andrrri 2 Опубликовано: 18 марта Всім привіт. Поможіть виявити проблему з листям. Появилися вот такі плями зразу на всіх кущах. Це може бути дефіцит кальцію чи септоріоз? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Толя 3 006 Опубликовано: 18 марта 8 часов назад, andrrri сказал: Всім привіт. Поможіть виявити проблему з листям. Появилися вот такі плями зразу на всіх кущах. Це може бути дефіцит кальцію чи септоріоз? Кусты жидкие на вид. Как на балконе растут. Опиши условия полностью @tolya2021 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Roeder 1 156 Опубликовано: 19 марта Була якось схожа параша, септоріоз, грибкове ураження, допомагало лише "загодовування" ростішки до відвалу, щоб вона сама стримувала розповсюдження, а також обрізання уражених ділянок. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 andrrri 2 Опубликовано: 20 марта В 19.03.2024 в 14:55, Roeder сказал: Була якось схожа параша, септоріоз, грибкове ураження, допомагало лише "загодовування" ростішки до відвалу, щоб вона сама стримувала розповсюдження, а також обрізання уражених ділянок. Вот як в мене виглядає під мікроскопом: А це зворотня сторона листка: Це точно септоріоз? Краще обрізати ці листки? Якщо я всі листки з плямами обріжу тоді мало що лишиться( На нових нижніх листках тоже такі плями Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Roeder 1 156 Опубликовано: 20 марта 2 часа назад, andrrri сказал: Це точно септоріоз? Краще обрізати ці листки? Якщо я всі листки з плямами обріжу тоді мало що лишиться( На нових нижніх листках тоже такі плями Бро 100% тобі тільки мікробіолог це підтвердить після аналізу зразків на гриби , а не я по фото .. В мене на фініші була майже гола, вся в цій параші, і як на зло напало на цвітінні шо нічим оприскувати не можна було, тому я чисто загодовував щоб вона сама вивозила. Короч якщо з кормом і по показами приборів все норм(ррм, рН), то залишається тільки ця муйня. Але з годівлею будь обережним, в тебе я бачу сатівка, можеш спалити. Покури гугл, може ще щось знайдеш з нового, діло давненько було. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 andrrri 2 Опубликовано: 20 марта 31 минуту назад, Roeder сказал: Бро 100% тобі тільки мікробіолог це підтвердить після аналізу зразків на гриби , а не я по фото .. В мене на фініші була майже гола, вся в цій параші, і як на зло напало на цвітінні шо нічим оприскувати не можна було, тому я чисто загодовував щоб вона сама вивозила. Короч якщо з кормом і по показами приборів все норм(ррм, рН), то залишається тільки ця муйня. Але з годівлею будь обережним, в тебе я бачу сатівка, можеш спалити. Покури гугл, може ще щось знайдеш з нового, діло давненько було. Якщо це септоріоз, то чи безпечно потім курити такі шишки? Вони ж походу тоже можуть бути уражені грибком. Мені в одному чаті написали, що це похоже на передоз фосфором а не септоріоз🤔 Я вирішив пока що лишити все листя і нічого не обрізати, ці плями видніються вже на нових листках в вигляді маленьких цяточок. Але на тих листках що є, ніби не прогресують, не чорніють. Якщо я їх пообрізаю то взагалі нічого не лишиться( Попшикав листя фунгіцидом для профілактики, подивлюся що буде далі 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Roeder 1 156 Опубликовано: 21 марта 13 часов назад, andrrri сказал: Якщо це септоріоз, то чи безпечно потім курити такі шишки? Вони ж походу тоже можуть бути уражені грибком. Мені в одному чаті написали, що це похоже на передоз фосфором а не септоріоз🤔 Я вирішив пока що лишити все листя і нічого не обрізати, ці плями видніються вже на нових листках в вигляді маленьких цяточок. Але на тих листках що є, ніби не прогресують, не чорніють. Якщо я їх пообрізаю то взагалі нічого не лишиться( Попшикав листя фунгіцидом для профілактики, подивлюся що буде далі Призупиняти розростання допомагав "превікур"(магнікур) під корінь.. Я про хавку не спроста писав, тому спочатку пограйся з режимом харчування, щоб точно його відкинути, бо реально ураження "Септоріозом" дуже схоже на передоз фосфора, а потім діло покаже. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 andrrri 2 Опубликовано: 21 марта 1 час назад, Roeder сказал: Призупиняти розростання допомагав "превікур"(магнікур) під корінь.. Я про хавку не спроста писав, тому спочатку пограйся з режимом харчування, щоб точно його відкинути, бо реально ураження "Септоріозом" дуже схоже на передоз фосфора, а потім діло покаже. Такий? Як часто його давав? На цвітінні тоже можна? У мене є така штука Підійде? Але вона у вигляді спрею. 1 раз вже попшикав на землю і по листі. І чи треба листя з плямами обрізати? Плям на нижніх листках стає більше, ще 5 днів назад їх взагалі не було, вот як виглядає зараз Якщо я листя з плямами обріжу тоді азагалі листя не лишиться 😔 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Roeder 1 156 Опубликовано: 26 марта В 21.03.2024 в 15:18, andrrri сказал: Такий? Як часто його давав? На цвітінні тоже можна? У мене є така штука Підійде? Але вона у вигляді спрею. 1 раз вже попшикав на землю і по листі. І чи треба листя з плямами обрізати? Плям на нижніх листках стає більше, ще 5 днів назад їх взагалі не було, вот як виглядає зараз Якщо я листя з плямами обріжу тоді азагалі листя не лишиться 😔 Щось це все все меньше і меньше схоже на септоріоз.🤔 Таке враження що вона горить..Шо в грунті робиться, який рН дренажу, чим годуєш ? І чому так мало грунту, скільки там, два літри горщик? Там же їсти нічого і буферу на косяки майже нуль! Магнікур це комплексний фунгіцид, можна використовувати весь цикл, окрім 15-20днів на фініші, щоб дати препарату перетравитись(вийти). Зміцнює імунітет рослини через корінь, щоб вона могла сама опиратися хворобам/грибкам. Можна оприскувати. Також спасає коріння від різної гнилі і їбєйши стимулює їх ріст, давав 0.5мл/Л для грунту раз на тиждень , не оприскував ним свою, бо вже цвіла по повній, в тебе ще можна прискати, головне щоб обдув сушив. Ота пшикалка якщо не має в своєму складі міді то не годиться. А так в цілому, якщо септоріоз вже розвинувся, необхідно вжити таких дій: ізолювати заражені рослини від здорових, щоб запобігти подальшому поширенню інфекції; обрізати та знищити всі уражені частини рослин, особливо листя та стебла; провести обробку рослин біологічними або хімічними засобами захисту від грибків, такими як бактерії Bacillus subtilis (прикл. Фітодоктор ЛИСТ 20г) , препарати на основі міді або сірки, фунгіциди; за необхідності повторити обробку рослин через 7-10 днів. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Вопрос
andrrri 2
Всім привіт. Поможіть виявити проблему з листям. Появилися вот такі плями зразу на всіх кущах. Це може бути дефіцит кальцію чи септоріоз?
Поделиться сообщением
8 ответов на этот вопрос
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас