Перейти к публикации
  • 0

Сушка шишек в no-frost реально ?


Вопрос

Бразы, кто сталкивался , реально в холодильнике no-frost (сухая заморозка) высушить свежее шишло ?  

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Рекомендованные сообщения

  • 0

🫤 він вологу не випаровує - це просто заморозить разом з водою всередині, тому при розморожуванні вони так і залишаться "сирими"

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
8 минут назад, Odontoiatrico сказал:

🫤 він вологу не випаровує - це просто заморозить разом з водою всередині, тому при розморожуванні вони так і залишаться "сирими"

Понятно, ну хотяб на время заморозить чтоб плесень не развивалась , а потом уже досушить по возможности в другом месте . 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
1 година тому, GrandGrower сказав:

Понятно, ну хотяб на время заморозить чтоб плесень не развивалась , а потом уже досушить по возможности в другом месте . 

Це скоріше за все погіршить стан, і при сушці після заморозки скоріше за все призведе до ще більш скорішого утворення плісняви

Хоча я не впевнений саме а системі "no frost" 

Але при перепаді температур завжди буде утворюватися конденсату, а значить ще більше вологи 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
11 часов назад, GrandGrower сказал:

реально в холодильнике no-frost (сухая заморозка) высушить свежее шишло ?

Сложно, но можно. Если вынимать из холодильника, то сразу открывать тару бо от тепла запреет и пойдет плесень. Использовать только герметичную тару. Лучше конечно хоть немного подсушить перед замораживанием. Пробуй

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
12 часов назад, GrandGrower сказал:

реально в холодильнике no-frost

Теоретически можно. Шишки не сушил, но это хороший вариант для сушки трав на чай, и для приправ. Мяту, меллису, орегано, майоран сушил так. Сохраняет аромат и цвет. Если не большой объем попробуй. 

  • Like +1 2

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
18 годин тому, GrandGrower сказав:

no-frost (сухая заморозка)

эмс...это "без наледи" переводится - система без оттайки.

 

17 годин тому, Odontoiatrico сказав:

він вологу не випаровує

усушка є завжди. Процесс охолодження завжди пов'язаний з осушуванням повітря (точка роси) через утворення конденсату

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
23 хвилини тому, Neverminder сказав:

ушка є завжди. Процесс охолодження завжди пов'язаний з осушуванням повітря (точка роси) через утворення конденсату

Ну це не зовсім сушка, це виведення вологи за допомогою повітря під час охолодження. Але по перше це не виводить вологу з самої шишки, залишає надлишки вологи всередині + якщо в ziplock пакетах то взагалі конденсує вологу всередині 

І як я писав вище то при розморожування через перепад температури буде конденсат

Але, в принципі можливо за допомогою цієї технології висушити вологу, так як там постійна циркуляція повітря, але це буде рази а 4-5 довше при температурах 5-7 градусів і потрібно розвішувати всі рослини що б вони не торкались і не пріли

Можливо - але мало вірогідно 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
21 хвилину тому, Odontoiatrico сказав:

Ну це не зовсім сушка, це виведення вологи за допомогою повітря під час охолодження. Але по перше це не виводить вологу з самої шишки, залишає надлишки вологи всередині + якщо в ziplock пакетах то взагалі конденсує вологу всередині 

І як я писав вище то при розморожування через перепад температури буде конденсат

Але, в принципі можливо за допомогою цієї технології висушити вологу, так як там постійна циркуляція повітря, але це буде рази а 4-5 довше при температурах 5-7 градусів і потрібно розвішувати всі рослини що б вони не торкались і не пріли

Можливо - але мало вірогідно 

"Сублімаційна сушка продуктів харчування" - тема мого дисера:giggling:

Шоково морозиш,грієш - процес сублімації ніхто не відміняв-видаляєш вологу з повітря-морозиш.

Цикл повторюєш до необхідної кількості вологи в продукті:madeitation:

 

  • Like +1 2

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
30 хвилин тому, Odontoiatrico сказав:

при розморожування через перепад температури буде конденсат

не завжди. при сублімаційному процесі -буде пара

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
14 хвилини тому, Neverminder сказав:

не завжди. при сублімаційному процесі -буде пара

Не знав, дякую, якщо писали на цю тему дисертацію тоді ви маєте рацію. Моя думка профана - не більше

Тоді, якщо ви експерт, порекомендуйте оптимальний спосіб сушки за умов субтропічного клімату: боюсь що в кінці вересня в мене вологість повітря буде близько 80% і я погано уявляю як буду сушити врожай

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0
4 години тому, Odontoiatrico сказав:

Не знав, дякую, якщо писали на цю тему дисертацію тоді ви маєте рацію. Моя думка профана - не більше

Тоді, якщо ви експерт, порекомендуйте оптимальний спосіб сушки за умов субтропічного клімату: боюсь що в кінці вересня в мене вологість повітря буде близько 80% і я погано уявляю як буду сушити врожай

Будь ласка: два процеси видаляють вологу з повітря - нагрів та охолодження.

Тобто ви або маєте поставити достатньо великий нагрівач,який буде пересушувати повітря або звичайний кондиціонер (тільки вікна не відкривайте в обох випадках - герметичність ваше все).

Саме кондиціонер,на мій погляд, вирішить ваше питання. Або шишло в холодильнику "но фрост" під постійним обдувом - активним охолодженням. Волога випаровується як в процесі нагріву,так і в процесі охолодження:drujba:

  • Like +1 2

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0

Ті, хто заморожував в банках недостатньо висушений продукт, мали помітити, що залишки вологи наморожуються на стінках банки. Якщо вийняти банку з морозилки, швидко перемістити продукт в іншу суху банку не допускаючи відтаювання і знову заморозити, то за пару подібних циклів можна виморозити усю вологу повністю.

Продукт, який зберігався в морозилці в герметичній тарі, після розгерметизації і переміщення в звичайне середовище за добу перетворюється на пересушену крихку субстанцію

  • Like +1 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 0

Если засунуть сырой продукт то  вода которая содержится в аромосодержашихся молекулах и в растении в целом, просто розрывает их.  Шишки замерзнут, а когда оттают, то сильно выветрятся. Сухой стафф хранился в условиях сухой заморозки. Убойность немного просела, аромат не пропал, но сильно изменился. Сырую не рекомундую точно, а каша получится.

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • -1
9 часов назад, GrandGrower сказал:

Бразы, кто сталкивался , реально в холодильнике no-frost (сухая заморозка) высушить свежее шишло ?  

Может хранение сухого а не сушка?

  • Like +1 1
  • Не понравилось 1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
×
×
  • Создать...