Перейти до публікації

2. Blue Gelato🔵🍦Ґрунт. LED

Рекомендовані повідомлення

Ну що, братва! 😎

Після майже семи місяців десь у підпіллі нарешті повернувся на форум! 😂

Радий знову бачити знайомі ніки та стару добру атмосферу. 😉

Минулого разу ви мені тут таку школу життя влаштували, що в результаті вийшов дуже навіть гідний гров. Велика подяка всім, хто тоді підказував, направляв і вберіг від того, щоб наробити дурниць 🙏

Це головним чином браття @Mecheniy і @Sorted. :448380246_50:

Уже сверблять руки запускати новий гров, тож найближчим часом планую знову відкрити репорт.

Паралельно буду потроху доукомплектовувати та переукомплектовувати свій гров-набір — щось оновити, щось докупити, від чогось позбутися. Тож, думаю, ще буду час від часу діставати вас своїми питаннями й просити поради 😄

Коротше, всім старим знайомим — великий привіт! А новим — радий знайомству!

Ну що, поїхали знову? 🚀😎

• Like +1 11

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

:respect::jahwatering:

• Джа Пре +1 1

Кожна думка висловлена автором є художньою літературою, автор може помилятися і буде це робити :yes:

Чистка репорту від флуду/поміняти обкладинку --> в лс. Вдалого полювання, сталкер:1086183370_Smoke50:

Поділитися повідомленням

Какой сорт будет бро?

• Джа Пре +1 1

ORGANIC GROW CLUB

Осветите тьму

Поділитися повідомленням

Ну що, братва 😎🌱

Бокс залишається той самий — 80×80×180 см,

світло теж — Lumatek ATS 300W,

горщик — той самий тканинний на 20 л.

По ґрунту цього разу хочу спробувати Canna Terra Professional. Минулого разу був BioBizz All-Mix, і бро @Sortedкілька разів звертав мою увагу, що ґрунт, можливо, був не найкращої якості. Canna Professional, навпаки, добре хвалять — тож перевіримо його в бою 😁

По дренажу теж буде невеликий експеримент 😎 На дно горщика піде пінопласт дрібними шматочками, фракція приблизно 5 см, але по центру залишу стовпчик ґрунту діаметром 8–10 см аж до самого дна.

Ідея проста: якщо раптом знову поливатиму своїми «золотими руками» 😂 — зайвий компот зможе через цей стовпчик пасивно підтягнутися назад у ґрунт. Минулого разу суцільний шар пінопласту 5 см воду наверх уже відмовлявся пускати.

По харчуванню цього разу теж без експериментів із космосом 😂 — Powder Feeding Hybrids, плюс Calcium і CalMag від того ж виробника.

В 20.09.2026 в 11:38, MrHaze сказал:

Какой сорт будет бро?

По сорту планую Blue Gelato фото фем — з тих самих трьох насінин, які дісталися мені майже рік тому. Із них залишилася ще одна Granddaddy Purple — теж лежить у засідці 😎

По вентиляції буде невеликий апгрейд. Мій старий дешевенький кліпсовий вентилятор нещодавно сказав: «Брат, я своє відпрацював» — і пішов на заслужений відпочинок 😂

Поки рослина маленька, поставлю звичайний побутовий вентилятор. А далі хочу взяти AC Infinity CLOUDRAY S6 — осцилюючий вентилятор, який імітує природний рух повітря. Саме те, що хотілося спробувати цього разу.

Фільтр планую залишити той самий Prima Klima ECO Edition Carbon Filter 170m³/h 125mm фланець, а канальник хочу замінити на Aygrochy 125 мм, 416 м³/год, EC-мотор із плавним регулюванням. EC-мотор має працювати тихіше й нормально почуватися на низьких обертах — а саме тиша цього разу для мене один із головних пунктів.

