Jahlat 1 971 Опубликовано: 2 января, 2023 @Olka Почитав твій репорт, і маю пару думок, що можуть стати в нагоді) Перше, кокос -- це гідропоніка, і він повністю розкривається при автополиві 2-4 рази на день. Щоправда, то тільки з 3-4го тижня, коли вже буде сформована коренева, до того головне завдання -- не перелити. Плюс можна зробити реверсний автополив -- це, певно, максимально можливий сетап для кокоса -- під растою ставиться бак з розчином, з якого автополив регулярно поливає расту, і туди ж стікає дренаж. У тебе все ніштяк з поливом зараз, але коли захочеш автоматизувати процесс, згадаєш про це)) Друге -- у тебе лампа від UHE. Її потенціал -- близько 2г/Вт. Тобто за ідеальних умов можеш знімати на цій лампі до 300г врожаю. Потенціал більшості сортів 600-800г/М2. У тебе 0.36М2, тобто під твою площу лампа ідеально підходить. Я, звісно, бачу, на форумі браз, які примудряються по пів кіло за місяць вдути. Але то вже якийсь екстримальний вид спорту, імхо. Тому не можу погодитись з бро @ХаПаZz щодо необхідності більшої лампи. Хіба тобі дійсно треба більші врожаї До того ж, для кокоса абсолютно нормальна і не зайва практика проливати його "чистою" водою (читай -- слабким компотом калмага) до низького ппм. Як тільки щось незрозуміле, проливай. Це універсальний ключ до кокоса (не забуваєм, що після 3-4го тижня тільки). Кокос це любить, раста це любить, таким чином вимиваєш все з кокоса і заново його заряджаєш правильно збалансованим компотом. Засоли там, перекоси, переход з веги на цвітіння і тд. В цьому величезна перевага кокоса -- як тільки щось йде не по плану, змиваєш все к чортям, і заряджаєш заново. От два мануала, якщо ще не бачила їх -- можеш почитати, багато корисного для кокоса)Зарядка кокоса от Webmasterdual.pdfcoco by demon.pdf 2 Coco / Auto Tangie'Matic & West Coast O.G. & NL / 85*55*150 / 375вт быт.лед / PF Hybrids -- Завершен, 1г/Вт Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Olka 283 Опубликовано: 2 января, 2023 @Jahlat бро, дякую що заглянув і дякую за поради. В 02.01.2023 в 12:32, Jahlat сказал: Плюс можна зробити реверсний автополив -- це, певно, максимально можливий сетап для кокоса -- під растою ставиться бак з розчином, з якого автополив регулярно поливає расту, і туди ж стікає дренаж. Показать больше Думала за це, дивилась на RDWC (Reverce Deep Water Culture). Але я так розумію треба ще додатково аерації того компоту зробити, і тоді контролювати pH i ppm вже в баці. Чому я це все ще не зробила? Все просто - 1) брак часу 2) зараз дуже часто виключають світло, і не хочеться ще два пристрої (насос і аератор) залежні від 220V. В 02.01.2023 в 12:32, Jahlat сказал: гідропоніка Показать больше Є деякі фактори які зараз мені не подобаються в кокосі, основний з них це те що я не можу в будь яку хвилину знати що там всередині, тільки з дренажа, а те що з дренажа таке враження що дає з днем запізнення. Я вже писала що буде наступний гроу, і писала що виправлю свої помилки на кокосі, але зараз я все більше дивлюсь до DWC і є велика ймовірність що другий гроу буде на гідропоніці.@Jahlat @ХаПаZz Була б рада почути причину чому люди лишаються на кокосі, якщо є гідропоніка, поки тільки з явних мінусів я бачу: 1) Потрібний постійний контроль на гідропоніці, кокос можна як мінімум на кілька днів лишити. 2) Додаткові пристрої (аератор, нагрівач компота в бак, щоб компот був ідеальної температури) 3) Миття баку і повна заміна компоту раз в 1-2 тижні (мб гемор це все мити) 4) Треба вникати в ті всі pH i ppm в порівнянні з землею (але і на кокосі ж теж треба) З плюсів я ж бачу: 1) Значно гнучкіший контроль 2) Менший розхід води 3) Менший розхід добрив (суджу по таблицях дозувань, що на кокосі цвітіння це 1200-1400 ppm а на гідропоніці 700-800 ppm) 4) Легший доступ до добрив, коріння весь час в рідині і бере прямо з неї 5) Постійна аерація корнів 6) Ну і там швидший ріст і більший урожай (але я не знайшла статті з жорсткими тестами в однакових умовах з різницею в % на скільки швидше і більше вийшло на гідропоніці) Виглядає так що гідропоніка краща, чи є якісь мінуси які псують всю картину?@Jahlat @ХаПаZz В 02.01.2023 в 12:32, Jahlat сказал: Друге -- у тебе лампа від UHE. Її потенціал -- близько 2г/Вт. Тобто за ідеальних умов можеш знімати на цій лампі до 300г врожаю. Потенціал більшості сортів 600-800г/М2. У тебе 0.36М2, тобто під твою площу лампа ідеально підходить. Я, звісно, бачу, на форумі браз, які примудряються по пів кіло за місяць вдути. Але то вже якийсь екстримальний вид спорту, імхо. Тому не можу погодитись з бро @ХаПаZz щодо необхідності більшої лампи. Хіба тобі дійсно треба більші врожаї Показать больше Щодо цього була в нас переписка з @ХаПаZz але продублюю свої думки і тут. Показать содержимое Читала різні зарубіжні статі з тестуванням різної кількості освітлення (я хз чому я їх раніше не знайшла і не зробила ті ж обрахунки), а саме йдеться мова про мкмоль/м2/с. Пишуть що 1200 достатньо, 1500 це загалом максимум після збільшення якого немає росту якісного. Тобто більшість зупинились на тому що 1200-1500 мкмоль є ідеалом. В мене бокс 60х60 це по суть 0.36 м2, тобто коефіціент 1/0.36 = 2.7 Моя теперішня лампа UHE-300 має 298 мкмоль/м2/с якщо взяти на мої 60х60 це виходить 298 х 2.7 = 804.6. Так, тепер я вже чітко розумію що замало. @Jahlat Базуючись на тому що я написала вище, все ще думаєш що не має сенсу брати потужнішу? Дивилась на UHE-580, яка буде по паспорту мати 604 мкмоль в моєму ж боксі це буде 1630. Якраз виглялає з запасом оптимальний варіант. І по габаритах залазить. Хочу уточнити що мені не треба багато урожаю, хочу максимально розкрити саме потенціал. В 02.01.2023 в 12:32, Jahlat сказал: До того ж, для кокоса абсолютно нормальна і не зайва практика проливати його "чистою" водою (читай -- слабким компотом калмага) до низького ппм. Як тільки щось незрозуміле, проливай. Це універсальний ключ до кокоса (не забуваєм, що після 3-4го тижня тільки). Кокос це любить, раста це любить, таким чином вимиваєш все з кокоса і заново його заряджаєш правильно збалансованим компотом. Засоли там, перекоси, переход з веги на цвітіння і тд. В цьому величезна перевага кокоса -- як тільки щось йде не по плану, змиваєш все к чортям, і заряджаєш заново. От два мануала, якщо ще не бачила їх -- можеш почитати, багато корисного для кокоса) Показать больше Читала ті мануали, але там є деякі нюанси з якими я не дуже погоджуюсь і тут на форумі казали так не робити, напевно старі мануали. На рахунок того щоб проливати, матриця так співставила, що якраз сьогодні і проливала 5л з компотом 20%, бо таки перевалило 1500ppm і опускала до 1040 ppm. Надіялась що растіха включиться і захаває але ні, я знала що так і буде але хотіла просто проексперементувати) В 02.01.2023 в 16:30, ХаПаZz сказал: Наприклад стрейн "гагаріна" так просто не підняти. Показать больше омг, ну от чому це саме цей сорт, який я взяла, щоб піднімати як друший гроу? Самурай(-ша) вже стала на цей шлях і шляху назад немає 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Jahlat 1 971 Опубликовано: 2 января, 2023 В 02.01.2023 в 16:30, ХаПаZz сказал: от тільки ти забув додати, що все залежить від генетики. А капризність? Показать больше Згоден, бро, то все впливає 100%: досвід, відсутність косяків у всіх сферах під час росту і тд. Тому і написав, що за ідеальних умов. Я на форумі буквально 1-2 репорта бачив, де люди настільки вже прошарені, щоби зняти 2г/Вт. В 02.01.2023 в 16:30, ХаПаZz сказал: Наприклад стрейн "гагаріна" так просто не підняти. Показать больше До речі, я собі придивляюсь чисто сатівний фото стрейн. Можливо, порадиш щось з власного досвіду? В 02.01.2023 в 16:30, ХаПаZz сказал: Наприклад взяти автомати, їх потенціал взагалі нема смислу розкривати потужним світлом. Показать больше Я піднімав автомат на 200г з вегою в 2.5 тижні. Як раз тому, що на нього світило 200Вт світла (дешевих ледів) Так, під час веги расті не треба багато, суто жодній расті не треба багато під час веги. Наскільки я знаю, то загальне правило -- десь 25% світла треба під час веги відносно цвітіння. І от на цвітінні як раз таки кожен ватт напряму впливає на результат. В межах 600-900г/М2. Вище цього порогу вже малоеффективно буде збільшувати кількість світла, бо там дійсно вже в генетику впираємось. В 02.01.2023 в 16:30, ХаПаZz сказал: Не встигатиме охолоджуватися і захищатися від надмірного синтезу. Показать больше О, бро, а можеш тут детальніше розповісти? Я про надмірний синтез взагалі не в курсі. Як то впливає на процесс росту, набору масси? Ну і трохи матчасті, якщо розкажеш, був би вдячний В 02.01.2023 в 16:30, ХаПаZz сказал: Якщо вирощувати автомати циклічно, то сумарна кількість врожаю на ті самі 3-4місяці виходите значно більша. + харв що місяця. Показать больше Я десь так і робив загалом, але автомати генетично слабші за фотікі. Воно по цифєркам, наче, мощні, але по факту фотікі виходять крутіші. Принаймні, я від багатьох браз і сіс на форумі то чую -- хочу перевірити)) Сам бо піднімав різні автікі, і ніколи це не було аж так сильно, як деякі фотікі) 2 Coco / Auto Tangie'Matic & West Coast O.G. & NL / 85*55*150 / 375вт быт.лед / PF Hybrids -- Завершен, 1г/Вт Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Olka 283 Опубликовано: 2 января, 2023 В 02.01.2023 в 19:34, ХаПаZz сказал: На гідрі шишки не такі смачні, як на кокосі. А на землі найсмачніші, бо лише в землі є ферментація гумусу. Процеси повільніші, формування амінокислот вищої якості. Показать больше Основна причина, чому я думаю про перехід на гідропоніку це те, що з кокосом не ясно, що відбувається всередині нього. По суті я дізнаюсь, які там показники з дренажа через добу після поливу. Як думаєш, якщо зробити реверсивний полив (24/7 аерованого компоту) того ж кокосу то чи це не буде фактично "гідропоніка на кокосі"? Так як компот буде весь час циркулювати через кокос, то я буду так бачити які показники є в циркульованому компоті і те саме буде в кокосі? Чи я в чомусь тут помиляюсь? І чи не буде задихатися коріння в тому кокосі, якщо він буде зволожений на постійній основі? Можливо, тоді є сенс долати 30% перліту? Чи взагалі кокос не призначений для того, щоб крізь нього весь час просочувалась вода? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Jahlat 1 971 Опубликовано: 2 января, 2023 В 02.01.2023 в 19:20, Olka сказал: Думала за це, дивилась на RDWC (Reverce Deep Water Culture). Але я так розумію треба ще додатково аерації того компоту зробити, і тоді контролювати pH i ppm вже в баці. Показать больше Загалом так, але якщо раз в 2-3 дні міняти компот, то не треба аерацію. Плюс методу, що він дає тобі те саме, що і DWC -- постійний контроль над ситуацією. Можна налаштувати, аби компот циркулював 5-6разів на день. Відповідно, у тебе 5-6 разів на день буде оновлюватись інфа про стан речей, бо в баці буде те саме, що і в горшку з растою. В 02.01.2023 в 19:20, Olka сказал: Була б рада почути причину чому люди лишаються на кокосі, якщо є гідропоніка Показать больше Кокос -- це і є гідропоніка) Тут вже кому що зручніше. Я не вирощував на DWC -- планую колись спробувати, подивитись. Але так, для мене великий плюс кокосу, що його можна залишити на тиждень, якщо є реверсний автополив і аерація бака з компотом. DWC можна залишити максимум на пару днів. Бро @ХаПаZz чітко розписав. В 02.01.2023 в 19:20, Olka сказал: @Jahlat Базуючись на тому що я написала вище, все ще думаєш що не має сенсу брати потужнішу? Показать больше Дякую за вхідну точку -- почитаю дослідження на цю тему. Про це не в курсі, тому спочатку розберусь. В 02.01.2023 в 19:20, Olka сказал: На рахунок того щоб проливати, матриця так співставила, що якраз сьогодні і проливала 5л з компотом 20%, бо таки перевалило 1500ppm і опускала до 1040 ppm. Надіялась що растіха включиться і захаває але ні, я знала що так і буде але хотіла просто проексперементувати) Показать больше Найбільший дзен гровера -- навчитись не закармлювати растіху 1 Coco / Auto Tangie'Matic & West Coast O.G. & NL / 85*55*150 / 375вт быт.лед / PF Hybrids -- Завершен, 1г/Вт Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Jahlat 1 971 Опубликовано: 2 января, 2023 В 02.01.2023 в 19:46, Olka сказал: Як думаєш, якщо зробити реверсивний полив (24/7 аерованого компоту) того ж кокосу то чи це не буде фактично "гідропоніка на кокосі"? Так як компот буде весь час циркулювати через кокос, то я буду так бачити які показники є в циркульованому компоті і те саме буде в кокосі? Чи я в чомусь тут помиляюсь? І чи не буде задихатися коріння в тому кокосі, якщо він буде зволожений на постійній основі? Можливо, тоді є сенс долати 30% перліту? Чи взагалі кокос не призначений для того, щоб крізь нього весь час просочувалась вода? Показать больше Саме так, кокос ідеально підходить, аби через нього весь час циркулювала вода (не 24/7, але декілька разів на добу) Кокос сам по собі доволі багато повітря утримує в собі за рахунок досить великою фракції, плюс аерований компот, плюс коріння добре дихатиме поруч зі стінками гроубега, плюс перліт теж буде не зайвим. 1 Coco / Auto Tangie'Matic & West Coast O.G. & NL / 85*55*150 / 375вт быт.лед / PF Hybrids -- Завершен, 1г/Вт Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Olka 283 Опубликовано: 2 января, 2023 Нарешті знайшла час закинути звіти за останні 10 днів За ці дні було багато пригод: 1) Верхушки так і хотіли втекти за межі бокса, тому прийшлось їх гнути в усі можливі сторони. На останніх фото буде видно, як я їх погнула. 2) Таки з'ясувала, що мого 170м3/год вентилятора не хватає для того, щоб справлятися з аеродинамічним опором системи, щоб достатньо протягувати повітря через 250м3 фільтр. Я це підозрювала, так як вологість в боксі ніяк не падала, осушування повітря ззовні боксу не допомагало. Це взагалі тема для окремого посту, який я колись зроблю, але зараз коротко скажу, що купила турбінний (а не осьовий, як було) вентилятор на 360м3/год і зараз у боксі стабільно 40% вологості, з чого я дуже щаслива 3) Ще виявила, що збилась калібрація ph-метра: буферний розчин на 6.86 показував 7.27. То виходить, що я думала, що я поливала з ph 5.7, а по факту там було менше 5.5. На жаль, тільки вчора це зрозуміла і не знаю, скільки