sshkiper 5 053 Опубликовано: 29 мая 23 часа назад, qwertytools сказал: Як зробити триплоїди? Все питання навіщо) 2 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
qwertytools 334 Опубликовано: 29 мая 37 минут назад, sshkiper сказал: Все питання навіщо) Кишмиш аутдорний Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 29 мая 28 минут назад, qwertytools сказал: Кишмиш аутдорний не поможе,любий диплоид(люба дичка) іі запилить,вони стерильні тількі для самих себе,це для руму проще кажучи створили щоб випадкові герми нічого не запилили і не спортили цикл. 2 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 29 мая 1 час назад, Анахорет сказал: можно ведь по идее и регуляры Как минимум это не удобно для фермера как максимум регуляры не могут быть триплоидны,им нужно две хромосомы) exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 29 мая 29 минут назад, Анахорет сказал: В смысле хромосомы Мейоз (утворення статевих клітин) потребує парного розподілу хромосом. За наявності трьох копій хромосом; вони не можуть коректно розподілитися, виникають нежиттєздатні або нестабільні гамети, в результаті – стерильність. 1 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 1 июня Відбір у поколінні F1 Незважаючи що всі скрізь пишуть, що покоління F1 стабільне і одноманітне, але в реальності воно все одно може виявляти фенотипізм. А якщо ви будете використовувати в цій схемі хоч одного з батьків - не ландрейсу, то фенотипізм буде ще більшим. Загалом, при першому відборі вже необхідно шукати фенотипи, які показують найкращі поєднання бажаних ознак, таких як врожайність, висока смолистість і стійкість до хвороб. Створення покоління F2 Після того як ми вибрали найкращі фенотипи чоловічої та жіночої рослини з покоління F1, ми схрещуємо ці два фенотипи (F1 x F1 ) і отримуємо нове покоління F2. На цьому етапі кількість фенотипів сильно збільшиться, а значить і доведеться збільшити роботу над відбором кращих претендентів для наступного схрещування. 13 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 6 148 Трофеи и Медали Опубликовано: 1 июня Я гадаю, навіть ландрейси можуть мати якесь фенотипне різноманіття, просто воно не так яскраво виражене, як в гібридів. Чи ні? 🤔 1 Насіння коноплі, спори грибів та ентеогени Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 1 июня 4 часа назад, Shajtan сказал: Я гадаю, навіть ландрейси можуть мати якесь фенотипне різноманіття, просто воно не так яскраво виражене, як в гібридів. Чи ні? 🤔 звісно,далі буде exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 2 июня 16 часов назад, Shajtan сказал: Я гадаю, навіть ландрейси можуть мати якесь фенотипне різноманіття, Tulga - це село, розташоване в долині Парваті, штат Хімачал-Прадеш, Індія,яке ми с друзяками відвідали в рамках подорожі за місцевими рослинами. звідкі з'явився ландрейс Tulga Parvati з якім ми досі працюемо. Як бачиш у природі майже однакові шо зовсім не так в індорі. 11 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 6 148 Трофеи и Медали Опубликовано: 2 июня Гарна подорож була у вас 3 Насіння коноплі, спори грибів та ентеогени Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 24 июня 🔍 Відбір покоління F2 Завдання: Переглянути та відібрати найкращі фенотипи з бажаними характеристиками з якомога більшої кількості насіння. 📌 Чому F2 — критично важливий етап? Генетична сегрегація досягає свого піку: ознаки батьківських ліній проявляються у найрізноманітніших поєднаннях. У F2 можуть вперше з’явитися рідкісні та цінні рекомбінації, яких не було видно в F1. Це шанс виявити унікальні фенотипи, які можуть стати основою для майбутніх стабільних ліній (IBL) або елітних клонів. 🧬 Що шукати під час відбору: Структура рослини: Симетрія, міжвузля, бічне гілкування. Чи підходить форма для бажаного методу вирощування (SOG, SCROG тощо). Аромат і терпеновий профіль: Незвичайні або яскраво виражені запахи вже на етапі вегетації чи раннього цвітіння. Ріст і розвиток: Швидкість росту, реакція на стрес, адаптивність до умов. Резинопродуктивність: Кількість трихом, щільність смоли, її розташування. Потенціал для подальшої селекції: Унікальні поєднання ознак, яких не було в батьків. 🔔 Порада: Фіксуйте все! Ведіть журнал спостережень, фотографуйте, маркуйте рослини. Деякі фенотипи можуть виглядати «дивно» на перший погляд, але саме вони можуть змінити вектор вашої селекційної роботи. 9 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 24 июня : 🔁 Моє перше зворотне схрещування / Backcrossing / Bx 🤒 Це моє перше зворотне схрещування, і я проводжу його з метою закріпити ознаку стійкості до хвороб. Спочатку я уважно переглядаю все покоління F2 і шукаю ті фенотипи, які проявляють вищу стійкість до борошнистої роси та сірої гнилі. Такі рослини — велика рідкість, тож я ретельно спостерігаю за кожною. Після цього я схрещую обрані фенотипи F2 (це може бути один або декілька) з чоловічим батьківським колумбійським ландрейсом (P2). Таким чином я отримую нове покоління — Bx1F1. 🧬 Що я шукаю в поколінні Bx1F1: У новому поколінні я знову проводжу відбір і залишаю лише ті рослини, які поєднують у собі: Стійкість до хвороб від колумбійського ландрейсу, Афганський ефект — важкий, тілесний, заспокійливий, Сильну смолистість — густі трихоми, липка текстура, насичений аромат. Створення другого покоління зворотного схрещування / BxF2 Після відбору найкращих фенотипів у поколінні Bx1F1, я схрещую їх між собою, щоб отримати покоління Bx1F2. У цьому поколінні я знову повторюю відбір — шукаю фенотипи з яскравішими, бажаними ознаками, які відповідають цілі мого проєкту. Друге зворотне схрещування / Backcrossing 2 🎄 Цей етап я проводжу, щоб закріпити ознаку швидкого цвітіння, яка властива ☘️ афганському ландрейсу — індиці. Я беру відібрані найкращі фенотипи покоління Bx1F2 і схрещую їх із чоловічим рослиною афганського ландрейсу (P1). У результаті я отримую нове покоління — Bx2F1. 🔅Ця дія дозволяє: Скоротити час цвітіння; Підсилити "індичну" смолистість; Закріпити сильні тілесні ефекти, властиві P1. Після цього я відбираю найкращі фенотипи з Bx2F1, і знову схрещую їх між собою, щоб отримати стабільне покоління Bx2F2, де закріплюються бажані риси. Третє зворотне схрещування / Backcrossing 3 🌳❄️ На цьому етапі я фокусуюся на закріпленні ознак високої врожайності та смолистості. Для цього я схрещую покоління Bx2F2 з афганським ландрейсом (P1) ще раз. Це дає мені нове покоління — Bx3F1. У цьому поколінні я знову проводжу ретельний відбір, шукаючи фенотипи, які: Мають сативну стійкість до шкідників (від P2); Демонструють високу смолистість; Дають щедрий урожай; Несуть індичний ефект і швидке цвітіння; В цілому — вбирають усе найкраще від обох вихідних батьківських ліній (P1 і P2). 8 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 24 июня 🧬 Стабілізація нового сорту / 🔥 IBL (Inbred Line) 🔁 Завершальний етап стабілізації — шлях до справжнього IBL-сорту Після отримання покоління Bx3F1, я продовжую селекцію шляхом внутрішнього схрещування: Схрещую Bx3F1 з самим собою — отримую Bx3F2 Далі схрещую Bx3F2 між собою — отримую Bx3F3 І так далі: Bx3F4, Bx3F5, Bx3F6... Моя мета — дійти до покоління 🌟 Bx3F7, де сорт уже можна вважати справжньою інбредною лінією (IBL) — стабільним, новим сортом. 🔬 Що я роблю на кожному етапі: На кожному поколінні я: Відбираю кращі фенотипи, які відповідають усім цілям проєкту: стійкість до хвороб, швидке цвітіння, смолистість, врожайність, бажаний ефект (індичний/сативний/баланс). Також я відбираю за ознакою єдинообразності: Наскільки стабільно передаються ознаки у потомстві. Наскільки мало фенотипових варіацій виникає. 🌟 Починаючи з покоління Bx3F7 Із цього моменту я можу називати свою лінію IBL-сортом — це не просто гібрид чи полігідрид, а справжній сорт з високою гомозиготністю, який: Надійно передає свої ознаки у кожному новому насіннєвому поколінні; Має стабільну природу ландрейсу у поєднанні з новими унікальними якостями; Показує мінімальний фенотиповий розкид; Готовий до масового вирощування або подальшої роботи як батьківська лінія. ☝️ Важливо пам’ятати: 📝 Цей план може здатися складним, але насправді він спрощений і логічно структурований. Я свідомо уникаю випадковостей, хаосу й гібридної плутанини. Це чистий, правильний шлях селекціонера — метод, що веде до справжнього сорту, а не чергового непередбачуваного міксу. 🔒 Завдяки цій системі я гарантую, що мій сорт буде генетично надійним, унікальним і стабільним — із чіткою ідентичністю, яку можна зберігати або передавати далі як щось справді цінне. 10 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 24 июня 🔬 Найперспективніша генетика канабісу (станом на 2024–2025 роки) "Перспективна генетика" — це поєднання ознак, які роблять сорт канабісу винятковим: Високий рівень канабіноїдів (THC, CBD, CBG, THCV тощо) Унікальний терпеновий профіль (смак, аромат, ефект) Стійкість до хвороб і стресу Висока врожайність та швидке зростання Стабільність у насіннєвому розмноженні 🔥 НАЙПЕРСПЕКТИВНІШІ НАПРЯМКИ ГЕНЕТИКИ 1. Runtz (Gelato × Zkittlez) Надзвичайно солодкий, "цукерковий" терпеновий профіль. Потужний ефект, яскраві кольори, висока популярність. Основна генетика для створення сучасних кросів. 2. Gelato (Thin Mint GSC × Sunset Sherbet) Батько багатьох топ-сортів: Biscotti, Ice Cream Cake, Jealousy. Висока потужність, кремовий аромат, естетично привабливий вигляд. 3. Zkittlez (Grape Ape × Grapefruit × невідомий) Створив нову еру фруктових терпенів. Часто використовується для покращення смаку в гібридах. 4. OG Kush / Chem Dog / Diesel лінії Класика потужності та “газового” смаку. Chem і Diesel дають особливий впізнаваний аромат. Часто використовуються для стабілізації гібридів. 5. Ландрейси та насіннєві лінії спадщини (Heirlooms) Hindu Kush, Thai, Malawi, Colombian Gold, Afghan — генетична основа канабісу. Підвищений інтерес до чистих ліній для створення IBL (стабільних сортів). 6. Сорти з рідкісними канабіноїдами (CBG, THCV, CBDV) Медичний та нішевий потенціал. Наприклад, THCV — пригнічує апетит, стимулює мозкову активність. 7. Фіолетові та рожеві фенотипи Grandaddy Purple, Purple Punch, Pink Rozay — яскравий вигляд і потужність. Ідеальні для комерційних виводок з привабливим зовнішнім виглядом. 🏆 ТОП-СІДБАНКИ ТА БРІДЕРИ Seed Junky Genetics — авторські лінії Gelato, Wedding Cake, Jealousy. Compound Genetics — Jokerz, Apples & Bananas, Eye Candy. Connected Cannabis / Alien Labs — Biscotti, Gelonade, Area 41. Archive Seed Bank — OG-лінії, стабільність, Chem Dog спадщина. Ethos Genetics — потужні гібриди з хорошою врожайністю. Tiki Madman / CopyCat Genetics — сучасна естетика, хоча бувають нестабільні фенотипи. ACE Seeds / The Real Seed Company / Khalifa Genetics — ландрейси з усього світу. 🧭 НАПРЯМИ МАЙБУТНЬОЇ СЕЛЕКЦІЇ Персоналізовані сорти — для фокусування, релаксу, творчості тощо. Медичні гібриди — поєднання CBD, CBG, THCV у певних співвідношеннях. Стабільні автоцвіти та фотоперіодичні сорти — F4–IBL рівень. Терпенова селекція — виведення сортів під певні ефекти (наприклад, лімонен + мірцен = ейфорія + заспокоєння). 📍 Spannabis 2024 (Барселона) Тренд року: терпеновий профіль важливіший за рівень THC. «Ми більше не ганяємося за 30% THC. Клієнти хочуть смак і ефект, а не просто нокаут» — представник Seed Junky Genetics. Популярні генетики: Runtz, Rainbow Belts, Zoap, RS11, Jealousy, Blue Lobster. CBG і THCV-сорти як нова хвиля медичного інтересу. Інновації: Живі концентрати, HTE (High Terpene Extracts). Насіння з фем-автофотогібридом: автоцвіт, але підконтрольний фотоперіод. 📍 MJBizCon 2023 (Лас-Вегас) Комерційний фокус: масштабованість, стабільність, унікальні властивості. «Ми шукаємо генетику, яка покаже 25%+ виходу при екстракції й стабільний хімпрофіль у великому масштабі» — менеджер з вирощування для мультиштатного бренду. Селекційний вектор: Сильна увага до стійкості до патогенів (PM, Botrytis). Нові штами для відкритого ґрунту. 📍 Cultiva Hanfexpo 2024 (Відень) Європейський фокус — легалізація в Німеччині змінила ринок. «Всі зараз шукають продуктивні автоцвіти з високим CBG для аптек» — брідер з Нідерландів. Цікавий факт: сорти на основі старих ландрейсів (Afghan, Lebanese) — знову в моді. «Ми схрестили Zkittlez з Hindu Kush і отримали бомбу для вечора з фруктовим газом» — брідер із Khalifa Genetics. 7 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 24 июня 🌱 Що таке фем-автофотогібрид? Фемінізоване насіння, яке: має часткову автоцвітну поведінку, але реагує на фотоперіод, тобто цвітіння можна контролювати світлом. Це не повністю автоцвіт, але й не класичний фотоперіодний сорт — це гібридна форма, створена шляхом точного відбору F4–F6 поколінь між авто- та фото-батьками. 🧬 Як це працює? У класичній селекції: Автоцвітні рослини (ruderalis) — не залежать від світлового циклу, цвітуть за віком (звичайно 25–35 днів вегетації). Фотоперіодичні рослини — починають цвісти при зміні світлового циклу (18/6 → 12/12). 👉 Автофотогібриди (іноді їх називають "semi-auto" або "photo-sensitive autos"): Мають гени ruderalis, але їхня автоцвітна поведінка приглушена. Вони можуть довго вегетувати при 18/6, але все одно зацвітуть через 60–80 днів, навіть без зменшення світлового дня. Якщо змінити цикл на 12/12 — цвітіння активізується раніше, як у фото. 🔍 Чим це цікаво? ✅ Переваги: Гнучкість: можна контролювати розмір та час вегетації. Автоматична страховка: якщо не перевести на 12/12 — все одно зацвіте. Стабільний врожай — особливо для парників, відкритого ґрунту або напівавтоматизованих гровів. Фотоперіодний контроль + автоцвітна надійність. 🚧 Недоліки: Може бути нестабільне потомство, якщо селекція не доведена до F5–F6. Час вегетації не завжди передбачуваний. Не всі екземпляри реагують однаково — потрібен відбір. 🧪 Селекційний приклад: Фото-батько: Gelato 33Авто-мати: Afghan Auto F5F1 гібрид → backcross на фото → стабілізація у F3–F5 →➡️ Отримуємо "напівавто", який можна тримати 45 днів у веге, але який сам зацвіте на 60-й день. 🌿 Комерційні приклади: Fast Flowering Lines (Fastbuds, Sweet Seeds, Ethos Genetics) — саме така концепція. Наприклад, Fast Version strains від Sweet Seeds — фото-рослини з автоцвітною динамікою. Ethos Genetics "AutoFem" — виводять фотоперіодні сорти з укороченим часом веги та гарантованим цвітінням. 🔧 Для селекціонера Ти можеш працювати з цими лініями, щоб створити: Швидкі фотоперіодні сорти, які встигають вкоренитися у відкритому ґрунті до вересня. Контрольовані автоцвіти, які не переходять у флавер занадто рано (при LST або стресі). 6 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 14 июля 🌱 НАСІННЯ / FAQ для початківців гроверів і бридерів Насіння Першого та Другого порядку 1️⃣ Що таке насіння першого порядку? Пояснення: Запилення може відбуватися протягом усього періоду цвітіння (8–10 тижнів). Насіння першого порядку формується в перші 2–3 тижні після появи стигм на жіночих квітах. ✅ Характеристики насіння 1-го порядку: • Найбільший розмір для конкретного сорту • Однакове за формою та кольором • Найвища якість та стабільність • Висока життєздатність • Менше потреби у калібруванні ❗️ Для бридерів: Попри високу якість, насіння першого порядку дає менший урожай, тому не завжди вигідне економічно без оптимізації процесів. ❓ Чому насіння буває світлим або різного розміру? ✅ Дві основні причини: 1. Генетика сорту: Деякі сорти мають світле забарвлення насіння. Світло-сірий колір — наслідок генетики 2. Проблеми у бридінгу: • Недостатнє дозрівання (відсутність пролікування) • Хвороби материнської рослини • Пізнє або нерівномірне запилення (2–3 порядок) 2️⃣ Насіння другого порядку Коли виникає: Зазвичай з 3-го тижня цвітіння, коли на рослині вже утворилось багато квітів та стигм. 🌻 Коли «кульбаби» на бутонах стають товстими, як палець — починається другий період запилення, який триває 2–3 тижні. ✅ Особливості насіння 2-го порядку: • Добра схожість і зрілість • Різноманіття у формі та розмірі • Можлива поява подвоєного насіння • Більше загальний вихід 📏 Причина різного розміру — щільність квітів і обмеження простору. Зовнішнє насіння буває більшим, ніж те, що утворилося всередині щільних шишок. 