BorisTvarina 32 Опубликовано: 2 декабря Усім привіт! Завершився мій перший індор гров. Я вдячний суспільству наркоманів цього форум за допомогу й хочу внести свій внеско у його розвиток. До цього мав досвід аутдору, але його можна не рахувати, тому що це було 10 років тому. Ми просто висаджували у покинутих ще колгоспних садах в Одеській області й 2 раза на тиждень приїджали поливати. Брали кількістю - садили 10 автоцвітів й мали з них 200 грамів. Після 10 років перерви мені захотілося косяка))) З певних обставин купити не маю можливості - знайомі наркомани або розбіглися хто куди за 10 років, а з іншими я на зв'зок виходити не хочу) Тож вирішив садити індор. Якщо чесно, мене трохи спонукала дружина. Вона ніколи не хапала, але їй подруга розповідала, як класно трахатись під травою. Мені це трохе здивувало, але з погодження дружини я почав готуватися до грову) Я думав, у якому краще форматі написати цей звіт, тож я вирішив написати у стилі вказівок до першого грову, моїх спостережень та помилок. Почнемо... Вхідні данні: 1. Горіх Apple Fritter Automatic від RQS. Мені його привезли з Європи, тому що в них не діє доставка в Україну, але якщо ви хочите отримати насіння саме від цього Seed банку, то спосіб є. Для цього иожна використовувати MeestExpress. В них є адреси хабів у Європі(У Німіччіні й Польщі, якщо не помиляюсь). Ви робите замовлення на цю адресу, а Міст вже привозить вам пакунок в Україну. На сайті Meest про це можна почитати. 2. Грунт Унівесальний ph 6.3-7.0 3. Перліт - 3л 4. Вермікуліт 1л 5. Горщик - 10-11л 6. На дно - крупний щебень 7. ph метр - полоски з Алі 8. Лампи 3x48 led full spectre 9. Фільтр CanLite 10. Картона коробка 1000х600х500, обклеїна фольгою на ПВА 11. Автоматичне релє з Алі 12. Конектори аля vago з Алі 13. Провод 2х1мм 14. Добрива мінеральні для рододендронів, універсальне, для квітучих рослин у горщиках(одразу скажу, що якщо б я знав, що errors виробляють не дорогі добрива, взяв би їх. Флору мене жаба давила брати) 15. Підкислювов оцтом й лимонкою 16. Поливав водою після кувшиного фільтру. В мене вода була десь 7-8. Я опускав до показників між 6 й 7(В мене стрічки, тому точно поміряти не міг) Закислював спочатку оцтом, потім лимонкою. Починаючи з 6 тижня в мене змінився ph у крані, тому підкислиння більше було не потрібно Календар У цьому розділі я напишу свої спостереження по тижням. Нажаль, в мене обмежана кількість фотографій Тиждень 1 Старт 13.09. Зранку поклав горіх у склянку на добу. Поклав 2 шари щебню Змішав у горщику грунт, перліт, вермікуліт. Залив 2л води на 10-11л готової суміші 14.09 Зробив кінчиком ножа невеличке заглиблення. Кинув насіння у грунт. Зверхи "присолив" сухим грунтом. Бризнув пульвіком. Накрив обрізаним верхом від 2л пластикової пляшки. Увімкнув 1 лампу з графіком 18х6 15.09 Побачим перші ознаки життя. 16.09 "Каска" На прикінці тижня я вже мав 2 первинні листи й 2 справжні. Перший раз я дав води десь на 3 день. Я лив по 200мл через день. Лив не під куст, а на відстані 5-10 см сантиметрів, щоб не пошкодити коріння. Сам росток 1-2 рази на день по одному бризку з пульвіку. Напркінці тиждня я зняв бутилку. 2 Тиждень На другий тиждень майже нічого не відбувалось. Пара справжніх листків стала трошки більшим. З'явились зачатки другої пари Я, як і усі початкові гровери, почав хвилюватись, що щось не так. Але десь на 10-12 день друга пара почала розвиватися. ПОливав я десь по 0.5л через день дваю Пальцем перевіряв грунт. Лляв так само по радіусу на відстані 10см від рослини. 