І ще один маленький апгрейд — гофра типу Phonic Trap 😎

Хочу додати її до системи для додаткового шумопоглинання та відведення вологого повітря. Спробуємо вивести його у привідкрите вікно, бо витяжка в кімнаті відсутня. Ну а там подивимося, наскільки тихіше стане вся ця конструкція 😂

Осушувач повітря теж хочу замінити на модель із Wi-Fi-керуванням: щоб можна було дистанційно вмикати й вимикати його через застосунок, задавати цільову вологість і контролювати основні параметри роботи. Також хочу придбати невеликий Wi-Fi-датчик температури та вологості для гробокса, який передаватиме показники в застосунок у режимі реального часу. Тоді можна буде нормально відстежувати мікроклімат усередині бокса й за потреби швидко реагувати на зміни.

По вимірюваннях просто продовжую ту саму практику, яку ми вже почали в першому грові: pH-метр, який мені тоді радив Bro @Sorted, і TDS/PPM-метр Xiaomi.  Продовжуємо збирати цифри й дивитися, що там відбувається на вході та виході.

Ще залишилася цікава тема з водою. У першому грові я брав воду з природного джерела в лісі. Зараз з'явилася нова інформація про її склад, зокрема щодо іонів срібла. Минулого разу ця вода вже влаштувала нам цілу окрему історію: з одного боку — цікаво, а з іншого — деякі показники потім довго виходили із ґрунту 😁

Досвіду в мене поки ще небагато, тому буду радий, якщо бро @Sorted та інші хлопці та дівчата, які добре шарять у цій темі, будуть час від часу заглядати сюди й підказувати, якщо побачать щось цікаве.

Перший гров багато чого мене навчив. Тепер продовжуємо ту саму історію — тільки вже з трохи більшим досвідом, приладами, новим залізом і готовністю знову наступити на пару старих граблів 😂🤝

Ну а зауваження, пропозиції та конструктивна критика від більш досвідчених — як завжди, вітаються! 😉

Змінено користувачем ROMANKLIM
  • Like +1 5

Поділитися повідомленням

24 минуты назад, ROMANKLIM сказал:

Canna Professional

Отличный выбор

• Like +1 1

ORGANIC GROW CLUB

Осветите тьму

Поділитися повідомленням

В 20.09.2026 в 15:12, ROMANKLIM сказал:

Powder Feeding Hybrids, плюс Calcium і CalMag

а Calcium нашо тобі окремо якшо будеш юзати CalMag ? і невистачає в списку PK booster

Змінено користувачем plntz
  • Like +1 1

Поділитися повідомленням

В 22.09.2026 в 23:35, plntz сказал:

а Calcium нашо тобі окремо якшо будеш юзати CalMag ? і невистачає в списку PK booster

Привіт бро. Як більш сильний катіон. За потреби. На цвітінні

Поділитися повідомленням

Поділитися повідомленням

7 часов назад, Shajtan сказал:

Беру попкорн...

Ахах, привіт, @Shajtan! Радий тебе бачити.:drujba:

Попкорну бери побільше — кіно постараємось закрутити цікаве! 😂

Цього разу спочатку збираємо пазл, а вже потім запускаємо атракціон.

Сподіваюсь, буде цікаво і мені, і глядачам 😎

Тож влаштовуйся зручніше — найцікавіше ще попереду 🍿🔥

• Джа Пре +1 1

Поділитися повідомленням

Друзі, розплющились очі.  Цього тижня кілька днів майже не дивився в екрани — очі щось зовсім розпоясались :upset:Тому й на Джафорум заглядав лише пару разів :wall:

Ну і, як це часто буває, був у мене душевний порив: «Та ну його, погнали знову!» :plane(ulet): А потім трохи охолонув і зрозумів, що спочатку треба нормально підготуватися, а вже потім запускати маховик.

Тож зараз у нас підготовчий період. Потихеньку збираю інфу, прикидаю, що і як зробити цього разу по феншую, на відміну від минулого :giggling:

• Like +1 1

Поділитися повідомленням

2 хвилини назад, ROMANKLIM сказал:

Друзі, розплющились очі.  Цього тижня кілька днів майже не дивився в екрани — очі щось зовсім розпоясались :upset:Тому й на Джафорум заглядав лише пару разів :wall:

Ну і, як це часто буває, був у мене душевний порив: «Та ну його, погнали знову!» :plane(ulet): А потім трохи охолонув і зрозумів, що спочатку треба нормально підготуватися, а вже потім запускати маховик.

