Перейти к публикации
  • 0

Гриби

Вопрос

Привіт!

Підкажіть,для  вирощування грибів,всі використовують ультразвукові зволожувачі,чи є ще інші варіанти?

І дайте силки на толкові репорти.

Книжку читав!

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0
  В 17.05.2023 в 09:38, Братка сказал:

Яка різниця між шліфованим і не шліфованим зерном,і чи можна просто купити пшиницю в супермаркеті?

Показать больше  

шлифованое разваривается,больше слипается,вообщем без опыта трудно правильно приготовить. для новичков лучше нелущеный овёс.но видел удачные репорты и сам гровил на перловке, перед этим слегка прожарив ее на сковороде. гдето по сети гуляет описание подготовки перловки,автор djafarchik..

вот еще Мувик43 гровил на перловке ..

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
  В 17.05.2023 в 09:38, Братка сказал:

Яка різниця між шліфованим і не шліфованим зерном,і чи можна просто купити пшиницю в супермаркеті?

Показать больше  

Это уже бро @синоптик подскажет лучше, я не шарю. Ращу на нешлифованном овсе как книга рекомендует.

UPD. Сорян, сначала написал, потом увидел ответ выше

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 13.05.2023 в 15:08, Братка сказал:

Привіт!

Підкажіть,для  вирощування грибів,всі використовують ультразвукові зволожувачі,чи є ще інші варіанти?

І дайте силки на толкові репорти.

Книжку читав!

Показать больше  

Ось ссилка на зерно. Рекомендую

https://rozetka.com.ua/ua/293848068/p293848068/

На рахунок зволожувача раджу не паритись. Просто налий на дно чистої прокипяченої води, добав трохи перекису і вологість буде в нормі. Сам зробив автоматичну систему зволожування з реле і датчиками. Але така система некоректно працює в малих об'ємах боксу. Це хіба що на невеликі кімнати класна ідея.

Бо у мене як тільки вмикався зволожувач, водяний аерозоль одразу попадав на датчик і він починав зашкалювати тим самим виключаючи пар. Пробував періодично без датчика вмикати, але важко вловити золоту середину. То сухо було, то калюжі з конденсату на кейку.

Тому моя тобі порада, просто налий пару см води на дно боксу і буде щастя

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 17.05.2023 в 20:12, 47XPOMOCOMA сказал:

Ось ссилка на зерно. Рекомендую

https://rozetka.com.ua/ua/293848068/p293848068/

На рахунок зволожувача раджу не паритись. Просто налий на дно чистої прокипяченої води, добав трохи перекису і вологість буде в нормі. Сам зробив автоматичну систему зволожування з реле і датчиками. Але така система некоректно працює в малих об'ємах боксу. Це хіба що на невеликі кімнати класна ідея.

Бо у мене як тільки вмикався зволожувач, водяний аерозоль одразу попадав на датчик і він починав зашкалювати тим самим виключаючи пар. Пробував періодично без датчика вмикати, але важко вловити золоту середину. То сухо було, то калюжі з конденсату на кейку.

Тому моя тобі порада, просто налий пару см води на дно боксу і буде щастя

Показать больше  

Поняв,дякую

Поделиться сообщением

• 0

Підкажіть,коли ви готуєте спорову звесь ви даєте антибіотики?в мене вони є але не знаю чи виправдано це на початку?чи пири варінні зерна!

Поделиться сообщением

• 0
  В 21.05.2023 в 09:26, Братка сказал:

Підкажіть,коли ви готуєте спорову звесь ви даєте антибіотики?в мене вони є але не знаю чи виправдано це на початку?чи пири варінні зерна!

Показать больше  

меня учили -гентамицин за час до инокуляции, 1мл/ 10 кубов. левомицетин при замачивании- варке. убивает бактерии, закисание зерна. есть как сторонники так и противники антибиотиков.растет и так и так.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 21.05.2023 в 09:53, синоптик сказал:

меня учили -гентамицин за час до инокуляции, 1мл/ 10 кубов. левомицетин при замачивании- варке. убивает бактерии, закисание зерна. есть как сторонники так и противники антибиотиков.растет и так и так.

Показать больше  

Бро,не зрозумів в термінах!

меня учили -гентамицин за час до инокуляции, 1мл/ 10 кубов

РОзтолкуй,в мене лєвомецетин.

і дайте силу на грибниі репортажі,маю бажання зробити,але не можу знайти куди писати!

Поделиться сообщением

• 0
  В 21.05.2023 в 13:40, Братка сказал:

лєвомецетин

Показать больше  

левомицетин только для замачивания зерна. вместо него я пользовался перекисью,3 проц..зкрно замачивал на 12 часов, а за час до варки лил перекись,100мл на литр зерна.в этой воде и варил.репорты тут https://jahforum.net/forum/73-gribnye-reporty/

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 21.05.2023 в 15:04, синоптик сказал:

левомицетин только для замачивания зерна. вместо него я пользовался перекисью,3 проц..зкрно замачивал на 12 часов, а за час до варки лил перекись,100мл на литр зерна.в этой воде и варил.репорты тут https://jahforum.net/forum/73-gribnye-reporty/

Показать больше  

Вроді поняв,дякую

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас

Чат Джа

Чат Джа

• или переместите ваши файлы сюда
      Разрешённые типы файлов: jpg, jpeg, jpe, png, gif, webp, mp3, wav, mp4 · Максимальный размер файла 3MB
      Вы можете загрузить только 1 файл
    • Создать...