Перейти к публикации
  • 0

Вопрос

Полив два а то і три рази підряд растіху удобряхами. Горщик не великий - літра 2, а враховуючи, що він не до самого краю заповнений + дренаж - землі з перлітом там літра 1.5. Почало з низу жовкнути листя (наче азота не хватає і сама себе хаває), тормозить в рості. Питань пара:

1. Як (бюджетно) побороть цей недуг - просто пролить великою кількістю води?

2. Після промивки можна поливати удобряхами? 

Бо пролить я її пролив 8 л. води, на третій день все випила, опустила листя. Добавив трішки удобр(вчора) сьогодні дивлюс -вона і далі себе хаває - пожовтіння посилюється. Знову пролив 6 л. води.

А хочеться врятувати вєєрні листки -їх і так мало.

Панове досвідчені гровери підкажіть шо робить.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0

8 литров воды на 2 л горшок земли?) заливаешь ты знатно

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

• 0
22 минуты назад, Uchastkoviy сказал:

8 литров воды на 2 л горшок земли?) заливаешь ты знатно

Та нє. Хтось із старожилів писав, шо у випадку засола несе расту у ванну і вливає 30 літрів. Реакції у неї особо не було ніякої. Думав поливатиму на 4 день, після 8 л., а вона на третій- в обід листя опустила. Підняв горшог- легенький - підлив трохи чистої водички(це позавчора було). Вчора полив 1 л. Як обично добавивши крапаль удобр. Змін не побачив, то сьогодні знов - 6 л.. і по ній не видно шо залив/перелив.

Изменено пользователем sanja2020
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

А от пожовтіння почало добиратьсь до верхнього/наступного поверху.

І дилема в тому чи можна їй завтра дать нормально удобрях, шоб зупинить пожовтіння?

Поделиться сообщением

• 0
6 часов назад, sanja2020 сказал:

Полив два а то і три рази підряд растіху удобряхами. Горщик не великий - літра 2, а враховуючи, що він не до самого краю заповнений + дренаж - землі з перлітом там літра 1.5. Почало з низу жовкнути листя (наче азота не хватає і сама себе хаває), тормозить в рості. Питань пара:

1. Як (бюджетно) побороть цей недуг - просто пролить великою кількістю води?

2. Після промивки можна поливати удобряхами? 

Бо пролить я її пролив 8 л. води, на третій день все випила, опустила листя. Добавив трішки удобр(вчора) сьогодні дивлюс -вона і далі себе хаває - пожовтіння посилюється. Знову пролив 6 л. води.

А хочеться врятувати вєєрні листки -їх і так мало.

Панове досвідчені гровери підкажіть шо робить.

Привіт. Заміряй ТДС води після поливу. І вже потім вирішу що робити! Таке може бути що вона їсть себе через те що забагато добрив в землі. А який ПШ води ти заливаєш? Неправильний ПШ води блокує харчування рослинки. Зверни увагу на ПШ та кількість ТДС у землі. І з коригуй до норми, і буде тобі щастя!) 

ПШ для тебе має бути в діапазоні 6.2 - 6.7 а в ідеалі 6.5.

ТДС (НА ВИХОДІ, ЗЛИВІ) в залежності від стадії розвитку, якщо це рання вега то приблизно в діапазоні 400-500ppm якщо пізня вега там може бути 500 і до 1000 доходити, а цвітіння в районі 500 - 1200. Це все приблизно, в кожного індивідуально, кожному сорту потрібно свій підхід. 

Заміряй ТДС, якшо він падає нижче 400 то дай добрив, якщо він в тебе зараз 1500 - 2000, то є сенс промити його.

І не забуває, що любе передозування рослини добривами заповільнює її ріст та розвиток на цілий тиждень або навіть на два, і тому наступні удобрахи які ти льєш рослина не вбирає одразу а поступово. Так що не варто з цим спішити. І не панікуй! Головне спокійно та уважно перевір рівень ПШ і ТДС.

А і да після передозування добривами, я б взагалі рослинці давби відпочити від добрива тижні два, поки не прийде в нормальний ріст та здоровий стан.

Изменено пользователем JahMin
  • Like +1 3

Поделиться сообщением

• 0
12 часов назад, JahMin сказал:

Привіт. Заміряй ТДС води після поливу. І вже потім вирішу що робити! Таке може бути що вона їсть себе через те що забагато добрив в землі. А який ПШ води ти заливаєш? Неправильний ПШ води блокує харчування рослинки. Зверни увагу на ПШ та кількість ТДС у землі. І з коригуй до норми, і буде тобі щастя!) 

ПШ для тебе має бути в діапазоні 6.2 - 6.7 а в ідеалі 6.5.

ТДС (НА ВИХОДІ, ЗЛИВІ) в залежності від стадії розвитку, якщо це рання вега то приблизно в діапазоні 400-500ppm якщо пізня вега там може бути 500 і до 1000 доходити, а цвітіння в районі 500 - 1200. Це все приблизно, в кожного індивідуально, кожному сорту потрібно свій підхід. 

Заміряй ТДС, якшо він падає нижче 400 то дай добрив, якщо він в тебе зараз 1500 - 2000, то є сенс промити його.

І не забуває, що любе передозування рослини добривами заповільнює її ріст та розвиток на цілий тиждень або навіть на два, і тому наступні удобрахи які ти льєш рослина не вбирає одразу а поступово. Так що не варто з цим спішити. І не панікуй! Головне спокійно та уважно перевір рівень ПШ і ТДС.

А і да після передозування добривами, я б взагалі рослинці давби відпочити від добрива тижні два, поки не прийде в нормальний ріст та здоровий стан.

Бро, дякую що витратив час на весь цей текст.

Але  малій 62 ДВК і шось мені підказує, шо через два тиждня я вже почну її коцать і курить. Вона і була посаджена з цією метою в березні - шоб було шо курнуть поки росте основна грядка. 

Тому паніки нема. Як і приборів ПШ і ТДС.

Ще раз - Дякую за відгук. І успіху в твоєму грові.

20260525_084307.jpg.3a8bf12e0b458ae8ac96be4505db7ed8.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

якби зразу фото скинув то раніше б отримав поради. з фікусом все добре. можливо з огляду на вік вона вирішила підїсти старі листя, які більше споживають ніж дають. наросло звісно малувато - скоріше за все погане світло або мало фосфору-калію

• Like +1 1
  • Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

• 0
34 минуты назад, jumbojet сказал:

якби зразу фото скинув то раніше б отримав поради. з фікусом все добре. можливо з огляду на вік вона вирішила підїсти старі листя, які більше споживають ніж дають. наросло звісно малувато - скоріше за все погане світло або мало фосфору-калію

Щировдячний за відгук.

Світла мало - балкон. Погода не радує.

Удобряхи професійні для марухи. 18-12-18

20260522_132628.jpg.172cc872dcb214c2a0fb5e116911be9b.jpg

Поделиться сообщением

• 0
9 часов назад, sanja2020 сказал:

Але  малій 62 ДВК і шось мені підказує, шо через два тиждня я вже почну її коцать і курить. Вона і була посаджена з цією метою в березні - шоб було шо курнуть поки росте основна грядка. 

Вау, гарна дівчинка!))

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
7 часов назад, JahMin сказал:

Вау, гарна дівчинка!))

Дякую бро. 

Я, чесно, не сподівався і не розраховував шо вона буде такою. Думав буде худенький дрищ сантиметрів 15-20, адже розумів, шо у квітні ще буде прохолодно( хоч і не настільки і не квітень-травень) + періон весняних дощів(відсутність сонця), ну і дуже маленький горщик (1.5 - 1.7 л. землі), але гени - сильна штука - Дяка бро Крісс. Як кажуть: Від осинки не родяться мандаринки.

Підписуйся на мій реп, буду вдячний за відгуки і поради.

Успіху в починаннях.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
В 27.05.2026 в 13:27, sanja2020 сказал:

гарно виросла, але як на мене, там їй цвісти і цвісти ще, там нічого й коцать, щоб покурювати зараз. хоча би місяць дав їй набрати масу

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
9 минут назад, Shajtan сказал:

гарно виросла, але як на мене, там їй цвісти і цвісти ще, там нічого й коцать, щоб покурювати зараз. хоча би місяць дав їй набрати масу

Так бро. Ще цвісти і цвісти.

Не зараз, написав - через два тижня може почну коцать.

Загалом вона і була посаджена в березні ( на два місяці раньше всіх) шоб її коцать потрохи поки ростиме основна грядка в теплі і +- нормальній тарі.

І да вони при поганом-балконному освітленні довше цвітуть.

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...