Перейти к публикации
  • 0

УВАЖАЕМЫЕ ДЖА - БРО)), Кто и как выращивает???

Вопрос

Можете поделиться своим опытом так сказать,на всех типах растих в индоре!

Какими удобрениями пользуетесь, с каким методом выращивания определились наверняка, каким часовым циклом пользуетесь.

Можно описывать все до мелочей))

От А до Я 

• Джа Пре +1 3

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0
16 минут назад, Neverminder сказал:

та й результат хз який буде..

бро, твій кальмаг відрізняється від мого варіанту лише тим, що в кальмагу звичайне гашене вапно(оксид кальцію)  і той самий оксид магнію. Але активоване було азотною кислотою, а не оцтом.  Тому твій калмаг має бути Оксид кальцію (CaO) – 4% / Оксид магнію (MgO) – 1%, і  азот 1% 

20 минут назад, Neverminder сказал:

Там осад о-я-не-знаю який буде...

який там має бути осад?  Такий розчин готується на дистильованій воді, або на зворотньому осмосі. Потім вже окремо додається в розчин компоту.

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0
8 годин тому, ХаПаZz сказав:

бро, твій кальмаг відрізняється від мого варіанту лише тим, що в кальмагу звичайне гашене вапно(оксид кальцію)  і той самий оксид магнію. Але активоване було азотною кислотою, а не оцтом.  Тому твій калмаг має бути Оксид кальцію (CaO) – 4% / Оксид магнію (MgO) – 1%, і  азот 1% 

який там має бути осад?  Такий розчин готується на дистильованій воді, або на зворотньому осмосі. Потім вже окремо додається в розчин компоту.

Тепер значно зрозуміліше. Дякую!

Я більше по фізиці) Ти ту пропорцію писав на 1 літр води?  А яке дозування на літр компоту?

Мене засмутив кальцій (крейда) та реакція із кислотою тож я подумав,що має бути осад,який стане абразивом в помпі і вб'є її.

Якшо ж воно все розчиняється,то це - просто бімба! Знімаю перед вами капелюха,колего!

Ложки столові чи чайні? Оцтова кислота 9%?

Дякую!

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
8 годин тому, ХаПаZz сказав:

азот 1% 

тобто ще треба буди базу трохи коригувати (на покупному)... Цікавий нюанс

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
В 08.04.2023 в 10:14, Neverminder сказал:

Bud Ignitor,Bud Factor,Big Bud, Overdrive, ну і куди ж без В-52  - в середньому 1000 грн за флакон 250 мл з доставкою - 5000 грн

CалМаg - ще 1000. Вже 6000.

А якшо заганятися з усякими мікрозами-хуйозами,там ,взагалі,капець

Вот в точку сказал, поэтому и я интересуюсь что может половину всей этой хуйни нет смысла лить вообще и попросил вас на опыте им поделиться.

Так как тоже понабирал, а потом начитался репов что многие вообще на минимум удобр гровят и все гуд!))

Поделиться сообщением

• 0

А Bad Factor X так вообще под 2к. стоит:wacko:

Поделиться сообщением

• 0
3 години тому, SpartKyzma сказав:

А Bad Factor X так вообще под 2к. стоит:wacko:

Хз как без него,но с ним - весь куст в трихомах на цвете

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
3 години тому, SpartKyzma сказав:

пыте им поделиться.

Бро,начнешь понимать растиху - все само прийдет.

Я,например, сторонник того,чтоб не париться при грове. Да,это стоит денег,зато и косяков меньше,если за рН следить,не засаливать и не закармливать.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
56 минут назад, Neverminder сказал:

Бро,начнешь понимать растиху - все само прийдет.

Я,например, сторонник того,чтоб не париться при грове. Да,это стоит денег,зато и косяков меньше,если за рН следить,не засаливать и не закармливать. 

если б раз в неделю в бак воды налить, да два-три раза покормить на цвете..вот это я понимаю-не париться. а "за рН следить,не засаливать и не закармливать" это ж как минимум три параметра мониторить

Поделиться сообщением

• 0
23 хвилини тому, синоптик сказав:

раз в неделю в бак воды налить, да два-три раза покормить на цвете

я так не умею)

23 хвилини тому, синоптик сказав:

это ж как минимум три параметра мониторить

а я кайф от процесса получаю. Нервы успокаивает...Руки заняты,всякая дичь в голову не лезет

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
10 часов назад, Neverminder сказал:

Ти ту пропорцію писав на 1 літр води?  А яке дозування на літр компоту?

Так на 1л води.  Дозування звичайне. Додаємо  в компот по 2-3мл на 1л. Хоча, я би орієнтувався по приладах. Маєш тдснік?

Мене засмутив кальцій (крейда) та реакція із кислотою тож я подумав,що має бути осад,який стане абразивом в помпі і вб'є її.

Кальцій друже, це метал який взаємодіє з кислотами. По мірі випаровування води, кальцій все одно буде осідати чи на стінках чи ще десь, оскільки це лужний елемент. 

Мінеральні добрива теж осідають на помпах і забивають форсунки, особливо якщо вода хлорована і надлишок вапна забиває всі баки)

Якшо ж воно все розчиняється,то це - просто бімба! Знімаю перед вами капелюха,колего!

Звичайний кальмаг виходить, нічого видатного насправді)

Не важливо ложки це чи відра, формула проста. 4 частини  кальцію і 3 частини магнію. Залити двома частинами оцету 9%.  Головне не забути про гарячу воду якою все розводять після додавання оцету.  (якщо лишається трохи "осаду" то це не осад.) Це значить, що треба долити води. І залишок розчиниться. Все це робиться по суті на око. Замість ложки чайної, візьми собі якусь пласмасову ложечку дозатор.

так 9%.   Всі ложки різні. На 1л можеш міряти столовими. Але ножиком трішки притискай до ложки і зрізай горку.

• Like +1 2

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0
37 хвилин тому, ХаПаZz сказав:

Маєш тдснік?

Звісно. Я більше інженер ніж агроном,тому все по приборах)

Дякую,друже)

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
1 час назад, Neverminder сказал:

Звісно. Я більше інженер ніж агроном,тому все по приборах)

Ну тоді зможеш відміряти скільки ппм покаже 1мл розчину кальмагу на 1л і порівняти, а дозування вже собі виставиш )

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
2 часа назад, ХаПаZz сказал:

Мінеральні добрива теж осідають на помпах і забивають форсунки, особливо якщо вода хлорована і надлишок вапна забиває всі баки

А ось ще цікаво наприклад в гідропоніці чи крапельному поливі, якщо мінеральні добрива забивать трубки, помпи, форсунки, а органічні я так розумію швидко псуються у розчині то якими тоді добривами користуватися?

Поделиться сообщением

• 0

А ще я не зовсім розумію яка краще вода для поливу чи для гідро чи краплі?)

Осмос м'яка типу не підходить бо вона очищенна дуже чи навпаки краще?

Крануха відстояна там відразу ппм 170 - 200ппм і якщо вона хлорована то її взагалі лити в расту це капець.

Тут помиєшся так шкура злазить:rasta_laugh:

Поделиться сообщением

• 0

Почав купувати реактиви. MgO - 30 грн кг,то від тонни. Знайшов по 50 грн без доставки. А от з кальцієм проблема. @ХаПаZz , є якісь міркування на цю тему? Бо прайс 800 грн/ 400 грамм для цього проєкту занадто)

Поделиться сообщением

• 0

є якісь міркування на цю тему?

На укрсоді дивився?  тримай два лінка Укрсода  кальцій

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
2 години тому, ХаПаZz сказав:

На укрсоді дивився?  тримай два лінка Укрсода  кальцій

Дякую,бро!:drujba:

Поделиться сообщением

• 0
11 хвилину тому, Neverminder сказав:

На укрсоді

від 30 000 замовлення. Тут на весь форум на пів-життя вистачить)

Так тож звичайе негашене вапно))) А я собі голову ломаю: глюконат якийсь...:giggling:

Вже замовив 2 кг.

Чекаю на доставку. Забодяжу - відпишусь

Поделиться сообщением

• 0
2 часа назад, Neverminder сказал:

Так тож звичайе негашене вапно))) А я собі голову ломаю: глюконат якийсь...:giggling:

Формула глюконат кальцію - C12H22CaO14

і формула негашеного вапна - Ca(OH)₂ або гідрооксид кальцію.   Це різні форми і різні рівні засвоювання.

2 часа назад, Neverminder сказал:

Забодяжу - відпишусь

Для активації на вапні, сили оцету буде малувато і вийде не та бадяга. Буде осад. Потрібна вже азотна кислота. Або все таки глюконат, він більш розчинний і доступний.

Калмаг від GHE  як я писав вище має такий склад: Оксид кальцію (CaO) – 4% / Оксид магнію (MgO) – 1%, і  азот 1%   тому що, виробляє  масово и на глюконаті йому би було дорого. як і з карбонатом магнія. Це для харчового підходить. Але, повністтю фосфат СаО оцет не розчинить ( залежить від якості  СаО)

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
21 година тому, ХаПаZz сказав:

Формула глюконат кальцію - C12H22CaO14

і формула негашеного вапна - Ca(OH)₂ або гідрооксид кальцію.   Це різні форми і різні рівні засвоювання.

Для активації на вапні, сили оцету буде малувато і вийде не та бадяга. Буде осад. Потрібна вже азотна кислота. Або все таки глюконат, він більш розчинний і доступний.

Калмаг від GHE  як я писав вище має такий склад: Оксид кальцію (CaO) – 4% / Оксид магнію (MgO) – 1%, і  азот 1%   тому що, виробляє  масово и на глюконаті йому би було дорого. як і з карбонатом магнія. Це для харчового підходить. Але, повністтю фосфат СаО оцет не розчинить ( залежить від якості  СаО)

так... до мене їде CaO(https://zp.prom.ua/ua/p1276893368-kaltsij-okis-oksid.html значить це- не гашене вапно.Я наплутав., вже лежить MgO https://dp.prom.ua/ua/p1030609621-magnij-oksid-zhzhenaya.html, оцтова кислота 9% на поготові, дестилат куплю

Яж казав,шо я більше до фізики:giggling:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
11 минут назад, Neverminder сказал:

Яж казав,шо я більше до фізики:giggling:

Ну нічого, всякий досвід складається з проб і помилок)  Бери до купи азотну кислоту.  Коли змішаєш кальцій з магнієм, додаватимеш по трішки перемішуючи  до стану каші. Одразу багато не треба лити. Буде бурна реакція+ зайвий надлишок %азоту.

Змішувати раджу в приміщені яке провітрюється і захисті органів дихання та очей.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
1 година тому, ХаПаZz сказав:

Ну нічого, всякий досвід складається з проб і помилок)  Бери до купи азотну кислоту.  Коли змішаєш кальцій з магнієм, додаватимеш по трішки перемішуючи  до стану каші. Одразу багато не треба лити. Буде бурна реакція+ зайвий надлишок %азоту.

Змішувати раджу в приміщені яке провітрюється і захисті органів дихання та очей.

та ну його,бро)

я морально не готовий до таких експериментів)))

23 години тому, ХаПаZz сказав:

Оксид кальцію (CaO) – 4% / Оксид магнію (MgO) – 1%, і  азот 1%

Шось я не розумію... чому не можна взяти 4 частини того СаО+1 частина того ж MgO.Замішати на горячому дистиляті. ррм до і після, осад- іхтиандрам і дивимось по рослині шо буде?

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

• 0

На реверсі на цикл піде десь 200 л компоту,то треба 600 мл того щастя...24 мг СаО+6 мг МgO. Взбовтати але не перемішувати.

На помпу ,все одно, я ставлю фільтр тонкої очистки

Поделиться сообщением

• 0
1 година тому, ХаПаZz сказав:

з глюканататом така ж бурхллива реакція буде чи ні?

А є меньш екстремальні варіанти,бро?:giggling:

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

• 0
3 часа назад, Neverminder сказал:

Замішати на горячому дистиляті. ррм до і після, осад- іхтиандрам і дивимось по рослині шо буде?

потрібно спершу  кислотою активувати суміш кальцію з магнієм, а потім вже розчиняти гарячою водою.

І тут справа не в осаді, а у форматі доступності магнію і кальцію рослині.  Карбонатний кальцій гірше засвоюється рослиною ніж глюконат. Проте довше підримує градус жорсткості води.  Візьмеш ті самі розрахунки і оцетом вже розбадяжиш ( ну трохи більше ніж 2 ложки даси, фіг з ним)

з глюканататом така ж бурхллива реакція буде чи ні?

та ні, це через азотну кислоту, якщо нею активовувати.  Оцет теж буде смердіти, але не так активно)

А є меньш екстремальні варіанти,бро?:giggling:

купляти готовий калмаг :giggling:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...