Lind 11 Опубликовано: 14 марта (изменено) Привіт! Рішив спробувати посадити перший кущик і одразу завис на виборі лампи, бо в усіх джерелах пишуть, що це чуть не 90% успіху і головне. Згоден, лампа дійсно важлива, тому я почав її шукати. Знайшов ось такий прожектор — "Florian Pro 50W IP65 Led-Story PREMIUM". Як я зрозумів з коментарів у тематичних чатах, лампа для гровінгу, звісно, не підходить, але звучить класно, "PREMIUM"! Залишив її для звичайних кімнатних рослин. Але далі все краще. Я вирішив не поспішати і не використовувати стару лампу, думаю, краще витрачу гроші на хороший (для першого разу) GrowBoard з наступної зарплати. Відправив свої варіанти в чат, і мене одразу обломали, сказавши, що мій вибір м’яко кажучи не найкращий. Але проблема в тому, що я просто хочу спробувати цим зайнятися, і не хочу одразу вкидати гроші в топове обладнання для першого грову. Підкажіть, що робити? Замість боксу буде шафа на балконі, зроблю в задній стінці отвір для кулера, щоб відводити повітря, він буде виходити одразу на вулицю. У мене 6-й поверх, тому від одного кущика сильної вони не буде. Розміри шафи — 80х60х140. В результаті зупинився на таких варіантах: LED Квантум Борд на світлодіодах Samsung LM281B+ 150W з димером Світлодіоди: Samsung LM281+pro Потужність: 150 Вт Кількість світлодіодів: 234 шт Світловий потік: 28000 лм 20 см: 1600-1800umol 30 см: 1000-1100umol 40 см: 700-800umol 50 см: 500-600umol 60 см: 300-360umol Кут розсіювання: 120 град. Світлодіодна панель Litha S Quantum Board 150 Вт Dual 2.3 Hortilight з димером Потужність: 150W ± 3% Напруга: 120V - 277V Коефіцієнт потужності: >0.98 @ 220W Ефективність: 2.3 µmol / J Колірна температура: 3000 K/5000 K/395nm/660nm/730nm Опис з сайту, лінки не додаю, бо не впевнений, чи дозволяється це на форумі. Обидві лампи в одному ціновому діапазоні — 3700 та 4000 грн. Всі сказали, що головний мінус цих ламп — вони дуже сильно гріються. Підкажіть, чи варто їх купувати, чи є в когось досвід з такими лампами? І якщо вони того варті, то яку з них краще вибрати? Florian Pro 50W IP65 Led-Story PREMIUM =D - Quantum board Litha S QBoard 150W Dual - quantum_board_150w-800x800.webp quantum_board_150w_1-800x800.webp GrowBoard 150W (Samsung LM281B+) - Изменено 14 марта пользователем Lind Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Яр13 1 892 Опубликовано: 14 марта Привіт бро , я не спец в цьому ділі , але мені не подобається що ці борди без активного охолодження - можливо те охолодження і не потрібно - хз скільки вона прослужить . Рік тому я купив на олх у Максима у нього же є сторінка і на промі , там хороший алюмінієвий профіль + охолодження +1рік гарантії + було дешевше ніж в магазинах + можна проконсультуватися . В загальному 150W достатньо для твоєї площі( можна спробувати навіть два куща підняти) , 281 діоди сьогодні не топ але норм 1 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
romario999 945 Опубликовано: 14 марта Салют. На самсунгах хвалять лампи, в мене є одна і працює. Оці всі дискотечні кольори, на мій погляд, повна шляпа. Бур'янець росте гарно і на звичайних побутових ЛЕДах. Вирішувати тобі. Є грошенята і впевнений, що самсунги оригінальні, будеш і надалі гровити - купуй. Якщо спробувати хочеш, то Осрам чи інші лампи з будівельного магазину. Під ними теж росте добре 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
boyarskiy 8 245 Трофеи и Медали Опубликовано: 14 марта В 14.03.2025 в 15:01, Lind сказал: від одного кущика сильної вони не буде. Показать больше будет 😬 лампу я юзаю вот такую. на 120 ватт. У меня площадь чуть меньше.Но тебе такая впринципе тоже пойдет. У нее + в том что есть радиатор.https://prom.ua/p1561820117-komplekt-fitosvetilnik-dlya.html Те что предлагаешь ты, безрадиаторные и реально будут греться без теплоотвода. тем более что бокс будет на балконе. Матрицы то хорошие, но не удачная сборка. Если отдельно радиатор поставишь сам, то ок. Ну или мой вариант. И цена приятней и на 1 растение в самый раз. 1 Runtz & Gorilla Glue | Barney's Farm | Coco | Led ( текущий гроу ) Green Poison в 1 л. горшках / Кокос / АN Сухой вес - 255 гр. DWC | Blue Auto Mazar® от Dutch Passion | Led Сухой вес - 416 гр. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Louvre 718 Опубликовано: 14 марта Як на мене, то все ж таки краще з активним охолодженням. Правда, трохи дорожче буде: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/quantum-board-samsung-lm281b-fitolampa-150w-fito-lampa-grouboks-IDNtcyO.html?reason=ip|lister 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Lind 11 Опубликовано: 14 марта В 14.03.2025 в 19:29, boyarskiy сказал: будет 😬 лампу я юзаю вот такую. на 120 ватт. У меня площадь чуть меньше.Но тебе такая впринципе тоже пойдет. У нее + в том что есть радиатор.https://prom.ua/p1561820117-komplekt-fitosvetilnik-dlya.html Те что предлагаешь ты, безрадиаторные и реально будут греться без теплоотвода. тем более что бокс будет на балконе. Матрицы то хорошие, но не удачная сборка. Если отдельно радиатор поставишь сам, то ок. Ну или мой вариант. И цена приятней и на 1 растение в самый раз. Показать больше Ашалеть ты под быт ледом вырастил кустики, мое почтение! 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Lind 11 Опубликовано: 14 марта В 14.03.2025 в 20:25, Louvre сказал: Як на мене, то все ж таки краще з активним охолодженням. Правда, трохи дорожче буде: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/quantum-board-samsung-lm281b-fitolampa-150w-fito-lampa-grouboks-IDNtcyO.html?reason=ip|lister Показать больше Да, как раз благодаря Яр13 нашел этого паренька на олх, буду брать у него. Всем спасибо за советы! Хороших вам выходных!) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Lind 11 Опубликовано: 14 марта Хотя, глядя на гровы от boyarskiy под быт ледом я начинаю сомневаться, нужен ли мне вообще фитосвет 😅 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Louvre 718 Опубликовано: 14 марта В 14.03.2025 в 20:41, Lind сказал: Да, как раз благодаря Яр13 нашел этого паренька на олх, буду брать у него. Всем спасибо за советы! Хороших вам выходных!) Показать больше вот с диммером очень удобно, не хуже, чем быт лед) 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
boyarskiy 8 245 Трофеи и Медали Опубликовано: 15 марта В 14.03.2025 в 20:46, Louvre сказал: вот с диммером очень удобно, не хуже, чем быт лед) Expand Показать больше на біт леде тоже диммер есть) вікрутил одну лампу - и вот тебе диммер) 4 Runtz & Gorilla Glue | Barney's Farm | Coco | Led ( текущий гроу ) Green Poison в 1 л. горшках / Кокос / АN Сухой вес - 255 гр. DWC | Blue Auto Mazar® от Dutch Passion | Led Сухой вес - 416 гр. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Michman 3 316 Опубликовано: 22 марта Я бы рекомендовал бы взять лампу которая идёт барами.....под квантум бордами, что бы получить максимум кпд от света, нужно очень плотный ковёр делать.....что бы растение поглотило весь пучёк мощного потока света 1 Українська Конопляна Асоціація (УКА) приєднуємось... https://uacanas.com : https://t.me/uacanas Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас