Перейти к публикации

перший гроу а також репорт Auto Bluberry, Auto Northern Lights, LED 120W, COCO 1 галон/ 5л

Рекомендованные сообщения

Начало гроурепорта

Вітаю читачів, почав пропрощування і перші 2 тижні без репорту, але проводив фотосесії і записував свої дії.

Гроутент замовив на тему, так як в наших магазинах ціна не дуже радувала як і параметри які мені були потрібні - 40х60х120 або 50х50х120. Зупинився на останньому варіанті через обмежений бюджет в 200 зелених.0d7896a9-af9b-4f11-afcd-af8edc09caae.webp

Світло квантум борд на 120вт, фіолетові, червоні, дально червоні світлодіоди і база- samsung lm281b+pro. Лампу збирав сам(маленький бюджет), оборудував 3 маленькими радіаторами та 5в вентилятором, гріється дуже слабо, прям те що требаphoto_2025-03-03_11-28-53.jpg.94eb392993857053c86f19587faf2b15.jpgphoto_2025-03-03_11-28-58.thumb.jpg.dbed7fd9f5c26dbc42f46add75334914.jpgphoto_2025-03-03_11-29-02.thumb.jpg.a84f79a6578ce1e6ae5ea1e572b6f544.jpg

термогігрометр ноунейм

витяжка сама просто і тиха з тих що я знайшов - image.thumb.png.aac4df077afc2dfbd7baa7b34c88da39.png

гроубегі 2шт по 5л, наповнені кокосом+перліт+вермікуліт 70на30

добрива вирішив використовувати від flora growing - coco kit, а також різні стимулятори, мінералізатори та антистресанти того ж бренду(підтримка Українського виробника ?)

ПРОЛОГ

13.02.2025 проросли мої маленькі, обійшлося не без косяків, за день до цього знайшов загублену в горщику блюбері та втикнув на місце. Кокос був промитий та буферизований, пш 6.4, 1ес

photo_2025-03-03_11-39-30.thumb.jpg.af1cabb2205660b4247cde482e45cba0.jpgphoto_2025-03-03_11-39-26.thumb.jpg.3aee92b5da8c4af51a1cd5fd061661bd.jpg

5-й день від каски. Полив по 750мл води 0.6 ec, 5.55 пш з 1мл/л корневіном. Дренаж блюбері 600 ппм, пш 6.7, північне сяйво 600 ппм, пш 6.4photo_2025-02-17_20-04-02.thumb.jpg.6b8e68bc73f1f77a6d8288957a587ffc.jpgphoto_2025-02-18_09-08-52.thumb.jpg.b454f091a6bbf5a421bd4e0030001bf0.jpg

12-й день. Полив по 1л на горщик ес розчину- 0.65, пШ розчину 6.18 +0.2мл коко 0.2мл мікро. На листях помітні дефекти чи мутації які не впливають на ріст, дуже сильно параноїло через це. Блюбері не дивлячись на косяк на початку росте швидше і вище за сяйво

photo_2025-03-03_11-56-19.thumb.jpg.731360b42facc4d80a93049ee8f69e9a.jpgphoto_2025-03-03_11-56-24.thumb.jpg.4a5cb9cb87b8b392dd85fff3b2bd011a.jpg

19-й день. Позавчора полив цим компотом, а вчора зробив перші тренування. Піддонів потрібного розміру не знайшов, зате знайшов 2 ідеальних форми для запікання і підклав по 2 тарілочки щоб дренаж не смоктало. До речі про дренаж, в горщиках немає слою дренажу(керамзіту/пінопласту) але я сподіваюсь це ніяк не вплине на розвиток рослини. Субстрат у мене і так добре пропускає воду

Підготовка компоту , по 1 літру на горщик: 
Вода з-під крану - 265 ппм, пШ 8.2

Табличне значення - "Рання вегетація":
План - коко(PK база, мікро на макро) 0.8, мікро(азотна база, мікро та макро) 0.6, 300-450 ппм
Факт - коко 0.6, мікро 0.5+ 380 ппм(до вирівнювання пШ)

