GrandGrower 1 368 Опубликовано: 25 июля, 2023 Бразы, кто сталкивался , реально в холодильнике no-frost (сухая заморозка) высушить свежее шишло ? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Odontoiatrico 182 Опубликовано: 25 июля, 2023 🫤 він вологу не випаровує - це просто заморозить разом з водою всередині, тому при розморожуванні вони так і залишаться "сирими" 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 GrandGrower 1 368 Опубликовано: 25 июля, 2023 8 минут назад, Odontoiatrico сказал: 🫤 він вологу не випаровує - це просто заморозить разом з водою всередині, тому при розморожуванні вони так і залишаться "сирими" Понятно, ну хотяб на время заморозить чтоб плесень не развивалась , а потом уже досушить по возможности в другом месте . Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Odontoiatrico 182 Опубликовано: 25 июля, 2023 1 година тому, GrandGrower сказав: Понятно, ну хотяб на время заморозить чтоб плесень не развивалась , а потом уже досушить по возможности в другом месте . Це скоріше за все погіршить стан, і при сушці після заморозки скоріше за все призведе до ще більш скорішого утворення плісняви Хоча я не впевнений саме а системі "no frost" Але при перепаді температур завжди буде утворюватися конденсату, а значить ще більше вологи Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
-1 slimmy 398 Опубликовано: 26 июля, 2023 9 часов назад, GrandGrower сказал: Бразы, кто сталкивался , реально в холодильнике no-frost (сухая заморозка) высушить свежее шишло ? Может хранение сухого а не сушка? 1 1 https://jahforum.net/topic/84196-vsyo-prosto-po-byudzhetu-byudzhetu-takoy-sebe-bomzh-grov-fotik-pervyy-raz/ Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Warming 3 411 Опубликовано: 26 июля, 2023 11 часов назад, GrandGrower сказал: реально в холодильнике no-frost (сухая заморозка) высушить свежее шишло ? Сложно, но можно. Если вынимать из холодильника, то сразу открывать тару бо от тепла запреет и пойдет плесень. Использовать только герметичную тару. Лучше конечно хоть немного подсушить перед замораживанием. Пробуй 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Gandhi 240 Опубликовано: 26 июля, 2023 12 часов назад, GrandGrower сказал: реально в холодильнике no-frost Теоретически можно. Шишки не сушил, но это хороший вариант для сушки трав на чай, и для приправ. Мяту, меллису, орегано, майоран сушил так. Сохраняет аромат и цвет. Если не большой объем попробуй. 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 330 Опубликовано: 26 июля, 2023 18 годин тому, GrandGrower сказав: no-frost (сухая заморозка) эмс...это "без наледи" переводится - система без оттайки. 17 годин тому, Odontoiatrico сказав: він вологу не випаровує усушка є завжди. Процесс охолодження завжди пов'язаний з осушуванням повітря (точка роси) через утворення конденсату 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Odontoiatrico 182 Опубликовано: 26 июля, 2023 23 хвилини тому, Neverminder сказав: ушка є завжди. Процесс охолодження завжди пов'язаний з осушуванням повітря (точка роси) через утворення конденсату Ну це не зовсім сушка, це виведення вологи за допомогою повітря під час охолодження. Але по перше це не виводить вологу з самої шишки, залишає надлишки вологи всередині + якщо в ziplock пакетах то взагалі конденсує вологу всередині І як я писав вище то при розморожування через перепад температури буде конденсат Але, в принципі можливо за допомогою цієї технології висушити вологу, так як там постійна циркуляція повітря, але це буде рази а 4-5 довше при температурах 5-7 градусів і потрібно розвішувати всі рослини що б вони не торкались і не пріли Можливо - але мало вірогідно Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 330 Опубликовано: 26 июля, 2023 21 хвилину тому, Odontoiatrico сказав: Ну це не зовсім сушка, це виведення вологи за допомогою повітря під час охолодження. Але по перше це не виводить вологу з самої шишки, залишає надлишки вологи всередині + якщо в ziplock пакетах то взагалі конденсує вологу всередині І як я писав вище то при розморожування через перепад температури буде конденсат Але, в принципі можливо за допомогою цієї технології висушити вологу, так як там постійна циркуляція повітря, але це буде рази а 4-5 довше при температурах 5-7 градусів і потрібно розвішувати всі рослини що б вони не торкались і не пріли Можливо - але мало вірогідно "Сублімаційна сушка продуктів харчування" - тема мого дисера Шоково морозиш,грієш - процес сублімації ніхто не відміняв-видаляєш вологу з повітря-морозиш. Цикл повторюєш до необхідної кількості вологи в продукті 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 330 Опубликовано: 26 июля, 2023 30 хвилин тому, Odontoiatrico сказав: при розморожування через перепад температури буде конденсат не завжди. при сублімаційному процесі -буде пара 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Odontoiatrico 182 Опубликовано: 26 июля, 2023 14 хвилини тому, Neverminder сказав: не завжди. при сублімаційному процесі -буде пара Не знав, дякую, якщо писали на цю тему дисертацію тоді ви маєте рацію. Моя думка профана - не більше Тоді, якщо ви експерт, порекомендуйте оптимальний спосіб сушки за умов субтропічного клімату: боюсь що в кінці вересня в мене вологість повітря буде близько 80% і я погано уявляю як буду сушити врожай 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Neverminder 3 330 Опубликовано: 26 июля, 2023 4 години тому, Odontoiatrico сказав: Не знав, дякую, якщо писали на цю тему дисертацію тоді ви маєте рацію. Моя думка профана - не більше Тоді, якщо ви експерт, порекомендуйте оптимальний спосіб сушки за умов субтропічного клімату: боюсь що в кінці вересня в мене вологість повітря буде близько 80% і я погано уявляю як буду сушити врожай Будь ласка: два процеси видаляють вологу з повітря - нагрів та охолодження. Тобто ви або маєте поставити достатньо великий нагрівач,який буде пересушувати повітря або звичайний кондиціонер (тільки вікна не відкривайте в обох випадках - герметичність ваше все). Саме кондиціонер,на мій погляд, вирішить ваше питання. Або шишло в холодильнику "но фрост" під постійним обдувом - активним охолодженням. Волога випаровується як в процесі нагріву,так і в процесі охолодження 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 Warming 3 411 Опубликовано: 27 июля, 2023 Ті, хто заморожував в банках недостатньо висушений продукт, мали помітити, що залишки вологи наморожуються на стінках банки. Якщо вийняти банку з морозилки, швидко перемістити продукт в іншу суху банку не допускаючи відтаювання і знову заморозити, то за пару подібних циклів можна виморозити усю вологу повністю. Продукт, який зберігався в морозилці в герметичній тарі, після розгерметизації і переміщення в звичайне середовище за добу перетворюється на пересушену крихку субстанцію 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
0 ХаПаZz 3 606 Опубликовано: 30 июля, 2023 Если засунуть сырой продукт то вода которая содержится в аромосодержашихся молекулах и в растении в целом, просто розрывает их. Шишки замерзнут, а когда оттают, то сильно выветрятся. Сухой стафф хранился в условиях сухой заморозки. Убойность немного просела, аромат не пропал, но сильно изменился. Сырую не рекомундую точно, а каша получится. click to-> click to-> Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Вопрос
GrandGrower 1 368
Бразы, кто сталкивался , реально в холодильнике no-frost (сухая заморозка) высушить свежее шишло ?
Поделиться сообщением
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
14 ответов на этот вопрос
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас