Перейти к публикации
  • 0

Крануха.

Вопрос

Підкажіть знающі: як довго треба відстоювати крануху? Чи достатньо 3-4 дні?

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0

крануха всюди різна. до 300 ппм вода рахується доброю для пиття. на скільки мені відомо достатньо одної доби з відкритою поверхньою постояти воді, щоб хлор випарився. це головна мета процедури. але якщо нема змоги, то я і свіжаком можу полити. це не критично. проблем більше від осмосу і дистиллята на мою думку

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0

Хз, отстаиваю 48 часов

Поделиться сообщением

• 0

@sanja2020чим відстоювати, можливо краще купити осмос-мембрану і отримаєш економію часу. її буде достатньо на декілька років без всяких предфільтрів, гроші не великі. Як варіант. 

У мене дома крануха не пахне хлором, та у сусідніх містах знаю дуже хлорують, дивись по обставинах.

Поделиться сообщением

• 0

За сутки по-моему выходит хлор, у меня бутыль 20л стоит. Хотя хлора там настолько мало, что даже если экстренно полить сразу, ничего страшного не случится, по крайней мере у меня было всё норм даже когда так делал, но счас все равно сутки отстаиваю)

• Like +1 1

Кожна думка висловлена автором є художньою літературою, автор може помилятися і буде це робити :yes:

Чистка репорту від флуду/поміняти обкладинку --> в лс. Вдалого полювання, сталкер:1086183370_Smoke50:

Поделиться сообщением

• 0

Всім подякував.

Висновки зробив: головне вивітрити хлор, а для цього достатньо і однієї доби.

Але я пам'ятаю, що там щей на дно осідають якісь речовини, тому рекомендується  використовувати 2/3 з верху.

Я набираю відро, а потім за допомогою шлангочки зливаю 7 л. верхньої води.

Ще раз -ДЯКУЮ всім не байдужим.

Изменено пользователем sanja2020
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
1 час назад, CannabisDoomOcculta сказал:

осмос-мембрану

цікаво, докладніше будь ласка

Поделиться сообщением

• 0
8 минут назад, АКакже сказал:

А в першомуж коментарі написано, що від осмосу більше проблем(певно стикалася людина).

Поделиться сообщением

• 0
5 часов назад, romario999 сказал:

крануха всюди різна. до 300 ппм вода рахується доброю для пиття. на скільки мені відомо достатньо одної доби з відкритою поверхньою постояти воді, щоб хлор випарився. це головна мета процедури. але якщо нема змоги, то я і свіжаком можу полити. це не критично. проблем більше від осмосу і дистиллята на мою думку

Бро. Тут совітують купить осмос мембрану. Одпишись, будьласка, в чому проблеми з осмосом.

Поделиться сообщением

• 0
56 минут назад, АКакже сказал:

можуть проблеми з КалМагом полізти з-за того, що в осмосі немає нічого крім води, а крануха має доміси солей певні, у тому числі К-Мg. але це моє особисте бачення. бур'янець він і в Африці бур'янець. не треба з водою сильно морочитись 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
6 минут назад, romario999 сказал:

можуть проблеми з КалМагом полізти з-за того, що в осмосі немає нічого крім води, а крануха має доміси солей певні, у тому числі К-Мg. але це моє особисте бачення. бур'янець він і в Африці бур'янець. не треба з водою сильно морочитись 

Я з цих причин у минулому році перестав купувати воду в автоматі і почав куплять з бочки(зі скважини). Бо випив чашку і пойняв, шо вона настільки відфільтрована, шо там майже 0 поживних речовин.

Поделиться сообщением

• 0
2 минуты назад, sanja2020 сказал:

Я з цих причин у минулому році перестав купувати воду в автоматі і почав куплять з бочки(зі скважини). Бо випив чашку і пойняв, шо вона настільки відфільтрована, шо там майже 0 поживних речовин.

зі скважин і керниць теж не бажано. джерельна вода може містити багато мінералів

Поделиться сообщением

• 0
2 минуты назад, romario999 сказал:

зі скважин і керниць теж не бажано. джерельна вода може містити багато мінералів

Отож і перейшов на крануху, бро.

Але ця  інфа, сподіваюсь, допоможе новачкам.

Изменено пользователем sanja2020
  • Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
47 минут назад, АКакже сказал:

635762976_.png.0c6299a428a2f3e36756dbd189c385fb.png

21 минуту назад, romario999 сказал:

Так але тоді треба здавати аналіз води щоб бачити що там є і корегувати весь розчин. Це можна зробити якщо всі солі купуються окремо.

Вода осмос використовується для гідропоніки, і виробники добрив (наприклад ГХЕ) мають компотенти які краще підходять для кранухи, а є ті на яких є позначка для гідропоніки, там трохи інший склад. Якщо брати ті якими я користуюся Гров, Мікро та Блум, то саме компонент Мікро відозмінений під осмос. 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
51 минуту назад, romario999 сказал:

що в осмосі немає нічого крім води

помітив що якщо крануха 255ппм, и нею чередувати компот-вода , компот робити на бавленій воді в 100ппм, то через місяць можна піймати блокування калію , тому необхідно хочаб раз у місяць або в 3 неділі лити воду в 100ппм

@CannabisDoomOcculta Интернет пишет что без системы предфильтров, это все безтолку

Изменено пользователем АКакже

Поделиться сообщением

• 0
22 минуты назад, АКакже сказал:

@CannabisDoomOcculta Интернет пишет что без системы предфильтров, это все безтолку

на ютубі є відео де люди тесують мембрану без предфільтрів 

Поделиться сообщением

• 0
В 26.05.2026 в 16:30, sanja2020 сказал:

Я воду зі скважини беру, а кент купує з автомата воду, заміряли - 6 ппм, тупо пуста вода, а під автоматом черги стоять.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
2 минуты назад, UrsusAretos сказал:

Я воду зі скважини беру, а кент купує з автомата воду, заміряли - 6 ппм, тупо пуста вода, а під автоматом черги стоять.

Перейшов цього року на крануху, після використання 12 л. зі скважини,  бо зі скважини багато солі-мінерелів. А автоматна - да - пуста.

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...