Перейти к публикации
  • 0

Сушка врожаю

Sk1f

Вопрос

Завжди сушив просто на сонці або в газетці,почитавши форум поняв шо я багато втратив. 

Хочу тепер спробувати нормально висушити,бо я так поняв це дуже впливає на якість.

Якщо я буду сушити на горищі  розклавши на газетці гілочки( сохне десь за 2 доби,шоб аж хрустіла),а потім закрию в скляну банку ,на дні якої газета ,на 2 неділі( періодично відкриваючи) чи це нормальний спосіб?:peace: Бо в зв'язку з пліснявою,ранній харв хочу максимально вижать з рослинок,не бачу сенсу курити по 3-5 мокрих.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0
  В 04.08.2023 в 11:13, Sk1f сказал:

Завжди сушив просто на сонці або в газетці,почитавши форум поняв шо я багато втратив. 

Хочу тепер спробувати нормально висушити,бо я так поняв це дуже впливає на якість.

Якщо я буду сушити на горищі  розклавши на газетці гілочки( сохне десь за 2 доби,шоб аж хрустіла),а потім закрию в скляну банку ,на дні якої газета ,на 2 неділі( періодично відкриваючи) чи це нормальний спосіб?:peace: Бо в зв'язку з пліснявою,ранній харв хочу максимально вижать з рослинок,не бачу сенсу курити по 3-5 мокрих.

Показать больше  

Нормально, только зачем газета на дне банкли? Я даже по два мокрых не вижу смысла 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 04.08.2023 в 11:16, slimmy сказал:

Нормально, только зачем газета на дне банкли? Я даже по два мокрых не вижу смысла 

Показать больше  

Пилок на газеткі хай залишається,та і якщо волога щоб впитала,я також нехо і по 2 курити,але я ж кажу врожай збираю на 2 неділі раніше не думаю шо там шось убойне :rasta_sad:

Поделиться сообщением

• 0

ранній харв

Показать больше  

Як щодо повирізати вражені шишки і спробувати дотримати до повного визрівання? Чи пліснява тотальна? Я от недавно погарячкував і зрізав кілька кущів, залишив лише нижні гілки. А їм би ще зо два тижні варто було б постояти. Не треба ходити на ділянку накуреним, параноя)))

але в мене ще багато кущів. Я це до чого- може не спіши, повирізай лише вражені шишки чи гілочки, і дай достигнути?

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 04.08.2023 в 11:48, Sk1f сказал:

Пилок на газеткі

Показать больше  

Бро, пилок і на дні банки добре збирається. А газета на мою думку там нах не потрібна. Ти будеш відкривати банки і волога як буде на стінках сама випарується. А газета, там свинцева фарба… хз 

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
  В 04.08.2023 в 12:05, Gandhi сказал:

Як щодо повирізати вражені шишки і спробувати дотримати до повного визрівання? Чи пліснява тотальна? Я от недавно погарячкував і зрізав кілька кущів, залишив лише нижні гілки. А їм би ще зо два тижні варто було б постояти. Не треба ходити на ділянку накуреним, параноя)))

але в мене ще багато кущів. Я це до чого- може не спіши, повирізай лише вражені шишки чи гілочки, і дай достигнути?

Показать больше  

Дякую, 2 дні назад був сильний дощ,вчора знову вирізав,найближчі 3 дні спека,та хз чи вони ще дощі переживуть просто(щоб не залишитись зовсім без нічого). Бля і доречі на пару гілочках нові шишки формуються і квітнуть це зовсім не розумію шо такоє.Не тотальна,десь 10-16% від усього. З понеділка знов можуть дощі підти.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 04.08.2023 в 12:22, Sk1f сказал:

нові шишки

Показать больше  

Та це не страшно, у мене теж таке трапляється. На відцвівших шишках нові стигми зʼявилися. Недавно навіть тут питання задавав. Але мене заспокоїли що це нормально, рослина не запилилась а насіння хоче залишити і випускає нові квіти. Якось так 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

На крайняк якщо будуть слабо накурювати зробиш каннамасло

• Confused 1
  • Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 04.08.2023 в 12:30, Gandhi сказал:

