Перейти к публикации

Грунт для аута. Що порадите?

Рекомендованные сообщения

Усім доброго дня! Певно тема піднімалася неодноразово, спробую запитати під свої умови, маю надію отримаю вичерпну відповідь. У мене бідний піщаний грунт, хочу садити автіки в ємкості 6-10л і прикопувати посуду. На дно гідрогель, всі дела, підживлення раз в тиждень як і має бути. Який з покупних грунтів порадите з того що є на ринку? Минулого року хтось порадив на форумі з олх 270грн торф + 20% гумуса і доставка Укрпоштою 20 грн, щось таке. То мені той торф не сподобався, він погано промокає, точніше крізь нього вода проскакує і не затримується. Знаю литовський офігенний, але то мегадорого. Може хто сь щось підкаже як з того 270гривневого торфа зробити канфету, якісь суміші тощо.

Изменено пользователем UrsusAretos

Поделиться сообщением

2 часа назад, UrsusAretos сказал:

270грн торф + 20% гумуса і доставка Укрпоштою 20 грн

В крупних мережах продається Поліський 100 грн/10л. Крім грунта зверни увагу на те яким він повинен бути і вологу утримувати, і повітря пропускати. Я би виїхав на луг або листяний ліс і набрав би по відру на рослину жирної землі + по 10% перліт, вермікуліт, кокосове волокно - для того щоб підвищити інші параметри. Тоді вже можна не прикопувати а саджати у лунку, або на швидку зшити гроу-беги з тонкого агроволокна.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

+ 20-30% агроперліту туди. Пройшов на ньому вже циклів з 5, гарний.

61513769783494.jpg

Изменено пользователем plntz
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

Подібну до того штуку робиш що написав тему робиш і все гуд?

Поделиться сообщением

6 часов назад, CannabisDoomOcculta сказал:

В крупних мережах продається Поліський 100 грн/10л. Крім грунта зверни увагу на те яким він повинен бути і вологу утримувати, і повітря пропускати. Я би виїхав на луг або листяний ліс і набрав би по відру на рослину жирної землі + по 10% перліт, вермікуліт, кокосове волокно - для того щоб підвищити інші параметри. Тоді вже можна не прикопувати а саджати у лунку, або на швидку зшити гроу-беги з тонкого агроволокна.

в мене полісся, окрім дубового листя нуль, а грунт під дубом навряд добрий

• Like +1 1

Поделиться сообщением

35 минут назад, UrsusAretos сказал:

в мене полісся, окрім дубового листя нуль, а грунт під дубом навряд добрий

В моєму регіоні я б з дубового лісу взяв, земля добра, на чому вони у тебе ростуть тут уже тобі видніше (у нас чорнозем, Слобожанщина).  Попередній пост ще в ту тему, що можливо краще зробити акцент на властивості грунта, той же гідрогель про який ти писав достатньо коштовний, додавши перліт та вермікуліт або навіть просто пенопласт можна значно поліпшити вже існуючи грунт.  Не знаю скільки ти запланував кущів, та як варіант спробуй і покупний грунт і копни десь зверху на хорошій галявині чи лугу, в лісі чи на узліссі - порівняєш результат.

Ще поки писав прийшла думка, от люди є роблять високі грядки, Хольцера чи як там. Цікаво як наші рослини на них відреагували б, який би був вплив на врожай. Можливо на наступний рік спробую зробити.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Ще поки писав прийшла думка, от люди є роблять високі грядки, Хольцера чи як там. Цікаво як наші рослини на них відреагували б, який би був вплив на врожай. Можливо на наступний рік спробую зробити.

Та в плюс відреагують, якщо норм грядку підготовити і заложити вниз якоїсь деревини щоб перегниввла тихенько , а зверху парничок на перший місяць -два від висадки- то можна десь в квітні вже розсаду висажувати, грядка буде прогріта . Тестив на помідорах одного сорту, ті що на високій росли - кущі відсотків на 20 більші були
  • Like +1 2

Поделиться сообщением

9 часов назад, CannabisDoomOcculta сказал:

той же гідрогель про який ти писав достатньо коштовний

Я минулого року брав, 320грн/кг в акції. Для автіка на лунку столова ложка, грам 10-12. Так що там не все так страшно по ціні. Дякую за поради, просто в мене грунт дуже бідний , а піски не тримають вологу, тому й прийняв рішення в якісь посуди саджати, щоб через стінки лунки волога не уходила. Біля річки є торф не зрілий, його пролити може тільки дощ, або міліоративні канали з підняттям рівня води. Звісно сажу то не біля будинку і можливості ходити туди частяка нема. Особливо хвилює коли спека, тижні два тому було 34С. Пенопласт певно тільки питому вагу грунту зможе змінити, тіпа легшим зробити ,але на утримання вологи наряд вплине

9 часов назад, plntz сказал:

якщо норм грядку підготовити і заложити вниз якоїсь деревини щоб перегниввла тихенько

деревина досить повільно перегниває, за сезон того гниття і не помітиш. В мене товариш грає в високі грядки, найкращий варік туди кидати подрібнені гілки рівним шаром. Бо якщо плотняком не лежить від проливу просідає і фігня відбувається. Щоб тепло йшло то гній треба кидати, самі гіляки не дадуть реакціії. Це ми про помідори, насправді під наш гербарій може і підійде, але умови конфіденційності і догляд раз в тиждень - в лісі не організуєш то.

Поделиться сообщением

Привiт Бро! Для мене краща земля - це флорин унiверсальний, раджу до нього добавити небагато вермiкулiту, держе вологу+натуральний+кремнiй для сили гiлок. Гiдрогель-стрьомна штука,хз що в нього намiшали китайцi...

Заривати горшки гон, люди навпаки покупають аерпоти, щоб корiнь дихав. 

уке.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

1 час назад, GROVNIY сказал:

Заривати горшки гон, люди навпаки покупають аерпоти, щоб корiнь дихав. 

Привіт. Дякую за пораду по грунту. Як ти то бачиш пот на вулиці з поливом лише по вихідним? І взагалі чим відрізняється відро закопане від відра яке стоїть просто? В землі корінь не перегріватиметься та й випаровування буде меншим. Про тряпчаний пот на вулиці без частого поливу взагалі не варік. А тряпчаний пот і в землі крякне за тиждень , в 2023році спека була що грунт просох більше за пів метра, малина в лісі посохла в хлам.

Изменено пользователем UrsusAretos

Поделиться сообщением

23 минуты назад, UrsusAretos сказал:

Привіт. Дякую за пораду по грунту. Як ти то бачиш пот на вулиці з поливом лише по вихідним? І взагалі чим відрізняється відро закопане від відра яке стоїть просто? В землі корінь не перегріватиметься та й випаровування буде меншим. Про тряпчаний пот на вулиці без частого поливу взагалі не варік. А тряпчаний пот і в землі крякне за тиждень , в 2023році спека була що грунт просох більше за пів метра, малина в лісі посохла в хлам.

Я про те, що краще просто лунку вирити, покупну землю з вермiкулiтом,можна курячий послiд в гранулах зелений грамм 200 на 10 л грунту замiшати, вiн вологу трима добре. Зверху мульча з соломи або сiна, рiзна щепа не пIдходить, щелочить,розводе плIсняву,витягує азот з рiзосфери.

Поделиться сообщением

30 минут назад, UrsusAretos сказал:

В вiдрi закопанному то срака,повiр. До першого норм дощу, потiм там болото буде. Корiння має дихати, це факт,скiльки б дiрок не зробити в вiдрi, краще просто лунка заряджена. Купа є репортiв з просто лунками.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Для аута беру старий грунт, з попередніх індор гровів коноплі і інших рослин. Як то кажуть собираю, там вже і агроперліт, мох, кокос є

Заряджаю його борошном кровʼяним, рибним та кістковим, на 10 л. по 1 ст. ложці це все діло перемішую та додаю триходерму, щоб залишки коріння схавала та переробила в поживу.  Лунку підготовив, на дно трохи гранульованого курячого гівна жменю сипанув.   В лунку поставив 2л. бутилку з водою, зробив маленький отвір в напрямку де буде стовбур майбутньої рослини, в ютубі підгледів. Далі замутив розсаду та висадив. 
Метод з пляшкою супер, не треба багато води щоб пролити землю. 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

14 часов назад, DzidzioID сказал:

Для аута беру старий грунт, з попередніх індор гровів коноплі і інших рослин. Як то кажуть собираю, там вже і агроперліт, мох, кокос є

Заряджаю його борошном кровʼяним, рибним та кістковим, на 10 л. по 1 ст. ложці це все діло перемішую та додаю триходерму, щоб залишки коріння схавала та переробила в поживу.  Лунку підготовив, на дно трохи гранульованого курячого гівна жменю сипанув.   В лунку поставив 2л. бутилку з водою, зробив маленький отвір в напрямку де буде стовбур майбутньої рослини, в ютубі підгледів. Далі замутив розсаду та висадив. 
Метод з пляшкою супер, не треба багато води щоб пролити землю. 

Дякую. Про пляшку цікаво, на скільки довго вона працює?

Поделиться сообщением

22 часа назад, GROVNIY сказал:

В вiдрi закопанному то срака,повiр. До першого норм дощу, потiм там болото буде. Корiння має дихати, це факт,скiльки б дiрок не зробити в вiдрi, краще просто лунка заряджена. Купа є репортiв з просто лунками.

В мене воно зараз десь так і працює, пробував без гідрогелю, то на моєму грунті дуже швидко волога втрачається. я вже думав брати якийсь аля рукав, чи відро без дна від водоемульсіонки. Сам фокус щоб через боковини вода не розходилася, пісок вологу витягує з любої мочалки. Якщо просто заряджена лунка без гідрогелю то треба 2 рази на тиждень як мінімум поливати за температури 30С. Про властивості грунтів читав, то з того що бачу в себе то концентрація гумусу десь 0,5%, вона пересихає швидко і тягне з будь чого воду.

Поделиться сообщением

21 минуту назад, UrsusAretos сказал:

В мене воно зараз десь так і працює, пробував без гідрогелю, то на моєму грунті дуже швидко волога втрачається. я вже думав брати якийсь аля рукав, чи відро без дна від водоемульсіонки. Сам фокус щоб через боковини вода не розходилася, пісок вологу витягує з любої мочалки. Якщо просто заряджена лунка без гідрогелю то треба 2 рази на тиждень як мінімум поливати за температури 30С. Про властивості грунтів читав, то з того що бачу в себе то концентрація гумусу десь 0,5%, вона пересихає швидко і тягне з будь чого воду.

Спробуй ще вермiкулiт добавити, я колись згноїв ним куща, бо ввалив забагато i вiдро не просихало , навiть рихлення не допомагало XD

а ще проливати навкруги лунки,можна з баклажки 6 л i капельницi капельний полив настроїти на мiнiмум прямо пiд корiнь.

Поделиться сообщением

3 минуты назад, GROVNIY сказал:

Спробуй ще вермiкулiт добавити, я колись згноїв ним куща, бо ввалив забагато i вiдро не просихало , навiть рихлення не допомагало XD

а ще проливати навкруги лунки,можна з баклажки 6 л i капельницi капельний полив настроїти на мiнiмум прямо пiд корiнь.

Вермікуліт береш якийсь садовий чи будівельний теж можна? Не знаю яка в них різниця, фракція, чистота чи ще якісь властивості?

Поделиться сообщением

26 минут назад, UrsusAretos сказал:

Вермікуліт береш якийсь садовий чи будівельний теж можна? Не знаю яка в них різниця, фракція, чистота чи ще якісь властивості?

Напевне ти перепутав вермiкулiт з керамзитом.Бо вермiкулiт тiльки садовий бува.

Поделиться сообщением

Головне фракцiю приблизно 4 мм, тодi буде працювати.

Поделиться сообщением

7 часов назад, UrsusAretos сказал:

Дякую. Про пляшку цікаво, на скільки довго вона працює?

Та хз, я не міряв. Подивись відосікі, може хтось міряв.

Я прийшов на ділянку, залив і пішов.

Поделиться сообщением

В 24.07.2026 в 17:03, GROVNIY сказал:

Напевне ти перепутав вермiкулiт з керамзитом.Бо вермiкулiт тiльки садовий бува.

Не переплутав, його юзають як замінник азбесту в котлах , печах і прочей хрені. Температуру слабо пропускає, засипають як подушку між матеріалами. Забий в гугл  вермикуліт будівельний і побачиш асортимент у епіку. Тому як раз "садовий" може як маркетинговий хід коштуваи дорожче. Тому і питаю який юзав бо не знаю відмінностей по чистоті і хім складу. Я тим особливо не цікавився, може його де і на кочегарках замутити можна.

Поделиться сообщением

19 часов назад, UrsusAretos сказал:

Не переплутав, його юзають як замінник азбесту в котлах , печах і прочей хрені. Температуру слабо пропускає, засипають як подушку між матеріалами. Забий в гугл  вермикуліт будівельний і побачиш асортимент у епіку. Тому як раз "садовий" може як маркетинговий хід коштуваи дорожче. Тому і питаю який юзав бо не знаю відмінностей по чистоті і хім складу. Я тим особливо не цікавився, може його де і на кочегарках замутити можна.

Ого,не знав що його використовують ще десь окрiм покращення грунту в садiвництвi. 

Поделиться сообщением

5 часов назад, GROVNIY сказал:

Ого,не знав що його використовують ще десь окрiм покращення грунту в садiвництвi. 

Думаю початковим була термоізоляція, а далі помітили, що матеріал утримує воду і почали застосовувати в городництві. Вперше за нього узнав років 15 тому.

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...