ijahman 1 306 Опубликовано: 7 июня, 2022 Літо. спека, всі діла, для гідропоніки халепа. Вирішив я гроурум охолоджувати. Мобільним кондюком.Характеристики гроурума Розмір 2.5х2,5х2,1 Зараз там включено 7 120 ватних борда Рум оснащений примусовою вентиляцією з рекуператором. Зимою це був ідеальний варіант. Вентиляцію вмикає термоконтролер, тобто в спеку вонап включена постійно і все рівно в середині буває 30+. Стіни утеплені, обшиті пенофолом, всередині ефект термоса. Поїхали Довго обирав, шукав по форумі пости щоб зорієнтуватись які обрати. Все що виніс корисного - їх не люблять бо шумні. Ну таке. Доводиться самому набивати шишки. Зрештою, потрапив мені до рук один екземпляр. Без пульта, зате задарма, на тест піде. Ось так виглядає: Втращив в рум, прорубав отвір в стіні для відводу гарячого повітря, умімкнув, і тут мій пенофол почав здуватись - кондюк різко викачав все повітря з рума для охолодження і просив ще. Окрім того, залишалось питання запаху, яке я спершу думав вирішити фільтром великого об'єму на виході. Почав думати далі. Ось так виглядає його принципова схема: Схоже, якщо пустити окремою трубою повітря для охолодження конденсатора, проблема вирішиться. Роблю:Те Тепер у мене дві труби - ліва штатна, відвід гарячого повітря, права доколхожена - доставка повітря для охолодження конденсатора. Решта решітки на входя обтягнув плівкою та заклеїв скотчем, щоб не тягнуло з гроурума. Включив. Трясця, все рівно складаються стіни. Кондюк можна юзати тільки з привіткритими дверима. Це явно не про автоматизацію, та і проблема запахів знову встає гостро. Виходить, відсіки випарника і конденсатора не ізольовані між собою і нижній вентилятор натягує собі повітря з верхнього воздухозабірника. Вирішую його розібрати і спробувати ізолювати два відсіка тою ж плівкою. Далі буде... 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
IceCool 811 Опубликовано: 7 июня, 2022 1 час назад, ijahman сказал: Далі буде... Хотів колись купити такий б/у з Германії) Але надивився критичних роліків на ютубі і попустився. У них там КПД значно гірший за спліт і віконник. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ijahman 1 306 Опубликовано: 7 июня, 2022 28 хвилин тому, IceCool сказав: Хотів колись купити такий б/у з Германії) Але надивився критичних роліків на ютубі і попустився. У них там КПД значно гірший за спліт і віконник. Спліт стаціонарна фігня, для моїх умов не годиться. Але вже нарив і мобільні спліт системи, приглядаюсь, паралельно все ж намагаюсь обійтись тим, що є зараз 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
However 474 Опубликовано: 7 июня, 2022 скептически к етому отношусь. даже дома кондер огромные траты а для дубаса то явный перебор. лучше переждать. в моей баклашке уже 23 седня было Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
ijahman 1 306 Опубликовано: 17 июня, 2022 Продовження Розібрав я кондєр, і виявилось, що повнястю ізолювати верхню та нижню чатину неможливо впринципі. Я, звісно, обмотав низ плівкою, як міг, ізолював забір повітря на охолодження теплообмінника. І навіть стало менше втягувати повітря з бокса, але повністю проблему не вирішено. Висновок - став мобільну спліт систему і не роби собі зайвої роботи. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас