Перейти к публикации
  • 0

Стрімке падіння ph стоку

Вопрос

Вітаю всіх! 

Посилання на мій репорт: 

Зіштовхнувся з наступною ситуацією: Останніми днями почала падати кислотність (pH) у стоку. Ймовірно, це пов’язано з тим, що рослина активно пішла в ріст і почала виділяти водень, який підкислює субстрат

Учора заливав розчин із 6.36 ph, на виході отримав 5.82 ph. Сьогодні вливав 6.45 ph, на виході вже 5.35 ph

Візуально поки мала виглядає нормально, але хочу перестрахуватися.
Підкажіть, як краще вчинити: Промити клінером, а потім внести компот? Якщо так, то в якій кількості?
Та який максимальний ph компоту можна внести у данному випадку? щоб вирівняти показник до 5.8-6.0 ph

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0

таке зниження рн в нашому випадку досить рідке явище... переконайся для початку, що твої висновки правильні: відкалібруй рн-метр тощо

Поделиться сообщением

• 0
2 часа назад, jumbojet сказал:

таке зниження рн в нашому випадку досить рідке явище... переконайся для початку, що твої висновки правильні: відкалібруй рн-метр тощо

Калібрував вже, навіть другим (новим) ph метром перевірив, показники майже ті самі, різниця в 0.02 (

Поделиться сообщением

• 0
3 часа назад, GammyBoy сказал:

Калібрував вже, навіть другим (новим) ph метром перевірив, показники майже ті самі, різниця в 0.02 (

UPD: Я вже нічого не розумію. Пролив 2 літрами компоту ph 6.57, в два підходи по 1л.

Перша частину стоку з параметрами ph 5.46, друга - 5.15, ppm в обох випадках однаковий. 

Поделиться сообщением

• 0
3 часа назад, GammyBoy сказал:

5 минут назад, GammyBoy сказал:

UPD: Я вже нічого не розумію. Пролив 2 літрами компоту ph 6.57, в два підходи по 1л.

Перша частину стоку з параметрами ph 5.46, друга - 5.15, ppm в обох випадках однаковий. 

тому всі тут, хто не хоче купувати дорогий ph метр користуються рідким ph метром.

ладно, в тебе кокос, тож твій рн 5,5-6,5. колоти  літрів пять легкого компоту з рн 7,5 та проливай. добре, що кокос, він легше проливається. заливай одразу 2л, почекай поки збіжить(!) та поміряй те, що потім накапає...

Изменено пользователем jumbojet
  • Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
В 18.10.2025 в 12:04, GammyBoy сказал:

Зіштовхнувся з наступною ситуацією: Останніми днями почала падати кислотність (pH) у стоку. Ймовірно, це пов’язано з тим, що рослина активно пішла в ріст і почала виділяти водень, який підкислює субстрат

Учора заливав розчин із 6.36 ph, на виході отримав 5.82 ph. Сьогодні вливав 6.45 ph, на виході вже 5.35 ph

Це індивідуальна реакція твого фенотипу на  добрива та умови під час цвітіння. А в тебе як раз починається активна фаза перебудови метаболізму рослини. Виділяються в даному випадку коріневі ексудати у складі яких є багато( Лимонної, яблучної, щавелевої та  фумарової кислот)та  вони власне і розраховані на те, щоб розчиняти фосфати та інші менш доступні з*єднання. Раджу не панікувати, а акцентувати увагу лише на правильному вхідному пш. Дуже кислий розчин лити не раджу, раджу починати лити біг бад. Враховуючи що в тебе кокос, раджу додавати його до кожного поливу, але не по 2мл на 1л, а 0.5мл на 1л. Може скластися враження, що рослина перестала пити чи утворився застій, але це не так, це так працює біг бад.  Він допомагає трохи утримувати воду. Який пш має твоя вода з 200ппм?

Изменено пользователем ХаПаZz
  • Like +1 2

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to->  frosted.png.cb21bdfd8fe6dc5a3eeb3b4a4718b2a9.pngclick to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0
9 часов назад, ХаПаZz сказал:

Це індивідуальна реакція твого фенотипу на  добрива та умови під час цвітіння. А в тебе як раз починається активна фаза перебудови метаболізму рослини. Виділяються в даному випадку коріневі ексудати у складі яких є багато( Лимонної, яблучної, щавелевої та  фумарової кислот)та  вони власне і розраховані на те, щоб розчиняти фосфати та інші менш доступні з*єднання. Раджу не панікувати, а акцентувати увагу лише на правильному вхідному пш. Дуже кислий розчин лити не раджу, раджу починати лити біг бад. Враховуючи що в тебе кокос, раджу додавати його до кожного поливу, але не по 2мл на 1л, а 0.5мл на 1л. Може скластися враження, що рослина перестала пити чи утворився застій, але це не так, це так працює біг бад.  Він допомагає трохи утримувати воду. Який пш має твоя вода з 200ппм?

ph кранухи різний, показник може мінятися кожні 1-2 неділі. Зараз ph 7.3.

Сьогодні влив 1.5 л ph 6.35  + базу та стімів трохи, ph стоку піднявся до 5.68 

Раз не тільки в мене думка про те, щоб акцентувати увагу показників на вході, то далі буду так і робити) 

Поделиться сообщением

• 0
9 часов назад, GammyBoy сказал:

Сьогодні влив 1.5 л ph 6.35  + базу та стімів трохи, ph стоку піднявся до 5.68

Тобто в тебе горщик 17 літрів, а ти вливєш 1.5л розчину? і в тебе щей дренаж якийсь зливається?

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to->  frosted.png.cb21bdfd8fe6dc5a3eeb3b4a4718b2a9.pngclick to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0
51 минуту назад, ХаПаZz сказал:

Тобто в тебе горщик 17 літрів, а ти вливєш 1.5л розчину? і в тебе щей дренаж якийсь зливається?

Саме так. Можливо, це пов’язано з інтервалом поливу, який наразі становить 12 годин. Орієнтуюсь на мінімальне значення 20-30% від вхідного об’єму, щоб забезпечити вимивання солей

Переглянув свій попередній щоденник грову: на 50-й день я вже вносив по 2-2,5 л за раз, при цьому вихід становив 300-500 мл (горщик був об’ємом 9 л)

Зараз, при більшому об’ємі горщика, фактичний стік виходить меншим😐

Поделиться сообщением

• 0
1 час назад, GammyBoy сказал:

Саме так. Можливо, це пов’язано з інтервалом поливу, який наразі становить 12 годин. Орієнтуюсь на мінімальне значення 20-30% від вхідного об’єму, щоб забезпечити вимивання солей

Переглянув свій попередній щоденник грову: на 50-й день я вже вносив по 2-2,5 л за раз, при цьому вихід становив 300-500 мл (горщик був об’ємом 9 л)

Зараз, при більшому об’ємі горщика, фактичний стік виходить меншим😐

Ну то не дивно що ти заплутався. Ти отримуєш концентрат залишку в не великій кількості.  По нормальному на таку кількість кокосу має влізти 3л води і навіть без залишку, але в тебе там щей перліт, тому може все так і стікає активно і кокос не просочується. . Поливати варто делікатно, не вбухувати одразу купу води, що б та не стікала десь по краях. Якщо за добу не горщик ще важкий, то поливу точно не треба.   

В ідеалі 3л розчину на 10л кокосу. Тоді і дренаж є і все проливається прекрасно. І не раджу вилазити за 700-800ппм у регулярних поливах. 800ппм це 0.8г солей, які растішка не з*їсть ні за добу ні за тиждень.  Рослина масою на 300грам сухого, має в собі +- 35-40 граммів солей металів загально. Рослині води багато треба, яку вона активно випаровує в кокосі. А, щодня по 1г солі, то за 2 місяці буде засол огого)

Мої рослини завжди допивають дренаж, тому я його не дивлюся.  Я дивлюся лише на правильний вхід.  І тобі треба трішки чимось підняти лужну долю в  розчині ( хтось це робить силікатом від гхє, хтось додає хелатований кальцій)  Але кальцій в розчині дуже потрібен в період формування початкових зав*язей. Калмаг не рішення, це рішення якщо вода осмотична.  Фосфору більше нема з чим взаємодіяти щоб зберігатися в коріневій на доступному рівні.  Або з карбонатами кальцію, або з якимось іншим видом ( глюконатом чи цитратом) В цілому біг бад містить цілий 1% це близько 10ппм, от його і можна давати разом за базою поки шишки не сформуються.

Изменено пользователем ХаПаZz
  • Like +1 2

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...