Готовий компот: 450ппм, пШ 6.2

Коефіцієнт TDS метра - 0.5

image.thumb.png.c556838148afcfd1d29416920da25f39.pngimage.thumb.png.ca21539c2497448924cee2190a424149.pngimage.thumb.png.10585463dfea3c7b731e008973f0fd47.png

image.png

Изменено пользователем flora-good
  • Like +1 7

Поделиться сообщением

також на тижні буду замовляти фільтр, рослинки хоч ще і на вегетації, але аромат можна відчути впритул до них

Поделиться сообщением

лампа вісить на 30-40 см, потіжність 55-65%, вологість та температура зберігається на рівні 45-60% і 22-28 градусів цельсія 

Изменено пользователем flora-good
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

Також десь на проміжку 10-16 днів були помічені скупчення білих паличок схожих на яйця якіхось комах, фото немає. Відтоді оброблюю після відключення світла розчином настоянки прополіса - 1/3 чарки настоянки на 500 мл води. Більше подібного не бачив

Поделиться сообщением

20-й день. Джа одарував мене стабільністю, треба дати непчік за його вчинок)))

До речі, помітив доволі дивну для мене річ, після поливу ростішки наче роблять паузу, а вже під час просихання кокосу показують ріст. На наступний гров буду робити автоматичний полив чисто для зволоження коко на період вегетації, а далі вже ручний полив. Ця ідея зародилася лише сьогодні, тому, пані та панове, якщо маєте бажання висловити свою думку з приводу такого поливу, чекаю на ваші відповіді 

image.thumb.png.96bd0ae6c6eaf974a2215007e4a9695d.pngimage.thumb.png.efcf5901ac12d8844e2c887707b76377.pngimage.thumb.png.3230d547d7decfa825812801fe3d4b95.png 

• Like +1 7

Поделиться сообщением

Я походу проєбався з розмірами фільтра 😅

20250305_125113.jpg

Поделиться сообщением

22-й день. Ростем, живем і пахнем. Рослинки почуваються добре, на сяйві з'явились можливо перші ознаки суцвіть, ще не дуже зрозуміло. Стволи стають товстіше, дрібні побіги стають більшими, але на тому ж сяйві знову якісь мутації на листочках(
Насіння брав в магазині боб марлі, тому якщо вас таке парить, не рекомендую брати цей стрейн саме там (фотки мутацій зроблю пізніше якщо не забуду, зараз у них ніч)
також робив підрізання лопухів, буквально 1-2 листочка на рослинку. В наступному поливі буду використовувати антистресант та коко і мікро 1 до 1

image.thumb.png.5322b1084119e37a9fcf36029c24fd9a.pngimage.thumb.png.7ae51d127610d4a4f6b2f3d323e112f7.pngimage.thumb.png.d39fe29ea7454ffcd6240917a5fdd488.png

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Перший висновок з першого грову - почав занадто рано гнути, полив на ранньому етапі був надлишковий, не зовсім правильна промивка і буферизація кокосу.

Заспокоює лише це ) https://www.youtube.com/watch?v=Q9TpuK3hVWs

Поделиться сообщением

14 минут назад, ХаПаZz сказал:

ну так, остання фотка каже, що вони вже в міру зелені. Це добре.

То не мутації, це скорше проблеми обміном речовин через надлишкове освітлення і застій кистлотності.  Були б то мутації, то весь кущ на постійній основі би крутило. А так, частковий збій  фракталу росту.  Від цього магазину, я мав два рази нісіння, скітлз оджи та горилла гьорл)) Брав давненько, але через моє рукожопство, в мене не всі проросли. А ті, що проросли, ті мене досить не погано порадували якісттю. Правда мене теж підкумарило, що вони горіхи в зіплоках присилають.... ні тобі дати, нічорта. 

Не займайся дурньою. В тебе світла вагон, а ти ще донорів відриваєш. Це лише призведе до осмотичного стресу, зупинки аспірації ,а це ще + стрес, і стілкьи стресів змусять рослину давати потомство і переходити на цвітіння. Щось там скубати, варто коли в тебе рослина сформована, міцна і пускає пасинки, які власне і можна відірвати. Листя рвати взагалі ніколи не можна, хто би там що не казав.  Відгорнув лист, суцвіття підставив - перфекто! Пам'ятай в тебе автомати, а автомати далеко не всі будуть реагувати апікальним витягуванням бокових гілок та суцвітть у відповідь на  підрізання чи стреси.   Якщо при значному прикручуванні лампи, рослини відреагують ростом бічних пагонів, тоді це гарний знак.

Бро, перший гров, та і був накурений інформаціє що пару листочків то не страшно, сумарно рубонув може до 4 з кожної рослинки і за моїми спостереженнями нові листочки росли не гірше а навіть ліпше. Це стосується саме сусідніх молодняків, які лише ліпше починали рости. Повну дефоліацію проводити не збираюсь, це лише так, для кращого розвитку другорядних кол, побачимо що з цього буде. Тим паче колись в майбутньому буде ще один гров напевно, то в планах одну взагалі нечіпати, а на йншій робити те саме але вже без косяків як з цими. Дякую за твою відповідь :thankyou:

Поделиться сообщением

Доброго і не дуже вечора, вимушений закінчити репорт через косяк, залишив бокс відкритим і поки приймав душ пес згриз все нахуй(

Поделиться сообщением

Конец гроурепорта
1 час назад, flora-good сказал:

також на тижні буду замовляти фільтр, рослинки хоч ще і на вегетації, але аромат можна відчути впритул до них

фильтр полюбому, почне квітнути вонідла буде ппц))

• Like +1 1

Поделиться сообщением

покупка була відкладена на потім в силу перевищення бюджету. Зараз вже такої проблеми немає. Сусіди у мене нормальні, але на запах ганджубаса будуть жалітися 

Поделиться сообщением

11 минут назад, flora-good сказал:

покупка була відкладена на потім в силу перевищення бюджету. Зараз вже такої проблеми немає. Сусіди у мене нормальні, але на запах ганджубаса будуть жалітися 

Бро, да перед харвом там твоя "блюха" так сирком буде пахнути, що капець. "Незер" не такий вонючий) З фільтром, питаннь не буде... тільки гул) ууууу)) а ще, готуй досвет, мало буде одного борда на 2ух дівчат. Videx 12 W E27 3000K 220 V з аврори не погані лампи.

Изменено пользователем Multihunter

Поделиться сообщением

4 минуты назад, Multihunter сказал:

Бро, да перед харвом там твоя "блюха" так сирком буде пахнути, що капець. "Незер" не такий вонючий) З фільтром, питаннь не буде... тільки гул) ууууу)) а ще, готуй досвет, мало буде одного борда на 2ух дівчат. Videx 12 W E27 3000K 220 V з аврори не погані лампи.

Ти правий про дод. освітлення, але я буду це робити після того як світло вже не буде проникати на дно боксу, хоча потужності на таку площу цілком вистачатиме, майже всюди пишуть що треба розраховувати потужність для площі, але ж ми не ми якби не бзділи ). В планах поставити по низу кутів 4 led лампи по 1к люмен чи щось таке. Чи вже краще їх ставити біля основного борда ? 

Також хотілося б додати, що два кущики для мого простору це забагато, але така як це перший гров, вирішив посадити 2 сємкі. Всі ми люди і всі ми косячимо, тому план б(блюбері) має бути завжди на поготові :flagdja:

Поделиться сообщением

1 минуту назад, flora-good сказал:

Ти правий про дод. освітлення, але я буду це робити після того як світло вже не буде проникати на дно боксу, хоча потужності на таку площу цілком вистачатиме, майже всюди пишуть що треба розраховувати потужність для площі, але ж ми не ми якби не бзділи ). В планах поставити по низу кутів 4 led лампи по 1к люмен чи щось таке. Чи вже краще їх ставити біля основного борда ? 

Також хотілося б додати, що два кущики для мого простору це забагато, але така як це перший гров, вирішив посадити 2 сємкі. Всі ми люди і всі ми косячимо, тому план б(блюбері) має бути завжди на поготові :flagdja:

Яб зверху все ставив, шиш один х будуть перти вгору... скрог 50х50, 150 грн і гнути їх по ячейках на всю площу бокса. Ну це моє ІМХО....

• Like +1 1

Поделиться сообщением

2 минуты назад, Multihunter сказал:

Яб зверху все ставив, шиш один х будуть перти вгору... скрог 50х50, 150 грн і гнути їх по ячейках на всю площу бокса. Ну це моє ІМХО....

брооо, це ти загнув, скрог мені ставити в таке западло))) А про освітлення, як я розумію так світло буде потряпляти на нижні шишкі і відповідно там буде менше попкорну всякого. 

Поделиться сообщением

Крапельний полив на кокосі ніби-то те що треба :demon2: Але я гровлю на землі з кокосом...

• Like +1 1

Поделиться сообщением

А які брав драйвера та радіатори? По ціні дуже приємно. Сам хотів собі лед взяти, але кінські ціни в 20-40 к грн дуже кусаються

Поделиться сообщением

11 часов назад, Shajtan сказал:

А які брав драйвера та радіатори? По ціні дуже приємно. Сам хотів собі лед взяти, але кінські ціни в 20-40 к грн дуже кусаються

Драйвер mean well xlg 150 h ab, модель для дімера - 1.5к грн(так як лампа на 120вт а бп на 150, дімер вище 80% не ставлю). Радіатори брав там де і драйвер, 1 шт коштувала з ось 30 грн наче, пле їх в наявності було лише 3. Чесно кажучи краще просто два вентилятора на тему замовити ніж ці радіатори, бо коли я шукав борд, всі писали що без великого радіатора гріється сильно. По факту 40 на місці контакту дротів, і 30-35 по всій площі. Світло мені обійшлося повністю в 2800 грн. Для більшого бокса краще 2 борда. Якщо треба сайти де все брав, напиши в лс.

Поделиться сообщением

2 минуты назад, flora-good сказал:

Драйвер mean well xlg 150 h ab, модель для дімера - 1.5к грн(так як лампа на 120вт а бп на 150, дімер вище 80% не ставлю). Радіатори брав там де і драйвер, 1 шт коштувала з ось 30 грн наче, пле їх в наявності було лише 3. Чесно кажучи краще просто два вентилятора на тему замовити ніж ці радіатори, бо коли я шукав борд, всі писали що без великого радіатора гріється сильно. По факту 40 на місці контакту дротів, і 30-35 по всій площі. Світло мені обійшлося повністю в 2800 грн. Для більшого бокса краще 2 борда. Якщо треба сайти де все брав, напиши в лс.

20250305_102956.jpg

20250305_103009.jpg

Поделиться сообщением

Взагалі світлом задоволений повністю. Гріється слабо, малихі не витягуються та ростуть нормально наче. Дешевше було б зробити мамбу(з лед ламп), але я обжений по простору в боксі + вони б давали більше тепла ніж цей борд. Ну і 4 синіх і 4 дального червоного світлодіодів краще ніж нічого 

Поделиться сообщением

В 03.03.2025 в 14:11, Multihunter сказал:

Привіт!

Підкажи, будь ласка, що таке "Незер" і де його можна знайти?
Я хочу вперше посадити кущик і теж думав взяти Auto Blueberry Feminised, бо мені сказали, що вона коротенька, до 60 см. Я хочу вирощувати прямо в кімнаті, навіть без боксу, наскільки це погана ідея?
Буду ставити зволожувач повітря і Ona Polar Crystal Гель від запаху.
І ще питання щодо світла: Florian Pro 50W IP65 Led-Story PREMIUM – чи буде цього достатньо для одного кущика в кімнаті без бокса? Є ще фітолампа з розетки на 4 гілки, по 10Вт на кожну гілку, думав, якщо не вистачатиме, поставлю її ще по боках.
Як ви думаєте, це поганий варіант? У мене просто шалений інтерес виростити, не ставлю за мету зібрати багато з куща, та бюджет невеликий.

Буду радий всім підказкам! Усім хорошого дня!

Поделиться сообщением

10 минут назад, Lind сказал:

Привіт!

Я хочу вперше посадити кущик і теж думав взяти Auto Blueberry Feminised, бо мені сказали, що вона коротенька, до 60 см. Я хочу вирощувати прямо в кімнаті, навіть без боксу, наскільки це погана ідея?
І ще питання щодо світла: Florian Pro 50W IP65 Led-Story PREMIUM – чи буде цього достатньо для одного кущика в кімнаті без бокса? Є ще фітолампа з розетки на 4 гілки, по 10Вт на кожну гілку, думав, якщо не вистачатиме, поставлю її ще по боках.
Як ви думаєте, це поганий варіант? У мене просто шалений інтерес виростити, не ставлю за мету зібрати багато з куща, та бюджет невеликий.

Привіт, незер - Northern lights. Оригінальна генетика дійсно має слабкий запах, але якщо брати автік то хз. Як не як там замішаний лоурайдер чи будь який інший сорт. Якщо у тебе немає на мети зібрати багато шиш, то така лампа теж підійде, а якщо у тебе сонячна сторона в кімнаті то взагалі бомба буде.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

16 минут назад, Lind сказал:

Привіт!

але май на увазі, немає сортів які взагалі не пахнуть. У мене малихі ще не зацвіли а вже аромат слабкий є

Поделиться сообщением

33 минуты назад, flora-good сказал:

Я походу проєбався з розмірами фільтра 😅

20250305_125113.jpg

Бро, а на сколько это кубов? 100мм?

Поделиться сообщением

1 минуту назад, Uchastkoviy сказал:

Бро, а на сколько это кубов? 100мм?

фланець 100мм, на 160кубов

Поделиться сообщением

1 час назад, flora-good сказал:

Привіт, незер - Northern lights. Оригінальна генетика дійсно має слабкий запах, але якщо брати автік то хз. Як не як там замішаний лоурайдер чи будь який інший сорт. Якщо у тебе немає на мети зібрати багато шиш, то така лампа теж підійде, а якщо у тебе сонячна сторона в кімнаті то взагалі бомба буде.

Просто мені кажуть брати лампи по 3-5к, це прям забагато. Моя мета — не отримати максимум з куща, по 200г+, для мене це не важливо. Якщо буде 20г — буду дуже радий. Але зараз стільки сумнівів щодо світла, що капець. Вонь мене особливо не лякає, думаю, я з цим впораюсь.

Дякую за відповіді!

• Like +1 1

Поделиться сообщением

А не підкажеш щодо ґрунту і добрив? 
Розриваюся, не знаю що брати. Ось що купити, щоб з 0 і до збору у мене все було? 
Вибачте за тупі й докучливі запитання, просто намагаюся з усіх джерел інфу зібрати, а тут люди з досвідом, точно більшим за мій. 

Поделиться сообщением

Только что, Lind сказал:

Просто мені кажуть брати лампи по 3-5к, це прям забагато. Моя мета — не отримати максимум з куща, по 200г+, для мене це не важливо. Якщо буде 20г — буду дуже радий. Але зараз стільки сумнівів щодо світла, що капець. Вонь мене особливо не лякає, думаю, я з цим впораюсь.

Дякую за відповіді!

на покурити буде полюбому, за лампу в такому випадку не переживай, тим паче у тебе є чим досвітити. Північне сяйво твій вибір якщо без бокса і фільтра 

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...