На крайняк якщо будуть слабо накурювати зробиш каннамасло

Показать больше  

Я хз шо це таке. Та накурювать будуть бо в мене толєра 0,але як прикурюсь то наврят.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

я буду сушити на горищі 

Показать больше  

могут сильно пересохнуть и будет сено :hm:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

Если пересушили , сложите все в герметичную емкость , банка ,миска с крышкой и положите несколько свежих листьев  , через сутки перемешайте шишули и если не достаточно увлажнились , добавьте еще листик и оставьте еще на сутки . Как поймаете нужную влажность стаффа , раскладывайте по баночкам для дальнейшего хранения , желательно в холодильнике иногда открывайте и проверяйте состояние шишек и влажность . 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 10.08.2023 в 08:34, Лазаренко сказал:

могут сильно пересохнуть и будет сено :hm:

Показать больше  

А як краще тоді сушити?

Поделиться сообщением

• 0
  В 10.08.2023 в 21:10, Sk1f сказал:

А як краще тоді сушити?

Показать больше  

на чердаке обычно жара, а это плохо...

я сушу при комнатной температуре в темноте

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
  В 11.08.2023 в 11:54, Лазаренко сказал:

на чердаке обычно жара, а это плохо...

я сушу при комнатной температуре в темноте

Показать больше  

І скільки в тебе десь сохне? Неділю?

Поделиться сообщением

• 0
  В 11.08.2023 в 13:40, Sk1f сказал:

І скільки в тебе десь сохне? Неділю?

Показать больше  

мож чуть больше...

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

Обезателно сушить в темноте:cool:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 17.08.2023 в 14:24, ХаПаZz сказал:

Я сушу в своєму ж боксі. З увімкненими лампами. За 3 дні все просихає, але середина ще трішки волога, по при те, що зовнішня частина навіть пересушена. Я спеціально лишаю трішки вологу середину і тоді закриваю на тиждень в банці. Не відкриваю її і не даю доступ кисню. Чекаю поки ферментується і тгк стане психоактивним.  Залишкова волога за тиждень дифузує зскрізь всі шишки і вони стануть в'язкі. Основна умова, це температура не нижче 15 градусів. Бо як тільки температура впаде нижче 10 + вологість в банці, буде привіт пліснява. Моя банка зі стафом стоїть на столі, не в темряві, але прямі сонячні проміні не потрапляють.  Сушка на сонці хороше рішення, але якщо температура повітря вище 30, то треба пильнувати, щоб вщент не пересушити. Загалом при сушці з деним освітленням чи лампами, якихось суттєвих втрат ніколи не помічав.  Лишив якось шишку пролічену на сонці на 3 дні. Та пересохла добре, але купи трималася. По ефекту, то саме і нічим не гірше. Гарно і швидко прогоріла в ковпаку і все було чудово.  Проте варто звернути увагу на структуру бруньок, бо якщо вони дуже повітряні (як троянда) то пересохнуть і вивітряться значно швидше. Більш жирні, масивні та тверді, не так швидко. Зовні обгорають, але середина лишається в нормі.

Показать больше  

Також вологі трохи всередині (мінімально) та сухі зовні,закрив в банку на пару тижнів але відкриваю банку кожен день на 10-20хв.

Поделиться сообщением

• 0

Я собі зробив таку приблуду для сушки. Багатоярусна сушарка для риби + по кулеру знизу і згори (піддивився ідею з американської сушарки WeDryer).  Додатково затемнив шаром антимоскітної сітки. Повітря від кулерів добре розсіюється крізь сітку, сильного обдуву немає, але циркуляція є. По ідеї, таку штуку і в звичайну шафу можна повісити. Може, комусь знадобиться лайфхак.

IMG_20240927_115039405.jpg

IMG_20240927_115006123.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас

Чат Джа

Чат Джа

• или переместите ваши файлы сюда
      Разрешённые типы файлов: jpg, jpeg, jpe, png, gif, webp, mp3, wav, mp4 · Максимальный размер файла 3MB
      Вы можете загрузить только 1 файл
    • Создать...