часу таке тривало, бо калібрувала ще на початку грову. Можливо, тому растіха так погано їла весь цей час... Загалом виглядає все ок, растіха росте і перестала тягнутись вгору а так якби почала набирати масу. По паспорту цвітіння 59 днів, а зараз вже 35 день. Відкладаю 3 дні на промивку, 2 дні на темноту і 14 днів на Ripen, то виходить 59 - 19 = 40. Тобто через 5 днів мала б починати Ripen, але так ще й не розумію до кінця чи поміг FarRed зменшити цикл і чи не затормозилось цвітіння через всі стреси... Можливо, по фото растіхи і трихом хтось підкаже чи вже треба буде переходити на Ripen? День 52 (24 день цвітіння) Показать содержимое Grow 1.125 мл/л Bloom 2.25 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 5000 мл 6.06 pH 1310 EC 655 ppmВихід 933 мл 6.2 pH 1609 EC 807 ppm День 53 (25 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 5000 мл 6.09 pH 945 EC 479 ppmВихід 1033 мл 6.07 pH 1706 EC 855 ppm День 54 (26 день цвітіння) Показать содержимое Grow 1.125 мл/л Bloom 2.25 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 5000 мл 5.78 pH 1230 EC 615 ppmВихід 827 мл 6.2 pH 1747 EC 873 ppm День 55 (27 день цвітіння) Показать содержимое Grow 1.125 мл/л Bloom 2.25 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 5000 мл 5.85 pH 1254 EC 624 ppmВихід 881 мл 6.06 pH 1781 EC 890 ppm День 56 (28 день цвітіння) Показать содержимое Grow 1.125 мл/л Bloom 2.25 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 5000 мл 5.73 pH 1254 EC 623 ppmВихід 1491 мл 6.22 pH 1693 EC 846 ppm День 57 (29 день цвітіння) Показать содержимое Grow 1.5мл/л Bloom 3мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4500 мл 5.75 pH 1544 EC 771 ppmВихід 930 мл 6.17 pH 1919 EC 958 ppm День 58 (30 день цвітіння) Показать содержимое Grow 1.5 мл/л Bloom 3мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4500 мл 5.89 pH 1603 EC 795 ppmВихід 710 мл 5.95 pH 2410 EC 1200 ppm День 59 (31 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4500 мл 6.05 pH 997 EC 493 ppmВихід 669 мл 5.95 pH 2420 EC 1210 ppm День 60 (32 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4500 мл 5.77 pH 992 EC 497 ppmВихід 503 мл 5.94 pH 2770 EC 1370 ppm День 61 (33 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 5000 мл 5.97 pH 1024 EC 510 ppmВихід 1007 мл 5.97 pH 2350 EC 1170 ppm День 62 (34 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 5000 мл 5.8 pH 1022 EC 511 ppmВихід 628 мл 5.61 pH 2790 EC 1390 ppm День 63 (35 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.3 мл/л Bloom 0.6 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 6500 мл 5.76 pH 640 EC 320 ppmВихід 910 мл 5.56 pH 3080 EC 1540 ppm Після цього поливу я побачила, що 1540 це забагато і тому пролила 5л компотом 20% і так зменшила концентрацію в дренажі до 1040ppm. Далі буде... 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Olka 283 Опубликовано: 2 января, 2023 В 02.01.2023 в 20:02, Jahlat сказал: якщо раз в 2-3 дні міняти компот Показать больше гємор, якраз і хотіла гідропоніку через те що менший розхід добрив і води, а якщо кожна 2 дні міняти то трохи втрачає це сенс) В 02.01.2023 в 20:15, Jahlat сказал: аби через нього весь час циркулювала вода (не 24/7, але декілька разів на добу) Показать больше а є якісь дослідження в яких люди виявили ідеальну швидкість поливу та частосу поливу? По суті я можу автоматизувати це але я не починала бо так і не зрозуміла 1) яка швидкість подачі води 2) яка кількість 3) яка періодичність В 02.01.2023 в 20:02, Jahlat сказал: Дякую за вхідну точку -- почитаю дослідження на цю тему. Про це не в курсі, тому спочатку розберусь. Показать больше Пиши в приват коли розберешся або будуть якісь думки, я готова обговорити всі деталі так як хочу знайти ідеал та і цікаво мати експертні грунтовні зання, і було б добре якби люди вже фінально розуміли як лампу в бокс підібрати базуючись на PFF а не просто писали "грам на Ватт" бо по суті не в Ваттах вся суть) В 02.01.2023 в 20:02, Jahlat сказал: Найбільший дзен гровера -- навчитись не закармлювати растіху Показать больше 100% погоджуюсь. Але в мені, таке враження, вже не спить та бабуся яка хоче побільше накормити дітей 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Jahlat 1 971 Опубликовано: 2 января, 2023 В 02.01.2023 в 20:34, Olka сказал: гємор, якраз і хотіла гідропоніку через те що менший розхід добрив і води, а якщо кожна 2 дні міняти то трохи втрачає це сенс) Показать больше А за рахунок чого в DWC будуть менші витрати добрив і води? В 02.01.2023 в 20:34, Olka сказал: а є якісь дослідження в яких люди виявили ідеальну швидкість поливу та частосу поливу? По суті я можу автоматизувати це але я не починала бо так і не зрозуміла 1) яка швидкість подачі води 2) яка кількість 3) яка періодичність Показать больше Я узагальнював емпіричний досвід людей з форума. Плюс власні спостереження. Досліження не досліджував) Вводні данні -- чим більше води споживає раста, тим краще. Бо це прямо пропорційно швидкості розвитку. 1. Швидкість подачі води -- не відіграє суттєвої ролі, аби тільки компот встигав всотуватись в субстрат. 2. Кількість -- я виставляв х2 від потреби расти за період між поливами (наситити субстрат водою плюс оновити дані в баку з розчином) 3. Я ставив 3-4 рази протягом світлового дня расти (перший раз одразу після пробудження і останній за 4 години до сну). Дослідження треба буде пошукати, цікаво. Якщо знайдеш -- ділись)) 1 Coco / Auto Tangie'Matic & West Coast O.G. & NL / 85*55*150 / 375вт быт.лед / PF Hybrids -- Завершен, 1г/Вт Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Olka 283 Опубликовано: 2 января, 2023 В 02.01.2023 в 20:53, Jahlat сказал: А за рахунок чого в DWC будуть менші витрати добрив і води? Показать больше 1) Немає дренажу. А так кожен день 15-20% а це 500-1000 мл води йде в унітаз. За гроу так назбирується під 90л. 2) Так як добрива в води то є легша доступність. Відповідно менше дозування добрив. На ріпен йде не 1200-1400 ppm а 700-800. Про те саме є і тут на форумі https://jahforum.net/ph-ec-tds-ppt-ppm-voda/ розділ "Концентрации растворенных в воде веществ для марихуаны". Відповідно на ~30-40% менше йде добрив. В 02.01.2023 в 20:53, Jahlat сказал: Я узагальнював емпіричний досвід людей з форума. Плюс власні спостереження. Досліження не досліджував) Вводні данні -- чим більше води споживає раста, тим краще. Бо це прямо пропорційно швидкості розвитку. 1. Швидкість подачі води -- не відіграє суттєвої ролі, аби тільки компот встигав всотуватись в субстрат. 2. Кількість -- я виставляв х2 від потреби расти за період між поливами (наситити субстрат водою плюс оновити дані в баку з розчином) 3. Я ставив 3-4 рази протягом світлового дня расти (перший раз одразу після пробудження і останній за 4 години до сну). Дослідження треба буде пошукати, цікаво. Якщо знайдеш -- ділись)) Показать больше Дякую, візьму до уваги на початок. Про дослідження то я так і нічого офіційного з нормальною вибіркою данних не знайшла( Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Jahlat 1 971 Опубликовано: 2 января, 2023 @Olka почитав матчасть про PPFD, і є один нюанс -- ця характеристика залежить не тільки від джерела світла, а ще від відстані до рослини. Залежність там експоненційна. Якщо тобі не вистачає PPFD, можна опустити лампу нижче, і отримаєш ті самі необхідні 1200-1500. Знову ж таки, для UHE 298 -- це на якій відстані від лампи? Я знайшов результати вимірювань для побутових лед ламп (бо я на них гровлю) -- то для 800Лм лампочки PPFD близько 900 на відстані в 20см. Суто, у мене 1000-1200Лм лампочки були, і висоту борда над растами емпіричним методом я виставляв в ±18-20см як раз. Пробував нижче, але растам то не заходило. Тобто десь ті самі 1200-1500 і виходило. Дякую, тепер краще розумітиму матчасть 2 Coco / Auto Tangie'Matic & West Coast O.G. & NL / 85*55*150 / 375вт быт.лед / PF Hybrids -- Завершен, 1г/Вт Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Olka 283 Опубликовано: 2 января, 2023 В 02.01.2023 в 22:01, Jahlat сказал: це на якій відстані від лампи? Показать больше На офіційному сайті в описі пише "Рекомендуемая минимальная высота подвеса над кроной растения: от 25 см в боксе 50х50 см до 35 см в боксе 70х70 см." Мабуть на цих відстанях проводяться обрахунки. Але це не точно) В 02.01.2023 в 22:01, Jahlat сказал: Якщо тобі не вистачає PPFD, можна опустити лампу нижче Показать больше звучить занадто добре щоб бути правдою) 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Jahlat 1 971 Опубликовано: 2 января, 2023 В 02.01.2023 в 21:15, Olka сказал: 1) Немає дренажу. А так кожен день 15-20% а це 500-1000 мл води йде в унітаз. За гроу так назбирується під 90л. 2) Так як добрива в води то є легша доступність. Відповідно менше дозування добрив. На ріпен йде не 1200-1400 ppm а 700-800. Про те саме є і тут на форумі https://jahforum.net/ph-ec-tds-ppt-ppm-voda/ розділ "Концентрации растворенных в воде веществ для марихуаны". Відповідно на ~30-40% менше йде добрив. Показать больше 1) Як правильно вище описав бро @ХаПаZz -- періодично доведеться виливати розчин і робити новий, бо рослина частину елементів виїдає швидше. Чим це не дренаж? Тільки не кожен день по 15-20%, а раз в тиждень 100%. Цифри умовні, я не в курсі деталей, але суть не змінюється від того. 2)Дозування добрив залежить від розміру расти, світла, сорту. Об ті таблички багато хто спотикається. А по факту потім вимиваєш засоли постійно, бо реально 500-600ппм вистачає позаочі на піку. Якщо посадити індіку в метровий бокс під кіловаттний світильник, то там, може, і 1500ппм вона переварить. Але я такого не дуже наблюдаю) 2 Coco / Auto Tangie'Matic & West Coast O.G. & NL / 85*55*150 / 375вт быт.лед / PF Hybrids -- Завершен, 1г/Вт Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Olka 283 Опубликовано: 2 января, 2023 В 02.01.2023 в 22:12, Jahlat сказал: Цифри умовні Показать больше Так, і в тому проблема. Я тому і веду такий детальний гроу репорт щоб знати точно скільки л води пішло і т.д. Потім якось на гідропоніці зроблю і буду порівнювати. Цікаво зрозуміти ідеальний сетапи яку суму треба мінімально вкласти щоб отримати максимально якісний продукт. Але то як "фісолофський камінь" В 02.01.2023 в 22:12, Jahlat сказал: Об ті таблички багато хто спотикається. Показать больше та я от якраз і спотикаюсь, орієнтуюсь на якісь значення і залажу в засол, по факт моя растіха на цвітінні хаває 600 ppm і більше ну ніяк, даю більше і вже вилітає вверх ppm. Але як і писала вище що взанала що збилась калібрація pH, то може і то була причина. Хз хз. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Jahlat 1 971 Опубликовано: 2 января, 2023 В 02.01.2023 в 22:18, Olka сказал: Так, і в тому проблема. Я тому і веду такий детальний гроу репорт щоб знати точно скільки л води пішло і т.д. Потім якось на гідропоніці зроблю і буду порівнювати. Цікаво зрозуміти ідеальний сетапи яку суму треба мінімально вкласти щоб отримати максимально якісний продукт. Але то як "фісолофський камінь" Показать больше Раджу дослідити репорти бро @webmaster якщо ти на нього ще не натрапила. Дуже багато матчасті по суті в його репортах. А так-то загалом всі ми тут в пошуках філософських каменів)) В 02.01.2023 в 22:18, Olka сказал: та я от якраз і спотикаюсь, орієнтуюсь на якісь значення і залажу в засол, по факт моя растіха на цвітінні хаває 600 ppm і більше ну ніяк, даю більше і вже вилітає вверх ppm. Але як і писала вище що взанала що збилась калібрація pH, то може і то була причина. Хз хз. Показать больше А більше вона і не хаватиме, бо то її норма плюс мінус. Вимий її горшок до 200ппм хоча би і давай компот 600ппм. По ідеї дренаж за тиждень має піднятись до 400-500ппм. І то буде пушка-бомба-ракета. За pH можна взагалі не слідкувати, якщо хороші удобри і нормальні показники ппм в дренажі (мінус 100-200 від компота). І раз на тиждень- десять днів бажано повторювати процедуру з промивкою. 3 Coco / Auto Tangie'Matic & West Coast O.G. & NL / 85*55*150 / 375вт быт.лед / PF Hybrids -- Завершен, 1г/Вт Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Olka 283 Опубликовано: 8 января, 2023 Дивні дива відбуваються. То засол то промивання. Так і не пізнала дзен. Тримаю в районі 700-800 ppm. Вроді як стігми більшіть оранжеві. То переходити вже на ріпен? Трохи харив кущ в середині то прорідила, лишила тільки перспективні шишки. На фото видно як було до і зараз є.День 64 (36 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.3 мл/л Bloom 0.6 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 10000 мл 5.7 pH 600 EC 300 ppmВихід 4800 мл 5.71 pH 600 EC 300 ppm День 65 (37 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.45 мл/л Bloom 0.9 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4700 мл 5.7 pH 863 EC 431 ppmВихід 1200 мл 6.11 pH 672 EC 338 ppm День 66 (38 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.45 мл/л Bloom 0.9 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4700 мл 5.76 pH 847 EC 425 ppmВихід 1045 мл 5.96 pH 930 EC 465 ppm День 67 (39 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.9 мл/л Bloom 1.8 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4500 мл 5.85 pH 1348 EC 674 ppmВихід 314 мл 5.85 pH 1154 EC 577 ppm День 68 (40 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.9 мл/л Bloom 1.8 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 5000 мл 5.92 pH 1281 EC 642 ppmВихід 420 мл 5.69 pH 1906 EC 951 ppm День 69 (41 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.9 мл/л Bloom 1.8 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 7000 мл 5.77 pH 1413 EC 707 ppmВихід 4000 мл 5.76 pH 1391 EC 692 ppm 3 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Olka 283 Опубликовано: 19 января, 2023 За ці 10 днів впринципі нічого нового, я так і намагаюсь зрозуміти, скільки растіха хоче їсти, стабільно якась дич з PPM, стараюсь в районі 800 тримати. Вологість зменшила до 35-40%. Шишки набирають, паро стеблів вже погнулись, то я попідвязувала всі по мірі наростання. По листях більшість норм, а на деяких дефіцити хз чого, та і немаю чим коригувати. Добрива ще на 10 днів. Потім буду йти на Ripen бо і добрива закінчуються, та і оренда місця підходить до завершення, не має вже куди тягнути. Тріхоми прозоро молочні, молочні та слааааабо янтарних я може паро штучок знайшла.День 70 (42 день цвітіння) Показать содержимое Grow 1.05 мл/л Bloom 2.1 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 6000 мл 5.9 pH 1398 EC 654 ppmВихід 1781 мл 5.76 pH 1765 EC 883 ppm День 71 (43 день цвітіння) Показать содержимое Grow 1.05 мл/л Bloom 2.1 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 6000 мл 5.83 pH 1356 EC 678 ppmВихід 1425 мл 5.75 pH 2100 EC 1050 ppm День 72 (44 день цвітіння) Показать содержимое Grow 1.05 мл/л Bloom 2.1 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4000 мл 5.71 pH 1254 EC 632 ppmВихід 1044 мл 5.77 pH 1924 EC 962 ppm День 73 (45 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.375 мл/л Bloom 0.75 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4280 мл 6.03 pH 655 EC 333 ppmВихід 803 мл 5.78 pH 1804 EC 902 ppm День 74 (46 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.45 мл/л Bloom 0.9 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4000 мл 5.8 pH 876 EC 438 ppmВихід 1505 мл 5.86 pH 1810 EC 905 ppm День 75 (47 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.45 мл/л Bloom 0.9 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4000 мл 5.95 pH 886 EC 443 ppmВихід 570 мл 5.87 pH 1844 EC 918 ppm День 76 (48 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4000 мл 5.89 pH 1118 EC 509 ppmВихід 964 мл 5.98 pH 1640 EC 820 ppm День 77 (49 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 3600 мл 5.93 pH 988 EC 494 ppmВихід 633 мл 5.85 pH 2100 EC 1050 ppm День 78 (50 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4000 мл 6.05 pH 962 EC 482 ppmВихід 821 мл 5.82 pH 1769 EC 888 ppm День 79 (51 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4000 мл 5.75 pH 930 EC 465 ppmВихід 1702 мл 5.9 pH 1606 EC 803 ppm День 80 (52 день цвітіння) Показать содержимое Grow 1.05 мл/л Bloom 2.1 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4000 мл 5.91 pH 930 EC 465 ppmВихід 874 мл 5.86 pH 1692 EC 846 ppm 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
CA124 9 458 Опубликовано: 4 февраля, 2023 В 11.12.2022 в 22:29, Olka сказал: Вхід 4000 мл 5.52 pH 925 EC 462 ppmВихід 345 мл 6.16 pH 1465 EC 730 ppm Показать больше В 11.12.2022 в 22:29, Olka сказал: Цікаво коли вже почне їсти норм... Показать больше А по фотке кажется что ей и этого много) Некоторые кусты сами по себе едят немного, в любом случае сейчас на цвете будет больше жрать и все может само собой налодиться. 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Olka 283 Опубликовано: 14 февраля, 2023 Привіт. Давно мене не було та і толком сильно не було що розказувати. Поливала і спостерігала. Харв мав бути на 59тий день цвітіння але по рекомендаціям я таки ще почекала. Порахувала коли закінчаться добрива і так скорегувала графік. Почала давати Overdrive на 60тий день. Давала 12 днів. Потім ще давала 5 днів Finish від Адвансів. Дві доби темноти, хоча і читала що це міф але хай вже буде. Ну і харв. Зараз чекаю поки сушиться. День 81 (53 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 3500 мл 5.96 pH 1036 EC 518 ppmВихід 961 мл 5.87 pH 1786 EC 884 ppm День 82 (54 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 3525 мл 5.81 pH 1112 EC 556 ppmВихід 587 мл 5.85 pH 2020 EC 1010 ppm День 83 (55 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 4000 мл 6.01 pH 1040 EC 520 ppmВихід 1146 мл 5.74 pH 1692 EC 848 ppm День 84 (56 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 3750 мл 5.81 pH 1104 EC 552 ppmВихід 1252 мл 5.79 pH 1743 EC 875 ppm День 85 (57 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 3750 мл 5.9 pH 1020 EC 510 ppmВихід 892 мл 5.74 pH 1807 EC 904 ppm День 86 (58 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.75 мл/л Bloom 1.5 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 3750 мл 6.01 pH 1054 EC 528 ppmВихід 508 мл 5.7 pH 1880 EC 940 ppm День 87 (59 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.375 мл/л Bloom 0.75 мл/л Ripen 0 мл/лВхід 8000 мл 5.91 pH 676 EC 338 ppmВихід 4360 мл 5.85 pH 1080 EC 540 ppm День 88 (60 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0 мл/л Bloom 0 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 4000 мл 5.65 pH 398 EC 199 ppmВихід 1800 мл 5.61 pH 740 EC 362 ppm День 89 (61 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 3000 мл 5.9 pH 718 EC 359 ppmВихід 738 мл 5.58 pH 938 EC 462 ppm День 90 (62 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 3000 мл 5.77 pH 826 EC 415 ppmВихід 884 мл 5.45 pH 971 EC 488 ppm День 91 (63 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 3000 мл 5.7 pH 787 EC 394 ppmВихід 718 мл 5.42 pH 1128 EC 564 ppm День 92 (64 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 3000 мл 5.78 pH 742 EC 371 ppmВихід 760 мл 5.42 pH 1624 EC 812 ppm День 93 (65 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 2550 мл 5.88 pH 826 EC 413 ppmВихід 160 мл 5.16 pH 2990 EC 1490 ppm День 94 (66 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.45 мл/л Bloom 0.9 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 3500 мл 5.71 pH 722 EC 361 ppmВихід 1176 мл 5.17 pH 2389 EC 1190 ppm День 95 (67 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 3000 мл 5.6 pH 802 EC 401 ppmВихід 867 мл 5.07 pH 2610 EC 1300 ppm День 96 (68 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 3500 мл 5.6 pH 824 EC 412 ppmВихід 654 мл 5.14 pH 2520 EC 1260 ppm День 97 (69 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 3500 мл 5.6 pH 806 EC 403 ppmВихід 617 мл 5.14 pH 2240 EC 1120 ppm День 98 (70 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 3300 мл 5.91 pH 761 EC 381 ppmВихід 492 мл 5.3 pH 2140 EC 1070 ppm День 99 (71 день цвітіння) Показать содержимое Grow 0.6 мл/л Bloom 1.2 мл/л Overdrive 2 мл/лВхід 3300 мл 5.86 pH 788 EC 394 ppmВихід 512 мл 5.54 pH 2540 EC 1270 ppm День 100 (72 день цвітіння) - День 104 (76 день цвітіння) Показать содержимое Поливала фінішом від Адванседів (2 мл/л), в день йшло по 4 л. Останній день в дренажі було блилько 200 ppm. 4 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Olka 283 Опубликовано: 21 февраля, 2023 Довгоочікуваний ХАРВ! Сушила я 5 днів. Старалась зволожувачом підтримувати вологість 50-55% і температуру 20 градусів. На моє здивування вийшло дуже багато. Я не очікувала що буде стільки. Я взяла з собою 3 банки, наповнила перші дві і зрозуміла що 3ї не хватить. Залишила собі 100 грам які розклала по тих 3х банках, зважаючи на те як "багато" я курю то мені цього хватить на дууууже довго. Решту я просто позрізала з стеблів щоб зважити, залишилось там ще 72 грами які я утилізувала. Отже загалом вийшло 172 грам. Чи я задоволена? І так і ні. Це хороший старт але треба ще виправляти багато помилок. Самі шишки вийшли десь як не великі яйця. Думала будуть більші. Я б не сказала що вони вийшли супер плотні. Але міцні. Ну і я думала що буде 10-20 але великих шишок а вийшло під 100 але малих. Я ті 100 грам що зібрала стригла в паро підходів і то зайняло десь під 6-8 годин. Я була дуже з того схарена. Решту пішло в унітаз. Я хз як люди стрижуть 200+ грам за раз, це муки. Тепер трошки статистики. По паспорту цвітіння мало бути 59 днів але в мене вийшло загалом 104 днів від каски а так то 76 днів цвітіння. Думаю можна було ще тримати але в мене і добрива закінчились і зїжати треба було. За весь цикл в мене пішло 369 л води. 91л вийшов в дренаж. Середній дренаж за гров був 25% (на статистику повпливали мої промивання по 200-300%). Було використано 335мл Grow, 492мл Bloom та 74мл Overdrive. Попри мої знущання над рослиною у вигляді обрізань і т.д. вона вистояла. Тому зараз більше схиляюсь що сучасні роснили з їх генетикою не так чутливі до обрізаня. Можу сказати що світла було явно замало. Я б брала вже в 2 рази більше. Можливо комусь цікаво чи вигідніше кормити бариг? В мене на це все діло пішло 1400$ (навіть не питайте де я стільки вгатила, осушувач повітря теж дуже дорогий) і з того зібрала б 172 грам якби хотіла максимум. То виходить 8.2$ за грам. Тут вже дивіться самі. Так як майже все можна використовувати в наступних гроувах то думаю таки вигідніше самому. Для мене вибір очевидний бо тут я і вчусь і розвиваюсь, і знаю що за продукт, і не треба звязуватись з непонятними людьми і отримувати товар низької якості. Особисто моя порада після цього досвіду. Беріть все з запасом. Порахували скільки добрив піде, візьміть трохи більше. Сказали що бокс 60х60х160 буде норм, краще візьміть більше. Порахували витяжку, візьміть потужнішу бо є ще всякі повітряні опори і т.д. Порахували лампу, візьміть з запасом якщо буде за багато то дімером скрітити. Але то суто моє ІМХО і не треба потім виписувати що я діч кажу. Єдине що не треба брати з запасом то це розмір горшка, 17л то явно забагато, наступний раз думаю можливо на 8-9л. Я прийшла сюди щоб отримати допомогу від людей з досвідом і я її отримала. Хочу подякувати всім хто відповідав на мої дурні питання, без вас сумніваюсь що вийшло б так добре. Особливо хочу подякувати @ХаПаZz, ти був моїм ChatGPT в світі гроувінгу! Велика тобі шана! @kostia якщо не помиляюсь ти наче модератор, можна репорт переносити в завершені. Дякую. 9 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
kostia 28 702 Опубликовано: 14 марта понятие за гров уже имеешь)))) уже можешь что то и посоветовать) не барыжу ,по почте не отсылаю))) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас