Перейти к публикации
  • 0

Чи вірите ви у випадковості?

Вопрос

Рекомендованные сообщения

• 0
  В 23.03.2025 в 07:12, legalusa сказал:

Моє життя вмістилося в рюкзак на 50 літрів, який я закинув за спину й пішов шукати себе по світу

Показать больше  

Красава Бро. Завідую білою завістю:perfect: В мріях я з тобою.

• Like +1 1

Карпатский ягодный чай от Fires

Fires indoor grow weed.

Поделиться сообщением

• 0

Я слежу за этим бро в инстаграмме,такшо мы можно сказать лично знакомы =) 

Интересную жизнь ты себе устроил старина,респект =) прям как в кино,Into the wild вроде. (не считая концовки)

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

Топ блог! Мотивує 

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 11:26, X720 сказал:

Топ блог! Мотивує 

Показать больше  

Мене ще більш вганяє в депресію від таких блогів. Бо сиджу вдома і не можу не те що би в Карпати хоча б поїхати, а навіть в центр міста вийти. Тому, в умовах війни філософські тревел-блоги аж ніяк не мотивують. Без хейту до автора, чисто реалії українського буття. А за тему від мене лайкос 🤘

• Like +1 5

Поделиться сообщением

• 0

“Де в усьому цьому ти?”.

Показать больше  

Отож бо й воно. 

Нещодавно зрозумів, що в усьому цьому хочу чисту сативу спробувати. Бажано з декількох континентів і островів. Особлива цікавість ситуації в тому, що такий тріп можу зробити не виходячи з двору. Якщо не рахувати кілька поїздок за насінням та матеріалами. 

Місцевий вайб.

Мені з пошуком сенсів допомогла війна. Так сповнився впевненості, що купив будинок біля фронту. В місті не краще було, але в сілах казали страшне діється, якщо фронт швидко йде. Однак по життю звик довіряти відчуттям і вони казали - купуй поки дешево. Власниця будинку не вірила, що куплю, навіть коли задаток дав на оформлення документів на першій зустрічі. Правда будинок таки подивився. З двору було видно, як військові на місцевій висоті танки окопують, красені.  

В будинок одразу заїхав, як дав задаток, бо справ було багато. Це ж чудово - ремонтувати не куплений будинок перед активним фронтом. Сприяє пошуку сенсів. 

За наступні сім місяців прокачав розуміння польової артилерії та ракетного озброєння. А кілька раз з-за холма гатив HIMARS. Можу сказати, що у війни є своя музика. Важка, глибока та пронизлива. Вона охоплює тебе не те що повністю, а й ліжко, дім, вулицю та ті кілька десятків кілометрів, які ти може встигнеш проїхати, якщо щось почне ставатися. 

Однак важка музика мені подобається з дитинства. 155й калібр не альпака,  але теж навалити може. 

Будинок купив звісно, фронт відступив. Сенсів в житті побільшало. Бо раніше іноді питання були - чому тут. От шо я тут роблю, в цьому часі. Не розумів. А тут як зрозумів. Тепер ось думаю, що чудовим супутником в цих розуміннях буде чиста сатива.

• Like +1 8

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 17:08, Hyperion сказал:

155й калібр не альпака,  але теж навалити може.

Показать больше  

Оце треба запамʼятати :) Я загубив себе задовго до війни, а війна лиш додала сенсів. Так, я не бачив бойових дій, не маю будинок біля фронту, та й взагалі його не маю як такого. Але шлях кожного до розуміння себе і місця в цьому світі різний. Тому добре, що ти не шкодуєш про свій вибір і його наслідки. Живи 💙💛

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 14:29, Shajtan сказал:

Мене ще більш вганяє в депресію від таких блогів.

Показать больше  

Розумію, бо у кожного сприйняття різне. Хтось мене хуями закидає, бо я десь там закордоном живу як живу, а інші дякують, адже через мій ютуб канал відкривають вікно в новий світ, який не покаже ніхто інший. В мене є декілька друзів військових, і один з них мінометник з третьої штурмової. Так ледве не кожен день спілкуємось, і бро просто марить подорожами. Каже, що це допомогає триматись в усьому тому піздеці, що навкруги. Ми з ним обговорюємо плани на майбутнє, і спільну кругосвітню подорож. Тому бачиш, кожний по різному сприймає, але я розумію тебе і твої відчуття 🤗

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 09:19, MrHaze сказал:

Я слежу за этим бро в инстаграмме,такшо мы можно сказать лично знакомы =) 

Интересную жизнь ты себе устроил старина,респект =) прям как в кино,Into the wild вроде. (не считая концовки)

Показать больше  

Ну майже так. Звичайно, герой тієї розповіді взагалі радикально все зробив, і для нього подорожі були втечею від себе і соціума. Для мене це не втеча, адже задовбався тікати. Це шлях пізнання себе. Та в одному я з ним згоден: "Щастя справжнє тільки коли ним ділишся" 😌

Изменено пользователем legalusa
  • Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0

Тож, не забувайте жити. І дайте собі чесну відповідь на запитання: “Де в усьому цьому ти?”.

Показать больше  

Вітаю!

Це чудово,що ти знайшов себе,чоловіче. Радий за тебе.

Річ у тому,що ти запілив свій пост на ресурсі,де люди вже 4-й рік живуть в країні в гарячій фазі війни.

Давай я тобі з цього боку профілософствую:

до 2014 року я мав успішний бізнес,який зробив сам, амбітні плани на майбутнє і можливості їх реалізувати.

Але в 14-му прийшлося змінити цілі і направити кошти на дитячий одяг та харчі для дитдомів на Донеччині. Бо не треба забувати жити,а не жерти в одне горло...

Потім,поступово, все налагодилось - не так,як було раніше,але було нормально:сім'я,діти,бізнес...моря по 2 рази на рік,цікаві проєкти... до лютого 2022.

До першого вибуху ракети над головою...

О так... ми тоді всі не забували жити - до холодного поту на спині. Я ніколи в житті не думав,що буває ТАКИЙ страх. Сковуючий,липкий,мерзенний...А ти маєш цього не показувати,бо на тебе дивиться твоя дружина і діти і ти маєш їх захистити... Але як?...

От тоді кожен для себе дав чесну відповідь на філософське,блядь,питання “Де в усьому цьому ти?”

Ми не забували жити в підвалі,мій син в 12 років навчився робити запальну суміш...

Коли тількі-но звільнили Бородянку ми їздили туди з гуманітаркою. Через Бучу,яку щойно звільнили...Я й там не забував жити,дивлячісь на трупи і їдучі по осколках від снарядів...

Трохи не там ти,друже, радісно напахав свої красиві фотки...трохи не тим людям ти розповідаєш про "пізнання себе" - кожен з початком війни пізнав себе як ніколи. Тут ПТСР майже у кожного - допізди твої моря і гори.

Гуляй собі щасливо і радій,що не знаєш почуття,коли чуєш у небі двигун шахеда

• Like +1 5

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 18:02, legalusa сказал:

Але шлях кожного до розуміння себе і місця в цьому світі різний.

Показать больше  

Повністю згоден, бро. Це начебто проста річ, якою іноді важко користуватися. З тим, тут дійсно є отой страждальний фон з тоскою по далю, або жертовним сприйняттям. 

Мабуть назвав би це аванс стражданнями. Хто більше страждає, той більше мудрий. Христяні, доречі, цю тезу досить плідно використовують. І українці, на долю яких випало багато страждань та тиску, з певною долею впевненості вважають себе в чомусь мудрішими. І дійсно, така відмінність існує, однак не вважаю, що вона має якось дискримінувати інших. 

Тобто різноманіття для мене,  це щось схоже до природної кооперації та симбіозу. Хоча сусідушки нагадують, що є у природі й відверті деструктори. 

І якщо дивитися з цього боку, українці розповсюдились по світу як спори. І ось питаннячко чи проростуть вони в якусь мережу, чи ні. Приклад твого блога показує, що якісь процеси йдуть. Сучасна техносфера дозволяє таке, про що наші батьки навіть мріяти не могли в дитинстві. Щось да зросте.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 18:48, Neverminder сказал:

Річ у тому,що ти запілив свій пост на ресурсі,де люди вже 4-й рік живуть в країні в гарячій фазі війни.

Показать больше  

Але це не заважає подивитись на своє життя і дати собі відповідь: "Де в усьому цьому ти". Війна ще більше оголяє ран, показуючи, що все може закінчитись в одну секунду. А якщо так, то нащо робити те, що ненавидиш, що не призводить тебе до щастя, не надихає. 

Звичайно, війна накладає свої обмеження, але я не намагаюсь сказати, що я краще, чи якось вище за вас, і тому тут філософствую. Ні, цей допис зовсім про інше. Хоча кожен в ньому побачить своє, і це чудово. Так і повинні зароджуватись думки, в чесному діалозі.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 18:48, Neverminder сказал:

Тут ПТСР майже у кожного - допізди твої моря і гори.

Показать больше  

Ну до пізди, так до пізди. Твоє право, і я зовсім тобі не навʼязую якусь іншу думку. Ти міг пройти повз, але замість того почав агресувати на мене, ніби це я твою сімʼю загнав в підвал, ніби це я пускаю ракети, і змінив твоє життя. Ні, друже, це не я, і не кидайся на ближніх, тільки тому, що вони не страждають так, як страждаєш ти. Адже ти поняття не маєш, через що пройшов я, з якими труднощами стикався, і які втрати пережив. Я не вивалюю то на тебе, і не кажу "ось дивись, як мені було погано, не те, що тобі". 

Вдихни. Обійми дружину. І живи з вірою, що одного дня все налагодиться і ви щасливі знову поїдете на море, радіючи життю 💛

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 19:21, legalusa сказал:

Але це не заважає подивитись на своє життя і дати собі відповідь: "Де в усьому цьому ти". Війна ще більше оголяє ран, показуючи, що все може закінчитись в одну секунду. А якщо так, то нащо робити те, що ненавидиш, що призводить тебе до щастя, не надихає. 

Звичайно, війна накладає свої обмеження, але я не намагаюсь сказати, що я краще, чи якось вище за вас, і тому тут філософствую. Ні, цей допис зовсім про інше. Хоча кожен в ньому побачить своє, і це чудово. Так і повинні зароджуватись думки, в чесному діалозі.

Показать больше  

Бро,ну які обмеження? Як виявилося, під час війни,як в тюрмі, люди показують своє істине обличчя. Злітає вся шелуха, бо все просто: є життя або смерть. Зараз. Тут.

І тут вже не про бажання пізнати себе, а про виживання - починають працювати інстинкти. Під час сильного стресу всі умовності відходять на другий план і ти лишаєшся тим,хто ти є насправді. Іншими словами, кожен пізнав себе за перший місяць війни як ніколи. Тому і філософія трохи відрізняється від твоєї, і пост твій сприймається,як щось відірване від реальності. Та й ти,все одно, не зрозумієш людей,яких зачіпила війна, я вже не кажу за військових - там башта з'їжджає швидко

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 19:34, Neverminder сказал:

Та й ти,все одно, не зрозумієш людей,яких зачіпила війна, я вже не кажу за військових - там башта з'їжджає швидко

Показать больше  

Навіть не намагаюсь сперечатись, адже дійсно не розумію і не зрозумію тисячної частини того, що ви пережили. Але знову таки, мої дописи можна дивитись під різним кутом. Як я вже казав, хтось мене хуями обкладає, бо "не гоже так жити, допоки війна йде", а хтось каже "показуй це життя, хоч так тримаємось, знаючи, що в кінці тунелю є світло". І, як правило, друге мені кажуть військові, один з яких став моїм близьким другом, лишаючись зараз в третій штурмовій. І навіть якщо мене сотнею хуїв закидають цивільні, а моєму бро на нулі дописи будуть допомогати, то я продовжу їх писати, хоч і відірваний від реальності і не до кінця розумію всього тягаря війни 🙁

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 19:25, legalusa сказал:

. Ти міг пройти повз, але замість того почав агресувати на мене, ніби це я твою сімʼю загнав в підвал, ніби це я пускаю ракети, і змінив твоє життя. Ні, друже, це не я, і не кидайся на ближніх, тільки тому, що вони не страждають так, як страждаєш ти

Показать больше  

Бро,де ти бачиш агресію? Я не хотів тебе образити - вибач,якшо так. Просто реальність за вікном і перспективи дуже контрастують із твоїм спокійним миром рожевих поні і закликом до самопізнання тут.

Тому ми живемо з однією думкою: що зробити для Збройних Сил,щоб подохло більше москалів, а ти закликаєш мене обійняти дружину і шо там ти казав? Вірити?))))) 

Відчуваєш різницю?

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 19:44, Neverminder сказал:

Тому ми живемо з однією думкою: що зробити для Збройних Сил,щоб подохло більше москалів, а ти закликаєш мене обійняти дружину і шо там ти казав? Вірити?))))) 

Показать больше  

Думаєш я з такою думкою не живу? Ти думаєш я просто там в горах вештаюсь. Я в кожній своїй подорожі роблю збори. В 2022  — це було 7000$, в 2023 великих зборів не робив, але від саме за рік не менше задонатив. В 2024 я проїхав на велосипеді від Лос Анджелесу до Нью-Йорку, і зібрав пів мільйона гривень, на які були закуплені дрони, РЕБ, і різні дрібниці. Ось звіт якщо цікаво https://www.facebook.com/35OSB/videos/26510937778552603 

Я не живу в світі рожевих поні, як ти висловлюєшся, і не просто філософствую. І так, я тебе закликаю обійняти дружину і вірити, адже без любові до сімʼї і віри в перемогу, до балди всі твої слова.

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0

--

Изменено пользователем Максим3
лишнє

Поделиться сообщением

• 0

Що можу з цього приводу сказати. 

Українські митці, діячі культури, громадські активісти, виїхавші за кордон, знаходяться в досить пригніченому стані. Принаймні в Європі. Натомість виїхавша російська начебто опозиція, та культурні діячі, почуваються добре. Їх люблять в Берліні, Римі, Вені. 

Інша проблематика - відсутність зв'язного контексту. Українська історія та державність, як лоскутне простирадло, тут є, там не має. До того ж, ми багато історії віддали СРСР, особливо про Другу Світову і в цілому світі нас рахують як їх. І це наша великий культурний та історичний пройоб. Світ досі нас не бачить, а Європа не пам'ятає, бо велич Києва була більше тисячі років тому. 

І не побачить, якщо ми будемо сратися між собою на відстані. Хто зовні захоче підтримувати токсиків з ПТСР. Мене б, мабуть, надовго не вистачило.

Тому зробив такий висновок. Тим, хто виїхав, важлива підтримка від нас, хто залишився. Як би це дивно не звучало. 

Поделиться сообщением

• 0

--

лишнє

Поделиться сообщением

• 0

--

лишнє

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 19:50, legalusa сказал:

Думаєш я з такою думкою не живу? Ти думаєш я просто там в горах вештаюсь. Я в кожній своїй подорожі роблю збори. В 2022  — це було 7000$, в 2023 великих зборів не робив, але від саме за рік не менше задонатив. В 2024 я проїхав на велосипеді від Лос Анджелесу до Нью-Йорку, і зібрав пів мільйона гривень, на які були закуплені дрони, РЕБ, і різні дрібниці. Ось звіт якщо цікаво https://www.facebook.com/35OSB/videos/26510937778552603 

Я не живу в світі рожевих поні, як ти висловлюєшся, і не просто філософствую. І так, я тебе закликаю обійняти дружину і вірити, адже без любові до сімʼї і віри в перемогу, до балди всі твої слова.

Показать больше  

Красава! Тисну руку!!!

Безумовно: сім'я -то найцінніше,заради чого варто жити. Ми з дружиною вже 2 роки на антидепресантах (як і багато хто), так то мене зриває - вона мене ловить,то - навпаки.

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 20:04, Максим3 сказал:

чорт

Показать больше  

Предупреждение.

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 20:11, MrHaze сказал:

Предупреждение.

Показать больше  

Бро,він після поранень...бро воював

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 20:09, Максим3 сказал:

трошки на Донеччині, трошки на Чернігівщині, решта поки під Миколаєвом

Показать больше  

Привіт,Бро!

Як ся маєш?

Читав,ти після поранень...Як здоров'я? Чимось треба допомогти,може?

Поделиться сообщением

• 0
  В 23.03.2025 в 20:13, Neverminder сказал:

Бро,він після поранень...бро воював

Expand   Показать больше  

Понял бро.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...