Перейти к публикации

Стан Jah Forumʼа

Живий Джа Форум?  

22 пользователя проголосовало

У вас нет прав на голосование в этом опросе, или на просмотр результатов опроса. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь для голосования в опросе.

Рекомендованные сообщения

Всім привіт, дами й панове.

У світлі останніх срачів на Джа Форумі хочеться запропонувати до обговорення одну просту ідею — чому Джа Форум мертвий.

Так-так, мертвий, ви не ослухались. Мертвий у тому сенсі, що форум більше не розвивається. На ньому більше немає ідей, немає обговорень, немає розумних дискусій. Тільки секта святого кокосія, адвансед нутрієнто-блудія та самолайкання старичків. Хоча б днат вже не рекламують, і то добре. Інколи, звісно, зʼявляються Аутдор теми, але то вже червонокнижні.
По суті, форум перетворився на болото, де все крутиться по замкнутому колу — одні й ті самі теми, ті ж самі обличчя + абсолютний авторитет деяких форумчан + піпіськоміряніє.

Так, безумовно, будь-який форум — це щось на кшталт віртуальної цифрової зграї: є свої лідери, є свої "альфи", і будь-яка ідея, яка перечить думці старичків, буде закидана камінням — у будь-якій зграї для виживання завжди знищують девіації, бо девіації можуть привести до загибелі популяції.
Якщо ти не “свій”, твою думку або висміють, або просто ігнорують. Форум давно не місце для відкритих ідей чи пошуку істини — тут діє принцип “молоді мовчати, старі праві за замовчуванням”.

Проте, спостерігаючи за форумом після закономірного відтоку людей і порівнюючи з передовими науковими дослідженнями в сфері каннабісу, можна помітити, наскільки форумне знання Джа Форуму — застаріле, невірне, а новачкам дають не просто зайві, а в більшості випадків і просто шкідливі поради.
Більшість “класичних” порад — це міфи з минулого, які не мають нічого спільного з сучасною агрономією чи наукою. Парадоксально, але нові знання тут викликають тільки агресію — старички вже не здатні сприймати щось нове, їм комфортно у своїй стабільності.

І якщо цього мало, то додатково можна відзначити, що будь-яка свіжа ідея або альтернативна думка просто задавлюється агресією, кількістю лайків у профілі й апеляціями до авторитету (класична помилка спору).
Кожна спроба “розворушити осине гніздо” закінчується тим, що тебе просто затопчуть кількістю дизлайків, цитатами з “гуру” й обвинуваченнями у “неповазі до досвіду”. По суті — це стадо, яке ревнує свою ілюзію контролю. Це трапляється постійно, майже кожен місяць. Новачків задавлюють, та навіть погрожують (свинособак не рахуємо).

Варто згадати й жахливий технічний стан форуму після хакерської атаки — мобільна версія так і не працює, а сам форум, маючи явну схожість з Дзагі, має колосальну кількість нерівностей, кострубатостей, поламаних кнопок, написів і функціоналу, та виглядає як вкрадена копія.
Сайт перетворився на музей поламаних скриптів і глючного функціоналу. Користуватись цим “творінням” у 2020-х — це окрема форма страждання для тих, хто не звик до мазохізму, що відлякує потенційно крутих людей.
Наприклад, "юзернейм  користувача тема". Поки зрозумієш шо сказати хотіли, охуїєш.
Швидкий чат то є добре звісно! але потрібно і старе фіксити. Наприклад, у тому ж Рівному інет не найкращий часом, і форум може достатньо довго грузитися.

Якщо ми хочемо, щоб український канна-рух зберігався і розвивався, то я смію припустити, що форум потребує оновлення у всіх сенсах цього слова.
Інакше так і залишиться за ним шлейф кривувато-кострубатого форуму з шизанутими недогідропонщиками. Доречі, це був відгук від одного знаймого повʼязаного з іспанським сідбанком, які зацікавились виходом на ринок України, та шукали платформу для розкрутки.

Поки що Джа Форум — це царство "своїх", де панують ті самі токсичні персонажі, а розвиток ідей — відстає від науки років на 20.

Усім піс, та нехай Джа благословить вас!

• Like +1 3
  • Confused 2

Поделиться сообщением

1 час назад, SlowStems31-1 сказал:

щоб український канна-рух зберігався і розвивався

Привіт! 

Відчуваю певне нерозуміння, як на мене, канна-рух та Джа Форум, це суміжні але не тотожні речі. Власне, не вистачає визначення “канна-руху” як явища, від спільноти та дотичних до цієї теми людей.

Для мене, канна-рух не закінчується на психоактивній сфері. І на медицинський теж. В кращих традиціях, це триєдиний феномен, який має трансцендентну частину (психоактивна дія), відновлювальну та соціальну (лікувальна дія) та практично-побутову (технічне використання). Що дозволяє долучити до “канна-руху” найширше коло учасників і збільшувати його сталість. В цьому контексті, Джа Форум, це “частина частини” - одна з груп людей, яка належить, з соціальної точки зору, до найбільш маргінального прояву феномену. 

Іспанські брідери також мешканці цієї маргінальної сфери. Які мають власний матеріальний інтерес, та не мають уявлення про локальний контекст, нашу місцеву атмосферу. Звісно історія має приклади, коли група  інтернаціональних маргіналів мала вплив на соціальні процеси. Але за ними  стояв капітал. Що свідчило про політичний, в першу чергу, інтерес. Тобто має бути якісна ідея, підкріплена реалістичним проєктом з достатнім організаційним людським ресурсом. Тоді це буде щось схоже на рух. Інакше це хаотичне броунівське двіжло , яке, за потреби, використовують інші політичні гравці. З обіцянками але без зобов’язань. 

І от прочитавши пост, ніяк не можу зрозуміти меседж. Він про минуле - стан Форуму, та й взагалі Форум, як форму, яку приймає на певний час те чи інше соціальне явище. Чи про майбутнє, яке не прив’язане до конкретної форми, а навпаки, періодично їх змінює. 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

2 часа назад, SlowStems31-1 сказал:

Проте, спостерігаючи за форумом

можеш відповісти на кілька запитань, щоб зрозумілішими стали твої цілі та зміст написаного?

(не про чий Крим та відношення до путіна )

які на твою думку форуми з джа тематикою зараз "живі", ростуть та розвиваються?

з написаного можна зробити висновок, що на цьому форумі ти не перший день.під яким ніком ти писав раніше(або пишеш зараз)?

Окрім загальних фраз"оновлення у всіх сенсах" які конкретні пропозиції,є у вас план містер Икс?

Дещо з написаного мабуть не тільки мене спантеличило,ось як це

2 часа назад, SlowStems31-1 сказал:

Наприклад, "юзернейм  користувача тема"

• Like +1 2

Поделиться сообщением

1 час назад, Hyperion сказал:

Привіт! 

Відчуваю певне нерозуміння, як на мене, канна-рух та Джа Форум, це суміжні але не тотожні речі. Власне, не вистачає визначення “канна-руху” як явища, від спільноти та дотичних до цієї теми людей.

Для мене, канна-рух не закінчується на психоактивній сфері. І на медицинський теж. В кращих традиціях, це триєдиний феномен, який має трансцендентну частину (психоактивна дія), відновлювальну та соціальну (лікувальна дія) та практично-побутову (технічне використання). Що дозволяє долучити до “канна-руху” найширше коло учасників і збільшувати його сталість. В цьому контексті, Джа Форум, це “частина частини” - одна з груп людей, яка належить, з соціальної точки зору, до найбільш маргінального прояву феномену. 

Іспанські брідери також мешканці цієї маргінальної сфери. Які мають власний матеріальний інтерес, та не мають уявлення про локальний контекст, нашу місцеву атмосферу. Звісно історія має приклади, коли група  інтернаціональних маргіналів мала вплив на соціальні процеси. Але за ними  стояв капітал. Що свідчило про політичний, в першу чергу, інтерес. Тобто має бути якісна ідея, підкріплена реалістичним проєктом з достатнім організаційним людським ресурсом. Тоді це буде щось схоже на рух. Інакше це хаотичне броунівське двіжло , яке, за потреби, використовують інші політичні гравці. З обіцянками але без зобов’язань. 

І от прочитавши пост, ніяк не можу зрозуміти меседж. Він про минуле - стан Форуму, та й взагалі Форум, як форму, яку приймає на певний час те чи інше соціальне явище. Чи про майбутнє, яке не прив’язане до конкретної форми, а навпаки, періодично їх змінює. 

Я розглядаю канна-культуру як цілісне явище.

Так, у льону теж є багато напрямів використання, але я ще жодного разу не бачив чогось на кшталт «Джа-форуму для льоноводів». Мені здається, що саме психоактивні властивості конопель і є тією причиною, через яку ця рослина стала культурним явищем. У певному сенсі, вона зближує. Психоактивність не дорівнює маргінальність.
Про вина Франції, чи Бурбон Штатів ніхто же не говорить, що це пойло для бидла. А це взагалі спиртяга)

Звісно, капітал потрібен — і саме розвиток канна-культури в Україні може привернути його: у вигляді інвестицій, інновацій, нових можливостей і, зрештою, допомогти Україні знайти своє місце в міжнародній економіці та дати населенню альтернативний варіант у "кожному свій яд".

З того, що я бачив, у країнах, де ще немає легалізації й діють суворі закони, саме форуми залишаються важливою частиною 420-руху — живим середовищем обміну досвідом, підтримки та спільної дії.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

42 минуты назад, синоптик сказал:

можеш відповісти на кілька запитань, щоб зрозумілішими стали твої цілі та зміст написаного?

(не про чий Крим та відношення до путіна )

які на твою думку форуми з джа тематикою зараз "живі", ростуть та розвиваються?

з написаного можна зробити висновок, що на цьому форумі ти не перший день.під яким ніком ти писав раніше(або пишеш зараз)?

Окрім загальних фраз"оновлення у всіх сенсах" які конкретні пропозиції,є у вас план містер Икс?

Дещо з написаного мабуть не тільки мене спантеличило,ось як це

Привіт!

Спочатку про баг:

Якщо зайти до юзера в профіль, то можна побачити його активність. І там буде рядок типу такого:
"тему ответил в SlowStems31-1 пользователя синоптик в Блоги"

Тобто, щось не то з відображенням посилань, юзернеймів та рядків.

Живі та розвиваються я беру наприклад наших ворогів, та їх ресурси - Дзагі. Саме через те, що нещодавно потрапив на їх форум та здивувався, наскільки ж він більш живий, ніж наш.
Я не можу сказати точно, через що, але в них активність є майже в кожній темі. Навіть ОЛК не здається таким живим. Окрім цього, в Дзагі розвинена кооперація з сідбанками - ті ж Дач пешн, не маючи жодної моралі, активно тусять в них на форумі, а деякі іноземні брідери навіть дають інтервʼю.

Розумію, що в нас зараз менше ринок, але мабуть можна почати з когось поменше? Звісно, українські бро-брідери молодці, але і рядовий растаман-початковець дивиться на всі ті гарні картинки голандців, американців та інших, їх гарні фоточки кущів, і його це манить.

Западні форуми, із того що бачив, масово переходять в той же реддіт, але я не те що активно слідкую за їх життям. Лише бачу про що, так як часто говорять

стосовно мене:

Не можу сказати, що я був активним учасником дискусій, останнє повідомлення взагалі мабуть у 22-23 роках було. Війна сильно впливає на деякі сфери життя.

Щодо пропозицій це треба обговорювати, і саме тому я вирішив створити цю тему.
Створити темну тему?) Взяти участь у Конопляному ярмарку у вересні (Еррорси були як стенд на минулому, но може якось вийде роздавати плашки  накшталт "учаснику Ярмарка"?
Бачив, що вже робляться пости про здоровʼя -- це круто.
Мабуть форуму потрібно щось накшталт лендінгу?

Поделиться сообщением

Время сейчас такое,на ОЛК тоже не лучшее время, Дзаги согласен ещё как то за счёт зарубежных спонсоров шевелиться. прошел этот канабум ,хейзы и куши поназывали джелатами, кукисами ,горилами, Днаты заменили LEDами ,пропали вопросы по борьбе с температурой, Остались ленивые новички ))) ,зажравшиеся старички, гроверы захотели стать бридерами. Кто то придумывает велосипед, а кто то на нем уже умчался . Но опять же,у нас война, многие погибли, многие в окопах а это как раз все поколение которое уже знало что такое лоурайдер. Все живут надеждой на мир. Будет мир будет пир, водичка питься ,трава курится . 

• Like +1 6

Поделиться сообщением

8 часов назад, SlowStems31-1 сказал:

Проте, спостерігаючи за форумом після закономірного відтоку людей і порівнюючи з передовими науковими дослідженнями в сфері каннабісу, можна помітити, наскільки форумне знання Джа Форуму — застаріле, невірне, а новачкам дають не просто зайві, а в більшості випадків і просто шкідливі поради.
Більшість “класичних” порад — це міфи з минулого, які не мають нічого спільного з сучасною агрономією чи наукою. Парадоксально, але нові знання тут викликають тільки агресію — старички вже не здатні сприймати щось нове, їм комфортно у своїй стабільності.

може пруфи якісь будуть? а то я щось подібного не помічав

• Джа Пре +1 2

Поделиться сообщением

2 часа назад, Legend777 сказал:

може пруфи якісь будуть? а то я щось подібного не помічав

НЕЗВЕЗДИ ЗВЕЗДУН А КТО ГООРИЛ ЧТО ПРИ МНЕ ОН СТАЛ ТЁМНЫМ)))))))))))))СМОТРИ БОГ ВСЁ ВИДИТ  НАКАЖЕТ)

не барыжу ,по почте не отсылаю)))

Поделиться сообщением

8 минут назад, kostia сказал:

НЕЗВЕЗДИ ЗВЕЗДУН А КТО ГООРИЛ ЧТО ПРИ МНЕ ОН СТАЛ ТЁМНЫМ)))))))))))))СМОТРИ БОГ ВСЁ ВИДИТ  НАКАЖЕТ)

твій комент тут "ні в пізду, ні в красну армію" як то кажуть...

і взагалі до чого тут ти голова ти буйна)) ніяк мене в спокої не залишиш, постійно зачіпаєш, закохався чи шо?)))

• Like +1 1

Поделиться сообщением

1 час назад, Legend777 сказал:

твій комент тут "ні в пізду, ні в красну армію" як то кажуть...

і взагалі до чого тут ти голова ти буйна)) ніяк мене в спокої не залишиш, постійно зачіпаєш, закохався чи шо?)))

ДА СКОРЕЕ ТЫ В МЕНЯ) ВОН СКОЛЬКО ДИЗЛАЙКОВ НАСТАВИЛ ТЕПЕРЬ МОЯ ОЧЕРЕДЬ ТЕБЯ В БРЕХНЕ СЛОВИТЬ

Поделиться сообщением

НУИ ГДЭЭТО ХЕЙЗИ КОГДА НАДО)))))))))

Поделиться сообщением

@Legend777 ДОХТОР БЕЗ ДИПОМА СНОВА НАЧАЛ ДИАГНОЗЫ КЛЕПАТЬ. ХОТЬ БЫ ПТУ ЗАКОНЧИЛ))))))))

Поделиться сообщением

Чого ти гортаєш?

45 минут назад, kostia сказал:

@Legend777 ДОХТОР БЕЗ ДИПОМА СНОВА НАЧАЛ ДИАГНОЗЫ КЛЕПАТЬ. ХОТЬ БЫ ПТУ ЗАКОНЧИЛ))))))))

Поделиться сообщением

1 час назад, qwertytools сказал:

Чого ти гортаєш?

НЕ ЛЕЗЬ В ЧУЖОЙ ДИАЛОГ ТЕБЯ НЕ КТО НЕ СПРАШИВАЛ ОН ЗНАЕТ О ЧЁМ Я

Поделиться сообщением

8 часов назад, kostia сказал:

Іди в приват і там ори,а ще не кажи що мені робити,і я не скажу куди тобі іти.Капсоф

Поделиться сообщением

Іди в приват і там ори,а ще не кажи що мені робити,і я не скажу куди тобі іти.Капсоф

А ТЫ СКАЖИ ИЛИ ССЫКОТНО)ХЕРОЙ

Поделиться сообщением

23 минуты назад, kostia сказал:

А ТЫ СКАЖИ ИЛИ ССЫКОТНО)ХЕРОЙ

Весняне загострення?Буває,а може проблеми з зором,ну тоді капслоч далі.Херуй

• Like +1 1

Поделиться сообщением

А ВПРАВИЛАХ НЕ ЗАПРЕЩЕНО )

Поделиться сообщением

ТЕБ ЧТО КОРОБИТ ОТ ЭТОГО? КАК БЫКА ))))

Поделиться сообщением

ТАК ЕСТЬ ВЫХОД.... ТЫ МЕНЯ ЗАБОДАЙ)))))

Поделиться сообщением

Коробить як бика,забодай...сходи в контактний зоопарк,може попустить.

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

10 часов назад, kostia сказал:

в душі не їбу... я не психіатр в брєднях душевнохворих розбиратись)))

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Зараз 2022 рік тягнеться вже три роки, настала зима і все тимчасово завмерло і як тільки з'явиться теплий промінь "Українського сонця" все оживе і засяє новими барвами.

А поки що тримаємось хлопці і дівчата все буде Україна!!!!

• Like +1 3

Поделиться сообщением

20 минут назад, Анахорет сказал:

Как минимум тасманские дьяволы 🤣🤣🤣

Інколи як чіхуахуа🤣🤣🤣

• Like +1 1
  • Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

В 24.05.2025 в 12:14, SlowStems31-1 сказал:

Всім привіт, дами й панове.

У світлі останніх срачів на Джа Форумі хочеться запропонувати до обговорення одну просту ідею — чому Джа Форум мертвий.

Так-так, мертвий, ви не ослухались. Мертвий у тому сенсі, що форум більше не розвивається. На ньому більше немає ідей, немає обговорень, немає розумних дискусій. Тільки секта святого кокосія, адвансед нутрієнто-блудія та самолайкання старичків. Хоча б днат вже не рекламують, і то добре. Інколи, звісно, зʼявляються Аутдор теми, але то вже червонокнижні.
По суті, форум перетворився на болото, де все крутиться по замкнутому колу — одні й ті самі теми, ті ж самі обличчя + абсолютний авторитет деяких форумчан + піпіськоміряніє.

Так, безумовно, будь-який форум — це щось на кшталт віртуальної цифрової зграї: є свої лідери, є свої "альфи", і будь-яка ідея, яка перечить думці старичків, буде закидана камінням — у будь-якій зграї для виживання завжди знищують девіації, бо девіації можуть привести до загибелі популяції.
Якщо ти не “свій”, твою думку або висміють, або просто ігнорують. Форум давно не місце для відкритих ідей чи пошуку істини — тут діє принцип “молоді мовчати, старі праві за замовчуванням”.

І якщо цього мало, то додатково можна відзначити, що будь-яка свіжа ідея або альтернативна думка просто задавлюється агресією, кількістю лайків у профілі й апеляціями до авторитету (класична помилка спору).
Кожна спроба “розворушити осине гніздо” закінчується тим, що тебе просто затопчуть кількістю дизлайків, цитатами з “гуру” й обвинуваченнями у “неповазі до досвіду”. По суті — це стадо, яке ревнує свою ілюзію контролю. Це трапляється постійно, майже кожен місяць. Новачків задавлюють, та навіть погрожують (свинособак не рахуємо).

Варто згадати й жахливий технічний стан форуму після хакерської атаки — мобільна версія так і не працює, а сам форум, маючи явну схожість з Дзагі, має колосальну кількість нерівностей, кострубатостей, поламаних кнопок, написів і функціоналу, та виглядає як вкрадена копія.
Сайт перетворився на музей поламаних скриптів і глючного функціоналу. Користуватись цим “творінням” у 2020-х — це окрема форма страждання для тих, хто не звик до мазохізму, що відлякує потенційно крутих людей.
Наприклад, "юзернейм  користувача тема". Поки зрозумієш шо сказати хотіли, охуїєш.
Швидкий чат то є добре звісно! але потрібно і старе фіксити. Наприклад, у тому ж Рівному інет не найкращий часом, і форум може достатньо довго грузитися.

Якщо ми хочемо, щоб український канна-рух зберігався і розвивався, то я смію припустити, що форум потребує оновлення у всіх сенсах цього слова.
Інакше так і залишиться за ним шлейф кривувато-кострубатого форуму з шизанутими недогідропонщиками. Доречі, це був відгук від одного знаймого повʼязаного з іспанським сідбанком, які зацікавились виходом на ринок України, та шукали платформу для розкрутки.

Поки що Джа Форум — це царство "своїх", де панують ті самі токсичні персонажі, а розвиток ідей — відстає від науки років на 20.

Усім піс, та нехай Джа благословить вас!

це ти був токсичним і тебе видалили з тусовки "своїх", а ти тепер прийшов і почав плакати, що тут токсіки. Не треба мати багато клепок в голові, щоб розуміти, якщо тобі прилітає бан, значить це ти ведеш себе якось недекватно. 

Новачків задавлюють? Де? Покажи приклади (окрім свого). І одразу напиши, хто для тебе "новачок". Людина, яка на форумі 5 років і нічого не писала весь цей час, чи той, хто вперше зарєгався і поставив питання?

• Like +1 2
  • Confused 1
  • Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...