Перейти к публикации

Рекомендованные сообщения

13 часов назад, sshkiper сказал:

Да любой в принципе,pk это фосфор калий,он есть у многих производителей,сейчас как раз фосфорное окно и можно было бы газануть,но если нет то ничего страшного,просто добавь удобы процентов на 20 больше,но через недельку обратно сбавь

Ну в мене ж Big Bud є, в ньому наче, якраз багато фосфору та калію. 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

16 часов назад, DumbassEast сказал:

Привіт! Хочу підказати як я роблю. На 100% вірність не пертендую, але це спосіб мені почав допомогати. Раніше в мене дренаж теж був рівний та вишче за компот. Але я спробував перед поливом компоту спочатку проливати 1л чистою води (Головне не забувати вирівнювати pH води!!!). Це допомогає вивести зайві солі. У мене бег на 10л, 1л води, та 3л компоту вливаю. Різниця між компотом та дренажом 100-200ppm може бути.

Ось як роблю замір ppm. Проливаю 1л води, потім 2л компоту. Чекаю коли майже не буде капати - зливаю дренаж. Проливаю 0.5л компоту - дивлюсь ppm - зливаю дренаж. І потім останні 0.5л компоту - заміряю ppm.

Зараз взагалі почав експерементувати з поливом. Бо кожен день давати компот це затратно якось. Тому зараз почав проливати день компот, день вода.

Мої поради не приймай за чисту монет, бо свій перший гроу я ще не закінчив :giggling:

Привіт, дякую за пораду. А чи не краще просто зменшити кількість їжі, до того моменту, поки растіха не почне все з‘їдати? Ось в мене зараз ппм входу = ппм виходу (при тому що вхід ппм в мене десь 900, в якому 200 із них це крануха). Тобто рослина взагалі виходить не їсть? Мені здаеться, що в моему випадку необхідно давати в компоті десь 700 ппм, щоб вихід був менше на 20-30%. Хоча, може я помиляюсь. Бо деякі люди поливают так, щоб в дренажі, наприклад, було не більше 1000 ппм, при тому що вхід у них 600-700, тобто вхід на 300 менше виходу, а повинно ж бути навпаки, ні? Цікаво було би взагалі на цю тему послухати продвинутих гроверів. P.S. Попробую декілька разів зробити як ти пропунуешь, і гляну як це змінить ситуацію.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Ну твоя расиіха зараз на Izi 1000 ппм зʼїсть і не подавиться не переймайся 

Поделиться сообщением

1 час назад, sshkiper сказал:

Ну твоя расиіха зараз на Izi 1000 ппм зʼїсть і не подавиться не переймайся 

Ну дивись, сьогодні зробила полив, 872 ппм 6.1 пш, 3 літрами, вихід вийшов 6.2 927 ппм. Ось який вихід ппм в моему випадку вважався би ідеальним? Бо я чомусь, завжди вважала, що вихід ппм повинен бути меншим за вхід, типу “x” ppm входу - “y” ppm дренажу =  це те що рослина їсть, в моему випадку ппм виходить у мінусі, за цією формулою ))) 

Поделиться сообщением

10 хвилин тому, MamaIndica сказав:

Ну дивись, сьогодні зробила полив, 872 ппм 6.1 пш, 3 літрами, вихід вийшов 6.2 927 ппм. Ось який вихід ппм в моему випадку вважався би ідеальним? Бо я чомусь, завжди вважала, що вихід ппм повинен бути меншим за вхід, типу “x” ppm входу - “y” ppm дренажу =  це те що рослина їсть, в моему випадку ппм виходить у мінусі, за цією формулою ))) 

тю - рослина генерує хавку. Це ж просто...)

Поделиться сообщением

5 часов назад, MamaIndica сказал:

Ось який вихід ппм в моему випадку вважався би ідеальним

+-  20% это нормально 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

6 часов назад, MamaIndica сказал:

в пересчёте на сухие у тебя идёт небольшой перекорм ,ей сейчас за глаза 800 ррм если дренаж расти после этой дозы расти перестанет то так и давай 

а низа начнут светлеть значит голод небольшой добавишь ррм. точной формулы увы нет оно же живое сегодня хочу а завтра нет)

• Like +1 1

не барыжу ,по почте не отсылаю)))

Поделиться сообщением

В 09.05.2024 в 14:20, DumbassEast сказал:

почав експерементувати з поливом

когда 3 месяца промудохаешься а выхлоп будет очень малым то скажешь что ну их эти эксперименты лучше лей постоянно компот ,если надо опустить ррм то в половину делаешь по крепости компот и проливаешь с дренажом максимальным т.е. 30%  от влитого и если кокос не засратый в нём нет удобр отложившихся то с первого пролива вниз ррм пойдёт 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

25 хвилин тому, kostia сказав:

когда 3 месяца промудохаешься а выхлоп будет очень малым то скажешь что ну их эти эксперименты лучше лей постоянно компот ,если надо опустить ррм то в половину делаешь по крепости компот и проливаешь с дренажом максимальным т.е. 30%  от влитого и если кокос не засратый в нём нет удобр отложившихся то с первого пролива вниз ррм пойдёт 

Та проблем з ppm не маю. Просто бажаю якось зробити менш витратним гров. Виходить що на кокосі не вийде економити) Але ж і розумію, що кокос виправдовує ці затрати, швидкістю "метаболізму" рослини та кількосю врожая. Не дарма кокос вважається гідропонікою, весь час треба розчин заливати :giggling:

Поделиться сообщением

10 минут назад, DumbassEast сказал:

зробити менш витратним гров

тогда смотри в сторону обратной капли там почти всё урабатывается до суха в баке а если полив вручную то так и будет расход

Поделиться сообщением

On 5/9/2024 at 2:20 PM, DumbassEast said:

Проливаю 1л води, потім 2л компоту. Чекаю коли майже не буде капати - зливаю дренаж. Проливаю 0.5л компоту - дивлюсь ppm - зливаю дренаж. І потім останні 0.5л компоту - заміряю ppm.

Читав тред, де дівчина гровер також робила спочатку воду, а потім вже тільки компот, через три місяця вихід був 60гр сухого, в боксі 40х40. Але то було на землі

для розуміння, її наступний гров де вона просто ростила на землі в тому ж боксі - на виході було десь 150гр сухого. Там не було таких експериментів 

Поделиться сообщением

34 хвилини тому, MrSilverBullet сказав:

Читав тред, де дівчина гровер також робила спочатку воду, а потім вже тільки компот, через три місяця вихід був 60гр сухого, в боксі 40х40. Але то було на землі

для розуміння, її наступний гров де вона просто ростила на землі в тому ж боксі - на виході було десь 150гр сухого. Там не було таких експериментів 

мені здається на землі трошки по іншому все, там жеж органіка є, вона поступово вивільняється ще. може вона зайвою водою змивала ось ці удобри з землі. а на кокосі навпаки, промив субстрат, та заповнив свіжим компотом. і коріння наче постійно у ідеальних умовах. :fool:

Поделиться сообщением

18 hours ago, MamaIndica said:

Бо я чомусь, завжди вважала, що вихід ппм повинен бути меншим за вхід,

Не зовсім так. Та і це звлежить від рослини. Я переглянув багато гроу репортів тут і на growdiares. Хтось тримав 400+ різницю і було норм. А в когось був дефіцит. А в когось -100 і вже забагато. 

А от в мене в теперішньому репорті було близько нуля і було забагато. Можеш заглянути історію почитати.

Думаю ще проблема в тому що не все виміряєш tds метром. Ну і знаючи навіть Х ppm ти не знаєш з чого складаються ті ppm.

Яким чином виходить плюс? Те шо рослина не зїдає лишається, підсихає, і з наступним поливом розчиняється в компоті який ти даєш.

Поки дійшов до того що все індивідуально. Саме головне що треба дивитись по растісі як вона виглядає. Дивитись на старі і нові листи. 

Зараз думки що практика кормити мало і покривати перші признаки дефіциту наче сама безпечна. Бо переком страшніший а ніж недокорм.

