Перейти к публикации
  • 0

проблеми з листям на середині цвітіння

Вопрос

вітаю любі колеги,

репорт тут.

суть проблеми:

в purple urkle раптово почалися проблеми з листям - тобто 2 дні тому все було норм, тут полізло.

квітці 120 двк, 30 днів цвітіння орієнтовно.

мікроклімат в гроуруму: ніч 19-20\день 23-26, вологість 45-50%

що зроблено наразі:

- перевірив дренаж: вхід 1000\6 вихід 1300\6,5. ніби норм.

- підлив b-boost та поки залишив.

листя яке сохне розкидане по всій висоті. 

в кого є які міркування, що робити, бо самостійно не зміг зрозуміти деф чи передоз, то ж вирішив залучити колективний розум. таке враження, що не вистачає азоту, цинку та сірки...

дякую за поради

photo_9_2025-10-02_12-04-38.jpg

photo_10_2025-10-02_12-04-38.jpg

photo_4_2025-10-02_12-04-38.jpg

photo_1_2025-09-29_11-53-46.jpg

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0

Может это сциариды?

С улицы могли занестись... Или растение думает, что "перегрев", точнее реагирует так на изменение климата, хотя жестко.

Пятна странные, похоже на то что в визуальном пособии про сциарид написано и показано, но их сложно не заметить в целом...

Кожна думка висловлена автором є художньою літературою, автор може помилятися і буде це робити :yes:

Вдалого полювання, сталкер:1086183370_Smoke50:

Поделиться сообщением

• 0
50 минут назад, Mecheniy сказал:

Может это сциариды?

С улицы могли занестись... Или растение думает, что "перегрев", точнее реагирует так на изменение климата, хотя жестко.

Пятна странные, похоже на то что в визуальном пособии про сциарид написано и показано, но их сложно не заметить в целом...

жодних комах, лише пару гусіні бачив, хоча за сезон кропив кілька раз. покропив актоцидом.....

та перегріву власне нема: вулиця була+15-20. гроурум 19-25. мож вода для поливу холодна(+15) і коріння не працює. п"

є якось мало....

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

Переполиву немає раптом? Бачив на фото в репорті раніше вони були в мисках, з компотом...Корньова гниль може розвиватися, якщо в мисці стоїть постійно... стрьомний вигляд і якісь шишки покручені листики новенькі типу як від спеки але сильніше, в репорті побачив таке фото з такою верхушкою де явно видно...

Вихід ППМ як на мене в тебе високуватий, не по самим ППМ а відносно того, що ллєш... Може, промити їх, та дати компот на 80% від дозування, засол одна з причин чому не п'є

Холодна вода, може і так, але, в мене особисто було що навпаки, вона стимулювала якось... і в боксі температура хороша була, через що, та вода стає через декілька годин вже нормальною, то від холодної води я такого не помічав. Навіть промивав автіки взимку крижаною водою з душу, тільки компотом в кінці заряджав з нормальною температурою. Ну і поливал бувало холодною іноді...так критично це не має сказуватися, хоча, звісно, кареще теплішу

Такі думки поки, саме страшне як на мене це якщо корньова гниль, сподіваюсь не вона

• Like +1 1

Кожна думка висловлена автором є художньою літературою, автор може помилятися і буде це робити :yes:

Поделиться сообщением

• 0
36 минут назад, Mecheniy сказал:

Переполиву немає раптом? Бачив на фото в репорті раніше вони були в мисках, з компотом...Корньова гниль може розвиватися, якщо в мисці стоїть постійно... стрьомний вигляд і якісь шишки покручені листики новенькі типу як від спеки але сильніше, в репорті побачив таке фото з такою верхушкою де явно видно...

не перший рік так вирощую - все було норм. за нормальних умов ці 3-4 літри в мисці квітка такого розміру випиває за добу. далі волога тільки та що в самому горщику. коренева гниль це срака звісно. але малоімовірно

розмірковую. якщо за 2 дні не попустить буду промивати. щоб зняти всі причини, повязані з субстратом крім кор. гнилі.....

Изменено пользователем jumbojet
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
16 минут назад, jumbojet сказал:

за нормальних умов ці 3-4 літри в мисці квітка такого розміру випиває за добу. 

Бро, поясни, будь ласка. Ти поливаєш рослину, дренаж залишається в мисці , рослина допиває дренаж ще потім за пару днів?

Чи ти годуєш її знизу? Замість поливу по поверхні субстрату, вона бере через низ?

Поделиться сообщением

• 0
1 минуту назад, ROMANKLIM сказал:

Бро, поясни, будь ласка. Ти поливаєш рослину, дренаж залишається в мисці , рослина допиває дренаж ще потім за пару днів?

Чи ти годуєш її знизу? Замість поливу по поверхні субстрату, вона бере через низ?

поливаю наступним чином. заливаєш компот поки не побігло з горщику. міряєш за потреби дренаж. якщо норм, то далі просто наливаєш в миску. в мене airpots, тобто горщик бере через стінки та дно 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

1 час назад, jumbojet сказал:

поливаю наступним чином. заливаєш компот поки не побігло з горщику. міряєш за потреби дренаж. якщо норм, то далі просто наливаєш в миску. в мене airpots, тобто горщик бере через стінки та дно 

Може тут і проблема?  Маю дуже мало досвіду, але читав, що треба саме проливати наші расти. В дренажу багато патогенів, всякої каки , отработка, так би мовити. Тому його треба зливати заборт. 

Хай мене скорегують більш досвідчені 

Изменено пользователем ROMANKLIM

Поделиться сообщением

• 0
47 минут назад, ROMANKLIM сказал:

Може тут і проблема?  Маю дуже мало досвіду, але читав, що треба саме проливати наші расти. В дренажу багато патогенів, всякої каки , отработка, так би мовити. Тому його треба зливати заборт. 

Хай мене скорегують більш досвідчені 

Я так теж робив бро і не раз, якщо умови хороші (вентиляція перш за все), то все має бути ок...ну я тільки для підстраховки виймаю з миски, щоб типу не стояло постійно, але теж дренаж не раз випивало в мене. 

Особливо в ауті на кокосі, у розпал спеки, в мене рослина постійно стояла в кастрлюлі, і випивала все, що можна...теж все було ок, горщик швидко навіть легким ставав в кінець дня

Особливо до речі якщо заселив мікоризу або триходермін, тоді взагалі підстановка хороша від кореневої гнилі, я завжди додаю про всяк випадок таке...

А ще дренаж можна розбавляти та поливати кімнатні рослини) це з кокосу, з землі хз

2 часа назад, jumbojet сказал:

розмірковую. якщо за 2 дні не попустить буду промивати. щоб зняти всі причини, повязані з субстратом крім кор. гнилі.....

Згоден, промити треба буде точно я думаю 

9 минут назад, Mecheniy сказал:

але теж дренаж не раз випивало в мене. 

@ROMANKLIMІ проблем із цим не було в мене з гниллю на кокосі жодного разу, але просто, дерев'яна шафа в мене, то я з часом став запарюватися типу щоб вологи менше було в боксі і з ящиком намастирився.

Але потім куплю теж якийсь поддон нормальний, хіба що іноді провітрювати як з ящиком, щоб на дні стопудово не копилося поганого... Хоча тут з тріходерміном тим же, ще і хороше буде, може і не доведеться особо провітрювати.

Короче причина наврядчи в цьому. Тим паче, у бро вентиляція що треба і повітря ходить потужно

Поделиться сообщением

• 0

@Mecheniy,:448380246_50:,мотаю на ус

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...