Перейти к публикации
  • 0

Проблемы с птицами.

Вопрос

Всем привет!

Второй год проблема с птицами. Прошлый год у молодой фотопериодной растишки снесли бошку, несколько веерных листьев и пасынок (зачаток боковой ветки) - на том все и закончилось. Если с вершком и лопухами не критично, то боковая ветка - недобор в урожае. В этом году уже три атаки. Первая атака - вершок и лопухи (некритично), а вот вторая и третья уже "больно" - снова боковой пасынок в ноль, еще на одном пасынке вершок и не много лопухи подкромсали. Рядом пару автиков тоже пострадали, но не критично - не много лопухов и пытались оторвать боковые веточки, но не смогли оторвать (волокнистые уже). Вчера с утра, когда выходил в огород, боковым зрением заметил отлетающюю птицу - по виду толи сорока, толи голубь - значения не придал, пока не увидел, что снова валяются оборванные листья. Сегодня эта тварь (думаю, что это одна и та же) снова наведывалась. Читал, что могут воровать для строительства гнезд, но вроде как все оборванное валяется рядом. Злости через край  🤬🤬🤬 хочется их всех уничтожить - хоть бери и ночуй в саду, в засаде с воздушкой.

Вопрос такой - зачем они их обрывают и что с этим делать??

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0

А ты уверен что это птица? Я лично такого не встречал, никогда, у меня расти хватает, и куча птиц просто, разных, воробьи, ласточки гнезда вью, вороны, сороки, ещё там шото летает, и в горшочках стоят и ночую на улице с того момента как взошли, дней 5 назад, никому из тех что я перечислил рамтихи вообще не интересны, им интересно когда я землю вокруг вмкапываю, то они бывает слетаются и что то там искать начинают, это я заметил, но сами рамтихи им не интересны, как оказалось, я сам очковал, думал что воробьи сожрут, нет и им оно не интересно, так что может что то другое? Например саранча..... Я за всю жизнь её в наших краях не видел, вот на днях увидел

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0

Краще шукай нове місце, знайомий так втратив 50 саджанців горобці зїли

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
4 часа назад, Charodei сказал:

горобці зїли

може чайки?

Поделиться сообщением

• 0
14 часов назад, BarneyGreenway сказал:

А ты уверен что это птица? Я лично такого не встречал, никогда, у меня расти хватает, и куча птиц просто, разных, воробьи, ласточки гнезда вью, вороны, сороки, ещё там шото летает, и в горшочках стоят и ночую на улице с того момента как взошли, дней 5 назад, никому из тех что я перечислил рамтихи вообще не интересны, им интересно когда я землю вокруг вмкапываю, то они бывает слетаются и что то там искать начинают, это я заметил, но сами рамтихи им не интересны, как оказалось, я сам очковал, думал что воробьи сожрут, нет и им оно не интересно, так что может что то другое? Например саранча..... Я за всю жизнь её в наших краях не видел, вот на днях увидел

100% птицы. Саранча просто съела бы, а так листья и бошки общипывают и это все рядом валяется, а пара листиков валялась в метре-полтора от растих под забором. У меня тоже масса разных птиц, но до прошлого года растихи их не интересовали.

Поделиться сообщением

• 0
2 минуты назад, Комбинатор сказал:

100% птицы. Саранча просто съела бы, а так листья и бошки общипывают и это все рядом валяется, а пара листиков валялась в метре-полтора от растих под забором. У меня тоже масса разных птиц, но до прошлого года растихи их не интересовали.

Понял..охренеть...а что если если купить маск.сеть 30%ую и просто спрятать ее? Не вариант? Я просто сам так подумываю зделать, в основном для защиты от солнца, бо что то мне не нравится как оно начинает лупить сильно

Поделиться сообщением

• 0
8 часов назад, Charodei сказал:

Краще шукай нове місце, знайомий так втратив 50 саджанців горобці зїли

Дякую, але дача тільки одна, а ліси та посадки - це не моє)))

Спробую відлякувачів навішати - компакт диски, та може десь придбаю макет хижого птаха. У знайомого теж була схожа проблема, але у нього горобець літав до дорослої рослини та наводив там "кіпішу". Каже, що перестав літати, як іграшок дитячих в садку порозставляв.

Поделиться сообщением

• 0
5 минут назад, BarneyGreenway сказал:

Понял..охренеть...а что если если купить маск.сеть 30%ую и просто спрятать ее? Не вариант? Я просто сам так подумываю зделать, в основном для защиты от солнца, бо что то мне не нравится как оно начинает лупить сильно

Думал и за сетку, но они и так в полутени растут, а сеткой еще больше затеню, тогда как остальные вообще стремятся вырастить именно на солнышке, чтоб растихе максимально было света.

Поделиться сообщением

• 0
1 минуту назад, Комбинатор сказал:

Думал и за сетку, но они и так в полутени растут, а сеткой еще больше затеню, тогда как остальные вообще стремятся вырастить именно на солнышке, чтоб растихе максимально было света.

Светочка 20% ничего тебе не испортит, они же разные бывают,и даже защитит от ядерного солнца, вариантов больше нет. 

Бля какие агрессивные там воробьи у тебя, я в шоке аж.... Мои вот сидят чирикают на черешне, я их не трогаю и они меня..охренеть

Поделиться сообщением

• 0
4 часа назад, АКакже сказал:

може чайки?

А чому саме чайки? Водойма поряд є, але чайки майже не літають.

Поделиться сообщением

• 0
3 минуты назад, BarneyGreenway сказал:

Светочка 20% ничего тебе не испортит, они же разные бывают,и даже защитит от ядерного солнца, вариантов больше нет. 

Бля какие агрессивные там воробьи у тебя, я в шоке аж.... Мои вот сидят чирикают на черешне, я их не трогаю и они меня..охренеть

Та мои воробьи вроди норм - мне кажется это сороки, так как живет тут где-то рядом парочка - определенно сказать не возможно, бо за руку никого конкретного пока не поймал.

Сестра вот в другой области живет и у нее переодически на рассаде томатов скворцы сносят бошки и листья. Как говорила ей бабка - птицы тянут их (резкопахнующие растения) в гнезда для отпугивания блох, но не знаю на сколько это правда.

Поделиться сообщением

• 0

@КомбинаторБули такі теми раніше, чекаємо поки напишуть люди у яких уже були такі проблеми.  Ще за мишей писали, теж знімали хлопцям нормально так кущі, но то дикий аут, у тебе ж на ділянці так розумію.

У мене така пропозиція, чимось не приємним для пташок поряд намазати. Саму рослину теж чимось обробити по перше для профілактики від шкідників і плісняви, більшість цих препаратів також не приємно пахнуть може не будуть коцати далі.

І друга думка, підсадити різних сортів. На скільки знаю травичка має терпени які навпаки відлякують тварин, якщо ці ялинки які ти посадим так до душі пернатим, спробуй посадити інші сорти. З різними терпеновими профілями.

Поделиться сообщением

• 0
7 часов назад, АКакже сказал:

може чайки?

Можливо чайки , ще фазани в жарке літо люблять в лунках политих сидіть їм там кайфово не жарко земля сера , а рослинам пезд

Изменено пользователем Charodei

Поделиться сообщением

• 0
В 12.06.2026 в 11:48, Комбинатор сказал:

эта тварь

Бро за тебе вони так само думають ))) 

Я саджаю завжди більше....і для птиць і для косуль з кабанами.....і для двуногих паразитів ))) 

Изменено пользователем Michman
  • Джа Пре +1 1

Українська Конопляна Асоціація (УКА) приєднуємось... https://uacanas.com  :  https://t.me/uacanas

Поделиться сообщением

• 0

Частіше за все птиці так роблять щоб позбутися бліх у кублах, наприклад блохи дуже не люблять рослину Томат і тому шпаки скубають листя і стебла і носять собі у гнізда.
Для інших де вітаміни і поживні речовини, конопля як ні як дуже корисна а хтось шукає там лічинок.
А для когось це просто по приколу.....я так бачив з косулями, пиздує і просто надгризає-ломає і тупо йде далі....

Українська Конопляна Асоціація (УКА) приєднуємось... https://uacanas.com  :  https://t.me/uacanas

Поделиться сообщением

• 0

Не мав опиту з  подібним, цікаво що за птах :1194491302_holmes50:

А з допомоги на думку приходить, змінити локацію при можливості або ще чучело поставить може допомогти

Поделиться сообщением

• 0

Если локация позволяет шуметь - может повесить пустые жестяные банки на шнурках, что б она на ветру друг об друга ударялись. Где-то слышал что так отпугивают птиц.

Поделиться сообщением

• 0

Майже все не працює, або працює лише на кілька годин чи днів(якщо повезе)..........є тільки два робочих варіанта, перший самий єффективний це спеціальний магнітофон, там три частоти з трьома видами птіць, яких бояться шпаки, горобці і т.д......але якщо нема поблизу якихось шерешень чи полуниці то буде паліво навіщо ти той магнітафон включаєш.
Другий варіант це зробити кота, але це працює якщо ти кожного дня мінімум по три рази на день міняєшь його локацію а якщо просто залишити на місці, то вони на 3-й день зрозуміють що щось не так, бо де ви бичили кота щоб декілька днів сидів на одному місці ))

Поделиться сообщением

• 0
23 часа назад, CannabisDoomOcculta сказал:

@КомбинаторБули такі теми раніше, чекаємо поки напишуть люди у яких уже були такі проблеми.  Ще за мишей писали, теж знімали хлопцям нормально так кущі, но то дикий аут, у тебе ж на ділянці так розумію.

У мене така пропозиція, чимось не приємним для пташок поряд намазати. Саму рослину теж чимось обробити по перше для профілактики від шкідників і плісняви, більшість цих препаратів також не приємно пахнуть може не будуть коцати далі.

І друга думка, підсадити різних сортів. На скільки знаю травичка має терпени які навпаки відлякують тварин, якщо ці ялинки які ти посадим так до душі пернатим, спробуй посадити інші сорти. З різними терпеновими профілями.

Дякую за поради, та рослини вже оброблені Фітовермом, а на ділянці вже поряд росте 5 рослин - 2 автіка, та 3 фотіка.

Може ще досаджу декілька  рослин, та здаєтся вони проявляють цікавість саме до тих рослин, що більше пахнуть/смердять. З трьох фотіків цікавість в основному до того, що більш пахне. Також була цікавість і до автіків, але з гілками не впорались, та вроді залишили їх у покої. У чьора нікого не було, а сьогодні на одному з фотіків відщіпнули один нижній лопушок.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
22 часа назад, Michman сказал:

Бро за тебе вони так само думають ))) 

Я саджаю завжди більше....і для птиць і для косуль з кабанами.....і для двуногих паразитів ))) 

У моєму випадку саджати біььше не варіант, бо буде більше питань у паразитів у погонах)))

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
22 часа назад, Michman сказал:

Частіше за все птиці так роблять щоб позбутися бліх у кублах, наприклад блохи дуже не люблять рослину Томат і тому шпаки скубають листя і стебла і носять собі у гнізда.
Для інших де вітаміни і поживні речовини, конопля як ні як дуже корисна а хтось шукає там лічинок.
А для когось це просто по приколу.....я так бачив з косулями, пиздує і просто надгризає-ломає і тупо йде далі....

За бліх сестрі бабця розповідала, бо у сеструхи шпаки підщіпують помідори. Теж думав, що в мене щіпають щоб рятуватися від бліх, або гнізда будувати, та все, що відщіпнули, валяється поряд. Спочатку вважав, що невстигають забрати, бо ми просинаємося, виходимо у двір, та відлякуємо їх. Але проаналізував попередній рік, коли атака була тільки одна, та коли нас не було на дачі, а все общипане лежало поряд с кущом вже підсохше - відкинув теорію що до бліх, та будівлі гнізд.

