Перейти к публикации
  • 0

Вода из под крана

Червяк

Вопрос

Бразы, привет. У  кого есть опыт полива кранухой? Отстоянной. Я поливаю покупной из автомата та которая очищенная.

В последнее время осознал что она вроде как мертвая, в смысле очищенная полностью обратным осмосом, но не минерализированая, хотя на автоматах пишут что да. Проблема в том что у меня нет приборов определяющих  ppm, просто покупал фильтрованую воду и заряжал удобрами. Вот интересно узнать, может из под крана лучше для растений? Там осадка куча, минералы разные. Я дурак в этом плане, потому и спрашиваю, не серчайте бразы)

P.S.

А що на рахунок покупної води? Наприклад моршинська негазована?

Изменено пользователем Червяк

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0

Привіт, без ppm важко щось сказати. 

Якщо вода очищена, то повинні бути дефи калмагу. Дивись на кущ 

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
38 минут назад, Червяк сказал:

опыт полива кранухой? Отстоянной.

Всегда поливаю кранухой , отстоянной. Всё норм.

Иногда дождевой. Если есть.

Изменено пользователем Vollo
  • Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
59 минут назад, DrRastafarai сказал:

Привіт, без ppm важко щось сказати. 

Якщо вода очищена, то повинні бути дефи калмагу. Дивись на кущ 

Я створював вчора тему, сусідню, задавав питання, думав грибок, але думаю що також може бути через те що вода мертва. Це пішло по багатьом листях, вже десь на десяти листках. Фото можна сильно наблизити

20250821_133310.jpg

20250821_133303.jpg

Поделиться сообщением

• 0
17 минут назад, Червяк сказал:

Я створював вчора тему, сусідню, задавав питання, думав грибок, але думаю що також може бути через те що вода мертва. Це пішло по багатьом листях, вже десь на десяти листках. Фото можна сильно наблизит

схоже  на дефи калмагу,  але точно не скажу, я не профі в цьому 

а пш який? 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
3 часа назад, Червяк сказал:

Бразы, привет. У  кого есть опыт полива кранухой? Отстоянной. Я поливаю покупной из автомата та которая очищенная.

В последнее время осознал что она вроде как мертвая, в смысле очищенная полностью обратным осмосом, но не минерализированая, хотя на автоматах пишут что да. Проблема в том что у меня нет приборов определяющих  ppm, просто покупал фильтрованую воду и заряжал удобрами. Вот интересно узнать, может из под крана лучше для растений? Там осадка куча, минералы разные. Я дурак в этом плане, потому и спрашиваю, не серчайте бразы)

в автоматах зазвичай вода без мінералізації, тому вживати її на постійній основі шкідливо всім. там реально 5 ррм - практично дистилят....

крануха норм - бажано добу, щоб постояла, щоб хлор вийшов

Поделиться сообщением

• 0

@Червяк судячи з фото дійсно схоже на деф кальцію. На рослині це відзначається такими плямками як в тебе, ламкістю і уповільненням росту. На очищеній воді таке спостерігається завжди, якщо не додаєш калмаг. Майже всі тут використовують кран. Візьми ппм метр і поміряй свою водичку. Гарним показником буде 150-200 ппм, але зазвичай показник вище. Нічого страшного, відстоюєш і лиєш, головне дійсно її відстояти добу-дві щоб випарувався хлор. В мене взагалі погана вода - 440 ппм, але нічого, росте навіть в двц.

Ну і пш теж поміряй. Для землі оптимальний в районі 7, але теж кран зазвичай вище, десь 8-8.4, тому треба використовувати пш даун. Коли мішаєш компот, він додається останнім і тоді заміряєш.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

четай про дефіцити. також квітка виглядає голодною. годуй, ще все можна виправити. яке в нас світло та відстань від люстри до верхівки?

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
6 часов назад, jumbojet сказал:

четай про дефіцити. також квітка виглядає голодною. годуй, ще все можна виправити. яке в нас світло та відстань від люстри до верхівки?

110 ватт разом, 15 см відстань середня, точечне світло, кожна лампа 10 ватт на окремому шарнірі.

Спробую більше їжі давати. Завжди боявся перегодувати що гине голодна певно

Поделиться сообщением

• 0
9 минут назад, Червяк сказал:

110 ватт разом, 15 см відстань середня, точечне світло, кожна лампа 10 ватт на окремому шарнірі.

Спробую більше їжі давати. Завжди боявся перегодувати що гине голодна певно

з світлом ніби більш менш норм. годуй вже потужно  - там в горщику нема ніх. через 2 тижні поміряєш дрнеаж та доповіси

Поделиться сообщением

• 0

А що на рахунок покупної води? Напнриклад моршинська негазована? Воно як для рослин знає хто?  

Поделиться сообщением

• 0
2 часа назад, Червяк сказал:

А що на рахунок покупної води? Напнриклад моршинська негазована? Воно як для рослин знає хто?  

Якщо ти алігатор(олігарх) то норм, але в мене питна вода з автомату мала ПШ 7, спасало те що добрива ТА понижували ПШ трохи як раз до норми. Ну а так, як я дізнався що крануха в мене підходить на ура (ПШ 6.5-8, ППМ 120-180 по різному буває в різні пори року) то почав її настоювати і користуватися. А ось в корєша вода колодязьна і має 700 ППМ, тому він купує питну бо така йому не підійде точно

Ну а так, навіть невідстояною іноді поливав, коли завтикав, і норм теж навіть прямо з крану, хлору там не достатньо щоб нашкодити. Але і постійно я б так не робив, відстоювати спокійніше)

• Like +1 2

Кожна думка висловлена автором є художньою літературою, автор може помилятися і буде це робити :yes:

Вдалого полювання, сталкер:1086183370_Smoke50:

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...