DumbassEast 141 Опубликовано: 5 февраля, 2024 Пройшло 2 дні з пересадки у основний горщик. Рослинка це добре перенесла, і на наступний день вже тягнула свої листя до світла. Світло по троху підкручую. Зараз десь на 70-80% потужності, через це вологість трошки впала до 60%. На лівому листі з'явились дві коричневі плямки, поки не парюсь за них. Вчора вперше обприскав B-52 1мл/200мл. Маю сульфат магнію 250мг/мл. Хто шарить у яких пропорціях замішувати? Для оприскування маю дистільовану воду. Підкажіть як мені бути з першим поливом? Палець засовую на першу фалангу - кокос ще вологий. Післязавтра по відчуттям почав би поливати. З якоого об'єму почати, враховуючи що у мене 10л субстрату (бахнув б пів літра). ppm 600 буде не багато? 9ДВК Прихований текст 10ДВК Прихований текст 3 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 7 февраля, 2024 11ДВК Дав по листу Мікро 2мл/л Прихований текст 12ДВК Рослинка вже чомусь не тягнеться до свтіла як раніше Зробив перший полив 0,5 компоту 1.2мл/л МГБ, 1мл/л Піранья/B-52 ppm 660|pH 5.9. Дренажу ще не має) Накрив малу стаканчиком, та пролив навколо, щоб коріння тягнулись до води. Наступний раз планую бахнути 1л компоту, з додаванням CalMag для профілактики, або поки не пійде дренаж. Перед сном знов пройдусь B-52 по листу. Буду чередувати мікрою та B-52. Та раз на тиждень сульфіком. Прихований текст Волога вдень 60%, вночі піднімається до 70%. Температура коливається від +23 до +26 вдень, бо відкриваю бокс іноді подивитись) Вночі падає до +21 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 8 февраля, 2024 18 годин тому, ХаПаZz сказав: Не рекомендую дуал парти і тим більше від ГХЕ. 3парт завжди краще. Особливо адванси джангл джус серії. 2ма літрами пролий, кокос просочиться нормально. В мене вода крануха 350ппм 7.1пш початково. В парі зі стартовим дозуванням МГБ по 0.5мл + 2мл б-52 на 1л, складає близько 500-600ппм. Трохи згодом з другого тижня даю по 0.7мл МГБ і ппм вже 650-750. І з 3ого тижня, даю мгб 1.1.1. Твою мікри варто давати в парі з калмагом екстра, така це фішка маркетингова. А при додаванні в розчин, варто брати поправку на 30-40%. Зробив сьогодні Д/З Пролив горщик 2л компоту: 0.7|0.5|0.7|мл/л МГБ 2м/л B-52 0.9 CalMag ppm 600|pH 6.0 Дренаж: ppm 700|pH 6.0 Не заміряв об'єм, десь 1л на око. Перед сном буду обробляти розчином: 1мл/л Мікро, 2мл/л B-52 Дякую пану ХаПаZz за розгорнуту відповідь! 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 9 февраля, 2024 В 07.02.2024 в 19:27, ХаПаZz сказав: Твою мікри варто давати в парі з калмагом екстра, така це фішка маркетингова. А при додаванні в розчин, варто брати поправку на 30-40%. Ще маленьке уточнення: 1. CalMag треба давати кожен пролив, навіть як що я поливаю кранухою а не осмосом? 2. Чи можна використовувати дренаж для полива? 3. 2л компоту для моїй рослини це раціонально? 4. І як навчитись вирахововати скільки чого треба?) Не хочеться задовбувати однотипними питаннями усіх, хочу навчитись. Це треба складати NPK всіх добрив та враховувати вегітація чи квітіння? На вегі більше азоту, на квітінні фосфор? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 386 Опубликовано: 9 февраля, 2024 1 година тому, DumbassEast сказав: Ще маленьке уточнення: 1. CalMag треба давати кожен пролив, навіть як що я поливаю кранухою а не осмосом? 2. Чи можна використовувати дренаж для полива? 3. 2л компоту для моїй рослини це раціонально? 4. І як навчитись вирахововати скільки чого треба?) Не хочеться задовбувати однотипними питаннями усіх, хочу навчитись. Це треба складати NPK всіх добрив та враховувати вегітація чи квітіння? На вегі більше азоту, на квітінні фосфор? 1. У тебе кокос тому калмаг кожен день з компотом. 2.хз 3. Лий і промочуй весь ком кокосу, лий поки не потече з дренажу і не витече 400-500мл. От це і буде твоя норма 4. Купи добрива для грову там є таблиці, по ним веди полив. Компот кожен день. 1 Гроурепорт #1 Мой первый опыт - 215г Гроурепорт #2 Lemon Kix Auto - 195г Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 9 февраля, 2024 38 хвилин тому, ХаПаZz сказав: В тебе мікра перфект серії. Це значить, що частина її концентрації переміщена в калмаг екстра. Грубо кажучи, мені просто треба робити розчин приблизний до Jungle Juice з додаванням B-52 та CalMag та проливати по таблицям Jungle Juice? Цитата І по хорошому тобі треба мікси робити на осмосі На жаль не маю осмосу. Думки: на що вони взагалі висрали цей pH Perfect? Все одно ж там можуть будти трабли з pH. Ти кажеш маркетинг: типу покупає нубас цю жижу, хапає деф магнію. Але ж поки він допетрить що треба ще і CalMag додавати він загубить рослину. Якись шкідники виходить Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 9 февраля, 2024 Фото звіт за 2 дні: 13ДВК Прихований текст 14ДВК Прихований текст На лівому першому листі прогресує коричнева пляма. Що це може бути? Схоже на деф кальцію, але добре що у останньому поливі за рекомендацією я вже додавав CalMag Ось ДУУУУУЖЕ корисна стаття з форуму про усі можливі проблеми з рослинами. По троху підкручую діммер на лампі, тому температура вдень підіймається до +28, вночі +21. Вологість вдень 60%, вночі 70%. Прикольний гігрометр Xiaomi Mijia, можна через додаток на смартфоні слідкувати за параметрами, дивитись графік та історію. Питання в догонку: Як що направити потік повітря від куллера на таку рослинку - це не нашкодить? Типу не "обвітрить"? Вона у мене трошки танцює від вітерця. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 9 февраля, 2024 1 година тому, ХаПаZz сказав: Це все фігня. Дякую за поради та витрачений на них час! Ще хочу роз'яснити з якою частотою робити поливи, на що звертати увагу коли вже треба? На змелі там просто, як підсохне так і проливають. А на кокосі не можна до такого доводити. Але і лити по 2л кожен день думаю зараз мені не варто) На вагу - ще не освоїв це кунг-фу 1 година тому, ХаПаZz сказав: Простіше докупити мікру серії джангл джус ніж кожен раз компенсувати цей нюанс. Я би брав 3парт, бо в перфекті всі компоненти "ріденькі" по концентрації. ХЕ. А куди мені pH Perfect подіти? Комусь віддати, щоб хтось інший страждав? 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 10 февраля, 2024 4 години тому, ХаПаZz сказав: Ну не періодично точно. Орієнтуватися треба по вазі мішка з кокосом. Щойно политий, буде такий важкий, що аж дупа буде підійматися коли будеш пробувати підняти. А підсохший, ти схопиш і він прям підстрибне в руках. Варто пам'ятати, що поки рослина до місяця часу, вона загалом поглине тої води декілька грамів, а випарує декілька літрів. Тому загальний кокос підсохне, але середина ще буде волога. Якщо прикриєш мульчею, випаровувати волога буде менше і поливати будеш менше. Більше надай уваги рівному пш. В мене на 10л кокосі, від сили 6 поливів на протязі місяця по 2.5л. а ти кажеш кожен день по 2 літри)) жесть. А водою треба поливати взагалі? Чи тільки компотом завжди, та компотом з меншою конецтрацією? 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
BlueberryMuffin 5 355 Опубликовано: 11 февраля, 2024 В 09.02.2024 в 23:37, DumbassEast сказал: куди мені pH Perfect подіти? Комусь віддати, щоб хтось інший страждав сорі звичайно , але якщо ти не зрозумів для чого і для кого це, то це не значить що це хуйня не забуваємо ставити лайки і підписуватись на канал Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 11 февраля, 2024 5 хвилин тому, BlueberryMuffin сказав: сорі звичайно , але якщо ти не зрозумів для чого і для кого це, то це не значить що це хуйня Пошукав по форуму про pH Perfect, у деяких трабли були з ним, може то звісно трабли були і з інших причин. Бачу ти теж на ньому гровив і у тебе вийшло. За якими таблицями робив розчин? І чому саме pH Perfect обрав? Бо як не шукаю - якісь різні таби знахожу. Саме щоб для кокоса та pH Perfect не знайшов на офф сайті, є загальна типу. Ще знайшов типу для "землі" та для "гідри". Але вони тупо однакові. Все одно, Jungle Juice реально поживніше буде за pH Perfect (на папері). Та і бро @ХаПаZz вже всьому форуму обгрунтовав по цій темі pH_Perfect_Grow_Micro_Bloom-GLOBAL.pdf Hydro Beginner Veg - pH Perfect GMB.pdf Hydro Beginner Flower - pH Perfect GMB.pdf Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 11 февраля, 2024 Кожен день сприскую по листу перед сном 1мл/л Мікро, 2мл/л B-52 15 ДВК Прихований текст 16 ДВК Прихований текст Сьогодні трошки косячнув. Планував полив, але щось тупанув і приготовив тільки 1л відстояної кранухи, а планував проливати 2л. Отож зробив сьогодні компот на 1л. 0.7|0.5|0.7|мл/л МГБ|2м/л B-52|0.9мл/л CalMag|2мл/л Pirnaha |ppm 630|pH 6.0 Дренаж від 1л не пішов Тому через день планую добренько так пролити 3л компоту, за для запобігання засолу. На цей раз зроблю трошки міцніше розчин. Як сформується четвертий поверх буду намагатись згинати. 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
BlueberryMuffin 5 355 Опубликовано: 12 февраля, 2024 14 часов назад, DumbassEast сказал: Пошукав по форуму про pH Perfect, у деяких трабли були з ним, може то звісно трабли були і з інших причин. Бачу ти теж на ньому гровив і у тебе вийшло. За якими таблицями робив розчин? І чому саме pH Perfect обрав? Бо як не шукаю - якісь різні таби знахожу. Саме щоб для кокоса та pH Perfect не знайшов на офф сайті, є загальна типу. Ще знайшов типу для "землі" та для "гідри". Але вони тупо однакові. Все одно, Jungle Juice реально поживніше буде за pH Perfect (на папері). Та і бро @ХаПаZz вже всьому форуму обгрунтовав по цій темі pH_Perfect_Grow_Micro_Bloom-GLOBAL.pdf 5 \u041c\u0431 · 2 downloads Hydro Beginner Veg - pH Perfect GMB.pdf 190 \u041a\u0431 · 2 downloads Hydro Beginner Flower - pH Perfect GMB.pdf 945 \u041a\u0431 · 2 downloads гровив перший раз на підробці ghe, не сподобався результат потім спробував ph perfect ,лив по тій же таблиці що для JJ купив тому що вірив що з ним не треба міряти показники але згодом зрозумів що кращий ефект коли є більш менш поняття чим ти кормиш рослину зручно коли часу обмаль і рука набита, закалатав, полив і погнав по справах ,не кажу що це прям топ і не нікого не закликаю тільки ними користуватися , але для мене це було супер зручно в мене знайомий теж давно на них гровить, ніяких приборів , але і результат 50/50 калатав на осмосі + калмаг та стимулятори тому мабуть і вдалося все , останній успішний гров на них був цієї осені, але захотілося спробувати щось інше , зараз замовив собі connoisseur (вони теж ph perfect) 1 не забуваємо ставити лайки і підписуватись на канал Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
BlueberryMuffin 5 355 Опубликовано: 12 февраля, 2024 14 часов назад, DumbassEast сказал: На цей раз зроблю трошки міцніше розчин так третій тиждень йде , ВЖЕ пора починати годувати норм не забуваємо ставити лайки і підписуватись на канал Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 13 февраля, 2024 (изменено) ДВК17 Прихований текст ДВК18 Прихований текст Пролив сьогодні 3л компоту 1.2/1/1.2 МГБ|1.3 B-52|0.7 CalMag ppm 730|pH 6.0. Трошки підняв концентрацію МГБ, та щоб розчин не був дуже міцним по ppm - знизив B-52 та CalMag. Поки що не дуже розумію який компот робити Перші 2л залив, вийшов дренаж аж 940 ppm. Це не дивно, бо передостанній раз коли проливав 1л - дренажу не було, та утворився засол. Потім вилив цей дренаж, та долив 1л - на виході ppm 730|pH6.0. Як мій компот. Виправив косяк) Другий та третій поверхи вилезли такими великими лопухами. Другий поверх взагалі лежить, добре що не на субстраті, а на мульчі хоч (мульча висихає швидко). Не знаю, чи нормальний у неї тургор... Після завтра вже почну тренувати. В мене мала виросла низенька, сподіваюсь все пройде добре Изменено 13 февраля, 2024 пользователем DumbassEast зайві фото 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Технотопарь 220 Опубликовано: 14 февраля, 2024 В 09.02.2024 в 11:13, DumbassEast сказал: Ще маленьке уточнення: 1. CalMag треба давати кожен пролив, навіть як що я поливаю кранухою а не осмосом? 2. Чи можна використовувати дренаж для полива? 3. 2л компоту для моїй рослини це раціонально? 4. І як навчитись вирахововати скільки чого треба?) Не хочеться задовбувати однотипними питаннями усіх, хочу навчитись. Це треба складати NPK всіх добрив та враховувати вегітація чи квітіння? На вегі більше азоту, на квітінні фосфор? 1. Звісно бро в тебе ж кокосій і він повинен бути завжди з буфером 2. Я так не робив, точніше іноді на початку дренажну водичку брав для інших кімнатних рослин, коли ппм роствору був більше 450 то вже просто в унітаз тому як кімнатним багато солей не потрібно і вони від цього гибнуть) Загалом в якийсь момент на цвітінні мої 5л горщики потребували проливу по 2 рази на день. Тому було вирішено поставити тазік щоб рослина постійно мала доступ до компотику, так і закінчив гров тому як часу не було по 2 рази на день його лить і калапуцать компот. 3. Проливай до дренажу 400-500 мл і буде найс. Там вже будеш знати норму проливу 4. Інструкція від виробника, я користувався Flora Growing там все просто і продавець дає інструкцію одразу. Або дивись на таблиці з форуму. В 09.02.2024 в 18:05, DumbassEast сказал: Ось ДУУУУУЖЕ корисна стаття з форуму про усі можливі проблеми з рослинами. Дивись з цим обережно, тому що може бути так що тобі здається що щось не так, а по факту все найс і рослина трохи стресує від збільшення норми добрив. Кокос в цьому плані топ - так як одразу є можливість швиденько все виправити і подивитись через декілька днів на зміни. 4 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 14 февраля, 2024 ДВК19 Прихований текст Вирішив сьогодні зробити LST, бо руки дуже чесались) Здається вийшло непогано. Використовував гачки з твостого дроту, дуже зручно. Просто встромляєш у субстрат як тобі треба. Ти паче для мого бегу резинки та прищіпки то таке. Питання: Чи можна рубанути цей лопух? Я б його рубанув, та такий самий з іншої сторони. Бо закривають паросткам світло. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 386 Опубликовано: 14 февраля, 2024 30 хвилин тому, DumbassEast сказав: можна рубанути цей лопух? Я б його рубанув, та такий самий з іншої сторони. Бо закривають паросткам світло. Судячи з зеленої масси я би не рекомендував тобі зараз щось різати) мало ще лопухів у неї для фотосинтезу 1 Гроурепорт #1 Мой первый опыт - 215г Гроурепорт #2 Lemon Kix Auto - 195г Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 14 февраля, 2024 2 хвилини тому, Dunulbul сказав: Судячи з зеленої масси я би не рекомендував тобі зараз щось різати) мало ще лопухів у неї для фотосинтезу Дивився відос на цю тему, там тип таке виробляє. Що затіняє малі паростки, то і рубає без коливань. У мене ж фотік тим паче 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Dunulbul 1 386 Опубликовано: 14 февраля, 2024 23 хвилини тому, DumbassEast сказав: Дивився відос на цю тему, там тип таке виробляє. Що затіняє малі паростки, то і рубає без коливань. У мене ж фотік тим паче Ти вже дивився відос про чувака який робить 3 пересадки заради "укріплення" коріння....я замітив ти ставиш запитання і якщо відповідь не така як ти сам хочеш то ти робиш всеодно по своєму, так навіщо питати? 2 Гроурепорт #1 Мой первый опыт - 215г Гроурепорт #2 Lemon Kix Auto - 195г Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 14 февраля, 2024 (изменено) 48 хвилин тому, Dunulbul сказав: Ти вже дивився відос про чувака який робить 3 пересадки заради "укріплення" коріння....я замітив ти ставиш запитання і якщо відповідь не така як ти сам хочеш то ти робиш всеодно по своєму, так навіщо питати? Бо я така людина, скіптично відношусь до будь якої інформації. Збираю інформацію, та обераю те, що здається мені більше вірогідною. Твою відповіть я сприймаю як ще одну інформацію. Я в ніякому разі не обезцінюю твої відповіді, просто може провокую на дискусію) А той тип з трьома пересадками має шарити, бо він бридер, і тому я спробував його спосіб. Висновки я зробив) Изменено 14 февраля, 2024 пользователем DumbassEast малограмотний віслюк) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 15 февраля, 2024 ДВК20 Прихований текст Зробив полив 3л компоту 1.2|1|1.2|мл/л МГБ 1.3м/л B-52 0.7 CalMag ppm 740|pH 6.0 Перший дренаж – ppm 940|pH 6.0, другий – ppm 740|pH 6.0 Здається ще багато даю їжи. Не подобається що після LST мала виглядає як млинець, усі паростки під листями ховаються. Схоже рано почав робити LST, треба було ще одного поверха дочекатись. Також здається як пересадив у горщик - задавив світлом, віт того зробилась низенька. Є приємна новина: коли купував з рук бокс, мені разом пдігнали добрива. Вони були без етікеток, і тільки зараз з'ясував що це Tripart (Flora Series). Перепрошую усіх, кого затрахав питаннями про свій pH Perfect. Тепер можна його злити в унітаз Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Roeder 1 156 Опубликовано: 5 марта, 2024 Бгг..в мене якісь дивні відчуття типу "дежавю" , розмір бокса такий самий, лампа від Кастамана така сама. Н.Л.ки в мене були пару разів, хороший сорт для початківця, на ДВЦ ледь "хату" не порвала(поставила рекорд по врожаю), на грунті з шишами як ракети, але коренаста була красуня, як борцуха .. підписався, бажаю успіху 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 5 марта, 2024 15 годин тому, Roeder сказав: Бгг..в мене якісь дивні відчуття типу "дежавю" , розмір бокса такий самий, лампа від Кастамана така сама. Н.Л.ки в мене були пару разів, хороший сорт для початківця, на ДВЦ ледь "хату" не порвала(поставила рекорд по врожаю), на грунті з шишами як ракети, але коренаста була красуня, як борцуха .. підписався, бажаю успіху Дякую за увагу та побажання! Зараз якось підзабив на репорт, веду його оффлайн. Зара тоді освіжу 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
DumbassEast 141 Опубликовано: 5 марта, 2024 Ну шош, вже 39ДВК позаду. За цей час були маленьки косяки у вигляді засолу, пролив флорою та ростемо далі (здається pH метр трошки занижує показники). Зараз знов навалив добрив що аж кінчики пожовтіли. Поливаю малу кожні два дні, коли приходить час поливати - горщик вже легенький, так що завтра починаю кожноденний полив. Весь час її гну, та відкриваю доступ до світла новим паросткам. Не думав що індика така космата, листя всередені заважають один одному. Ріжу листя тільки по необхідності, які реально заважають. Компот регулює як вважає моя чуйка) Останній компот був 0.9|1.1|0.7 МГБ|0.8 B-52|0.3 CalMag ppm 730 pH 5.8. Дренаж ppm 680 pH 6.0. Гірше стала їсти, то ж пару днів поседить на легкій дієті. У препредостанньому поливі дренаж був ppm 515 pH 6.2, тож тому вирішив навалити трошки добрив. На цвітіння буду переводити коли розтягну равномірно під розміри бокса, та хай трошки у вверх піднімится. Може як раз тиждень-півтора та переведу. А, ще у перші дні тренувань, гнув головну та єдину колу, і щось як голосно хруснуло. Все, пиздець, як я пересрав. Як я засмутився... Але я так і не зрозумів що хруснуло, рослинка ні як не відреагувала на це Може після харву на стволі знайду наслідки) ДВК25 Прихований текст ДВК31 Прихований текст ДВК36 Прихований текст ДВК39 Прихований текст 6 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас