Перейти к публикации
  • 0

Гровинг для себя на минималках

Go to solution Solved by Яр13,

Вопрос

Всем привет!

Я в гровинге новичек.

Растил один раз в аутдуре 10 лет назад.

Вот после 10 лет воздержания захотелось косячек скрутить)))

Цель - провести весь цикл и получить хоть какой нибудь результат.

Со старта у меня:

автик Apple fritter от RQS.

Грунт земля универсал ph 6.3-6.8 7л

перлит 3л

вермикулит 1л

Удобрения - Я посмотрел параметры gro и подобрал дишманское

универсальное удобрение с подходящими пропорциями npk.

На цвет купил удобрение для рододендрон - у него npk подходит.

Свет - купил 3 led по 48ватт на Али экспресс. Сейчас пока светят 2

Девке сейчас 22 дня отх каски. Смотрел фото тут по форуму.

Как по мне - выглядит неплохо

ph контролирую полосками. у меня вода в кране 7 - немного закисляю уксусом.

Сегодня первый раз удобрил. Развел удобрение согласно инс трукции. там npk 7-6-5.

Пролил так, чтобы снизу вода выступила.

Так поливаю раз в пару дней по мере просыхания почвы

Есть пару вопросов:

1. 2 нижних листа пригнулись к земле. Может их обрезать - у помидор, знаю, обрезают

2. На одном листике рыжее пятнышко на кончике. Нужно переживать?

3. На листьях фиолетовые прожилки - но на фото производителя цвет листа ещё более фиолетовый. Что думаете?

Всем спасибо за ответы и мирного неба!

4. У меня до этого автики росли одним стеблем, а эта начала ветки кидать.  Я читал, что верхние лопухи убирают. Стоит этим заниматься? Я лично за то, чтобы тише ехать и не навредить

IMG_20241008_210352_960.jpg

IMG_20241008_210405_057.jpg

IMG_20241008_210420_482.jpg

IMG_20241008_210401_962.jpg

Изменено пользователем BorisTvarina
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0
3 минуты назад, BorisTvarina сказал:

Це прив'язати до верху мотузку, похилити набік й привязати до борту вазона наприклад?

Так бро , тільки перед поливом і акуратно по чуть чуть

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 1

Не ріж нічого бро. Гарна рослинка:rasta_peace:

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0

Можна пригнути верхушку растіхі- тоді вона наростить бокові гілки 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
5 часов назад, Яр13 сказал:

Можна пригнути верхушку растіхі- тоді вона наростить бокові гілки 

Це прив'язати до верху мотузку, похилити набік й привязати до борту вазона наприклад?

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

Так, с підгибом більше врожаю буде, це для автіків як отче наш, + по висоті невелике буде. І краще не уксусом, а бери питну воду в апараті на розлив, і змішуй з кранухой приблизно 50 на 50, у мене наприклад у крані пш 7.5, а покупна вода 6, змішавши виходить ~6.6. А лопухи на автіках, краще різати у перші три тижні цвітіння

Изменено пользователем SebaWithBong
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
2 часа назад, SebaWithBong сказал:

Так, с підгибом більше врожаю буде, це для автіків як отче наш, + по висоті невелике буде. І краще не уксусом, а бери питну воду в апараті на розлив, і змішуй з кранухой приблизно 50 на 50, у мене наприклад у крані пш 7.5, а покупна вода 6, змішавши виходить ~6.6. А лопухи на автіках, краще різати у перші три тижні цвітіння

Воно поперло, як скажене. В мене бокс 1 метр. В описі до сорту пишеться, що зазвичай воно не перевищує 60см, але якщо умови йому подобаються, то може бути до метру. Куст вже заввишки десь 50 см. Запасу для лампи залишилось сантиметрів 10. Сьогодні 31 доба. Ще почекаю тиждень - якщо не зупиниться, буду бокс модифікувати.

Гнути страшно. Перше вирощування й одна рослина... А там вже ствол, як палець.

Може ще підкажете - вона літр води за 2 доби випиває. Літру залив - через 2 доби земля суха.

Так її і поливати, чи краще заливати по 2 літри, тобто проливати до поддону. Вазон 11 літрів 

17289393997822361400032363854761.jpg

Поделиться сообщением

• 0

И самое главное перед загибом не корми пару дней, потому что когда влаги достаточно, она может треснуть.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
4 минуты назад, LeSt сказал:

И самое главное перед загибом не корми пару дней, потому что когда влаги достаточно, она может треснуть.

Было бы у меня 2-3 ёлки, Я бы рискнул. А тут один куст... Боюсь повредить.

В этот гров будь, что будет - трогать не буду.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

Ну это же и есть LST, просто потихоьку не сильно её подвязывай, а потом сильнее и и сильнее)

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
44 минуты назад, BorisTvarina сказал:

Воно поперло, як скажене. В мене бокс 1 метр. В описі до сорту пишеться, що зазвичай воно не перевищує 60см, але якщо умови йому подобаються, то може бути до метру. Куст вже заввишки десь 50 см. Запасу для лампи залишилось сантиметрів 10. Сьогодні 31 доба. Ще почекаю тиждень - якщо не зупиниться, буду бокс модифікувати.

Гнути страшно. Перше вирощування й одна рослина... А там вже ствол, як палець.

Може ще підкажете - вона літр води за 2 доби випиває. Літру залив - через 2 доби земля суха.

Так її і поливати, чи краще заливати по 2 літри, тобто проливати до поддону. Вазон 11 літрів 

17289393997822361400032363854761.jpg

Так і поливай через день, вона бачу на це норм реагує. А краще всього інтервал між поливами визначити на вагу, як тільки полив візьми його в руки запам'ятай цю вагу, а потім через день ще раз візьми, якщо горшик значно легший значить час поливати(тіки не доводь до того щоб пересихав грунт), так щоб хочаб грам 100 в підон стікало, щоб ПШ контролювати, бо бачу хлороз на деяких листях. Це може бути через нерівний ПШ, або через нестачу цинку. В любому разі пролий спершу воду, поміряй ПШ у дренажі , якщо рівень десь 6.5, то скорішь всього дефіцит, і одразу можешь полити добривом(тип паче якщо дава добрива два полива назад), але якщо ПШ7+, то рівняй до 6.5 хочаб.  Зараз в неї предцвіт тому апетити можуть збільшитися

Изменено пользователем SebaWithBong
  • Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0

Теж зіштохнувся з надмірним вертикальним ростом, так це за умови що я гнув її, а вона все одно витягнулась така😁

photo_2024-10-13_14-22-55 (2).jpg

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

• 0
9 минут назад, SebaWithBong сказал:

Так і поливай через день, вона бачу на це норм реагує. А краще всього інтервал між поливами визначити на вагу, як тільки полив візьми його в руки запам'ятай цю вагу, а потім через день ще раз візьми, якщо горшик значно легший значить час поливати(тіки не доводь до того щоб пересихав грунт), так щоб хочаб грам 100 в підон стікало, щоб ПШ контролювати, бо бачу хлороз на деяких листях. Це може бути через нерівний ПШ, або через нестачу цинку. В любому разі пролий спершу воду, поміряй ПШ у дренажі , якщо рівень десь 6.5, то скорішь всього дефіцит, і одразу можешь полити добривом(тип паче якщо дава добрива два полива назад), але якщо ПШ7+, то рівняй до 6.5 хочаб.  Зараз в неї предцвіт тому апетити можуть збільшитися

Я міряю стрічками. Електронний ph метр не купував. Після кожного проливу беру воду з піддону - стрічка показує між 6 й 7. Я тиждень тому теж помітив трошки хлорозу. З фільтрованої води перейшов на крануху відстояну

Поделиться сообщением

• 0
Только что, BorisTvarina сказал:

Я міряю стрічками. Електронний ph метр не купував. Після кожного проливу беру воду з піддону - стрічка показує між 6 й 7. Я тиждень тому теж помітив трошки хлорозу. З фільтрованої води перейшов на крануху відстояну

Я минулий гров на стрічках зробив)) Да фільтрована вода це капец, без CalMag не можна поливати, я в цей раз теж почав з чмстоЇ, потім повернувся назад до кранухи, але баночку CalMag купив, результат на обличчя, на попередньому фото))

photo_2024-08-12_10-19-58.jpg

Поделиться сообщением

• 0
18 минут назад, SebaWithBong сказал:

Я минулий гров на стрічках зробив)) Да фільтрована вода це капец, без CalMag не можна поливати, я в цей раз теж почав з чмстоЇ, потім повернувся назад до кранухи, але баночку CalMag купив, результат на обличчя, на попередньому фото))

photo_2024-08-12_10-19-58.jpg

Дякую за відповіді!

Ще питання по добривам.

Я використовую не спеціалізовані добрива.

Як я зробив - відкрив інструкцію до добрив flora і підрахував співвідношення npk.

В мене вийшло:

Вега 7-6-5( я взяв універсальне добриво)

Передцвіт 5-4-7 (я взяв для рододендронів)

Цвіт 5-6-7(я взяв для квітучих рослин)

Почитав форум й мене зараз засмучує 5-4-7. я якраз планую на нього переходити. Чи не замало фосфору?

Усі добрива з мікроелементами 

Поделиться сообщением

• 0

3 минуты назад, BorisTvarina сказал:

Дякую за відповіді!

Ще питання по добривам.

Я використовую не спеціалізовані добрива.

Як я зробив - відкрив інструкцію до добрив flora і підрахував співвідношення npk.

В мене вийшло:

Вега 7-6-5( я взяв універсальне добриво)

Передцвіт 5-4-7 (я взяв для рододендронів)

Цвіт 5-6-7(я взяв для квітучих рослин)

Почитав форум й мене зараз засмучує 5-4-7. Чи не замало фосфору?

Справа в тому що, Flora що ти дивися трьохкомпонентна, їх треба всі одразу додавати просто в різній пропорціі залежно від стадії розвитку. Скинь мені фото тих що у тебе щоб я розумів краще. Я ось наприклад не парюсь купую трипарт від еррорс сидс, 3 баночки коштують разом 220 грн с доставкою 

photo_2024-10-15_01-14-21.jpg

Поделиться сообщением

• 0

А в студентськи роки я користувася ось цим)) в них на всі сатдіі розвитку є в наявності добрива, і коштують копіки

udobreniye-plantator-10-54-10-czvetenie-butonizacziya-700x700.jpg

Поделиться сообщением

• 0
1 минуту назад, SebaWithBong сказал:

Справа в тому що, Flora що ти дивися трьохкомпонентна, їх треба всі одразу додавати просто в різній пропорціі залежно від стадії розвитку. Скинь мені фото тих що у тебе щоб я розумів краще. Я ось наприклад не парюсь купую трипарт від еррорс сидс, 3 баночки коштують разом 220 грн с доставкою 

photo_2024-10-15_01-14-21.jpg

Я це про 3 компоненти розумію й при своїх розрахунках це врахував. Підкажи, на якій стадії відсоток power найбільший?

Поделиться сообщением

• 0
1 минуту назад, BorisTvarina сказал:

Я це про 3 компоненти розумію й при своїх розрахунках це врахував. Підкажи, на якій стадії відсоток power найбільший?

Ось їх таблиця

energy-shema-3.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
5 минут назад, SebaWithBong сказал:

Ось їх таблиця

energy-shema-3.jpg

Співвідношення більш менш співпадає. на стадії передцвіту коефіцієнти у errors 5-3.5-7. В мене 5-4-7.

Дуже вдячний за поради!

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
7 часов назад, BorisTvarina сказал:

Співвідношення більш менш співпадає. на стадії передцвіту коефіцієнти у errors 5-3.5-7. В мене 5-4-7.

Дуже вдячний за поради!

Нема за що)

Поделиться сообщением

• 0

32 дня от каски

IMG_20241017_090606_922.jpg

IMG_20241017_090600_271.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
2 часа назад, BorisTvarina сказал:

32 дня от каски

IMG_20241017_090606_922.jpg

IMG_20241017_090600_271.jpg

Ще багато запасу по висоті ? 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
11 минут назад, Яр13 сказал:

Ще багато запасу по висоті ? 

Ще 5-10 см(((

Але вона вже починає цвісти. Може зупиниться))))))

В мене Гроубокс з картоного ящика. На крайній випадок зріжу верх й буду щось виліплювати.

Про сорт читав, ща зазвичай середня висота 60см. Вона в мене десь так, але за сприятливих умов може бути до метру

Вона нібито зупинилась вгору і почала гілки розвивати. Води п'є літру на добу

Поделиться сообщением

• 0
4 минуты назад, BorisTvarina сказал:

Ще 5-10 см(((

Але вона вже починає цвісти. Може зупиниться))))))

В мене Гроубокс з картоного ящика. На крайній випадок зріжу верх й буду щось виліплювати.

Про сорт читав, ща зазвичай середня висота 60см. Вона в мене десь так, але за сприятливих умов може бути до метру

Вона нібито зупинилась вгору і почала гілки розвивати. Води п'є літру на добу

Ще підпригне точно , але якщо можна підняти потолок - значить не проблема . Яка потужність твого світла ?

Поделиться сообщением

• 0
6 минут назад, Яр13 сказал:

Ще підпригне точно , але якщо можна підняти потолок - значить не проблема . Яка потужність твого світла ?

3x48w повний спектр

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...