jumbojet 1 113 Опубликовано: 10 августа (изменено) привіт камради, чтиво трохи довге, але може бути корисним, навіть дуже корисним та може збереже нервову систему. всі хто вирощує в ауті втрачають в результатах через хвороби викликані грибами..... не рідко ці хвороби бувають і в тих хто культивує в хаті. в цивілізованому світі для боротьби з хворобами, викликаними грибами використовують фунгіциди. Досвід роботи з фунгіцидами маю через те, що вже 10 років вирощую столовий виноград, а його без обробок виростити нереально. за сезон робиться 5+обробок.... так ось. фунгіциди характеризуються різними діями: трансламінарною, системною, апікальною тощо. мене зацікавила саме апікальна дія - здатність активної речовини рухатися по рослині знизу доверху - до верхівок рослини.... цього року на другому місяці цвітіння мої коноплі почали хапати сіру гниль через постійну високу вологість та тиху погоду.... щоб не втратити значну частину врожаю я користуючись 2 літровий оприскувачем, під тиском буквально промив всі шишки на всіх своїх шести квітучих рослинах фунгіцидом світч. за кілька днів сіру гниль, яку я не побачив світч вбив системною дією і вона просто висохла. минуло 15 діб, захисна дія світча закінчилася, повторювати процедуру трохи ліниво і подумав чи не використати апікальну дію для боротьби зсірою гниллю, бо знову дощі, шишки вже тверді, як гумові.... на даний момент є доступний препарат Фундазол, який має апікальну та системну дію з тривалим захисним та лікувальним ефектом від широкого спектру хвороб. якщо ним підлити,то рослина його розгонить по своїй структурі та забезпечить захист+знищення патогену. може хто вже таке робив? Изменено 10 августа пользователем jumbojet 3 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Warming 3 387 Опубликовано: 10 августа 11 часов назад, jumbojet сказал: може хто вже таке робив? Тобто ти протягом 10років використовуєш фунгіциди на винограді, але на коноплі тільки цей рік вперше і відповідно ще не знаєш нюансів? Цікаво по світчу все-таки. І по решті Сингенти. І взагалі цікаво хто юзає одні й ті самі препарати вже певний час, пересвідчившись, що це працює правильно, відносно просте і зручне, не шкідливе при належному використанні і т.д. і т.п. По коноплі По коноплі. Також рекомендовані попередні профілактичні обробки. Коли шишка вже набрала масу і раптом з'являється пліснява, яку звісно обробляєш - то вже запізно. Виноград це лист прямий і ягода в оболонці. А шишка це шишка. І візуально помітна пліснява це вже крайній ахтунг, а всередині ще дохуа невидимих мікро уражень. Фунгіцид не видаляє плісняву, а вбиває і висушує як тараньку і буває, що великі куски ми вирізаємо, але шишка в дрібних рижих крупинках або вздовж черенка і по низу чашечек та листочків порижіння, потім сухість, сипеться і т.п. неприємності Ф системної дії потрібно підсаджувати заздалегідь. Щоб він проник у тканини і доповнював імунну систему. Безпосередньо плісняву обробляти Ф прямої дії або комбінаціями. Але суть така, що акцент на тому щоб попередити і мінімізувати, а не боротися по факту З кожним роком проблем з пліснявою більшає імхо. Виноград бомба! Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
jumbojet 1 113 Опубликовано: 11 августа 8 часов назад, Warming сказал: Тобто ти протягом 10років використовуєш фунгіциди на винограді, але на коноплі тільки цей рік вперше і відповідно ще не знаєш нюансів? Цікаво по світчу все-таки. І по решті Сингенти. І взагалі цікаво хто юзає одні й ті самі препарати вже певний час, пересвідчившись, що це працює правильно, відносно просте і зручне, не шкідливе при належному використанні і т.д. і т.п. По коноплі По коноплі. Також рекомендовані попередні профілактичні обробки. Коли шишка вже набрала масу і раптом з'являється пліснява, яку звісно обробляєш - то вже запізно. Виноград це лист прямий і ягода в оболонці. А шишка це шишка. І візуально помітна пліснява це вже крайній ахтунг, а всередині ще дохуа невидимих мікро уражень. Фунгіцид не видаляє плісняву, а вбиває і висушує як тараньку і буває, що великі куски ми вирізаємо, але шишка в дрібних рижих крупинках або вздовж черенка і по низу чашечек та листочків порижіння, потім сухість, сипеться і т.п. неприємності Ф системної дії потрібно підсаджувати заздалегідь. Щоб він проник у тканини і доповнював імунну систему. Безпосередньо плісняву обробляти Ф прямої дії або комбінаціями. Але суть така, що акцент на тому щоб попередити і мінімізувати, а не боротися по факту З кожним роком проблем з пліснявою більшає імхо. Виноград бомба! коноплю вирощую третій рік лише. минулого року показував, як працює фунгіцид тельдор, хто бачив, той бачив. світч це преперат від плодових гнилей. Світч® має контактно-проникаючу і профілактично-викорінювальну дію, тобто використовується шляхом оприскування... а цікавить саме апікальна дія(хоча деякі джерела пишуть, що всі системні фунгіциди мобільні всередині рослини), бо на другому місяці шишка вже може бути дуже щільна і кропнуть всередину ще той гемор, особливо, якщо в тебе десять здорових конопель, а дощ\роса туди затікають і роблять там треш. а так закалатав фунгіцид - підлив під корінь і маєш спокій.звісно ми маємо займатися профілактикою, а не лікуванням, бо лікування, то вже втрати... якщо маєш досвід успішних обробок в ауті через корінь - поділися. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Warming 3 387 Опубликовано: 11 августа 13 часов назад, jumbojet сказал: на другому місяці шишка вже може бути дуже щільна і кропнуть всередину ще той гемор закалатав фунгіцид - підлив під корінь і маєш спокій якщо маєш досвід успішних обробок в ауті через корінь - поділися Більшість препаратів які на пам'яті - для обробки по листу. Можливо вони і під корінь придатні, чому би й ні, треба почитати уважніше. Був період обробляв фітоспорином на вегетації - по листу+під корінь+мфк по листу. Мфк на чистій воді(кипячонка), обробка і по шишкам і по всьому. Щось я згадую походу було значно краще ніж зараз. Але і вологість відчувається збільшилася за останні роки, ще й при загальному потеплінні. Рослини частіше стали хворіти. Дерева на вулицях бачу також Чим ти обприскуєш виноград при хворобах листа? Є якийсь універсальний фунгіцид? Не проти мучнистої, коли посерйозніші ураження, в'яне, рижі плями, крутить і т.п. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
jumbojet 1 113 Опубликовано: 12 августа 11 часов назад, Warming сказал: Чим ти обприскуєш виноград при хворобах листа? Є якийсь універсальний фунгіцид? Не проти мучнистої, коли посерйозніші ураження, в'яне, рижі плями, крутить і т.п. користуюся цілим арсеналом: ридоміл голд мц, ридоміл голд р, скор, луна експіпієнс, ревус топ, топсин м, хорус, топаз...... обробка кожні 15-20 діб інакше пздць. це ще добре, що в нас на півночі нема шкідників по винограду.збережи собі файло - це останні дослідження з профільного форуму. МОЖЕ зроблю експеримент з двома препаратами проти сірої гнилі - луна експірієнс та фундазол на двох різних коноплях проливом під корінь. їм ще місяць цвісти. побачимо.... вологість середня 60+. без підтримки хапануть по любому Спектр_активності_фунгіцидів_на_садових_культурах_2024_.pdf 3 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shua 0 Опубликовано: 14 августа Я цього року заселив у 50літрову бочку bacillus subtilis, та оприскую весь город 2-3 рази на тиждень. Тупо все підряд заливаю. Результат порівняно з минулим роком бомба. Особливо на помідорах. Конопелька теж гарнюня, але це мій перший гров в ауті, порівняти нема з чим. Дешево та сердито вийшло. Із мінусів - вонюча вона ппц і кормити треба періодично. Ну і це скоріш запобіжний засіб ніж лікувальний. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
jumbojet 1 113 Опубликовано: 28 августа (изменено) в принципі можна зробити деякі висновки. закалатав я пачку фундазолу - 30 грам на 10 літрів та підлів даним розчином квіти, яким ще стояти місяць+. фунгіцид насправді всратий через те, що розвиває резистентність та тому заборонений в єс. натомість має апікальну дію - рухається від коріння до верхівок, що нас дуже влаштовує. квіти вже цвіли місяць та наростили гарні шишки. фундазол спрацював таким чином, що коли квітка хапає сіру гниль починає працювати фунгіцид і місце миттєво локалізується та засихає незалежно від того чи воно приховане від очей всередині великої шишки чи назовні. для дикого ауту це як на мене взагалі гарне рішення - похер дощ, роса і тд - рослина захищена і не буде такого, що прийдеш, а там вже все побите сг.... термін очікування 30 діб, тож підливаємо на початку другого місяця цвітіння Изменено 30 августа пользователем jumbojet Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Warming 3 387 Опубликовано: 12 сентября В 28.08.2024 в 14:51, jumbojet сказал: термін очікування 30 діб, тож підливаємо на початку другого місяця цвітіння А курити фундазол норм? Знаю чувака який хорусом пшикав всю дорогу, потім походу хапнув того сіна і став лошад'ю (с) Імхо краще тоді на другому тижні цвіту дати один раз і попередня профілактика. Але я так зрозумів мова про автомати. З автоматами тупо від погоди все залежить. І генетики _______ Була підозра на септоріоз(ураження листа), дехто неслабо постраждав. Квадріс 2мл/2л практично за перший раз впорався, якраз на першому тижні цвіту. Після 1,5тиж повторна обробка вже разом з молодими бутонами. Далі по обставинам, але напевно буде ще обробка(хорус) десь на 6-му тижні. Фотоперіоди. Дощі ска можуть зарядити після тривалої посухи Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
синоптик 4 923 Опубликовано: 13 сентября 5 часов назад, Warming сказал: А курити фундазол норм? наверное повкусней чем В 12.08.2024 в 11:58, jumbojet сказал: ридоміл голд мц, ридоміл голд р, скор, луна експіпієнс, ревус топ, топсин м, хорус, топаз...... обробка кожні 15-20 діб с ридомилом у меня был опыт..после обработки не было дождей,собрал я нормально шишег,пробую-с первого выдоха как будто спичечный коробок куришь.я сперва и не допёр что это ридомил,думаю- может сорт такой,а нет.все серой отдавало.решил я шишки эти через мешки пропустить(вода,лёд,дрель)-все равно легкий душок остался(или то я уже под мнением был)..в итоге потом еще этот гашиш спиртом экстрагировал,тогда уже выход был без запаха. а так то фундазолом тоже пользуюсь,хоть и гнал раньше про него мол во многих странах запрещён. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
jumbojet 1 113 Опубликовано: 14 сентября (изменено) В 13.09.2024 в 08:26, синоптик сказал: наверное повкусней тут кому що подобається)))) Цитата с ридомилом у меня был опыт..после обработки не было дождей,собрал я нормально шишег,пробую-с первого выдоха как будто спичечный коробок куришь.я сперва и не допёр что это ридомил,думаю- может сорт такой,а нет.все серой отдавало.решил я шишки эти через мешки пропустить(вода,лёд,дрель)-все равно легкий душок остался(или то я уже под мнением был)..в итоге потом еще этот гашиш спиртом экстрагировал,тогда уже выход был без запаха. а так то фундазолом тоже пользуюсь,хоть и гнал раньше про него мол во многих странах запрещён. там мова йшла про виноград... і так ридоміл МЦ дуже ефективний але дуже стійкий препарат - відповідно до нормативіві американськог інституту виноградарства термін очікування на винограді становить 60 діб. але для коноплі ну його нах по коноплям наразі користуюся вангард, світч та фундазол.....фундазол заборонений в єс через його здатність розвивати стійкість штамів до багатьох фунгіцидів. а колись це був фунгіцид номер 1 у світі... поки одного року в когось весь врожай наїбнувся.... Изменено 14 сентября пользователем jumbojet Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
jumbojet 1 113 Опубликовано: 14 сентября В 13.09.2024 в 02:25, Warming сказал: А курити фундазол норм? Знаю чувака який хорусом пшикав всю дорогу, потім походу хапнув того сіна і став лошад'ю (с) Імхо краще тоді на другому тижні цвіту дати один раз і попередня профілактика. Але я так зрозумів мова про автомати. З автоматами тупо від погоди все залежить. І генетики є така характеристика в пестицидів, як термін очікування. в залежності від препарату та метаболізму обєкту він може бути дуже різний.....просто дотримуйся і не станеш конем, як твій чувак... у препаратів є терміни захисту, то ж мабуть доцільно планувати так, щоб вони наклалися на терміни найбільшої вразливості. коли конопля найбільш вразлива до сг ти й сам знаєш.... зараз пішли дощі, фундазолом підлив 3 ялинки 20 днів тому. побачимо, як воно працює.... Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Warming 3 387 Опубликовано: 15 сентября В 14.09.2024 в 16:51, jumbojet сказал: є така характеристика в пестицидів, як термін очікування Я не так зрозумів спочатку. Думав це друга обробка. Кожного місяця ) ____ Квадріс від сірої гнилі не допомагає. Навіть після двох послідовних обробок. Хоча це і не його профіль. Похолодало, був один(!) день дощ і зразу полізла гадость ця. Добре, що беру з собою чисту воду для пульвіка і дозовані інсектициди і фунгіциди. Забодяжив хоруса. Шишки камінь. А тільки четвертий тиждень Бляха ще би місяць і погоду Ну це ті, що першими зацвіли. Бо є ще зовсім молоднячок. Так ось помітив, що пізно зацвітаючі в жовтні не так заражаються всякою хньою як серпневі в вересні. Імхо Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
jumbojet 1 113 Опубликовано: 18 сентября В 16.09.2024 в 00:40, Warming сказал: Я не так зрозумів спочатку. Думав це друга обробка. Кожного місяця ) ні, це термін після якого йад вже весь розвалився, або рівень знизився до прийнятих стандартів Квадріс від сірої гнилі не допомагає. Навіть після двох послідовних обробок. Хоча це і не його профіль. Похолодало, був один(!) день дощ і зразу полізла гадость ця. Добре, що беру з собою чисту воду для пульвіка і дозовані інсектициди і фунгіциди. Забодяжив хоруса. Шишки камінь. А тільки четвертий тиждень Бляха ще би місяць і погоду Ну це ті, що першими зацвіли. Бо є ще зовсім молоднячок. Так ось помітив, що пізно зацвітаючі в жовтні не так заражаються всякою хньою як серпневі в вересні. Імхо тому що в жовтні, активність грибів вже нульова.... кароч, мої фотофікуси 27 вересня вже будуть в гроурумі під люстрою з осушувачем та генератором со2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас