SpartKyzma 3 Опубликовано: 6 апреля, 2023 Можете поделиться своим опытом так сказать,на всех типах растих в индоре! Какими удобрениями пользуетесь, с каким методом выращивания определились наверняка, каким часовым циклом пользуетесь. Можно описывать все до мелочей)) От А до Я 3 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 ХаПаZz 3 755 Опубликовано: 8 апреля, 2023 16 минут назад, Neverminder сказал: та й результат хз який буде.. бро, твій кальмаг відрізняється від мого варіанту лише тим, що в кальмагу звичайне гашене вапно(оксид кальцію) і той самий оксид магнію. Але активоване було азотною кислотою, а не оцтом. Тому твій калмаг має бути Оксид кальцію (CaO) – 4% / Оксид магнію (MgO) – 1%, і азот 1% 20 минут назад, Neverminder сказал: Там осад о-я-не-знаю який буде... який там має бути осад? Такий розчин готується на дистильованій воді, або на зворотньому осмосі. Потім вже окремо додається в розчин компоту. click to-> click to-> Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 9 апреля, 2023 8 годин тому, ХаПаZz сказав: бро, твій кальмаг відрізняється від мого варіанту лише тим, що в кальмагу звичайне гашене вапно(оксид кальцію) і той самий оксид магнію. Але активоване було азотною кислотою, а не оцтом. Тому твій калмаг має бути Оксид кальцію (CaO) – 4% / Оксид магнію (MgO) – 1%, і азот 1% який там має бути осад? Такий розчин готується на дистильованій воді, або на зворотньому осмосі. Потім вже окремо додається в розчин компоту. Тепер значно зрозуміліше. Дякую! Я більше по фізиці) Ти ту пропорцію писав на 1 літр води? А яке дозування на літр компоту? Мене засмутив кальцій (крейда) та реакція із кислотою тож я подумав,що має бути осад,який стане абразивом в помпі і вб'є її. Якшо ж воно все розчиняється,то це - просто бімба! Знімаю перед вами капелюха,колего! Ложки столові чи чайні? Оцтова кислота 9%? Дякую! 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 9 апреля, 2023 8 годин тому, ХаПаZz сказав: азот 1% тобто ще треба буди базу трохи коригувати (на покупному)... Цікавий нюанс 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 SpartKyzma 3 Опубликовано: 9 апреля, 2023 В 08.04.2023 в 10:14, Neverminder сказал: Bud Ignitor,Bud Factor,Big Bud, Overdrive, ну і куди ж без В-52 - в середньому 1000 грн за флакон 250 мл з доставкою - 5000 грн CалМаg - ще 1000. Вже 6000. А якшо заганятися з усякими мікрозами-хуйозами,там ,взагалі,капець Вот в точку сказал, поэтому и я интересуюсь что может половину всей этой хуйни нет смысла лить вообще и попросил вас на опыте им поделиться. Так как тоже понабирал, а потом начитался репов что многие вообще на минимум удобр гровят и все гуд!)) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 SpartKyzma 3 Опубликовано: 9 апреля, 2023 А Bad Factor X так вообще под 2к. стоит Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 9 апреля, 2023 3 години тому, SpartKyzma сказав: А Bad Factor X так вообще под 2к. стоит Хз как без него,но с ним - весь куст в трихомах на цвете 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 9 апреля, 2023 3 години тому, SpartKyzma сказав: пыте им поделиться. Бро,начнешь понимать растиху - все само прийдет. Я,например, сторонник того,чтоб не париться при грове. Да,это стоит денег,зато и косяков меньше,если за рН следить,не засаливать и не закармливать. 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 синоптик 5 084 Опубликовано: 9 апреля, 2023 56 минут назад, Neverminder сказал: Бро,начнешь понимать растиху - все само прийдет. Я,например, сторонник того,чтоб не париться при грове. Да,это стоит денег,зато и косяков меньше,если за рН следить,не засаливать и не закармливать. если б раз в неделю в бак воды налить, да два-три раза покормить на цвете..вот это я понимаю-не париться. а "за рН следить,не засаливать и не закармливать" это ж как минимум три параметра мониторить Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 9 апреля, 2023 23 хвилини тому, синоптик сказав: раз в неделю в бак воды налить, да два-три раза покормить на цвете я так не умею) 23 хвилини тому, синоптик сказав: это ж как минимум три параметра мониторить а я кайф от процесса получаю. Нервы успокаивает...Руки заняты,всякая дичь в голову не лезет 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 ХаПаZz 3 755 Опубликовано: 9 апреля, 2023 10 часов назад, Neverminder сказал: Ти ту пропорцію писав на 1 літр води? А яке дозування на літр компоту? Так на 1л води. Дозування звичайне. Додаємо в компот по 2-3мл на 1л. Хоча, я би орієнтувався по приладах. Маєш тдснік? 10 часов назад, Neverminder сказал: Мене засмутив кальцій (крейда) та реакція із кислотою тож я подумав,що має бути осад,який стане абразивом в помпі і вб'є її. Кальцій друже, це метал який взаємодіє з кислотами. По мірі випаровування води, кальцій все одно буде осідати чи на стінках чи ще десь, оскільки це лужний елемент. Мінеральні добрива теж осідають на помпах і забивають форсунки, особливо якщо вода хлорована і надлишок вапна забиває всі баки) 10 часов назад, Neverminder сказал: Якшо ж воно все розчиняється,то це - просто бімба! Знімаю перед вами капелюха,колего! Звичайний кальмаг виходить, нічого видатного насправді) 10 часов назад, Neverminder сказал: Ложки столові чи чайні? Оцтова кислота 9%? Не важливо ложки це чи відра, формула проста. 4 частини кальцію і 3 частини магнію. Залити двома частинами оцету 9%. Головне не забути про гарячу воду якою все розводять після додавання оцету. (якщо лишається трохи "осаду" то це не осад.) Це значить, що треба долити води. І залишок розчиниться. Все це робиться по суті на око. Замість ложки чайної, візьми собі якусь пласмасову ложечку дозатор. 10 часов назад, Neverminder сказал: Ложки столові чи чайні? Оцтова кислота 9%? так 9%. Всі ложки різні. На 1л можеш міряти столовими. Але ножиком трішки притискай до ложки і зрізай горку. 2 click to-> click to-> Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 9 апреля, 2023 37 хвилин тому, ХаПаZz сказав: Маєш тдснік? Звісно. Я більше інженер ніж агроном,тому все по приборах) Дякую,друже) 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 ХаПаZz 3 755 Опубликовано: 9 апреля, 2023 1 час назад, Neverminder сказал: Звісно. Я більше інженер ніж агроном,тому все по приборах) Ну тоді зможеш відміряти скільки ппм покаже 1мл розчину кальмагу на 1л і порівняти, а дозування вже собі виставиш ) 1 click to-> click to-> Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 SpartKyzma 3 Опубликовано: 9 апреля, 2023 2 часа назад, ХаПаZz сказал: Мінеральні добрива теж осідають на помпах і забивають форсунки, особливо якщо вода хлорована і надлишок вапна забиває всі баки А ось ще цікаво наприклад в гідропоніці чи крапельному поливі, якщо мінеральні добрива забивать трубки, помпи, форсунки, а органічні я так розумію швидко псуються у розчині то якими тоді добривами користуватися? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 SpartKyzma 3 Опубликовано: 9 апреля, 2023 А ще я не зовсім розумію яка краще вода для поливу чи для гідро чи краплі?) Осмос м'яка типу не підходить бо вона очищенна дуже чи навпаки краще? Крануха відстояна там відразу ппм 170 - 200ппм і якщо вона хлорована то її взагалі лити в расту це капець. Тут помиєшся так шкура злазить Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 11 апреля, 2023 Почав купувати реактиви. MgO - 30 грн кг,то від тонни. Знайшов по 50 грн без доставки. А от з кальцієм проблема. @ХаПаZz , є якісь міркування на цю тему? Бо прайс 800 грн/ 400 грамм для цього проєкту занадто) Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 ХаПаZz 3 755 Опубликовано: 11 апреля, 2023 10 часов назад, Neverminder сказал: є якісь міркування на цю тему? На укрсоді дивився? тримай два лінка Укрсода кальцій 1 click to-> click to-> Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 11 апреля, 2023 2 години тому, ХаПаZz сказав: На укрсоді дивився? тримай два лінка Укрсода кальцій Дякую,бро! Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 11 апреля, 2023 11 хвилину тому, Neverminder сказав: На укрсоді від 30 000 замовлення. Тут на весь форум на пів-життя вистачить) Так тож звичайе негашене вапно))) А я собі голову ломаю: глюконат якийсь... Вже замовив 2 кг. Чекаю на доставку. Забодяжу - відпишусь Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 ХаПаZz 3 755 Опубликовано: 11 апреля, 2023 2 часа назад, Neverminder сказал: Так тож звичайе негашене вапно))) А я собі голову ломаю: глюконат якийсь... Формула глюконат кальцію - C12H22CaO14 і формула негашеного вапна - Ca(OH)₂ або гідрооксид кальцію. Це різні форми і різні рівні засвоювання. 2 часа назад, Neverminder сказал: Забодяжу - відпишусь Для активації на вапні, сили оцету буде малувато і вийде не та бадяга. Буде осад. Потрібна вже азотна кислота. Або все таки глюконат, він більш розчинний і доступний. Калмаг від GHE як я писав вище має такий склад: Оксид кальцію (CaO) – 4% / Оксид магнію (MgO) – 1%, і азот 1% тому що, виробляє масово и на глюконаті йому би було дорого. як і з карбонатом магнія. Це для харчового підходить. Але, повністтю фосфат СаО оцет не розчинить ( залежить від якості СаО) 1 click to-> click to-> Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 12 апреля, 2023 21 година тому, ХаПаZz сказав: Формула глюконат кальцію - C12H22CaO14 і формула негашеного вапна - Ca(OH)₂ або гідрооксид кальцію. Це різні форми і різні рівні засвоювання. Для активації на вапні, сили оцету буде малувато і вийде не та бадяга. Буде осад. Потрібна вже азотна кислота. Або все таки глюконат, він більш розчинний і доступний. Калмаг від GHE як я писав вище має такий склад: Оксид кальцію (CaO) – 4% / Оксид магнію (MgO) – 1%, і азот 1% тому що, виробляє масово и на глюконаті йому би було дорого. як і з карбонатом магнія. Це для харчового підходить. Але, повністтю фосфат СаО оцет не розчинить ( залежить від якості СаО) так... до мене їде CaO(https://zp.prom.ua/ua/p1276893368-kaltsij-okis-oksid.html значить це- не гашене вапно.Я наплутав., вже лежить MgO https://dp.prom.ua/ua/p1030609621-magnij-oksid-zhzhenaya.html, оцтова кислота 9% на поготові, дестилат куплю Яж казав,шо я більше до фізики 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 ХаПаZz 3 755 Опубликовано: 12 апреля, 2023 11 минут назад, Neverminder сказал: Яж казав,шо я більше до фізики Ну нічого, всякий досвід складається з проб і помилок) Бери до купи азотну кислоту. Коли змішаєш кальцій з магнієм, додаватимеш по трішки перемішуючи до стану каші. Одразу багато не треба лити. Буде бурна реакція+ зайвий надлишок %азоту. Змішувати раджу в приміщені яке провітрюється і захисті органів дихання та очей. 1 click to-> click to-> Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 12 апреля, 2023 1 година тому, ХаПаZz сказав: Ну нічого, всякий досвід складається з проб і помилок) Бери до купи азотну кислоту. Коли змішаєш кальцій з магнієм, додаватимеш по трішки перемішуючи до стану каші. Одразу багато не треба лити. Буде бурна реакція+ зайвий надлишок %азоту. Змішувати раджу в приміщені яке провітрюється і захисті органів дихання та очей. та ну його,бро) я морально не готовий до таких експериментів))) 23 години тому, ХаПаZz сказав: Оксид кальцію (CaO) – 4% / Оксид магнію (MgO) – 1%, і азот 1% Шось я не розумію... чому не можна взяти 4 частини того СаО+1 частина того ж MgO.Замішати на горячому дистиляті. ррм до і після, осад- іхтиандрам і дивимось по рослині шо буде? 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 12 апреля, 2023 На реверсі на цикл піде десь 200 л компоту,то треба 600 мл того щастя...24 мг СаО+6 мг МgO. Взбовтати але не перемішувати. На помпу ,все одно, я ставлю фільтр тонкої очистки Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 377 Опубликовано: 12 апреля, 2023 1 година тому, ХаПаZz сказав: Змішувати раджу в приміщені яке провітрюється і захисті органів дихання та очей. з глюканататом така ж бурхллива реакція буде чи ні? А є меньш екстремальні варіанти,бро? 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 ХаПаZz 3 755 Опубликовано: 13 апреля, 2023 3 часа назад, Neverminder сказал: Замішати на горячому дистиляті. ррм до і після, осад- іхтиандрам і дивимось по рослині шо буде? потрібно спершу кислотою активувати суміш кальцію з магнієм, а потім вже розчиняти гарячою водою. І тут справа не в осаді, а у форматі доступності магнію і кальцію рослині. Карбонатний кальцій гірше засвоюється рослиною ніж глюконат. Проте довше підримує градус жорсткості води. Візьмеш ті самі розрахунки і оцетом вже розбадяжиш ( ну трохи більше ніж 2 ложки даси, фіг з ним) 3 часа назад, Neverminder сказал: з глюканататом така ж бурхллива реакція буде чи ні? та ні, це через азотну кислоту, якщо нею активовувати. Оцет теж буде смердіти, але не так активно) 3 часа назад, Neverminder сказал: А є меньш екстремальні варіанти,бро? купляти готовий калмаг 1 click to-> click to-> Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Вопрос
SpartKyzma 3
Можете поделиться своим опытом так сказать,на всех типах растих в индоре!
Какими удобрениями пользуетесь, с каким методом выращивания определились наверняка, каким часовым циклом пользуетесь.
Можно описывать все до мелочей))
От А до Я
Поделиться сообщением
60 ответов на этот вопрос
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас