Максим3 213 Опубликовано: 23 декабря, 2024 Бажаю здоров'я, шановна громадо. Може хтось стикався. Що да як: Півтора десь року два рН метри (ADWA 12, HM200) пролежали в коробці, десь посохли, десь в розчині, я раз заглядав до них, був у відпусці. Зараз хотів відкалібрувати і знову покласти, бо знову, сука, їхати. А вони не хотять. ADWA 12 задрався результат, все завишає і, відповідно, калібрувальний розчин зчитує як хибний. Скидав калібровку рази чотири, та що толку, якщо прилад за нового калібрування считує буфер 7,01 як 10,01, а 4 як 6,86. Так в мене є й інший, наче теж непоганий, так той просто "пливе". Після калібровки на 7,01 бачить 4 як 5 з буєм. От як таким міряти. І що стосується обох - поставивив в стакан з компотом на довго - значення буде рости, поки не виключиш, або самі не виключаться, і доростає до дичини. Мабуть так воно і має бути, але коли результати знімати? На початку явно нижче, на прикінці явно вище. Крім того ADWA температуру розчину показую як +5, що є не правдою, але так було і раніше, а результати були правдоподібними. Оба до моєї служби показували більш-менш схожі результати. Я користивався одночас двома, бо був випадок і тепер в мене така параноя). 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
FedorKastorkin 422 Опубликовано: 23 декабря, 2024 умерли датчики. Хранить надо в растворе для хранения электродов ПШметров. После смерти можно попытаться отмочить, но не факт :) на НМ продаются сменные (они вообще со временем склонны дохнуть), стоит около 1000грн 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Максим3 213 Опубликовано: 23 декабря, 2024 4 часа назад, FedorKastorkin сказал: После смерти можно попытаться отмочить, но не факт :) а в чому вимочувати? зараз поставив з розчином для зберігання (3Моль). мабуть в ньому? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
CannabisDoomOcculta 6 929 Опубликовано: 23 декабря, 2024 3 часа назад, Максим3 сказал: два рН метри Маю декілька, два жовтих і один червоний (схожи на твої), то відкалібрував всі в таких же трьох розчинах, після калібровки калібровочний раство показує як треба (там де 4 - 4, тем де 6,шось там точно така цифра), але на робочому розчині один показав 4, інший 5, а червоний 6 .... Загалом то пишуть, що по правильному чуть лі не двічи на тиждень їх треба калібрувать і зберігать у розчині. Прийдеться замовлять нові. >>> Джа-Юмор <<< >>>Удобрения своими руками!<<< >>>Бытовой Лэд. Тест!<<< >>>Под Микроскопом!<<< >>>Печенье из Травки! Ну ооочень простой рецепт)))<<< Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
FedorKastorkin 422 Опубликовано: 23 декабря, 2024 5 минут назад, CannabisDoomOcculta сказал: по правильному чуть лі не двічи на тиждень їх треба калібрувать якщо за "правильно", то жовті квадратні- то незрозумілий шлак, і купувати можна, тільки якщо зовсім погано у гаманці. Нормальний ПШ-метр калібрується раз на місяць. Бо кожен день - то на розчини усі гроши витратишь, вони теж не безкоштовні. 22 минуты назад, Максим3 сказал: а в чому вимочувати? зараз поставив з розчином для зберігання (3Моль). мабуть в ньому? так, але не дуже сподівайся. Вимочування допомагає, коли електрод ще працює - тобто, працює, але дуже повільно. А якщо вже не калібрується... готуйся замовляти новий електрод, добре - вони зазвичай у наявності. А так, маю у себе різні - НМ, пару БлюЛаб стаціонарних, Тролмастер штатний... НМ мені подобається найбільше. 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ХаПаZz 3 605 Опубликовано: 23 декабря, 2024 8 часов назад, Максим3 сказал: Півтора десь року два рН метри (ADWA 12, HM200) пролежали в коробці, десь посохли, десь в розчині Перша дія замінити батарейки. Друга дія промити колбу електроду ортофосфорною кислотою і змити з неї солі. Підходить щіточка для вій, вона делікатна. Милом не можна. 9 часов назад, Максим3 сказал: поставивив в стакан з компотом на довго - значення буде рости так не робиться, на колбі електроду осідатимуть іони металів, а значення росте, тому що в процесі гідролізу кількість кислотних аніонів падає та водневий показник знижається і пш росте. В менш концентрованому компоті з малою кількісттю кислоти для підкислення реакція гіролізу буде швидка. В сильно концентрованому розчині, реакція довше, бо на окислення більшої долі лужних катіонів, треба більше аніонів. 9 часов назад, Максим3 сказал: Крім того ADWA температуру розчину показую Всі ці температурні датчики такі собі. Якщо датчик теж покрився оксидною плівкою, то теплопередача буде з затримкою і взагалі тупитиме. Якщо прочистка з заміною батареек не виправить ситуацію, то можна сміливо купляти новий змінний електрод. Хоча, я би радив купувати звичайні жовті останньої ревізії. Свою моно функцію вони зараз виконують набагато краще за дорогі бюджетні аналоги зі зімінними електродами. Якщо необхідна точність аж до 3ого нуля, тоді треба відвалити купу грошей і не за адву. 2 click to-> click to-> Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
gans30 7 108 Опубликовано: 24 декабря, 2024 Раніше заїбався їх міняти. Купив рідкий тест та не парюся... 4 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
goodmaster 3 439 Опубликовано: 25 декабря, 2024 ебашу цикл без пш метра,по старих запісях😁 Вдруг косяки будуть,новий китаєць лежить) Просто скільки виїли мої нервішкі оці пш метри,два місяця і в мусор) Калібровка кожні тиждень два.Виррбник пише,що похибка до 0.2 це макс значення відхилення,якщо більше я рахую в мусорнік. 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
FedorKastorkin 422 Опубликовано: 25 декабря, 2024 2 часа назад, goodmaster сказал: по старих запісях взагалі, більш необхідний для мене ТДСметр - бо час не дуже добре впливає на мої розумові здібності )))), робишь замість 10л розчину для клонів 20, щось потім думка лізе - "а давай перевірим?..". Бля, так і є = ЕС у два раза менш, замість дози на 20л налив тільки на 10... Намагаюсь тепер при кожному міксі руками - перевіряти себе. А якщо ЕС вірний - то й усе інше має бути норм. Але час від часу надо й дренаж поміряти, шоб заспокоїти себе. Також, от сьогодні...Мені зазвичай треба для розчину на вєгу додавати трохи Si, як ПШ-ап (ну й взагалі корисна речовина). А тут міряю - хм, ПШ без нього у нормі при ЕС, которий мені треба (я не руками додавал, просто міряю готовий розчин після дозаторів). Думаю - шо за магія... Ну, ЕС норм, ПШ норм, ладно. Но думка ж "якого біса?" спати не дає. Вода у мене зі свердловини 185м, там має буті усе досить стабільно... Поміряв, шо у мене після осмосу - бля, так і є, мембрана здохла. Тобто час від часу додатковий контроль не завадить, навіть, якщо ти молодой і розумний (а не як я) 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ХаПаZz 3 605 Опубликовано: 25 декабря, 2024 2 часа назад, FedorKastorkin сказал: Мені зазвичай треба для розчину на вєгу додавати трохи Si Кремний в компот хорош если жарко. Но конопля не имеет транспортных генов Lsi1 і Lsi2 по этому поглощает моносиликат слабо в виде пассивной диффузии. Штука хорошая как предохраниетель от стресса, но по листу будет лучше. Наамного. 1 click to-> click to-> Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
FedorKastorkin 422 Опубликовано: 26 декабря, 2024 8 часов назад, ХаПаZz сказал: Наамного Люблю, когда мне рекомендуют что-то, совершенно не понимая, как оно в моих условиях будет работать. Нет, не будут лучше по листу. Во-первых, ПШ компота не поднимет. Во-вторых, 20 раз за день я немного устану бегать со спреером. В-третьих, осушители скажут "мы устали с влажностью бороться, давай-как ты, хозяин, дальше сам" Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ХаПаZz 3 605 Опубликовано: 26 декабря, 2024 11 часов назад, FedorKastorkin сказал: когда мне рекомендуют что-то, совершенно не понимая, как оно в моих условиях будет работать. я тебе ничего не рекомендовал, много чести. Я тебе пояснил что такое вещество как кремний через корневую не работает должным образом. И фолярно лучше. А делать или не делать, дело твое. Я на форуме обмениваюсь информацией, подсказываю и сам не гнушаюсь мнений. Если ты силикатом емкость компота набиваешь, ну тогда, что я могу добавить, только - пожалуйста. 1 click to-> click to-> Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
FedorKastorkin 422 Опубликовано: 26 декабря, 2024 8 минут назад, ХаПаZz сказал: Я тебе пояснил Благодарю. 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 4 513 Опубликовано: 26 декабря, 2024 2 часа назад, FedorKastorkin сказал: Благодарю. Так то exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
FedorKastorkin 422 Опубликовано: 28 декабря, 2024 В 26.12.2024 в 19:50, sshkiper сказал: Так то Буддистские монахи - суетливые чмо по сравнению со мной! )))))) 1 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Максим3 213 Опубликовано: 17 часов назад Я по ітогу користуюсь рідким рН метром, і якось нервування і качєлі закінчились) Електричні вже буду лагодить, як(коли/якщо) з армії відпустять. Зараз поки на лікуванні, то розігнав одного куща на сєрамісі з краплею на ревесі, довів до цвітіння і лишу на когось, щоб поливав з фідінгами до кінця циклу. А зараз йду на TriPart TerraAquatica і жарю його на 1500 ppm без всяких добавок в рівних пропорціях інгредієнтив. Сильна, здорова, на всі свої 200Ватт рослина. І більшою їй не бути в цій шафі, що б не лив. Я так гадаю, бо на перших своїх рослинах я всяке-різне пробував і багато шкоди наробив, багато, правда, і виправив, тож досвід маю. А для гарного стебла, найбільший вплив дає вітерець. Я ставлю гарну дуйку, щоб повітря не застоювалося, листя обдувалося, стебло гойдалося так йому і дихати легше, і від плісняви захищає. А то було пшикав різним, а потім чорне з бошок вирізав. 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас