Перейти к публикации

quantum board 240w та температура в боксі

Рекомендованные сообщения

Вітаю шановних користувачів форуму. Днями трапилося диво й я нарешті придбав собі гроубокс.

Радісний замочив пару сімок, вони бодьоро пустили корінці і відправилися у горщики. Але беручи до уваги літню спеку температура в боксі доходить до 33 з копійками градусів, що мене трохи (насправді, досить сильно) турбує.

Пробігся по варіантах зниження температури в боксі і прийшов до висновку, що окрім кондиціонеру, що буде працювати цілодобово, реально ефективних альтернатив немає.

Тож вирішив спробувати відключити один з бордів (їх йде два, до них підключається роздвоєний кабель живлення), що дало зниження температури майже на 3 градуси

І тут виникає питання

А чи не трапиться з працюючим світильником при відключеному другому якоїсь біди, якщо вони наче мають бути обидва заживлені? І чи є критичною температура в 33° для рослинок, що тільки сьогодні пообіді скинули каски? Підозрюю, що на даному етапі світла від одного буде достатньо їм обом. Тож було б непогано зважити ризики й все таке)

Не шарю в електротехніці та грові зовсім, буду радий, якщо окрім натяків, що я не шарю, десь все ж проскочить відповідь на питання) дякую

Поделиться сообщением

скинь фото блока живлення

два борда для малих задобагато

33С - погано,але не критично

Поделиться сообщением

11 година тому, kekozavr сказав:

не трапиться з працюючим світильником при відключеному другому якоїсь біди

ніт. Навантажувати бп меньше номіналу можна,більше-ні

11 година тому, kekozavr сказав:

світла від одного

30% потужності з головою на перші тиждень-два

• Like +1 1

Поделиться сообщением

1 година тому, Neverminder сказав:

ніт. Навантажувати бп меньше номіналу можна,більше-ні

30% потужності з головою на перші тиждень-два

Дуже дякую! зв'язався із продавцем, теж каже, що можна спокійно відключати одну з ламп. То це виходить, що я провтикав й треба було брати світло одразу з дімером...

• Like +1 1

Поделиться сообщением

9 часов назад, kekozavr сказал:

Дуже дякую! зв'язався із продавцем, теж каже, що можна спокійно відключати одну з ламп. То це виходить, що я провтикав й треба було брати світло одразу з дімером...

Так бро, провтикав! Якщо є можливість купи діміруємий бп... Або вегу на битледках....

Изменено пользователем gans30

Поделиться сообщением

• 7 months later...
В 31.07.2023 в 21:16, kekozavr сказал:

Вітаю шановних користувачів форуму. Днями трапилося диво й я нарешті придбав собі гроубокс.

Радісний замочив пару сімок, вони бодьоро пустили корінці і відправилися у горщики. Але беручи до уваги літню спеку температура в боксі доходить до 33 з копійками градусів, що мене трохи (насправді, досить сильно) турбує.

Пробігся по варіантах зниження температури в боксі і прийшов до висновку, що окрім кондиціонеру, що буде працювати цілодобово, реально ефективних альтернатив немає.

Тож вирішив спробувати відключити один з бордів (їх йде два, до них підключається роздвоєний кабель живлення), що дало зниження температури майже на 3 градуси

І тут виникає питання

А чи не трапиться з працюючим світильником при відключеному другому якоїсь біди, якщо вони наче мають бути обидва заживлені? І чи є критичною температура в 33° для рослинок, що тільки сьогодні пообіді скинули каски? Підозрюю, що на даному етапі світла від одного буде достатньо їм обом. Тож було б непогано зважити ризики й все таке)

Не шарю в електротехніці та грові зовсім, буду радий, якщо окрім натяків, що я не шарю, десь все ж проскочить відповідь на питання) дякую

а у тебя что канальника нет в боксе?им нужно отвожить тепло 

и ты бы лучше проверил на какой можности работает один борд , у меня светильники 240вт квантум на двух бордах и блоке минвел 240 , так я проверял если включить один борд то мощность осталась полная 240вт и один борд очень бысто и очень сильно нагрелся  , больше я один не включаю а то сгорят диоды от перегрева 

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...