Jump to content
  • 0

Перекись


Question

Всім привіт братики! Підкажіть на скільки ефективно попереджає плісняву обробка перекиссю? В яких пропорціях її бадяжити?

Share this post


Link to post
Share on other sites

21 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Присоединюсь к вопросу. Чем можно обработать по листу фотики в качестве профилактики? Только начинают цвести

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ніяк не попереджає, виконує функцію обеззараження в моменті виділення активного кисню і одразу перетворюється на звичайну воду

  • Like +1 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
35 минут назад, Warming сказал:

Ніяк не попереджає, виконує функцію обеззараження в моменті виділення активного кисню і одразу перетворюється на звичайну воду

От блін, лишня волога в шш точно непотрібна.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
30 минут назад, misik сказал:

От блін, лишня волога в шш точно непотрібна.

Перекис допомагає, але умовно і одноразово. Від плісняви тільки або суха погода, або фунгіциди і то - якщо часто дощі, обробляти кожен третій день. І профілактична обробка від другого тижня цвітіння

  • Like +1 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 години тому, mzlo1026 сказав:

Присоединюсь к вопросу. Чем можно обработать по листу фотики в качестве профилактики? Только начинают цвести

раджу системні фунгіциди: тельдор, світч, топаз. термін очікування 20 діб

  • Like +1 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 минуты назад, jumbojet сказал:

раджу системні фунгіциди: тельдор, світч, топаз. термін очікування 20 діб

Правильно зрозумів, крайнє внесення робимо за 20 днів до харву?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
11 хвилину тому, mzlo1026 сказав:

Правильно зрозумів, крайнє внесення робимо за 20 днів до харву?

так

  • Like +1 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 8/8/2023 at 1:32 PM, Warming said:

виконує функцію обеззараження в моменті виділення активного кисню

Нажаль навіть функцію обеззараження 3% перекис не виконує .. дуже багато міфів використання перекису ддя пророщування, тощо.. але зазвичай такі методи можуть лише заспокоїти господаря, ніж принести реальний профіт

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
5 часов назад, WeedStreet сказал:

Нажаль навіть функцію обеззараження 3% перекис не виконує

Виконує. Випалює киснем мікроорганізми

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
1 hour ago, Warming said:

Виконує. Випалює киснем мікроорганізми

https://mariupol.medkontrol.pro/profilaktika/pochemu-perekis-vodoroda-priznana-ne-effektivnoj.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
51 минуту назад, WeedStreet сказал:

З того тексту можна виділити основну фразу: "ведь за последние годы были изобретены более удобные в использовании антисептические средства", тоді стаття сприйматиметься правильно.

Але якщо перекис не підходить, можна обприскувати пророщувати в мірамістіні, по-сучасному  :perfect: кому як подобається

Хоча, в медицині перекис використовують саме для промивання рани, а не для дезинфекції, це так. Рану проливають, щоб рідина стікала. Але тут не про медицину всеж-таки

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
1 час назад, Warming сказал:

Хоча, в медицині перекис використовують саме для промивання рани, а не для дезинфекції, це так

Скоріше дрібних подряпин і порізів бро. В рану таке лити не можна. Є ризик емболії тобто потрапляння кисну в судини та артерії.  Наприклад хлоргексадин є значно ефективнішим в плані дезинфектора.  Сам перекис більше в хозяйстві годиться.  Типу додати 3% перекису до плину типу фейрі і буде відмивати все ну прям вах!  В компот додавати 20-30мл 3% на 1л для кисневого підживлення.   

Можна хлор змішати з перекисом 30% і видаляти ним любу плісняву та грибок в хаті. Але рослині таке буде вже не підійде.

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
16 минут назад, ХаПаZz сказал:

Скоріше дрібних подряпин і порізів бро

Просто нема потреби розписувати деталі бро

Щодо пророщування. Сємки замочую в кип'яченій воді з крану з додаванням 1/3 перекису 3% і бінти, в яких сємки пророщуються, попередньо замочую в перекисі. З часу як стабільно перейшов на цей спосіб, зникли проблеми з загниванням сємок взагалі. Це в умовно ізольованому середовищі - в контейнері, де перекис нейтралізував патогени, а нові ще не встигли активізуватись. І коли при зберіганні продукту буває кидається білий пушок плісняви, то обробляю шишку з пшикалки, висушую і в морозилку. В ауті використовую перекис для обробки зламаних або зрізаних гілок і замотую скотчем. Ось ці три моменти, де використовую перекис і все. Для ран юзаю йод або концентроване ніхуя

:peace:

 

  • Like +1 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 hours ago, Warming said:

в медицині перекис використовують саме для промивання рани, а не для дезинфекції

В мене дружина лікар, того можу тобі сказати, шо в медицині перекис використовують ніяк. Хіба що в дуже совковій медицині, яка після отримання диплому 50 років тому вирішила, що того достатньо і далі розвиватися не треба.

Того, чесно кажучи не бачу різниці куди ти будеш лити тих 3% якщо воно ніяк не впливає на мікроорганізми.

 

  • Like +1 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 hours ago, Warming said:

З того тексту можна виділити основну фразу: "ведь за последние годы были изобретены более удобные в использовании антисептические средства", тоді стаття сприйматиметься правильно

Якщо б ти уважно читав, то побачив, що ця фраза стосується йоду та зеленки, а не перекису.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
28 минут назад, WeedStreet сказал:

Якщо б ти уважно читав, то побачив, що ця фраза стосується йоду та зеленки, а не перекису.

Бро, та мені пох )) до чого тут медицина, якщо сезон в розгарі і пліснява )

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 часа назад, Warming сказал:

І коли при зберіганні продукту буває кидається білий пушок плісняви, то обробляю шишку з пшикалки, висушую і в морозилку. 

 

Думаю дієвіше буде обробити розчином соди, вона робить середовище на продукті не придатним для грибка.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
1 час назад, misik сказал:

Думаю дієвіше буде обробити розчином соди, вона робить середовище на продукті не придатним для грибка.

Не зробить, це нашкодить рослині. Є один такий рецепт цікавий, 4 столових ложки оцету на 1 галон води (3.7 літри) Обробка раз в 3 дні. По суті дії, оцтова кислота змінить пш грибка ефективно знищивши паразита.

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 часа назад, misik сказал:

Думаю дієвіше буде обробити розчином соди

Нема потреби, бро. Такі випадки епізодичні і не обширні, перекис нормально справляється, знову добре просушую після обробки і рецидивів нема. Тут більше уваги слід приділяти чистоті тари і правильній підготовці продукту для зберігання. Ну і курити соду хз, нема бажання.

Ну і на додаток: з пліснявими грибами боряться кислотами, а не лугою, XaПаZz вище пояснив

  • Like +1 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
9 часов назад, ХаПаZz сказал:

Не зробить, це нашкодить рослині. Є один такий рецепт цікавий, 4 столових ложки оцету на 1 галон води (3.7 літри) Обробка раз в 3 дні. По суті дії, оцтова кислота змінить пш грибка ефективно знищивши паразита.

это работает но только в том случае если влажность под контролем а если дожди льют постоянно тут уже и спец препараты буксуют ,что говорить за перекись:rasta_biggrin:

  • Like +1 1

не барыжу ,по почте не отсылаю)))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...