🌤 Індор vs Аутдор: Вплив умов на насіння • Аутдор: менш щільні квіти = більше місця для розвитку насіння → крупніше насіння • Індор: щільні квіти через стабільне світло → менше простору для розвитку насіння → дрібніше насіння 📝 Висновки для бридера-початківця: • Насіння 1-го порядку — найякісніше, але менш урожайне • Насіння 2-го порядку — більш різноманітне, але рентабельніше • Важливо контролювати таймінг запилення і умови вирощування, щоб отримати бажаний результат 10 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Хотабыч 11 146 Опубликовано: 19 июля Очень познавательно 👍,для желающих вникнуть и приобщиться-кладезь информации.Респект.Так по полочкам,по моему ещё ни кто не раскладывал. 4 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 19 июля 🌰🌰 На Другому порядку запилення, ми маємо не тільки більше стигм, які можуть обпилитися, але і більше самого пилку, оскільки рослина-запилювач, теж буде більш дорослою до цього моменту і відповідно буде давати більше пилку. 🙌 А чим більше пилку, тим більше насіння. І якщо надто сильно запилити мат.рослину, то деякі насіння, можуть зрости, утворюючи подвійне, або навіть потрійне насіння. У другому порядку, таке насіння цілком може бути придатним для пророщування, проте дві рослини в одному горщику, це погана ідея. Дві рослини змагатимуться, і одна з них «задавить» іншу, при цьому недоотримуючи енергії, яку забере друга рослина. 😕 А розсаджувати їх теж незручно. 🙌 Загалом насіння другого порядку, потребують калібрування за розміром, а також відсів «виродків» і не зрілого насіння. 🌰🌰🌰 Насіння Третього порядку та Безперервне запилення Проблеми дозрівання насіння можуть початися ще на другому порядку запилення, коли квіти віком 5-6 тижнів вже будуть готуватися до завершальної стадії цвітіння. І таке насіння, просто може не встигнути дозріти, до готовності квітів. ❗️Стадія запилення, яка починається з 5-6-го тижня цвітіння, називається - Запилення Третього порядку. Зародків насіння, на цій стадії створюється більше ніж у попередніх етапах Першого та Другого порядку. Однак шанс встигнути дозріти до Харвесту, є не в багатьох. ❓ Питання: А чому не можна залишити дозрівати насіння після того, як квіти дозріють? Відповідь: Справа в тому, що дозрілі квіти, стають небезпечними з точки зору появи цвілі, і зараження паразитами 🦠. Оскільки більшість сортів і гібридів над ринком, має щільні квіти. 🍀 А рослини із щільними квітами (indi), найчастіше швидко дозрівають і починають гнити. А ось якщо у вас чиста 🍁 sati, або гібрид з sati будовою кольорів, то бутони можуть продовжити цвісти, утворюючи нові білі стигми на кінчиках вже дозрілих квітів. 🌪️ Пухкі або просто дрібні квіти, легше продуваються 🌬️ свіжим повітрям, через що ризик зараження паразитами та пліснявою сильно падає. А генетична природна характеристика консервації sati - квітів, не дають їм в'янути занадто швидко. Загалом шанс дозріти насінням Третього порядку, на “sati” рослині, набагато вищий, ніж на 🍀 “indi”. Але оскільки всі бридери прагнуть “indi”-подібних щільних кольорів, то найчастіше, навіть гібриди з ефектом «sati», не мають захисних характеристик. Тому найчастіше насіння Третього і наступних порядків вважаються найгіршою якістю. 5 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 19 июля ✨ Безперервне запилення, найчастіше відбувається природним шляхом, в аутдорі. Чоловічі рослини, як правило, дають пилок, раніше ніж жіночі рослини починають цвісти, але вони так само і швидше відцвітають. Тому в природі, чоловічі рослини найчастіше, перестають виробляти пилок, коли в них вже немає необхідності. 🏝️ В аутдорі, найчастіше квіти з насінням, містять усі три порядки одночасно. (що таке «порядок насіння», читай у попередній частині) Найчастіше недозріле насіння трапляється з третього порядку, проте другий порядок теж може містити до 15% насіння, яке не дозріло. Насіння третього порядку, найкраще не виробляти, оскільки буде багато відбракованого насіння, а по-друге, воно не дасть нормально розвинутися насенню другого порядку. Щож.. З білим/світлим насінням зрозуміло. 🤨 А що якщо не проростає здорова на вигляд насіння? Тут є кілька причин, які ми розберемо по черзі. Найгірше що може бути з таким насінням, це те що у бридера, який виробляв насіння - було зараження павутинним кліщем. Як відомо, саме ці шкідники є головною загрозою насенню. Оскільки цей шкідник здатний харчуватися соками прямо із зародків насіння, а також харчуючись соками з судин рослини, які доставляють насіння. 🌰 Насіння Триплоїдів часто мають погану схожість. А також вони можуть довго проростати через товсту, потужну шкірку. 🧪 Годування насіння При виробництві насіння важливо враховувати, що харчування рослини відбувається інакше, ніж при виробництві квітів. Те, що може нашкодити смаку квітів наприкінці цвітіння, допомагає насінню бути здоровим. ☘️ Це я говорю про Азот! Зазвичай усіма гроверами, прийнято скорочувати дозування Азоту в період цвітіння, а іноді його (Азот) зовсім прибирають із годування на останніх тижнях цвітіння, щоб покращити смак квітів. Однак при виробництві насіння, це може згубно позначитися на здоров'ї насіння. Азот є одним з головних 🛠️будівельних елементів, і якщо скоротити його надходження в період зростання насіння, це може зіпсувати здоров'я насіння. Є цікава байка серед гроверів, що застосування КалМага (Кальцій + Магній) на цвітінні, створює товсту водонепроникну шкірку на насінні, і через це вони погано проростають. Насправді це міф. 🥚Кальцій та ⚙️Магній, є дуже необхідними компонентами, для здоров'я та життєздатності насіння. Тому підгодівлі CalMag повинні відбуватися так само, протягом усього цвітіння, і у звичайному дозуванні. Перевищувати дозування добрив також не можна! 1 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 19 июля Пролікування, Скарифікація, Стратифікація насіння та пророщування ембріона Для того щоб насіння добре проростало, їм потрібна пролікування, і іноді стратифікація. ⏲️🌰 Проліковування насіння - простими словами, це період часу, який необхідний деякому насінню, для того щоб добре проростати. Деякі сорти, переважно "Sati", мають схильність проростати відразу ж після дозрівання. Однак багато "indi"-домінантних сортів, які історично виростали в районах де є зимовий холодний період, адаптувалися і стали виробляти насіння, з більш щільною шкіркою, яка не дасть прорости насіння, якщо не дотримані всі необхідні умови. Наприклад, насіння може не прорости, якщо вона отримала воду (наприклад сніг підтаїв), але вода занадто холодна, а отже й інші умови (температура повітря, сонце і т.д.) не підходять для паростка. І по суті, насіння чекатиме, поки всі необхідні параметри та умови середовища співпадуть. ❄️🌰 Стратифікація насіння Як я писав трохи вище - насіння деяких сортів, вимагають короткий період прохолодного часу, у вигляді зими, або умови, що імітують зимівлю. Стратифікація - це природний механізм виживання, що дозволяє проростати насіння тоді, коли умови середовища будуть найбільш сприятливими! Пролікування насіння холодом, називається - ☃️Штучною Стратифікацією! Штучна стратифікація зазвичай використовується для пробудження свіжого або важкопроростаючого насіння. Стратифікацію проводять двома способами: 🧊 Штучна стратифікація за допомогою морозилки Це досить жорстка 🥶 міра, яка повинна дотримуватися деяких правил. По перше насіння має бути просушене після збору. Найкраще сушити насіння на самій рослині, а вже після цього діставати його з квітів. Але якщо ви дістали їх зі свіжих квітів, то їх необхідно трохи просушити, щоб надлишок вологи, не кристалізувався в морозилці, і не пошкодив ембріон. Але пересушити, а тим більше нагрівати насіння - не можна! Після невеликого просушування насіння необхідно помістити в пакет зип-лок, або тп. щоб зберегти вологість, тому що морозилка сильно зневоднюватиме насіння. А так само, зиплок пакет, захистить від виділення конденсату. 🧶 Від промерзання, насіння добре захистить рушник! Загорніть насіння в пакеті, в рушник, кілька шарів, щоб не було контакту з промерзлими частинами конструкції морозилки. ⏱️ Стратифікація в морозилці триває щонайменше один день. Але деякі бридери не тільки проводять таким чином стратифікацію, але й використовують цей метод для тривалого зберігання, «консервації» насіння. Після цієї процедури, насіння виймається з морозилки, і 🧖♀️ акліматизується кілька годин при кімнатній температурі. ❗️Рекомендують використовувати таке насіння відразу після акліматизації. Повторна стратифікація може повністю вбити ембріони у насінні! Вкрай не рекомендується. 🧪Хімічна та ⚙️Механічна Скарифікація Насіння Крім того, що є генетика насіння з товстою оболонкою (шкіркою), яка допомагає рослині уникнути передчасного проростання, існує механізм захисту насіння при старінні. З часом насіння починає трохи всихати, формуючи нові внутрішні шари шкірки, які дозволять зберегти життя ембріона на більш тривалий термін. Тому старе насіння має більш товсту, майже водонепроникну шкірку. В обох випадках допоможе скарифікація! ⚙️ Механічна Скарифікація Насіння Цей метод скарифікації, у нас дуже поширений, тому що він дуже простий. Необхідно зняти верхній захисний шар шкірки насіння, щоб відкрити доступ вбирання води. Є кілька способів це зробити, але найпоширеніший, це сірникова коробка зі шматочком наждакового паперу. Наждачний папір поміщається в коробку, і служить абразивом, який відшліфує верхній шар. Насіння кладеться в ту ж коробку, і трясеться (не дуже активно) протягом хвилини-дві. Також можна зробити ручну скарифікацію, тим самим наждачним папером (зернистість 200-220) Для цього достатньо обробити наждачкою рубці насіння, де стикуються дві половинки насіння. 🧪 Хімічна Скарифікація Насіння Деякі види насіння мають специфічний склад верхнього шару насіння, яке може прорости тільки при спеціальній хімічній обробці кислотою. У природі цей процес відбувається як механізм поширення виду. 🕊️ Птахи їдять насіння, насіння потрапляє в шлунок птиці, і піддається обробці шлунковими кислотами, які роблять хімічну скарифікацію. Наприклад: Цікавий факт! Насіння глоду і шипшини, здатне прорости, тільки після впливу травних соків птахів! Так насіння може переміститися дуже далеко, пролетівши у шлунку птиці на кілометри. ⚗️ Штучна хімічна скарифікація проводиться за допомогою гіберелової (гібереллінової) кислоти (Ga3). Це природний ендогенний регулятор росту, що міститься у рослинах та грибах. Вона (кислота) є у вільному продажу. 🧪 Кислота розм'якшить шкірку і надасть цим доступ води до ембріона, одночасно з цим гормонально стимулюючи ембріон до проростання. 3 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 22 июля 🌱 Все про Клонів 🎋 Розмноження клонами, Клональні покоління та Деградація клонів Клонування, це природний механізм, який у біології називається як:Апоміксис – безполосім'яне розмноження. ➕ 🪴Переваги клонування: Головна перевага клонування – це стабільність характеристик урожаю. Всі рослини з клонів мають однакову ДНК і мінімальні фенотипічні варіації, через що врожай з клонів буде однорідним. ➖ 🎍Недоліки клонування: 🌲Материнська рослина та наступні покоління клонів, накопичують хвороби та старіють. 🥀 Клони дуже погано підходять для вирощування в аутдорі. Саме тому, аутдорні ферми, найчастіше працюють із насінням. Клони на відміну від насіння, не мають головного стрижневого кореня, і з цієї причини, коріння клонів не може так сильно заглибитися в ґрунт, щоб харчуватися глибоководними ґрунтовими водами. 🎋 Клональні покоління Старе покоління бридерів, намагалося зберегти материнську рослину (фенотип сорту), якнайдовше, і використовувало клони для розмноження. 🫣 Але такий вид збереження генетики має кілька серйозних проблем. По-перше, чим більше вік материнської рослини, тим більше хвороб, вірусів, бактерій і шкідників воно накопичить. 🌲 Багато популярні раніше сорти, зникли на увазі втрати захворілої материнської рослини. Ну, звичайно, клони теж успадкують усі хвороби свого батька. 📜 Історична довідка Деяким бридерам вдавалося зберегти материнську рослину протягом 30 років, але це були поодинокі випадки. З появою культури тканин та роботою з апікальними меристемами, процес збереження здоров'я став набагато контрольованішим, а також збільшився термін збереження генетики, без змін. 🧬 Мутації та Генетичний Дрейф У мережі є думка, що розмноження клонами, піддається генетичному дрейфу та мутаціям, через що вони змінюються і швидко стають не придатними. Це твердження не вірне! І ось чому: 🌱 Генетичний дрейф, з клонами відбуватися не може, оскільки для дрейфу необхідна популяція, а не конкретна рослина, що копіюється. Спробую спростити прикладом. Візьмемо будь-який 🌵ландрейс, який росте на своїй історичній локації, без запилення чужорідною генетикою. Тобто, має розмноження лише всередині своєї популяції, що насправді і є його природною стабілізацією. Але всередині цієї популяції сорту (ландрейсу) трапляються рідкісні фенотипи, які створюють таку ж рослину сорту, але з однією або деякими унікальними характеристиками. І перехрещуючись знову і знову, один з одним, протягом багатьох поколінь, ця раніше рідкісна характеристика, може закріпитися, і стати домінуючою, змінивши при цьому початкові дані сорту. Це називається Генетичним Дрейфом! І з клонами він не може відбуватися. 🌿 Мутації материнської рослини Навіть невеликий черешок (клон) рослини містить мільйони клітин, які несуть однакову ДНК. І згодом деякі клітини ДНК мутують під впливом різних факторів, таких як радіаційне випромінювання або УФ світло. Система регенерації рослини, це потужний механізм, який здатний швидко позбавлятися клітин, що мутували, замінюючи їх новими, за рахунок поділу клітин. Тому більшість мутацій, відбувається щодня, і непомітно для організму рослини, оскільки ці мутації не закріплюються в геномі. Радіаційне тло, так само створює мутування клітин нашого організму щодня, але на щастя у нас не відростає шостий палець, оскільки наш організм теж диплоїдний, і тому в нього завжди є чим замінити пошкоджений ген. Підсумовуючи тему про мутації материнської рослини, скажу що, мутації з ймовірністю 0,0001% можуть закріпитися в геномі. Тому цей фактор можна просто не враховувати. 👵🏻 Деградація/Старіння материнської рослини та її клонів Крім того, що рослина, протягом довгого вегетативного життя, буде накопичувати віруси і хвороби, так само вона буде накопичувати свій життєвий досвід і в якийсь момент, рослина стане занадто старим, щоб бути хорошим виробником. 1️⃣ Перший етап старіння рослини, проявляється тим, що клони будуть укорінюватися повільніше звичайного, а так само сповільниться вегетативний ріст. 2️⃣ Друга стадія має більш серйозні проблеми, включаючи зниження врожайності, зниження енергійності росту, зниження інтенсивності аромату та зниження вмісту «потрібних» речовин. Англійською мовою для таких вікових змін, які знижують продуктивність, є термін: «Dudding» Найчастіше цей термін застосовують як опис симптомів вірусу HLVd (Латентний Віроїд Хмелю), але цей термін так само описує симптомну реакцію рослини, на природне старіння. Перш ніж приступати до опису механізму виробництва клонів, необхідно торкнутися теми вибору материнської рослини. 🌳 Вибір Материнської рослини. Це, мабуть, найважливіша частина при виробництві клонів, оскільки вибір «мамки» - це ключове рішення, оскільки обрана «мамка» буде генетичним шаблоном для всіх наступних поколінь її клонів. 🚑 Здоров'я та енергійність материнської рослини має бути найважливішим фактором при виборі «мамки». Рослина звичайно повинна бути чистою від бактерій, вірусів, грибів і шкідників. Всі, не здорові або мало енергійні рослини - не використовуються! (відбраковуються) ♾️ Коренева система Коренева система має кілька типів клітин і тканин, які виконують кожен свою функцію. Також коренева система ділиться на три види коренів: Центральний корінь (Головний), Велике-бокове коріння (Бічні) та Тонкі - бічні (Придаткові) ⚜️ Кінчик коріння Кореневий чохлик - це захисне утворення на кінчику кореня, де утворюється слиз, який забезпечує легше проникнення в ґрунт. А кореневий кінчик служить для поглинання води, неорганічних поживних речовин, синтез регуляторів росту та створення мікоризних сполук, у нових, ще не освоєних корінням, частинах ґрунту. Центральний і Великі Бічні коріння Це коріння служить транспортом мінеральних речовин від тонких коренів до верхніх пагонів, а також транспортують органічні речовини створені рослиною, до коренів, що ростуть. Верхній шар цього коріння більш грубий, і є захистом від втрати води і поживних речовин, а так само зберігають від механічних пошкоджень і заражень паразитами. ↕️ В організмі рослини є дві апікальні меристеми, перша знаходиться на верхівці рослини, а друга на кінчиках коріння. Ці апікальні меристеми містять ембріональні клітини, з яких утворюються майбутні тканини рослини. У кореневій меристемі синтезується гормони цитокінін та гібереліни 🌾 Кореневі волоски Кореневі волоски збільшують площу контакту з ґрунтом, що допомагає видобувати потрібні ресурси для рослини. А так само за допомогою кореневих волосків, рослина віддає в грунт свої органічні сполуки, щоб дати харчування мікрофлорі в грунті, яка буде розчиняти неорганічні речовини в грунті, а також захищати від грунтових патогенів. ❓Як укорінюються клони? Після того як клон обрізається з материнської рослини, і потрапляє в середовище, що підходить для виживання, починаються фізіологічні, біохімічні і молекулярні зміни в клоні. Клон набуває двох нових апікальних меристемних точок зростання, одна буде на верхівці клону (раніше вона була на самій верхівці материнської рослини), а друга утворюється на місці зрізу гілки, у вигляді нового коріння. Великі - Бічні коріння, або іншим словом - Придаткові коріння, здатні утворюватися практично з будь-якої тканини рослини. Навіть з невеликого шматочка 🍂 листа, можна виростити додаткове коріння і пізніше - повноцінна рослина (за допомогою Культури Тканин) Придаткове коріння утворюється з тканин рослини, на місці зрізу. Клітини рослини, що діляться, здатні самі ідентифікувати необхідність створення того чи іншого органу. І тому на місці зрізу почне утворюватися коріння, а не розростання стебла. Процес утворення коріння дома зрізу може виникнути двома способами: Перший: Освіта примордій кореня, безпосередньо на зрізі, або іншій області стебла, як показано на малюнку. Другий варіант, це: Освіта проміжної стадії «Мозолі» Якщо ви раніше вже клонували рослини, то могли помітити, що на хилі, стирчить маленьке коріння, прямо зі стебла - це коріння з примордій. 🧐 А ось коли на стеблі утворюється білий наріст, що нагадує мозоль на нозі, яку розпарили в гарячій ванні - це і є проміжне утворення «кореневої мозолі», з якої потім будуть рости придаткові корені. Наприклад, якщо у вас буде шматочок листочка, який ви захочете перетворити на рослину, за допомогою Культури Тканин, то в певному середовищі, на цьому листку, теж спочатку почнеться утворення «кореневої мозолі», з якої потім утвориться придатковий корінь, а потім з'явиться верхня апікальна меристема (точка росту). початкового зразка - листочка. Вже написано мільйон гайдів по клонах, але в моєму гайді, я розповім не тільки як робити клон правильно, а чому саме так, а не інакше. Повернемося трохи назад, до попереднього посту, де я писав про вибір материнської рослини для клонів. Нагадаю, що окрім характеристик смаку, потужності та врожайності, при виборі «мамки», треба звертати увагу на здоров'я та енергійність материнської рослини. Наприклад, у вас є кілька рослин, які відповідають необхідним вам критеріям, і вони однакові між собою. В цьому випадку потрібно вибрати ту «мамку», яка росте енергійніше. ⚡️ Енергійні рослини часто мають більш розвинену кореневу систему, краще засвоєння поживних речовин, і більш витривалу конституцію. Така рослина даватиме здоровіші клони, та й сама «мамка» проживе довше. ✂️ Ідеальний клон та місце зрізу Вибір клону на рослині та місце зрізу може мати значний вплив на здоров'я клону. Верхівка центрального стебла рослини, в основному завжди вище за інші гілки, а як відомо, апікальна (домінуюча-верхівкова) гілка, має великий запас гормонів росту (ауксини), які дуже необхідні при виготовленні клонів. 🎋 Однак вузлові (бічні) пагони (клони) мають прихований потенціал до виробництва бічних гілок, який також необхідний для розвитку великої гіллястої рослини. ❓Так який із них кращий? Найкращим варіантом для виробництва клонів є нижні гілки рослини, які наздогнали або навіть перегнали центральну колу. Напевно вам вже траплялися такі 🌳рослини, у яких нижні гілки були довші за звичайну і часто витягуються так, що рослина набуває форми перевернутого віника, а не звичну форму 🌲«ялинки». Саме ці гілки матимуть і високі гормональні запаси, для зростання коріння, а також високий потенціал розвитку бічних гілок. ❓ Якого розміру та в якому місці найкраще зрізати клон? Розмір хорошого клону має розмір від 15 до 25 см. Але на мій досвід, клони довжиною 20-25 см, мають більш інтенсивний процес укорінення, а так само, після вкорінення, він стартує набагато енергійніше, ніж його 15-сантиметровий суперник. Для зрізання клону необхідно користуватися дуже гострим і чистим лезом. Кухонний ніж – не піде! Потрібен або скальпель, або просто різак для паперу (з новим лезом!) Не забудь протерти лезо спиртом, перш ніж розпочати роботу! 🥷 Зріз клону необхідно робити трохи нижче вузла рослини! Це дуже важливо, щоб запобігти випадковому зараженню клону, а також збільшити площу поверхні. Робити зріз нижче вузла, особливо важливо, якщо у вас рослина з порожнім стеблом. Вузол буде деяким фільтром, який не пропустить можливе зараження. 📐Зріз необхідно робити під кутом 45 градусів! Про це пишуть усі, але мало хто розуміє навіщо. Найчастіше автори в постах пишуть, що цей зріз збільшує площу поверхні, на якій утворюються коріння, але насправді ця причина не така важлива. По-перше місце зрізу, це не єдина поверхня стебла, де утворюються корені. Корінь може і обов'язково вилізе не лише на місці зрізу. Особливо якщо кору стебла трохи пошкребти. Основна причина, чому зріз треба робити під кутом 45 градусів, це те, що такий зріз, буде розвивати коріння вбік, а не строго вниз, як при зрізі під прямим кутом. А бічні корені, тут дуже потрібні, для того щоб тримати рослину вертикально, щодо ґрунту. Загалом щоб рослина швидко закріпилося в субстраті, і не завалювалося в бік. У такому віці (клона), це є дуже важливим фактором для того, щоб транспірація працювала правильно. 💧Звичайна вода Вода не містить жодних гормонів, і тому є дешевою альтернативою для укорінення, оскільки вона виконує її головну роль – гідратацію клону. 🌱 Клон здатний укорінитися в цьому середовищі (вода), але необхідно додати бульбашки повітря у воду. За типом акваріума чи гідропоніки. Загалом гідропонна система добре підійде для вкорінення таким способом. Але через відсутність гормонів такий спосіб може виявитися досить довшим, ніж з гормонами. А чим довше йде вкорінення, тим вищі ризики загибелі чи зараження. 🍚 Гетероауксин (корневин і тп.) Усі ауксини добре підходять для укорінення клонів, але порошкові вимагають певної підготовки. По суті, гетероауксин або кореневин необхідно розчинити у воді і додати в субстрат. У разі пророщування у воді (гідропоніку), гормони можна додати в низькій концентрації, прямо у воду. (Дозування - дотримуйтесь інструкцій) 🧪 Clonex гель та аналоги Клонекс, а також інші схожі гелеві гормони, мають консистенцію, яка дозволяє щільно прилипати до клону, зберігаючи його від втрати вологи, а також забезпечує постійну дозу коренеутворювальних гормонів. Природні аналоги: 🥥 Кокосова вода Це природний аналог розчину для укорінення, який має низку натуральних гормонів та поживних речовин, без синтетичних добавок. Кокосове молоко містить натуральні цитокініни, які стимулюють поділ клітин і зростання клону. 🪴 Алое віра Ще один натуральний укоренювач, який буде по кручі кокосового молока, оскільки містить більше необхідних речовин. У алое-вера міститься регулятор росту - сапонін, а так само змочують агенти, які як і гель Клонекс, утримують воду в рослині. У алое, так само містяться різні необхідні рослині ферменти та амінокислоти. Ще один важливий компонент - саліцилова кислота, яка захищає клон від патогенів, у цей найнебезпечніший життєвий період клону. 🧪Ауксини – група рослинних гормонів, регулятор росту рослини. 🧐📚Слово Ауксин, походить від грецького «рости», «збільшуватися» Найбільш відомим ауксином, що застосовується в рослинництві, є Гетероауксин (Індоліл-3-оцтова кислота) 🧪Ауксини - представляють класифікацію регуляторів росту рослини, які відіграють найважливішу роль у зростанні клітин, тропізмі коренів і стебел, апікальному домінуванні (переважний розвиток верхніх квітів), а також загальний розвиток плодів/квітів 🧫 Ауксини активно використовуються для прискореного розвитку коренів, у методі 🔬 «Культура Тканин» (безстатеве розмноження) ❗️ Перш ніж побігти до рослин, щоб закинути коріння гетероауксину, слід прочитати інструкцію та дозування! 👩🏻🔬Адже передозування ауксинами, може викликати серйозний стрес, а при тривалому впливі - мутації, і гермафродитизм 6 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
gambino 4 208 Опубликовано: 24 июля Намасте бро,я зараз в Парваті валі,норм тут є такий цікавий фенотип як ред малана айс чув про такий ? 9 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 29 июля В 24.07.2025 в 21:58, gambino сказал: Намасте бро,я зараз в Парваті валі,норм тут є такий цікавий фенотип як ред малана айс чув про такий ? Красота какая! Намасте бро🙏Звісно чув но толі не знайшов чи більш можливо що не впізнав,не було на нашому шляху нічого цвітного а вона повинна фіолетовим віддавати як кажуть,ти знайшов? 1 exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
evader 126 Опубликовано: 4 августа Мощно статей наробив, цікаво було читати таке питання - фотореги дали тріплоід, про шо це свідчить? 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
sshkiper 5 053 Опубликовано: 4 августа 9 часов назад, evader сказал: Мощно статей наробив, цікаво було читати таке питання - фотореги дали тріплоід, про шо це свідчить? 9 часов назад, evader сказал: фотореги дали тріплоід, про шо це свідчить? це навіть не рідкість.це скоріше аномалія ,природна мутація. Як ти зрозумів шо то був тріплоід? exclusive seeds Buddha’s Sister,Soma Seeds®,ORGANIC MARIJUANA Bubble Gum ® Scrog, Lst, Feeding From Ghs, Cannabiogen Delta 9 "Vanilla Kush" Barneys Farm ® "White Russian" Serious Seeds® читать мат.часть тут Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас