Перейти к публикации

Вибір лампи для першого грову

Рекомендованные сообщения

Привіт!
Рішив спробувати посадити перший кущик і одразу завис на виборі лампи, бо в усіх джерелах пишуть, що це чуть не 90% успіху і головне. Згоден, лампа дійсно важлива, тому я почав її шукати.
Знайшов ось такий прожектор — "Florian Pro 50W IP65 Led-Story PREMIUM". Як я зрозумів з коментарів у тематичних чатах, лампа для гровінгу, звісно, не підходить, але звучить класно, "PREMIUM"! Залишив її для звичайних кімнатних рослин.

Але далі все краще. Я вирішив не поспішати і не використовувати стару лампу, думаю, краще витрачу гроші на хороший (для першого разу) GrowBoard з наступної зарплати.
Відправив свої варіанти в чат, і мене одразу обломали, сказавши, що мій вибір м’яко кажучи не найкращий.
Але проблема в тому, що я просто хочу спробувати цим зайнятися, і не хочу одразу вкидати гроші в топове обладнання для першого грову. Підкажіть, що робити?
Замість боксу буде шафа на балконі, зроблю в задній стінці отвір для кулера, щоб відводити повітря, він буде виходити одразу на вулицю. У мене 6-й поверх, тому від одного кущика сильної вони не буде. Розміри шафи — 80х60х140.

В результаті зупинився на таких варіантах:

• LED Квантум Борд на світлодіодах Samsung LM281B+ 150W з димером
    Світлодіоди: Samsung LM281+pro
    Потужність: 150 Вт
    Кількість світлодіодів: 234 шт
    Світловий потік: 28000 лм
    20 см: 1600-1800umol
    30 см: 1000-1100umol
    40 см: 700-800umol
    50 см: 500-600umol
    60 см: 300-360umol
    Кут розсіювання: 120 град.

• Світлодіодна панель Litha S Quantum Board 150 Вт Dual 2.3 Hortilight з димером
    Потужність: 150W ± 3%
    Напруга: 120V - 277V
    Коефіцієнт потужності: >0.98 @ 220W
    Ефективність: 2.3 µmol / J
    Колірна температура: 3000 K/5000 K/395nm/660nm/730nm

Опис з сайту, лінки не додаю, бо не впевнений, чи дозволяється це на форумі.
Обидві лампи в одному ціновому діапазоні — 3700 та 4000 грн.
Всі сказали, що головний мінус цих ламп — вони дуже сильно гріються.

Підкажіть, чи варто їх купувати, чи є в когось досвід з такими лампами?
І якщо вони того варті, то яку з них краще вибрати?

Florian Pro 50W IP65 Led-Story PREMIUM =D -
image.thumb.png.2e032da3e3f085784569f26d71241990.png

Quantum board Litha S QBoard 150W Dual - quantum_board_150w-800x800.webp    quantum_board_150w_1-800x800.webp

GrowBoard 150W (Samsung LM281B+) -
 5739903883_w640_h640_5739903883-800x800.thumb.jpg.68d076962451c3ccd99f7bcb271475b5.jpg5655301658_w640_h640_5655301658-800x800.thumb.jpg.8e98cc3331da761a0481688ac95991a8.jpg

Изменено пользователем Lind

Поделиться сообщением

Привіт бро , я не спец в цьому ділі , але мені не подобається що ці борди без активного охолодження - можливо те охолодження і не потрібно - хз скільки вона прослужить . Рік тому я купив на олх у Максима  у нього же є сторінка і на промі , там хороший алюмінієвий профіль + охолодження +1рік гарантії + було дешевше ніж в магазинах + можна проконсультуватися .

В загальному 150W достатньо для твоєї площі( можна спробувати навіть два куща підняти) , 281 діоди сьогодні не топ але норм 

• Like +1 1
  • Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

Салют. На самсунгах хвалять лампи, в мене є одна і працює. Оці всі дискотечні кольори, на мій погляд, повна шляпа. Бур'янець росте гарно і на звичайних побутових ЛЕДах. Вирішувати тобі. Є грошенята і впевнений, що самсунги оригінальні, будеш і надалі гровити - купуй. Якщо спробувати хочеш, то Осрам чи інші лампи з будівельного магазину. Під ними теж росте добре

• Like +1 2

Поделиться сообщением

В 14.03.2025 в 15:01, Lind сказал:

від одного кущика сильної вони не буде.

Показать больше  

будет 😬

лампу я юзаю вот такую. на 120 ватт. У меня площадь чуть меньше.Но тебе такая впринципе тоже пойдет. У нее + в том что есть радиатор.
https://prom.ua/p1561820117-komplekt-fitosvetilnik-dlya.html

Те что предлагаешь ты, безрадиаторные и реально будут греться без теплоотвода. тем более что бокс будет на балконе. Матрицы то хорошие, но не удачная сборка. Если отдельно радиатор поставишь сам, то ок. Ну или мой вариант. И цена приятней и на 1 растение в самый раз.

• Like +1 1

:flagdja:

Мои репорты - клац  👀

Поделиться сообщением

Як на мене, то все ж таки краще з активним охолодженням. Правда, трохи дорожче буде:

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/quantum-board-samsung-lm281b-fitolampa-150w-fito-lampa-grouboks-IDNtcyO.html?reason=ip|lister

• Like +1 2

Поделиться сообщением

В 14.03.2025 в 19:29, boyarskiy сказал:

будет 😬

лампу я юзаю вот такую. на 120 ватт. У меня площадь чуть меньше.Но тебе такая впринципе тоже пойдет. У нее + в том что есть радиатор.
https://prom.ua/p1561820117-komplekt-fitosvetilnik-dlya.html

Те что предлагаешь ты, безрадиаторные и реально будут греться без теплоотвода. тем более что бокс будет на балконе. Матрицы то хорошие, но не удачная сборка. Если отдельно радиатор поставишь сам, то ок. Ну или мой вариант. И цена приятней и на 1 растение в самый раз.

Показать больше  

Ашалеть ты под быт ледом вырастил кустики, мое почтение! 

• Like +1 2

Поделиться сообщением

В 14.03.2025 в 20:25, Louvre сказал:

Як на мене, то все ж таки краще з активним охолодженням. Правда, трохи дорожче буде:

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/quantum-board-samsung-lm281b-fitolampa-150w-fito-lampa-grouboks-IDNtcyO.html?reason=ip|lister

Показать больше  

Да, как раз благодаря Яр13 нашел этого паренька на олх, буду брать у него.
Всем спасибо за советы! Хороших вам выходных!) 

Поделиться сообщением

Хотя, глядя на гровы от boyarskiy под быт ледом я начинаю сомневаться, нужен ли мне вообще фитосвет 😅

• Джа Пре +1 2

Поделиться сообщением

В 14.03.2025 в 20:41, Lind сказал:

Да, как раз благодаря Яр13 нашел этого паренька на олх, буду брать у него.
Всем спасибо за советы! Хороших вам выходных!) 

Показать больше  

вот с диммером очень удобно, не хуже, чем быт лед)

• Like +1 1

Поделиться сообщением

В 14.03.2025 в 20:46, Louvre сказал:

вот с диммером очень удобно, не хуже, чем быт лед)

Показать больше  

на біт леде тоже диммер есть) вікрутил одну лампу - и вот тебе диммер)

• Джа Пре +1 4

:flagdja:

Мои репорты - клац  👀

Поделиться сообщением

Я бы рекомендовал бы взять лампу которая идёт барами.....под квантум бордами, что бы получить максимум кпд от света, нужно очень плотный ковёр делать.....что бы растение поглотило весь пучёк мощного потока света 

• Like +1 1

Українська Конопляна Асоціація (УКА) приєднуємось... https://uacanas.com  :  https://t.me/uacanas

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас

Чат Джа

Чат Джа

• или переместите ваши файлы сюда
      Разрешённые типы файлов: jpg, jpeg, jpe, png, gif, webp, mp3, wav, mp4 · Максимальный размер файла 3MB
      Вы можете загрузить только 1 файл
    • Создать...