Тож зараз у нас підготовчий період. Потихеньку збираю інфу, прикидаю, що і як зробити цього разу по феншую, на відміну від минулого :giggling:

У меня тоже шоу планируется, едет необходимое для начала грова:rasta_biggrin:и буду запускать фаер стартер, как раз скоро графики пойдут, я как всегда вовремя))

• Like +1 1
  • Джа Пре +1 1

Кожна думка висловлена автором є художньою літературою, автор може помилятися і буде це робити :yes:

Чистка репорту від флуду/поміняти обкладинку --> в лс. Вдалого полювання, сталкер:1086183370_Smoke50:

Поділитися повідомленням

1 час назад, Mecheniy сказал:

У меня тоже шоу планируется, едет необходимое для начала грова:rasta_biggrin:и буду запускать фаер стартер, как раз скоро графики пойдут, я как всегда вовремя))

Мечений, красава :yatta:

Минулого разу, пам’ятаю, з фінансами були моменти — гров туго починався, хоча потім усе дуже навіть круто пішло. Gorilla Glue, CBD Northern Lights :475689309_pruning50:

А цього разу, красава, Fire Starter уже на низькому старті 🔥😂

А я, виявляється, трохи провтикав твої ще два репорти — але наздожену! 👀

• Like +1 1

Поділитися повідомленням

7 годин назад, ROMANKLIM сказал:

фінансами були моменти

Та то в мене постоянная история ближайшие года 3 еще будет, но шо ж, не жить теперь что-ли:giggling: а вот с аутом я свои планы пока поутихомирю, слишком рискованно тратить пятихатку на семки за которыми не смогу ухаживать) лучше посажу потом то шо есть но хоть как-то смогу помочь растихам)

• Like +1 1

Поділитися повідомленням

• Mecheniy changed the title to «Підготовка до індору 🚀»

Ну що, подумав, почитав — і вирішив: пора починати гров :2020059282_evil50:

Вентиляцію залишаю як була, тільки на виході додам шумоізольовану гофру у форточку:Gofra:

По ґрунту теж визначився: знов йду на BioBizz All-Mix. У той самий Grow Bag:888894354_bag2copy: що й минулого разу, на дно кинув пінопласту — приблизно вдвічі менше ніж тоді ~2-3см. 

Залишки ґрунту від автиків уже насипав: добрі пів мішка, але pH там виявився 7,4, тому зараз промиваю джерельною водичкою:1181872729_solutio50: Зараз вона має приблизно pH 5,8–6,0 і близько 60 ppm. Потім додам свіжий All Mix до верху мішка.

Для малечі підготував стаканчик з обрізаної пляшки — чистий All Mix, теж пролив джерельною водою. На виході отримав приблизно 242 ppm і pH 6,6:526525657_Like50:

Скрытый текст

20260927_184403.thumb.jpg.c6278e38d40651f8767189c20b924dca.jpg

Насінину тільки що теж підготував: поклав між двома вологими ватними дисками в зіп-пакетик, надув його своїм повітрям, застебнув і поклав у тепле місце.

Скрытый текст

20260927_180657.thumb.jpg.46aa09c5c6ce89c7c97d3ba4477bc729.jpg

Тепер чекаємо :seed:

Тож стаканчик чекає на дівчинку, а горщик тим часом готується до бою.

Що скажете, брази?

• Like +1 2

Поділитися повідомленням

2 часа назад, ROMANKLIM сказал:

Залишки ґрунту від автиків промиваю..

3 часа назад, ROMANKLIM сказал:

джерельна має приблизно pH 5,8–6,0 і близько 60 ppm. 

(Міряв, записував показники 25.09)

Залив 7.5л джерельної. В процесі переміряв її. Виявилось 45 ррм 4.8рН. Шось скачуть показники. 

Дренаж змінився з 1590 ррм 7.5рН до 650 ррм 7.05 рН.

Солі вимив, а рН мало змінив. І води витратив дорогоцінної, бо їздити тепер далеченько за нею. Переїхав я.

Хто шарить, де я косячу? Може, треба було ще кислоти добавляти?

Тепер думаю,  куплю свіжий ґрунт,  а з цим треба інфу шукати, що робити.

Поділитися повідомленням

@ROMANKLIM Привіт Друже!) Нарешті, старт, це завжди трепетний час. Руки чешуться , та кожний день по декілька разів залядаешь в бокс роздивляючись рослінку))) хочь ще нема що роздивлятись, но коли скучаєшь за гровом, лічно в мене так)))Потім по пів дня  на початку сиджу  у палаточки)))

По темі, то в мене питання до тебе, нащо ти берешь б\у субстрат і додаєш в новий?? Я б висипала його в город, не помішає вуличним рослинам. Но якщо його там зовсім трішки у зрявнянні з всім обьємом, то  гадаю нічого страшного.Просто знаю що  коли рассаду робишь в новій землі, не дуже добре пересаджувати в суміш біднішу за ту в якій була россада.

По воді, думаю якщо варінтів не має інших, то хочаб давай 2 доби в откритій тарі тієй воді постояти, навіть можно щоб якийсь час на неї посвітило сонечко прямими лучами, ти там щось за іони срібла казав, то хз. В мене у бабусі пам'ятаю в колодязі дідо кидав декілько срібних монет, щоб вода якось очищалась .В ідеалі купити зворотний осмос , чисто  3 колби пред очистки і мембрану  осмосу, та помпу, і  очищати собі водичку.Но якщо траблово обьєм завозити одразу  на місце, то хочаб вивітрювати скажем так , як вначалі написала.

15 часов назад, ROMANKLIM сказал:

Виявилось 45 ррм 4.8рН.

Це роднікова водичка така? цікаво. Якщо пш не грається з тобою, то цікаво.Но я б не дуже звертала увагу на пш м'якої води, так как 50ппм це м'яка здається ще вода.Ти коли її вильєшь в сусбтрат, то ця вода зразу  поміняє свій пш на той який  їй просвоїться  балансом добрив, аніонно катіонним балансом.То я би взагалі  забила, якщо б там вода було 300 ппм і така кисла, тоді не дуже добре. Якщо можешь збирай водичку дощову, в твойом варіанті найкращій напевно варінт.Десь знайти б\у ванну, поставити під стьок води з криши і буде пісня.Я так  на кокосі гровлю).Водопровода не маю, тільки родникова, якої літом майже не має(( і в неї ппм 250-300 , но пш приблизно 8.Тому запасаюсь дощем))) зимою сніг збираю, якщо є)

Зі Стартом!!!) Бажаю налагодити момент з водою, бо це один з найголовніших моментів , як світло і температура з вологою , та доступність поживних речовин у субстраті.

ПІС :lalala:

• Джа Пре +1 1

Поділитися повідомленням

Всім салам!:852988024_hi50:

Менш ніж за дві доби в теплому темному місці горішка проклюнулася:

Скрытый текст

20260929_150042.thumb.jpg.89c48d9f278a6bd8d961853cbe1b3e54.jpg

Ґрунт в обрізаній пляшці з неділі дуже вологий. Тому насінину прикопав десь  на півсантіма без додавання додаткової вологи. Накрив обрізком пляшки з отворами в ньому. Поставив під лампу ~ 55см. 20% від загальної потужності це 60 Ват. Чекаємо на зелень 🌱:jumping:

Скрытый текст

20260929_201104.thumb.jpg.11d71acd1d0eb4b07838dbb62c9f0134.jpg

@Tatianna2005, дуже радий, що заглянула до мене така досвідчена сіста :drujba:

Старий лужний грунт відставив убік.  Може, колись знагодиться.  Город відсутній, нажаль, поки. Дощову воду теж навряд збиратиму. Живу в Німеччині в арендованому житлі. І наразі хочу, щоб гров йшов максимально таємно від сусідів і фермітера, без афіш:giggling:

Минулий гров бро @Sorted провів мене на кранусі і цій джерельній. Джерельну він дуже хвалив. Крануха, до речі,  теж в наявності. Декілька разів користувався ортофосфоркою. Вона і зараз є.

Джерельна постояла в пляшках без кришок на сонечку як ти радила.

Показники рН ~4.3, ппм 51.

Відстояна крануха рН ~8.3, ппм 243.

В відрі до ~3.7л джерельної додав ~0.2л відстояної кранухи. Разом ~3.9л рН 6.4, ппм 64. Завтра заміряю ще раз, порівняю показники:fool:

Купив свіжого ґрунту BioBizz All-Mix. Насипав в гроубег.  Буду зволожувати водою з рН ~6.5.

@Tatianna2005, ти кажеш, твоя джерельна має рН 8. Кислотою знижуєш?

ПІС :lalala:

• Like +1 3

Поділитися повідомленням

• Mecheniy changed the title to 2. Blue Gelato🔵🍦Ґрунт. LED
В 29.09.2026 в 18:16, ROMANKLIM сказал:

Живу в Німеччині в арендованому житлі. І наразі хочу, щоб гров йшов максимально таємно від сусідів і фермітера, без афіш

Щось вже десь було на форумі , хтось в германії гровив, та майже  це легально там, но все правильно, краще щоб не знали ніхто, лишня інфа.

Джерельна постояла в пляшках без кришок на сонечку як ти радила.

Правильно, там пару годинок вистачає, щоб як кажуть водичка ожила).

В відрі до ~3.7л джерельної додав ~0.2л відстояної кранухи. Разом ~3.9л рН 6.4, ппм 64. Завтра заміряю ще раз, порівняю показники

Ну норм, рука набита, водопідготовка як треба, в добрий путь як кажуть)

ти кажеш, твоя джерельна має рН 8. Кислотою знижуєш?

Я гровю на дощовій воді в кокосі, на цвіті додаю в дощову трохи родникової , майже на предцвіті 1.5л джерельної + 8.5 л дошової , та готовий кампот виходить десь с пш 6.0 ,  а вже як зацвіли у відро лью 3 л родникової и туди 7 л дощової, тоді кампот виходить як мені і трема десь 6.2-6.3 пш.Воосновному  якщо для огорода роблю рассаду городини то поливаю дощовою чисто.В цей раз тупо брала джерельну і додавала туди до 300-350ппм плагрон А и Б. Россада суперська вийшла.

ПІС :rasta_peace:

• Like +1 1

Поділитися повідомленням

1 година назад, Tatianna2005 сказал:

Щось вже десь було на форумі , хтось в германії гровив, та майже  це легально там, но все правильно, краще щоб не знали ніхто, лишня інфа.

Можливо, за мене і пишеш. Наприкінці січня завершився мій перший індор на тиждень-два раніше, ніж хотілося б через мої тупняки та за ініціативою інспектора-контрольора в соціальному житлі в общазі. Легалайз- бомба. Та людський фактор.. Тому, краще перебздіти ніж обісратися:giggling:

в добрий путь як кажуть)

Дякую,  сіс!:924659423_Smileface50:

Я гровю на дощовій воді в кокосі, на цвіті додаю в дощову трохи родникової , майже на предцвіті 1.5л джерельної + 8.5 л дошової , та готовий кампот виходить десь с пш 6.0 ,  а вже як зацвіли у відро лью 3 л родникової и туди 7 л дощової, тоді кампот виходить як мені і трема десь 6.2-6.3 пш.Воосновному  якщо для огорода роблю рассаду городини то поливаю дощовою чисто.В цей раз тупо брала джерельну і додавала туди до 300-350ппм плагрон А и Б. Россада суперська вийшла.

Тобто твоя джерельна за показниками схожа на мою крануху, так розумію.. А дощова-на мою джерельну. І тому твій мікс вод схожий на мій мікс?

За рН трохи поговорили. Іще питання,  будьласка: буферність води.  В мойому міксі при ппм 64 і нормальному рН вона майже відсутня. Наразі свіжий ґрунт має нормальний показник рН. Тому на початку, поки грунт досить заряджений і РН  в нормі, можна юзати цю суміш вод. Правильно? А пізніше треба буде додавати крануху, підкислену ортофосфоркою, бо в неї більша буферність. А коли проливатиму до дренажу,  по його показниках треба вирішувати, які рН-ппм лити надалі. 

Чи краще вже зараз юзати крануху з кислотою, а джерельну починати лити пізніше, коли рН ґрунту почне рости?

Скорегуй за потреби. 

П.С.: сіс, твій прикольний ПІС, як завершення повідомлення, якось сам до мене підхопився, і мені дуже подобається:839576028_shrugs50: Сподіваюсь, без негативу та нарікань з твоєї сторони за плагіат:1616184799_yeahcopy:

ПІС :1264291569_yobro:

Поділитися повідомленням

Салами, хлопці, та дівчата!

Зранку, збираючись, заглянув в бокса чекнути ситуацію. Помітив, що крупиці ґрунту в центрі ледве, але припіднялися:1036661216_whisper50: Подумав, що післяобід побачу малу. Так і сталося:danke:

Тому бітте шон:

01.10 1й ДВК

Скрытый текст

20261001_164029.thumb.jpg.a85e5d22a32859a372d6c426490f86cc.jpg

Термометр-гігрометр зараз тільки поставив в бокс. Та там все норм.

У зв'язку з радісною новиною маю сумніви, чи потрібно зараз прискати, зволожувати під прозорий "купол" пульвіком. Тому що,  як на мене, грунт дуже вологий.  Гляньте, поділіться думками, будьласка. 

Скрытый текст

20261001_164218.thumb.jpg.055b0c23f75727132ec8c538a442df1b.jpg

ПІС :jahwatering:

Поділитися повідомленням

На самому початку трабл.  Мій косяк. Грунт занадто вологий. Лампа занадто високо.

Зняв "купол". Підняв расту блище до світла. Акуратно дерев'яною гілочкою понад стінки пляшки підрихлив. Як прокладку простелив серветку під дно пляшки. Витягує вологу. Темпа 21, вологість 65. В палатку поставив дуйчик, на пару градусів підняв темпу. Зараз ще малий вентилятор поставлю, хай повітря всередині циркулює, теж мікро+ до швидкості висихання:839576028_shrugs50:

Може ще що, щоб допомогти? 

Скрытый текст

20261001_195058.thumb.jpg.bd9912c3ceba05a0adcd3b6eb050b267.jpg

20261001_195530.thumb.jpg.69b7eb0230bf35c68ed1b37b59a5c2a5.jpg

• Like +1 1

Поділитися повідомленням

2 минуты назад, ROMANKLIM сказал:

Підняв расту блище до світла.

Вот это правильно,растение любит свет,солнце больше 1000ппфд выдает если че,не понимаю гроверов которые мало света дают на веге,а потом дрыщи и ветки худые подпирать

• Like +1 2

ORGANIC GROW CLUB

Осветите тьму

Поділитися повідомленням

4 хвилини назад, MrHaze сказал:

Вот это правильно,растение любит свет,солнце больше 1000ппфд выдает если че,не понимаю гроверов которые мало света дают на веге,а потом дрыщи и ветки худые подпирать

Чи варто поки підсушити 24/0 їй дати?

Поділитися повідомленням

13 минут назад, ROMANKLIM сказал:

Чи варто поки підсушити 24/0 їй дати?

Если это фотик то да,автики не пробовал

• Like +1 1

ORGANIC GROW CLUB

Осветите тьму

Поділитися повідомленням

21 хвилину назад, MrHaze сказал:

Если это фотик то да,автики не пробовал

Дякую бро. Фотік. Ставлю 24/0

• Like +1 1

Поділитися повідомленням

Створіть обліковий запис або увійдіть в нього для комментирования

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зарегистрируйтесь для отримання облікового запису. Це просто!

Зарегистрировать обліковий запис

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...