3 Тиждень Тут пішла справжня трансформація))) Рослина пішла у гору й росла по часах. Якщо на 14 день я мав 2 пари листів й зачаток 3-ї пари, то на 15 день я вже мав 4 пари листів, а на 16 день вже 5 пар. На 17 день рослина дала бокові побіги й показала пол. По поливу - полив через день десь по 0.5л-1л. Вологість перевіряв пальцем. Десь на 17-20 день пішов запах(на той час я ще не купив фільтр й цей момент я зрозумів, що то був мій великий пройоб), я не очикував, що одна рослина може давати такий стійкий й потужний аромат. Десь на 18 день вмикаю другу лампу. У 20 день перший раз годую. Зараз і далі я буду годувати раз на тиждень. Зробив концентрацію добрива 0.5 від того, що було вказано на добриві. Тобто в інструкції к добриву було написано, що робоча концентрація 20мл на 2 л. Я зробив 10мл на 2л. перший раз пролив горщик. Використовую добриво для рододендронів Фото десь 21-22 доба від каски 4 тиждень Куст швидко росте й набирає силу. Стовбур міцнішає й стає ширше. Набирає зелену масу, але вгору сильно не йде Починаючи з цього тиждня й до кінця, поливаю по 2л кожні 2-3 доби. Проливаю так, щоб знизу 100-200 мл води вийшло. Даю добриво для рододендронів, але концентраій дав згідно з інструкцією виробника, тобто 20мл на 2л води 5 Тиждень На 28-30 добу рослина переходить у стан передцвіту - з'являться "пушок" Поливаю за тією самою схемою. Вмикаю 3-ю лампу. Цей тиждень був в мене з невиличками пригодами. Трошки покрутило пару листків(З'явились паруса). Я молоде листя трохи опустило вуха. Проблема виникла через зміну ph у крані. з 7-8 до 6-7. Я розрахував кількість лимонки й за звичкою підкислював воду й перестав перевіряти ph. І як раз добрива я дав з водою ph 5.5 й чомусь цей полив вона дуже швидко випила. Рослина це одразу відчула й скрутила пару листів. Завдяки допомозі форумчан я швидко прийшов до висновку, що треба рослину пролити. Я їй дав десь 3 літри чистої води. Після цього випадку я воду більше не закислював, тому що по стрічкам було десь 6.5 На фото 30-32 день від каски Встановив фільтр: Тиждень 6: Десь на 6 тижні вона почала цвісти й... поперла вгору. Десь на прикінці 5 тижня вона була десь 60см, а на прикінці 6 тижня - 90 см. Коробки мені не вистачило, тому я зрізав дно я пілняв коробку на висоту вазону. Починаючи з цього тиждня, я переходжу на добрива для квітучих рослин у горщиках. Даю згідно з інструкцією виробника 20мл на 2л Тиждень 7: Ця сука все росте й росте. Вже майже метр. Єбусь з освітленням, тому що їй не вистачає мого ящика ані вгор ані вшир. Мені тут радили пригинати її, але щоб гнути, треба, щоб її було куди гнути, а рослина взяла увесь простір боксу. На фото десь 40-42 день від каски Тиждень 8. куст цвіте й пахне. Зріст зупинився на позначці 101см. П'є 2-2.5 л кожні 2-3 доби На фото десь 50-51 доба У мого бокса з'явились ніжки: Тиждень 9 Рослина квітне. Запах змінився. Став більше нагадувати бошки. Деніде бошки почали ставати померанчевими. Відвалився фільтр й зламав невеличку гілку. То доля... Висушив у тостері й зробив ну дуже маленьку самокрутку... Трава лише спочатку - далі тютюн Дружина дивиться й питає, що зі мною, а я говорити не можу. Потім питає - навіщо ти нанцюєш й Дзідзьо співаєш, якщо зараз LimpBizkit грає. Якось так. Наступного ранку я вирішив, що мені достатньо. Буду через тиждень зрізати. Вирішив дати добрива останій раз, але форумчані мене переконали, що її знімати зарано. Дати їй ще 2-3 тижні На фото 60 день від каски Тиждень 10. В мене не було часу дивитись на рослину, тому заходив до неї через день, щоб полити та й все. Тиждень 11 На 71 добу я побачив пліснявку на головній колі, тому вирішив - все. В мене не було часу знімати рослину у той самий момент, тому я вимкнув світло й десь через 18 годин почав харв. Пліснявка з'ї ла десь 1/4 головної коли. Тож грамів з 10 я втратив. Тепер харв й результати: Від каски до харву 72 доби. Для просушки я зробив спеціальний ящик, який продувається вентилятором. Просушка зайняла 6 діб Ось мій вихід: 2 банки по 850мл. В банках зараз 65+- грамів вже просушеного. + в мене ще є залишки тієї зламаної гілки. Я її тримаю окремо. Там 2-3 грами. Ще грамів з 10 з'їла плісневка. І ще я нижні гілки з недозрівшими шишками викинув - там грамів 10-15, тому-що мені і цього багато. Тобто, якщо без пройобів, при моїх умовах я взяв би десь 80-90 грамів. По відгукам з англомовних ресурсів люди мають у гідропоні з цього сорту 90-120 грамів з рослини. Можна вважати, що гров вдався. Я ще планую дописати цей звіт, тому що хочу написати про мої пройоби, але зараз немає часу 9 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
BorisTvarina 32 Опубликовано: 2 декабря Про добрива: Мене давила жаба купувати добрива від флори, тому що на даному етапі я не планую більше гровити. Якщо б я знав до старту, що у errors seeds є бюджетні набори добрив, то користувався б ними... Що я зробив. Я знайшов склад й пропорції добрив від Flora(гро, микро, блум). Перерахував NPK, та його пропорції для кожного тижня вирощування й отримав: НА вегу NPK - 4-5-7 На передцвіт NPK 5-2-6 На цвет NPK 4-6-8. Я почав шукати добрива з цими дозуванням. В мене вийшло 1. Для вегі - 4-5-6-1(Mg) добриво для рододендронів та азалій 2. Для передцвіту 4-2.5-5 універсальне для кімнатних рослин 3. Для цвіту 4-6-8 - для квітучих рослин у горщиках. Цими добривами я користувався 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
BlueberryMuffin 5 299 Опубликовано: 2 декабря 1 час назад, BorisTvarina сказал: суспільству наркоманів ми ботаніки м'якого диму 3 1 не забуваємо ставити лайки і підписуватись на канал Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
BlueberryMuffin 5 299 Опубликовано: 2 декабря 36 минут назад, BorisTvarina сказал: добрива від флори не забуваємо ставити лайки і підписуватись на канал Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
BorisTvarina 32 Опубликовано: 2 декабря (изменено) Про лампи. Я використовував дишманські лампи з АЛІ. Взагалі то вони коштують десь по 15$ за шт. Але на Алі буваюсь дуже круті розпродажі. Так в мене вийшло з лампами. Підчас літнього розпродажу я купив 3 лампи за 23$, тобто менше ніж 8$ за шт. Що я можу сказати. Як бачите з репорту, вони мають право на життя. За гров я втратив десь по 10. У кожній лампі по 240 led. Я втратив десь по 4-8 led на кожну лампу. Ці лампи чутливі до напруги, тому мабуть треба ставити якись стабілізатор. Інколи дивлюсь - на всіх лампах потухли по 5-10 діодів. Через пару годин усі працюють. Як на мене, то для початківців на кілька гровів з пристойним результатом висточить Изменено 2 декабря пользователем BorisTvarina Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
BorisTvarina 32 Опубликовано: 2 декабря (изменено) Тепер головні пройоби: 1. Самий головний пройоб - маленький бокс. Треба уважно дивитись параметри сорту. У паспорті було написано - 1м заввишки. Я собі так міркував - це мій перший гроф. Фіг вона виросте така, як у більшості. Буде в мене якись огризок. Вона в мене вийшла десь 101-103см. + через малий бокс я не міг нормально відрегулювати світло, тому що листя починали горіти 2. Обдув рослини. Я досі не бачу сенсу її обдувати підчас веги або на початку цвітіння. Але після 8-го тижня мені треба було її обдувати. Справа в тому, що у мене в боксі постійно було сухо. В мене немає гігрометру, але в мене дуже суха квартира, конденсату на вікнах ніколи не буває. Тож я вирішив не ставити вентилятор на обдув. І коли я вже знімав куст, я побачив, що всередені шишок все мокре. Як я розумію, рослина сама підіймає вологість усередені шишок й зовнішня вологість тут відігрує другорядну роль. Через це я втратив від пліснявки пару дуже гарних бошок(одних з найкращих). 3. Запах. В мене вентиляція йде у загальний вентканал багатоповерхівки. На 4-му тижні я зняв патрубок вентиляції я звідти так воняло... Я зрозумів, якщо якись майстри підуть на кришу, то дуже швидко зрозуміють, що є у моєму стояку))) Проблему вирішив вугільним фільтром. Тож, я переконався - без фільтру ніякого грову навіть одного автіку. Воняє... В мене цілий місяць після встановлення фільтру параноя була. Кожен дзвінок у двері й я стою з ножем біля туалету(Я поставив свій бокс у другий санвузол). Про вугільний фільтр. він коштував мені з доставкою десь 40E. Називається CanLite. Що я можу сказати - він на 100% запах не зупиняв, але 90% запаху залишалось в ньому - це точно. Якщо б я не зробив вентиляцію я вентканал, о навіть з фільтром, я думаю, запах у квартирі був би Изменено 2 декабря пользователем BorisTvarina Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
BorisTvarina 32 Опубликовано: 2 декабря 50 минут назад, BlueberryMuffin сказал: Це має сенс для садоводів, які вирощують на постійній основі. Це траба замовляти, шукати ці компоненти. А я зайшов у розетку, леруа марлен, епицентр й знайшов собі все. Загалом я на добрива витратив 200грн Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Saintery 369 Опубликовано: 2 декабря 5 часов назад, BorisTvarina сказал: класно трахатись під травою Мотивація - Агонь!)) 5 часов назад, BorisTvarina сказал: Підкислювов оцтом й лимонкою Красавчик! Як дідо з бамбуковою вудкою серед модних спінінгів, але свого щупака таки впіймав)) Вітаю з харвом і м'якого диму вашій сім'ї!) 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
BorisTvarina 32 Опубликовано: 3 декабря 16 часов назад, Saintery сказал: Мотивація - Агонь!)) Красавчик! Як дідо з бамбуковою вудкою серед модних спінінгів, але свого щупака таки впіймав)) Вітаю з харвом і м'якого диму вашій сім'ї!) Я читав інші репорти, де в людей серйозне обладнання. Бачив багато якихось проблем. Мені здається, що тут багато вирішує генетика й якість сидбанку. Мій знайомий растаман, який вирощує вже років з 15, давно перейшов на західні сидбанки. Його думка - треба замовляти напряму з західних країн, тому що відчизняні - гімно, errorsseeds у тому числі. Тож, якщо вже взяти аналогію про діда, то я дід, в якого бамбукове вудилище, але козирна наживка. Й вже пох на козирні спінінги, бо й так спіймаю 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас