Vovanracer 10 Опубликовано: 23 сентября Здравствуйте ребятки, помогите пожалуйста с проблемой, сижу на этом форуме уже достаточно давно, перечитал много разных тем, вроде бы уже кое чему научился, получилось поднять пару кустиков. До этого такого не было, может просто так совпало, но в последнее время ничего не получается. Мучаюсь уже четвертый месяц. В общем ситуация такая. Перед посадкой грунт смешиваю с агроперлитом, добавляю не много песка, проливаю отстоянной водой, даю постоять 2-3 дня что бы подсохла, в горшке как обычно куча дырок, на низ пенопласта кусочки. Замачиваю орехи, обычно 2-3 дня и появляется корешок, высаживаю как положено, росток появляется, все нормально, растет. проходит неделя (+ - несколько дней), когда уже есть третья пара листиков, рост останавливается и всё. Обычно внешний вид нормальный, просто стоит и все. ОООчень медленно появляются новые листики. Водой не заливаю, все делаю по правилам, поливаю (вода крануха, отстоянная 3-4 дня), по чуть чуть по кругу, как положено. Грунт универсальный "Квітка" 6-6,5. На фото одному ростку уже 16 дней, остальным двум 13. Читая репорты, у людей к этому времени уже ростки в два раза больше. Заканчивается все тем, что оно стоит стоит и начинает хереть. Приходится выкидывать и заряжать по новой. Уже такое четвертый раз подряд. Свет у меня Лед лампы обычные 6500К две штуки(без рассеивателей) + две фитолампы. Условия всегда одинаковые, но раньше таких проблем не было. Росло хорошо, без каких либо проблем. К сожалению у меня нет PH метра. Как понять что им не хватает? 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
gans30 7 788 Опубликовано: 23 сентября Не парься.В таком возрасте активно развивается корневая. И рост приостанавливается... Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
jaHar 307 Опубликовано: 23 сентября @VovanracerТы уверен в качестке зепли? И в ее стартовых показателях? Может партия земли херовая оказалась, именно эта партия земли? Или авария на водопроводе и крануха испортилась. Был бы рН и ТДС метры уже все понятно бы стало. А так - гадание на кофейной гуще и вывод порчи по фотографии) 1 DWC в офисной тумбочке. Осенний Bruce Banner Системник-DWC-2L Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
plntz 41 Опубликовано: 23 сентября (изменено) 6 часов назад, Vovanracer сказал: Грунт универсальный "Квітка" 6-6,5 Згівнилась та квітка, до війни була норм. Навесні всрала мені розсаду гострого перцю з +/- такими ж симптомами - стартує,потім стає на місці і чахне. З того шо зараз є в наших магазинах - peatfield універсальний гарний,росте добре Изменено 23 сентября пользователем plntz 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Kaktuss 8 352 Опубликовано: 23 сентября 9 часов назад, Vovanracer сказал: Как понять что им не хватает Я щось не побачив які в тебе добрива. Земля твоя хуйня. Бери домофлор міх4, це торф. Ще купи собі жидкий тест пш, щоб розуміти яка в тебе вода. І рости до пересадки в меншому горшку, щоб було тобі легше розуміти, що там в ньому робиться, так тобі буде легше. Пророщуй семку, і сади в пластиковый стаканчик прозрачный на 100мл з дырками ,коли на дні побачиш коріння, то пересажуй в 2-3л горшок, потім в фінішний на 10л,чи який там в тебе є. Добрива Візьми від адвенсів, база пш перфект, +калмаг+бі52. Пройдеш пару гровів на пш перфект і, а далі як руку набєш, то Любі добрива розберешся.. 4 Репорт-2016 АУТ http://jahforum.org/topic/39343-aut-2016-47ua-dyshite-na-polnuiu/ Семена - для аута,-кресты оригиналов, и лендрайсов (фото регуляры) . https://jahforum.org/topic/39343-aut-2016-47ua-dyshite-na-polnuyu/?do=findComment&comment=1334468 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Vovanracer 10 Опубликовано: 23 сентября (изменено) Дякую вам за поради, ось таким добривом користуюсь, на ньому виріс останній кустик. Ось такий. Теж грешу на землю, привіз мені знайомий аж два пакети цієї "квітки". А що тепер знею можно зробити? Изменено 23 сентября пользователем Vovanracer Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
plntz 41 Опубликовано: 23 сентября 54 минуты назад, Vovanracer сказал: А що тепер знею можно зробити? висип в якусь клумбу під будинком ) 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 6 318 Трофеи и Медали Опубликовано: 26 сентября Я пропагандую додавати 30% кокосу до будь-якої землі (якщо це не реальна коко-суміш). Тоді і коріння краще дихає і якщо земля не норм збалансована по зімії, легко промити при поливанні чи легко додати своїх добрив. Виглядає, що в тої землі космічний рівень пш. Ти не заміряв? Насіння коноплі, спори грибів та ентеогени Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Kaktuss 8 352 Опубликовано: 26 сентября 1 минуту назад, Shajtan сказал: Я пропагандую додавати 30% кокосу до будь-якої землі (якщо це не реальна коко-суміш). Тоді і коріння краще дихає і якщо земля не норм збалансована по зімії, легко промити при поливанні чи легко додати своїх добрив. Виглядає, що в тої землі космічний рівень пш. Ти не заміряв? Не тільки земля, там і добрива пш кривий буде, то добрива для аута більш, ніж для індора.. Репорт-2016 АУТ http://jahforum.org/topic/39343-aut-2016-47ua-dyshite-na-polnuiu/ Семена - для аута,-кресты оригиналов, и лендрайсов (фото регуляры) . https://jahforum.org/topic/39343-aut-2016-47ua-dyshite-na-polnuyu/?do=findComment&comment=1334468 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 6 318 Трофеи и Медали Опубликовано: 26 сентября 3 минуты назад, Kaktuss сказал: Не тільки земля, там і добрива пш кривий буде, то добрива для аута більш, ніж для індора.. все ж таки добрива більш-менш можна придумати як юзать ,а от якщо земля на старті крива, то її не так просто вирівняти. Хоча, я би витратив на 50% більше грошей і купив спеціальне добриво, аніж заощадить кілька сотень гривень і отримати кота в мішку 1 Насіння коноплі, спори грибів та ентеогени Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Kaktuss 8 352 Опубликовано: 26 сентября 6 минут назад, Shajtan сказал: все ж таки добрива більш-менш можна придумати як юзать ,а от якщо земля на старті крива, то її не так просто вирівняти. Хоча, я би витратив на 50% більше грошей і купив спеціальне добриво, аніж заощадить кілька сотень гривень і отримати кота в мішку Я б порекомендував йому брати на наступний гров торфосуміш ДОМОФЛОР МІХ 4. Трохи дороще 1к-250л мішок, - вистачить на довго..) 1 Репорт-2016 АУТ http://jahforum.org/topic/39343-aut-2016-47ua-dyshite-na-polnuiu/ Семена - для аута,-кресты оригиналов, и лендрайсов (фото регуляры) . https://jahforum.org/topic/39343-aut-2016-47ua-dyshite-na-polnuyu/?do=findComment&comment=1334468 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
JahMin 10 Опубликовано: 26 сентября В 23.09.2025 в 17:03, plntz сказал: Згівнилась та квітка, до війни була норм. Навесні всрала мені розсаду гострого перцю з +/- такими ж симптомами - стартує,потім стає на місці і чахне. З того шо зараз є в наших магазинах - peatfield універсальний гарний,росте добре Гарний грунт, добре заряжений! Я ще до нього добавляв перліт 500г на 3л грунту і так само вермикуліт! Поки все гарно росте! ) 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Vovanracer 10 Опубликовано: 26 сентября (изменено) Ось ребятки через три дні, печалька пиздець. один наче виглядає краще, але все одно дуже повільно ростуть. Я в депресії, просрато вже 20 днів. Замовив нову землю. Скажіть є якийсь сенс персажувати чи заряжати по новому? Це всі автіки. Изменено 26 сентября пользователем Vovanracer Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
JahMin 10 Опубликовано: 26 сентября Ти якісь добрива добавляв? @Vovanracer Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Vollo 842 Опубликовано: 27 сентября "Квитка" - самый херовый грунт уже лет пять-семь. А может никогда хорошим и не был. Я беру "Флорин" . Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 6 318 Трофеи и Медали Опубликовано: 27 сентября Здається багато вологи і мало світла Насіння коноплі, спори грибів та ентеогени Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Vovanracer 10 Опубликовано: 27 сентября 14 часов назад, JahMin сказал: Ти якісь добрива добавляв? @Vovanracer ось таке , пшикав по листу, один раз, разбавляв 1мл на півлітру, але стало гірше, пожухли листя. Та один раз давав удобряху Фертімікс, але ніхера не допомогло. Дохнуть суки. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Vovanracer 10 Опубликовано: 27 сентября В 23.09.2025 в 17:03, plntz сказал: Згівнилась та квітка, до війни була норм. Навесні всрала мені розсаду гострого перцю з +/- такими ж симптомами - стартує,потім стає на місці і чахне. З того шо зараз є в наших магазинах - peatfield універсальний гарний,росте добре Замовив ось цей грунт, в Єпіку такий є. Капець вже п'ятий раз по новой, з початку літа нічого не росте, наче прокляв хтось. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
JahMin 10 Опубликовано: 27 сентября (изменено) @Vovanracer Ну дивись, я новачок в цій темі. Хоча гровом цікавлюсь ще з 2013 року, але вирощувати почав недавно! І перше що я засвоїв, любий грунт з самого початку заряжений добривами. Тих добрив вистачає десь на місяць півтора росту рослини. Якщо ти в цей період давав ще якісь добрива, то ти просто передознув!! Ось і все. Це мій печальний досвід. Зараз я взагалі не даю добрива поки рослина реально не буде показувати дефіцит. Ну і спираюсь на ППМ. Зазвичай ППМ в свіжому грунті після проливу водою досягає 2000. Я не добавляю добрива поки ППМ на виході не стане майже таким як на вході, тобто має бути 250-300. І вже тільки після цього даю Перше добриво! І то навіть перший раз даю половину від таблиці дозування! Це мій досвід. Потім ще дуже важливо рівень ПШ! Купи ПШ метр за 220 грн а ліпше 2 на запас. І кожен раз міряй ПШ на вході і виході. ПШ на вході має бути в межах від 6.5 до 7 це для грунту !! Якщо він менший або більший, то рослині важко засвоювати елементи і рослина починає тормозити в розвитку! І може проявитись навіть дефіцит елементів в той час коли земля Заряжена по повній! А і купи ТДС метр теж 200 грн коштує!!! І звичайно Температура в боксі теж важливий момент! Чесно я не знаю що тобі зараз робити... В ідеалі треба промити грунт гарною чистою водою з рівнем ПШ 6.5. І глянути на вихідний рівень ППМ. Можливо навіть промити землю до 350 - 400 ППМ. І дати рослинкам тиждень на відновлення! А вже через ще тиждень ( в загалі 2 тижня від промивки) дати пів дози від таблиці дозування добрива! І да як казали хлопці вище, кипи спеціальне добриво! Я наприклад зараз користуюсь добривом Well Grow від Errors seeds. Це така моя порада! Пробуй! Бажаю тобі успіхів, я впевнений в тебе все вийде!! Да шкода що через такий гіркий досвід але зато будеш тепер знати як правильно треба!) Изменено 27 сентября пользователем JahMin Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
plntz 41 Опубликовано: 27 сентября [mention=111470]Vovanracer[/mention] зато будеш тепер знати як правильно треба!)Угу,міряти ппм на виході з землі.Дядьку,це не кокос і гідра,в землі біота , оті заміри дренажа до сраки і абсолютно ні про що не кажуть Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Vovanracer 10 Опубликовано: 27 сентября 1 час назад, JahMin сказал: @Vovanracer Ну дивись, я новачок в цій темі. Хоча гровом цікавлюсь ще з 2013 року, але вирощувати почав недавно! І перше що я засвоїв, любий грунт з самого початку заряжений добривами. Тих добрив вистачає десь на місяць півтора росту рослини. Якщо ти в цей період давав ще якісь добрива, то ти просто передознув!! Ось і все. Це мій печальний досвід. Зараз я взагалі не даю добрива поки рослина реально не буде показувати дефіцит. Ну і спираюсь на ППМ. Зазвичай ППМ в свіжому грунті після проливу водою досягає 2000. Я не добавляю добрива поки ППМ на виході не стане майже таким як на вході, тобто має бути 250-300. І вже тільки після цього даю Перше добриво! І то навіть перший раз даю половину від таблиці дозування! Це мій досвід. Потім ще дуже важливо рівень ПШ! Купи ПШ метр за 220 грн а ліпше 2 на запас. І кожен раз міряй ПШ на вході і виході. ПШ на вході має бути в межах від 6.5 до 7 це для грунту !! Якщо він менший або більший, то рослині важко засвоювати елементи і рослина починає тормозити в розвитку! І може проявитись навіть дефіцит елементів в той час коли земля Заряжена по повній! А і купи ТДС метр теж 200 грн коштує!!! І звичайно Температура в боксі теж важливий момент! Чесно я не знаю що тобі зараз робити... В ідеалі треба промити грунт гарною чистою водою з рівнем ПШ 6.5. І глянути на вихідний рівень ППМ. Можливо навіть промити землю до 350 - 400 ППМ. І дати рослинкам тиждень на відновлення! А вже через ще тиждень ( в загалі 2 тижня від промивки) дати пів дози від таблиці дозування добрива! І да як казали хлопці вище, кипи спеціальне добриво! Я наприклад зараз користуюсь добривом Well Grow від Errors seeds. Це така моя порада! Пробуй! Бажаю тобі успіхів, я впевнений в тебе все вийде!! Да шкода що через такий гіркий досвід але зато будеш тепер знати як правильно треба!) Про заряжену землю, та й то що на перший місяць повинно вистачити, то я знаю, раніше усе так і росло дуже добре, так і робив, аж після того як стать показало використовував добряхи. А зараз воно починає ставати та дохнути на ровному місті, десь після двох тижднів, то я думав може дати удобрях та походу ще гірше зробив. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
JahMin 10 Опубликовано: 27 сентября 14 минут назад, Vovanracer сказал: Про заряжену землю, та й то що на перший місяць повинно вистачити, то я знаю, раніше усе так і росло дуже добре, так і робив, аж після того як стать показало використовував добряхи. А зараз воно починає ставати та дохнути на ровному місті, десь після двох тижднів, то я думав може дати удобрях та походу ще гірше зробив. Певно так і сталось! Ну бачиш мають бути виміри ПШ і ППМ тоді можна думати шо не так! Тай знаєш різні види ростуть по різному + ше генетика має значення, є дуже примхливі види. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Vovanracer 10 Опубликовано: 28 сентября Дякуючи вашим порадам, взяв нову землю. Зарядив по новой, взяв зернятко "Cream Caremel Fast". Сподіваюсь усе буде добре. Підкажіть, першу неділю просто пшикати по кругу біля росточка? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ROMANKLIM 489 Опубликовано: 1 октября В 26.09.2025 в 12:05, Vovanracer сказал: Скажіть є якийсь сенс персажувати чи заряжати по новому? Привіт! Що зробив з постраждалими? Я б спробував пересадити в добрий грунт Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Vovanracer 10 Опубликовано: 5 октября Привіт усім. Пересадив дохляків в нормальний грунт, одному наче торохи кращає, а інші щось зовсім пожухли. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас