніше її не боялася, ми в хороших відносинах. Впевнена, що вона навіть не знає, що ото росте. Але останнім часом підсіла вона трохи на чарку. Любить в місцевій наливайці тусити і часто з тієї ж наливайки запрошує до себе в гості місцевих любителів прибухнуть. А там контингент ще той... Коротше, припинила від гріха подалі.

А на рахунок запаху, то ніколи він мене якось особливо й не лякав. Він, звісно, є, але якийсь непостійний, і не сильний, і неочевидний. Вітерець реально все уносить, і якщо й учує хтось щось краєм носа, то дійсно - хто його зна, звідки він залетів і що це взагалі було)

• Like +1 2

Поделиться сообщением

8 минут назад, sztella-cucurella сказал:

Та якраз що в мене балкон, і зверху все дуже добре видно. А так як сонце майже над головою, то рослину треба завжди на самий край підсовувати - аж під саме вікно. Тобто зверху особо й перехилятися не треба, щоб побачити.

Сусідка зверху - стара бабця (старіша за мене 😉). Я раніше її не боялася, ми в хороших відносинах. Впевнена, що вона навіть не знає, що ото росте. Але останнім часом підсіла вона трохи на чарку. Любить в місцевій наливайці тусити і часто з тієї ж наливайки запрошує до себе в гості місцевих любителів прибухнуть. А там контингент ще той... Коротше, припинила від гріха подалі.

А на рахунок запаху, то ніколи він мене якось особливо й не лякав. Він, звісно, є, але якийсь непостійний, і не сильний, і неочевидний. Вітерець реально все уносить, і якщо й учує хтось щось краєм носа, то дійсно - хто його зна, звідки він залетів і що це взагалі було)

А не пробувала маскувати кімнатними рослинами?

Я якогось року не пригинав і їх було помітно  з вулиці( зараз у всіх телефони з можливістю шаленого наближення) ну і параноя звісно... так от я на задньому фоні поставив пару фікусів і вже не дуже то й розбереш. Але то з відстані значної, а з близька ...

Поделиться сообщением

18 минут назад, sanja2020 сказал:

А не пробувала маскувати кімнатними рослинами?

Я якогось року не пригинав і їх було помітно  з вулиці( зараз у всіх телефони з можливістю шаленого наближення) ну і параноя звісно... так от я на задньому фоні поставив пару фікусів і вже не дуже то й розбереш. Але то з відстані значної, а з близька ...

Ой, якось і не думала, у мене просто, крім наших улюблених, більше ніяких рослин удома й не було ніколи. Але ідея хороша, призадумалася)

Я пробувала вішати такі напівпрозорі штори, сітку якусь на вікна. Але те маскування, чесно кажучи, мене ще більше на параною пробивало)

Поделиться сообщением

2 часа назад, sztella-cucurella сказал:

Ой, якось і не думала, у мене просто, крім наших улюблених, більше ніяких рослин удома й не було ніколи. Але ідея хороша, призадумалася)

Я пробувала вішати такі напівпрозорі штори, сітку якусь на вікна. Але те маскування, чесно кажучи, мене ще більше на параною пробивало)

Я свій перший гров як проводив то завісив тюлью. Можеш глянути його пару днів тому перенесли в Завершені (Знайомство з гровом на балконі).  Плюс в тому що мух майже немає, але...

Прикупи вазонів різних аби листя було +- схоже якщо з квітами то ще краще для маскування. 

Єдине що: дивись щоб не занести з базара якоїсь живності. Ті мої фікуси з'їли кліщі павутинні(повністю) які я притягнув на розмарині.

+ розмарин, базілік, м'ята щей запах маскують: курить виходжу - пальцями розімняв листочок і запах уже зовсім інший хрєн там хто з сусідів щось пойме. І ціна їм на базарі 30-50 грн.. Чорнобривці з хризантемами коштують копійки але і рослі і пахнуть не слабо.

Можна посадить пару -тройку огірків і пустить їх плестися по вікнах (ваащє агонь тєма - і маскування і салат). Є і квіти такі шо плетуця гарно. Тюль  + плетущася рлслина + якісь хризантеми поруч і хрєн там хтось шось розбере.

Шо дам думать - пробуй. Час ще є.

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• Создать...