Перейти к публикации
  • 0

фітоспорин під час цвіту.

sanja2020

Вопрос

Усим доброго здоров'я.

Питання просте: чи можна оприскувати рослини фітоспорином під час цвітіння, чи тільки під корінь?

І їще: після оприскування фітоспорином (в кінці веги - початку передцвіта) на листі лишились масні(жирні) плями чорного кольору, як я розумію залишки сінної палички, то якщо оприскати бошки ця херня лишиться на них...

P.s. Це якийсь пиздець, а не рік: стільки траблів як цього року не було за всі попередні три грова/роки разом взятих: гровлю на балконі, а під балконом ростуть дерева на які напав септоріоз, + небачене нашестя усіляких повзаючих і літаючих гадів... задовбали ці танці...

Заздалегіть вдячний за допомогу і ваші компетентні поради.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0
17 минут назад, sanja2020 сказал:

Усим доброго здоров'я.

Питання просте: чи можна оприскувати рослини фітоспорином під час цвітіння, чи тільки під корінь?

І їще: після оприскування фітоспорином (в кінці веги - початку передцвіта) на листі лишились масні(жирні) плями чорного кольору, як я розумію залишки сінної палички, то якщо оприскати бошки ця херня лишиться на них...

P.s. Це якийсь пиздець, а не рік: стільки траблів як цього року не було за всі попередні три грова/роки разом взятих: гровлю на балконі, а під балконом ростуть дерева на які напав септоріоз, + небачене нашестя усіляких повзаючих і літаючих гадів... задовбали ці танці...

Заздалегіть вдячний за допомогу і ваші компетентні поради.

Бро фитоспорин и фитоверм это детское баловство использовать конечно можно и нужно ,но эффективность в сравнении с профессиональными препаратами в разы ниже .

от живности используй Актара по инструкции 

от серой гнили и прочих болячек Квадрис 

от мучнистой росы Топаз 

все препараты по  инструкции ,по листу и остаток под корень  . 

удачи и ровного грова 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
59 минут назад, sanja2020 сказал:

чи можна оприскувати рослини фітоспорином під час цвітіння, чи тільки під корінь?

Обприскувати можна. Чи буде толк - навряд чи. Фітоспорин не лікувальний засіб, а профілактичний, потрібно було лити під корінь протягом вегетації для утворення системного захисту. І то без жодних гарантій на результат.

Гров на балконі це не дикий аут. Коли рослина під боком нафіг той фітоспорин потрібен, можна все робити в онлайн режимі по ходу справи

• Like +1 3

Поделиться сообщением

• 0
8 часов назад, sanja2020 сказал:

фітоспорином

Лишня влажность зараз не в тему, токо спровоцыруеш плесняк. Краще обдув зроби, вентилятора постав. А від букашок актофіт юзай.

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
12 години тому, Бугор сказав:

Лишня влажность зараз не в тему, токо спровоцыруеш плесняк. Краще обдув зроби, вентилятора постав. А від букашок актофіт юзай.

Оцеж і питання: чи можна оприскувати засобом від плісняви і грибків?? Під балконом дерева уражені септоріозом(чи схожою хернею-все листя по краям засохше) і вітром спори розносить.

Куплять обдув нема можливості, тай чим він допоможе від спор які літають з вітром.

Якщо пшикати немона, то може під корінь чимось поливати??

Від букашок обробив фітовєрмом (наче пропали-були такі шустрі світлокоричневі черв'ячки пару міліметрів довжиною), через пару днів оброблю повторно-згідно інструкції.

А от шо робить із заразою грибкового походження, яку заносить вітром із сусідніх дерев не наю.

Поделиться сообщением

• 0
20 годин тому, Warming сказав:

Обприскувати можна. Чи буде толк - навряд чи. Фітоспорин не лікувальний засіб, а профілактичний, потрібно було лити під корінь протягом вегетації для утворення системного захисту. І то без жодних гарантій на результат.

Гров на балконі це не дикий аут. Коли рослина під боком нафіг той фітоспорин потрібен, можна все робити в онлайн режимі по ходу справи

Робити ЩО ??

Порадь що робити із спорами грибкової херні, яку вітром заносить із сусідніх дерев?

Поделиться сообщением

• 0
3 часа назад, sanja2020 сказал:

Робити ЩО ??

Порадь що робити із спорами грибкової херні, яку вітром заносить із сусідніх дерев?

Постав вентилятор, нехай видуває назад :hm:

Але десь чув, що є препарати, фунгіциди. Коли рослина хворіє - обприскують. Якщо не хворіє - не обприскують

Поделиться сообщением

• 0
9 часов назад, sanja2020 сказал:

вітром

Якшо буде сухо то пліснява не заведеться, вентілятор став. Оброблять нечім не треба вже, навідь від букашок....головне гарний обдув. І забудь про дерева, то не твоя справа.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

Фітоспорин то біофугніцид то для профілактики. До появи плісняви а не після. Актелік працює вже після, але супер отрута як по мне.... Якщо сам будеш вживати, не рекомендую. Хоть і пишуть що розпад 30 днів. Я коли юзав, коли було таке. В мене паранойя заселилась, і старався не курити ту частину рослин де була пліснява і де пшикав актеліком. Відбирав для себе інший без захворювань. Але є люди які і з пліснявой курят, іх краще пре, хоть можно і коней двинути. Кожному як кажуть своє.

Але буває вже якщо корневу зідає , то і актелік не допомогає, якщо роса завелась. Як казав Ххітч з Америки, на кінці цвітіння куст давайте висохнути максимально, не заливайте . Бо це розводе плісняву. Особливо на кінці циклу, простими речами кажучи - пліснява лізе спочатку з коріневою системи з корней гниє, вже потім по стволу дерева йде до плодів шишек (зрозуміло?). Важливо в якому стані корнева, в такому буде і кінцевий продукт.

Те що пшикав фітоспорином - вживав. Що актеліком - ні. Боявся))) 

• Джа Пре +1 2

Поделиться сообщением

• 0
3 часа назад, Tab сказал:

Актелік

Це для букашок, а не од плісняви.

3 часа назад, Tab сказал:

корневу

Корнева гніль це зовсім друге....

Поделиться сообщением

• 0
16 часов назад, Tab сказал:

простими речами кажучи - пліснява лізе спочатку з коріневою системи з корней гниє, вже потім по стволу дерева йде до плодів шишек (зрозуміло?). Важливо в якому стані корнева, в такому буде і кінцевий продукт.

:giggling:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
36 хвилин тому, Лазаренко сказав:

:giggling:

Таки так, - смішно.

Поделиться сообщением

• 0
17 годин тому, Tab сказав:

Фітоспорин то біофугніцид то для профілактики. До появи плісняви а не після. Актелік працює вже після, але супер отрута як по мне.... Якщо сам будеш вживати, не рекомендую. Хоть і пишуть що розпад 30 днів. Я коли юзав, коли було таке. В мене паранойя заселилась, і старався не курити ту частину рослин де була пліснява і де пшикав актеліком. Відбирав для себе інший без захворювань. Але є люди які і з пліснявой курят, іх краще пре, хоть можно і коней двинути. Кожному як кажуть своє.

Але буває вже якщо корневу зідає , то і актелік не допомогає, якщо роса завелась. Як казав Ххітч з Америки, на кінці цвітіння куст давайте висохнути максимально, не заливайте . Бо це розводе плісняву. Особливо на кінці циклу, простими речами кажучи - пліснява лізе спочатку з коріневою системи з корней гниє, вже потім по стволу дерева йде до плодів шишек (зрозуміло?). Важливо в якому стані корнева, в такому буде і кінцевий продукт.

Те що пшикав фітоспорином - вживав. Що актеліком - ні. Боявся))) 

Пане Фахівець!

Хіба я щось писав про плісняву??

Поруч з рослинами ростуть дерева заражені септоріозом, чи подібною/схожою ГРИБКОВОЮ хернею. 

Після двох обробок фітоспорином (на передцвіті) проблема зникла, АЛЕ не зникли хворі розповсюджувачі грибкових спор,і рослини втратили 60-70% вєєрних листків, тому я зараньше питаю: ЧИ МОЖНА ОПРИСКУВАТИ РОСЛИНИ, ЩО КВІТНУТЬ фунгіцидом, а саме- фітоспорином.

Мож хто підкаже кращі способи захисту/боротьби.

І да: Актелік - від шкідників, а не від плісняви і грибків. Мабуть тому він Вам і не допоміг.

Рівних гровів і безпаранойних покурів.

Поделиться сообщением

• 0
6 годин тому, sanja2020 сказав:

Пане Фахівець!

Поруч з рослинами ростуть дерева заражені септоріозом, чи подібною/схожою ГРИБКОВОЮ хернею. 

Після двох обробок фітоспорином (на передцвіті) проблема зникла, АЛЕ не зникли хворі розповсюджувачі грибкових спор,і рослини втратили 60-70% вєєрних листків, тому я зараньше питаю: ЧИ МОЖНА ОПРИСКУВАТИ РОСЛИНИ, ЩО КВІТНУТЬ фунгіцидом, а саме- фітоспорином.

І да: Актелік - від шкідників, а не від плісняви і грибків. Мабуть тому він Вам і не допоміг.

чим хворіють дерева тебе не має обходити. якщо лист сухий на рослині спори будуть на ньому просто лежати не завдаючи шкоди.

не треба нічим від грибів кропити - хіба від сірої гнилі, але фітоспорин тут так собі затія..... треа юзати системні фунгіциди або йодоцид, якщо системними кропити сцикотно

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
В 12.08.2023 в 15:16, sanja2020 сказал:

Пане Фахівець!

Окна заложи камнями и заклей окна шоб не задувало с окна мало ли що буде. Топаз от плесени помогает  попутал с актеликом. Фитоспорин норм тема, не опасная курить можно потом. Только промоешь листы от черных пятен и пиздец 

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас

Чат Джа

Чат Джа

Пожалуйста, введите ваше отображаемое имя

• Создать...