Поделиться сообщением

• 0
19 часов назад, KuznetsD9thc сказал:

Не мав опиту з  подібним, цікаво що за птах :1194491302_holmes50:

А з допомоги на думку приходить, змінити локацію при можливості або ще чучело поставить може допомогти

Дякую, але змінювати локацію нікуди, а над відлякувачами вже працюю. Сьогодні порозвішую по периметру старі компакт диски, та пошукаю вдома якісь іграшки звірів, бо готові якісні макети для мене зараз накладно купувати.

Поделиться сообщением

• 0
15 часов назад, iAm сказал:

Если локация позволяет шуметь - может повесить пустые жестяные банки на шнурках, что б она на ветру друг об друга ударялись. Где-то слышал что так отпугивают птиц.

Спасибо, тоже за банки читал. Они и блики создают от солнца и шумят на ветру. Блики создавать у меня будут компакт диски, а шум думаю не нужен, так как все атаки происходят рано утром, когда ветра еще нет. 

Поделиться сообщением

• 0
14 часов назад, Michman сказал:

Майже все не працює, або працює лише на кілька годин чи днів(якщо повезе)..........є тільки два робочих варіанта, перший самий єффективний це спеціальний магнітофон, там три частоти з трьома видами птіць, яких бояться шпаки, горобці і т.д......але якщо нема поблизу якихось шерешень чи полуниці то буде паліво навіщо ти той магнітафон включаєш.
Другий варіант це зробити кота, але це працює якщо ти кожного дня мінімум по три рази на день міняєшь його локацію а якщо просто залишити на місці, то вони на 3-й день зрозуміють що щось не так, бо де ви бичили кота щоб декілька днів сидів на одному місці ))

Там хоч макет кота, хоч макет хижого птаха, то радять змінювати його місце положення, бо птахи теж не дурні))

Сусід бачить мої посіви, але питань поки не задавав. Та здаєтся мені, що питання можуть з`явитися, якщо я свою діляночку обладнаю спеціальним магнітофоном, та напхаю всіляких відлякувачів 😀

Поделиться сообщением

• 0
16 минут назад, Комбинатор сказал:

Там хоч макет кота, хоч макет хижого птаха, то радять змінювати його місце положення, бо птахи теж не дурні))

Чув ще такий спосіб від людей які під агро волокно саджають ягідки. Розкидують яскраві камінці, намистини червоні - плахи їх клюють, не клюється розуміють що тут шляпа і коли визріває ягода не хавають. тут звичайно інший випадок, більше на запах чи зелень налаштовані. та все ж

59 минут назад, Комбинатор сказал:

та рослини вже оброблені Фітовермом,

з якоїсь точки зору якщо вони від паразиців листя ворують то їм тільки на руку))

1 час назад, Комбинатор сказал:

Може ще досаджу декілька  рослин, та здаєтся вони проявляють цікавість саме до тих рослин, що більше пахнуть/смердять. З трьох фотіків цікавість в основному до того, що більш пахне.

23 минуты назад, Комбинатор сказал:

Сусід бачить мої посіви, але питань поки не задавав. Та здаєтся мені, що питання можуть з`явитися, якщо я свою діляночку обладнаю спеціальним магнітофоном, та напхаю всіляких відлякувачів 😀

Теорія з терпенами отримала певні підтвердження, я б краще підсадив ніж привертав увагу відлякувальними засобами які привернуть увагу двоногих.

Ніхто наче не пише, та є варіант поставити ловушки та виловити цих пару вредітелей, скоріш за все це не тисячи плахів а реально 1-2 пташечки

Поделиться сообщением

• 0
1 час назад, CannabisDoomOcculta сказал:

реально 1-2 пташечки

Ну так купи воздушку, или смастери рогатку и залепи пташечкам. Я не зверь, но если выбирать между урожаем и тем, что бы птичкам было по кайфу - я выберу урожай. Или соседа посади стеречь:1842405306_Cool50: Если вопросов не было - может у него тоже интерес в этом есть, думает мол как созреют, подойду по сеседски попрошу накурить) Так что пусть помогает.

Изменено пользователем iAm

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...