Перейти к публикации

Ростуть гриби на ділянці

Рекомендованные сообщения

Колись, десь так років з 10 назад, я пробував виростити псилоцибінові гриби, мені чувак роздав на олк, короче кажучи заросла банка, і так вийшло що я вирішив цю банку посадити в малиннику, біля цього маллиника в мене самшит та ділянка для відпочинку. Допоможіть зрозуміти чи це псилоцибінові гриби), бо я в тому дуже далекий.

IMG_5134.jpeg

IMG_5137.jpeg

IMG_5136.jpeg

Изменено пользователем DzidzioID
  • Like +1 2

Поделиться сообщением

• DzidzioID changed the title to Ростуть гриби на ділянці
4 часа назад, DzidzioID сказал:

Допоможіть зрозуміти чи це псилоцибінові гриби)

Мені здається що ні. Розламай ніжку глянь який колір буде, у кубів синій або зелений. ще не бачу вуалі на ніжці, ті стрейни що піднімав була вуаль.
У кубів сила в ногах, ніжка зазвичай плотна і товща ніж у тебе на фото.

У нас в Україні на Шипіті можна знайти ось такі грибаси Psilocybe semilanceata, в народі кличуть Лансети. В них упруга ніжка, та не розсипається якщо між пальцями покрутити. До речі, ланцети поміцніше кубів:

IMG_20250609_185806_186.thumb.jpg.0ac86e6ebcc3727e80f6924a3de39175.jpgIMG_20250609_185814_339.thumb.jpg.839530836647af624b23c7f6abfc5a7b.jpg

4 часа назад, DzidzioID сказал:

Колись, десь так років з 10 назад

а тут на форумі який нік раніше був?

• Like +1 3

Поделиться сообщением

То було в розквіт сил олк, це так мені здавалося.
Відео супер, гарні краєвиди

• Like +1 1

Поделиться сообщением

В 11.06.2026 в 10:38, DzidzioID сказал:

Колись, десь так років з 10 назад, я пробував виростити псилоцибінові гриби, мені чувак роздав на олк, короче кажучи заросла банка, і так вийшло що я вирішив цю банку посадити в малиннику, біля цього маллиника в мене самшит та ділянка для відпочинку. Допоможіть зрозуміти чи це псилоцибінові гриби), бо я в тому дуже далекий.

IMG_5134.jpeg

IMG_5137.jpeg

IMG_5136.jpeg

А что за стрейн был лет 10 назад помнишь?

Поделиться сообщением

Та і в тому і проблема що не памʼятаю.

@CannabisDoomOcculta ось фотка ніжкі, зріз коричневий

IMG_5143.jpeg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Поделиться сообщением

5 часов назад, DzidzioID сказал:

Из Вики: "Не їстівний. У деяких дослідженнях зазначають, що він містить психоактивні речовини."

Поганка тоже містить, чо уж там. Все грибы съедобны, но некоторые только один раз. 

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

@DzidzioID @iAmдостатньо лизнути бліду поганку щоб відправитися на той світ. Чув історію від людини яка це зробила будучи професором мікології та вижила буквально завдяки випадковості. Він понятно знав що гриб вкрай небезпечний якщо з'їсти та не думав що не зможе дихати буквально за декілька секунд після того як лизнув.

Поделиться сообщением

6 часов назад, CannabisDoomOcculta сказал:

@DzidzioID @iAmдостатньо лизнути бліду поганку щоб відправитися на той світ. Чув історію від людини яка це зробила будучи професором мікології та вижила буквально завдяки випадковості. Він понятно знав що гриб вкрай небезпечний якщо з'їсти та не думав що не зможе дихати буквально за декілька секунд після того як лизнув.

Та ото ж бро. Одно дело кушать то, что у тебя в монотубе выросло, а другое - какую-то ересь из малинника, надеясь что это те самые, зарытые 10 лет тому назад кубы. Отважиться на такое - стать претендентом на премию Дарвина. Ни в коем случае не пытаюсь обидеть автора вопроса если что. Просто @DzidzioID , не ешь каку. Лучше купи себе принт и подними в баклаге. А эти оставь расти.

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

1 час назад, iAm сказал:

надеясь что это те самые, зарытые 10 лет тому назад кубы.

деякий час назад таож створював подібну тему коли побачив подібні на куби грибочки там де зарив міц)) ну оце виною всі історії що куби вилізли біля растіхи бо туди міц зарив або на ділянці. я пробував по різному підсажувати у мене щось не вийшло і першу хвилю отримати. Можливо в грунті щось що їх їсть.

Ну а так то да. підтртмую що краще через відбиток робити. Тимпаче що грибочки піднімаються достатньо швидко, це не ялинки чекати. 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Панове, тему створив з цікавості, я не планував вживати чи продавати.

Люблю збирати тільки ті гриби які знаю.

Дякую Вам за зворотній звʼязок в цій темі, обняв)

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

45 минут назад, CannabisDoomOcculta сказал:

деякий час назад таож створював подібну тему коли побачив подібні на куби грибочки там де зарив міц)) ну оце виною всі історії що куби вилізли біля растіхи бо туди міц зарив або на ділянці. я пробував по різному підсажувати у мене щось не вийшло і першу хвилю отримати. Можливо в грунті щось що їх їсть.

Ну а так то да. підтртмую що краще через відбиток робити. Тимпаче що грибочки піднімаються достатньо швидко, це не ялинки чекати. 

Я не думаю что кубы с принтов будут расти в аутдоре в нашем климате. Они и в монотубе или парнике могут загнуться если где-то прошляпить со стерильностью. А наш аут для них это смерти подобно. Могу ошибаться конечно...но одно дело местные виды вроде Psilocybe semilanceata, другое дело те, для которых эта экосистема вообще чужда и климатически и биологически. Да и опять же, у природы миллионы попыток, не выросло тут - вырастет там. У человека куда меньше. Закопать банку мицелия в аутдоре и надеяться что взойдёт...ну такое себе.

• Like +1 2

Поделиться сообщением

31 минуту назад, DzidzioID сказал:

Люблю збирати тільки ті гриби які знаю.

Дякую Вам за зворотній звʼязок в цій темі, обняв)

Взаимно бро. Да кто знает, читаешь так и думаешь мало-ли, может человека достало всё вконец и решил похавать сорванных неизвестных грибочков)

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

3 часа назад, DzidzioID сказал:

та понятно, та дай підрозігнати трохи)) а якби ми всі написали що це куби то що? з'їв би сто проц)

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

@CannabisDoomOcculta в мене немає бажання хавати псилоцибінові гриби)

Поделиться сообщением

Для мене то була б хохма, що деякі люди псилоцибінові гриби збирають в горах або на лісових галявинах, а вони в мене ростуть на ділянці де я відпочиваю)

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...