Замір дренажу дасть зрозуміти якщо є жосткий засол 600-800+. Тоді вже промивати. Але ці цифри тільки на коко.

Також можна зрозуміти про тотальний голод.

pH як показник їсть/не їсть. Якщо росте то наче їсть.

Поделиться сообщением

4 минуты назад, kotoamatsukami сказал:

жосткий засол 600-800+

стесняюсь спросить какой нах при таком ррм засол? не высаживай девушку на измену ,жосткий засол происходит при ррм уже за 1600 когда раста прекращает есть и всё что внёс осталось в грунте . понял чего она хотела спросить ....с каким ррм безопасно поливать расты так вот как и писал выше чёткой цифры нет ,зависит чем светишь и какого размера раста у тебя, у неё растёт ррм в дренаже тупо значит раста не съедает всё и надо меньше давать и ещё идёт путаница из за того как поливаешь ,одним литром это одно а вот когда их уже 2...3 совсем другое. при желании можно с лёгкостью высчитать сколько осталось в субтракте а что стекло в дренаж  и определить сколько ест раста за сутки но надо тогда поливать одинаково допустим 800 вчера и сегодня 

Поделиться сообщением

3 часа назад, kotoamatsukami сказал:

Замір дренажу дасть зрозуміти якщо є жосткий засол 600-800+

600-800 це ти про конкретно дренаж, чи різницю між входом та дренажем? 

2 часа назад, kostia сказал:

допустим 800 вчера и сегодня 

Я сьогодні зробила полив, трішки зменшивши базу. Замість 2мл/л, 1.5. І того, ппм компоту 762, а вихід 1040. Завтра планую ще раз дати такий компот і подивитись як поведе себе ппм в дренажі. Якщо ще зросте, буду проливати водою, якщо ні — буду стежити як сильно він почне падати. Поливаю 2л води, оприскувачем, тричі з інтервалами пів години, тобто ~0.7л кожні 30 хвилин.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

@MamaIndica завтра можно ещё слабее компот сделать только в сам компот добавляй как и нужно в тех же пропорциях гроу  ну там всё что клала до этого только в половину где то ,я не знаю как тебе ещё объяснить чтобы поняла но у меня кокос чистый промытый после предцвета под ноль почти по этому сразу вниз показатели идут вниз как только этим компотом проливаю. я вообще промываю после каждого вот вега закончилась и промыл затем предцвет и промыл ,после цвета когда на рипен переход вымываю до 600 ррм и даю сверху рипен

Поделиться сообщением

по промывке так я и не парюсь хватает на ночь залить клина литр а на утро 2мя объёмами горшка промыл и всё ,
обычно хватает если в ручном режиме полив а если капля тогда и хавает по другому оно как бы больше да и быстрее идёт развитие самого куста. при отрыве капли идёт насыщение её кислородом что хорошо сказывается на развитии корневой а следовательно и верха. опытный гровер  разгоняет корневую как может кто использует стимы а кто народные средства такие как дать вытянутся ростку перед посадкой например я сажу в кокос таблеткой и перед посадкой даю вытянутся ростку а сажу на всю глубину т.е. со временем с прикопанной части корни тоже  полезут ну где то так сис
)

• Like +1 1

Поделиться сообщением

43 минуты назад, kostia сказал:

@MamaIndica завтра можно ещё слабее компот сделать только в сам компот добавляй как и нужно в тех же пропорциях гроу  ну там всё что клала до этого только в половину где то ,я не знаю как тебе ещё объяснить чтобы поняла но у меня кокос чистый промытый после предцвета под ноль почти по этому сразу вниз показатели идут вниз как только этим компотом проливаю. я вообще промываю после каждого вот вега закончилась и промыл затем предцвет и промыл ,после цвета когда на рипен переход вымываю до 600 ррм и даю сверху рипен

А не краще, наприклад, один раз в тиждень, лити не компот, а просто воду, якщо ппм сильно зростає? Як у мене. Типу, завтра пролити водою, а після завтра заряджати компот як завжди? 

32 минуты назад, kostia сказал:

дать вытянутся ростку перед посадкой например я сажу в кокос таблеткой и перед посадкой даю вытянутся ростку а сажу на всю глубину т.е. со временем с прикопанной части корни тоже  полезут ну где то так сис

У мене до речі, так було на початку грову, росток був дуже високим, що аж наклонився. Я його десь на відсотків 50 занурила у кокос))

66E6E9DF-5357-4FD3-B63C-AE24F4AB61D5.jpeg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

26 минут назад, MamaIndica сказал:

А не краще, наприклад, один раз в тиждень, лити не компот, а просто воду, якщо ппм сильно зростає? Як у мене. Типу, завтра пролити водою, а після завтра заряджати компот як завжди? 

можно и так, а можно просто на постоянку делать ниже концентрацию, смысл от этого не меняется

• Like +1 1

Поделиться сообщением

В 11.05.2024 в 07:47, kostia сказал:

стесняюсь спросить какой нах при таком ррм засол? не высаживай девушку на измену ,жосткий засол происходит при ррм уже за 1600 когда раста прекращает есть и всё что внёс осталось в грунте . понял чего она хотела спросить ....с каким ррм безопасно поливать расты так вот как и писал выше чёткой цифры нет ,зависит чем светишь и какого размера раста у тебя, у неё растёт ррм в дренаже тупо значит раста не съедает всё и надо меньше давать и ещё идёт путаница из за того как поливаешь ,одним литром это одно а вот когда их уже 2...3 совсем другое. при желании можно с лёгкостью высчитать сколько осталось в субтракте а что стекло в дренаж  и определить сколько ест раста за сутки но надо тогда поливать одинаково допустим 800 вчера и сегодня 

Бро,в мене зараз в кокі 2000-2800ppm вихід дренаж,кокос мив але не дало толку,растіх годую 1200+ppm,ростуть амбали і скоро зжеруть мої удобри.Хз як так виходить,при такому ppm,повинні не їсти взагалі ж?

Поделиться сообщением

5 часов назад, pro100grow сказал:

Бро,в мене зараз в кокі 2000-2800ppm вихід дренаж,кокос мив але не дало толку,растіх годую 1200+ppm,ростуть амбали і скоро зжеруть мої удобри.Хз як так виходить,при такому ppm,повинні не їсти взагалі ж?

а что за удобры? такие же как у неё)

Поделиться сообщением

On 5/11/2024 at 10:38 AM, MamaIndica said:

600-800 це ти про конкретно дренаж, чи різницю між входом та дренажем? 

Різницю між входом і виходом. Але це до прикладу. Можливо є сорти яким така опція буде норм. Технічно засол це коли сформувались кристали такого розміру що вони не проходять через мембрану коренів, просто забивають їх, і твої поливи просто висихають і при наступних поливах буде ще більший ріст на виході. Тоді ті кристали треба вимивати розчиняючи в великій кількості води.
Хотів би я знати відповідь технічну як так виходить що в когось 1000+ різниця на виході і корні не забиваються і загалом не зрозуміло навіщо тримати такий diff.

Поделиться сообщением

21 час назад, kostia сказал:

а что за удобры? такие же как у неё)

нєнє,я мав на увазі що в мене PPM самого коко такий)))цдобри даю як і всі,сам PPM коко кривий дуже,мив багато піску і тд вимилось але все одно,після промивки тоді міряв PPm то біло від 1800 до 2500 в різних потах)растам пох я в шоці

Поделиться сообщением

18 минут назад, pro100grow сказал:

нєнє,я мав на увазі що в мене PPM самого коко такий)))цдобри даю як і всі,сам PPM коко кривий дуже,мив багато піску і тд вимилось але все одно,після промивки тоді міряв PPm то біло від 1800 до 2500 в різних потах)растам пох я в шоці

так промывать нужно лучше ,это не ррм кокоса это соль . не какого отношения к удобре не имеет .

• Like +1 1

Поделиться сообщением

7 часов назад, kostia сказал:

так промывать нужно лучше ,это не ррм кокоса это соль . не какого отношения к удобре не имеет .

я знаю бро,сам в шоці як так трабли не вилазять

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...