Питання виникло тому, що мене бентежить, що з часом відтінок суміші в пробірці змінюється. Приблизно за одним сценарієм.
Я вже вичитав, що для більш точних показників тесту треба робити його так:
Додаємо удобри до відстояної води. Ретельно перемішуємо, чекаємо 15-30хв ( для стабілізації.. чого і як саме - тут маю мало поняття) та це потрібно.
Знову ретельно перемішуємо компот, робимо заміри. І тут в мене завжди така історія. Одразу відтінок рідини в пробірці рН більш ніж 8. Через 20хв відтінок змінюється на рН 7. Через+-10 годин ( а іноді набагато менше, просто , частіше, дивлюсь на ранок)відтінок рідини в пробірці змінюється на 6-6.5.
Іще спостереження. Декілька разів бачив, що в пробірці, яку я , припустимо вчора або позавчора ( зазвичай ретельно) сполоснув , щоправда кранухою, і поставив сушитись, наступного разу, коли хочу скористатися, на дні пару крапель блакитної водички. Що я міркую? Крануха в мене лужна. рН 8.5. рідкий тест показує це блакитним відтінком. Виходить, що реактив рН тесту частково залишається в пробірці, хоч я її і добре полоскаю. Та, здається мені, це відіграє малу роль в нашій дії?
А от чому рН всередині замкненої пробірки змінюється? Хотів би зрозуміти.
Вопрос
ROMANKLIM 541
Вітаю, шановне громадо гроверів!
Питання виникло тому, що мене бентежить, що з часом відтінок суміші в пробірці змінюється. Приблизно за одним сценарієм.
Я вже вичитав, що для більш точних показників тесту треба робити його так:
Іще спостереження. Декілька разів бачив, що в пробірці, яку я , припустимо вчора або позавчора ( зазвичай ретельно) сполоснув , щоправда кранухою, і поставив сушитись, наступного разу, коли хочу скористатися, на дні пару крапель блакитної водички. Що я міркую? Крануха в мене лужна. рН 8.5. рідкий тест показує це блакитним відтінком. Виходить, що реактив рН тесту частково залишається в пробірці, хоч я її і добре полоскаю. Та, здається мені, це відіграє малу роль в нашій дії?
А от чому рН всередині замкненої пробірки змінюється? Хотів би зрозуміти.
Така каша.
Дякую заздалегідь за відповіді
Поделиться сообщением
7 ответов на этот вопрос
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас